Pontevan puolivälierävastus on superlahjakkuuksien HBA

14.3.2019

Runkosarjan viimeinen kierros tuskin muuttaa enää sarjasijoituksia. Ainoa muutosskenaario olisi EBT:n tappio Vimpelissä ja samaan aikaan Pontevan tappio Kouvolassa, jolloin Kouvottaret nousisi EBT:n ohi kolmanneksi.

Pontevan runkosarjan voitto varmistui ennen viimeistä sarjakierrosta!

Puolivälierävastus on superlahjakkuuksien HBA

Pontevan keskiviikon murskavoitto Forssassa varmisti Hyvinkään palloilulajien lippulaivan korisliigan runkosarjan voiton jo ennen viimeisen kierroksen otteluita. Viimeisen ottelun Ponteva saa pelata lauantaina Kouvolassa ilman paineita.

Puolivälierät käynnistyvät heti viikonlopun jälkeen Hyvinkäällä tiistaina 19.3.2019 kello 18.30. Pontevan vastustaja selvisi myös jo ennen lauantain viimeistä runkosarjan kierrosta, kun PeKa voitti Märskyssä HBA:n. HBA:n tappio tarkoitti samalla sitä, ettei se enää voi nousta sarjassa kahdeksatta sijaa korkeammalle. Koska Vimpeli ei puolestaan voi enää nousta HBA:n edelle, on varmaa, että Ponteva – HBA on puolivälieräpari.

HBA on Pontevalle hieno vastus. Maantieteellisesti ajatellen molemmat joukkueet ovat varmasti tyytyväisiä osuessaan ottelupariksi, jääväthän matkustuskilometrit normi työmatkan mittaisiksi. Kilpailullisesti on kyseessä myös erinomaisen mielenkiintoinen pari. Joukkueitten runkosarjan kohtaamisissa HBA voitti kotonaan ensimmäisen, Ponteva puolestaan korjasi kaksi seuraavaa nimiinsä. HBA on täynnä Suomen superlupauksia. Awak Kuier, Sara Bejedi ja Elina Arike ovat eturivin pelaajia jo naisten maajoukkueessakin. HBA:n pelaajista Elina Arike, Vera Mäenpää ja Viivi Palomäki ovat Hyvinkään Pontevan kasvatteja.

Jos on HBA täynnä superlupauksia, heittää Ponteva vastaan kokemusta. Legendaarinen on adjektiivi, jolla voidaan kuvata pelaajaa nimeltä Taru Tuukkanen. Teho-Tarun johdolla Ponteva on viimeisen kolmen vuoden aikana napannut koko mitalivärisuoran. Hurja määrä kokemusta on myös Pontevakasvatti Anni Jämsällä ja Laukaan pommittaja Titta-Riina Lepistöllä. Kun myös Pontevan jenkkihankinnat (Brown, January, Montgomery) ovat kaudella osoittautuneet todella onnistuneiksi, pitää Pontevaa kuitenkin pitää otteluparin ennakkosuosikkina.

Vain Kouvottarien ja EBT:n sijoituksen vaihto lienee enää edes teoreettinen, eli todennäköisimmät otteluparit tiistaina alkavissa puolivälierissä ovat Ponteva – HBA, PeKa – Honka, EBT-FoA, Kouvottaret – Catz.

Sarjataulukko ja viimeisen kierroksen ottelut.

Naisten sivuille!