Runkosarja päätökseen - Pontevan taktiset kokeilut auttoivat Kouvottaret voittoon.

16.3.2019

Viimeisellä kierroksella muutettiin puolivälieräpareja!

Sijoitusten kannalta tärkeimmät pelit pelattiin Kouvolassa ja Vimpelissä. Kouvottaret voitti sarjakärki Pontevan ja nousi EBT:n hävitessä Vimpelissä espoolaisten edelle sarjan neloseksi.

Kouvolassa runkosarjan voiton varmistanut Ponteva kokeili enemmänkin taktisia juttuja, kun kotijoukkue Kouvottaret puolestaan pelasi liigan kolmossijasta. Tasaisen 1. pelijakson jälkeen Kouvottaret meni menojaan ja 89-72 voittoon.

Kouvottarien voitto tarkoitti samalla sitä, että Vimpelissä voittoon, käytännössä vain kuudella pelaajalla pelanneesta EBT:sta, marssinut kotijoukkue pudotti espoolaiset neljänneksi. Espoo Basket Team taisteleekin siis välieräpaikasta Forssan sijaan Catzin kanssa.

Sarjan kakkospaikan varmistanut Peli-Karhut onnistui vain vaivoin ja avainpelaajiaan kovasti kuormittamalla voittamaan sarjajumbo ToPon. Mainittakoon, että ToPosta kunnostautuivat varsinkin Laura Saarinen (24/9 - HyPossa kultaa -17 ja hopeaa -16) ja HyPo-kasvatti Mirka Kilpijärvi neljällä kolmosellaan ja maukkailla syötöillään (12/2/6s).

Espoossa sarjaseiska Honka kaatoi huipputasaisessa ottelussa kutosen eli Forssan Alun. HBA osoitti vaarallisuutensa peittoamalla Catzin Lappeenrannassa ja antoi Pontevalle myrskyvaroituksen tiistaina käynnistyviin puolivälieriin.

Naisten sivuille:

Basket.fi

Kouvolan Sanomat

Puolivälierät käynnistyvät tiistaina!

Hyvinkään Ponteva (1)     –    HBA, Helsinki (8)          (runkosarja 2-1)

Peli-Karhut, Kotka (2)       –    Honka, Eskoo (7)         (runkosarja 2-1)                

Kouvottaret, Kouvola (3) –    Forssan Alku (6)           (runkosarja 0-3)

Espoo Basket Team (4)     –  Catz, Lappeenranta (5)  (runkosarja 2-1)

Kouvolan Sanomat / Kuva: Katja Juurakko