Pontevan kausi huipentuu korisliigan isossa pronssiottelussa!

8.4.2019

Anni Jämsä ja Ponteva hakee jo neljättä peräkkäistä SM-mitalia lauantain pelissä. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottaret himoitsee seurahistoriansa ensimmäistä – Ponteva neljättä mitalia putkeen!

Historiankirjoitusta on varmuudella tiedossa korisliigan pronssipelissä lauantaina Martissa klo 17.00, kun Hyvinkään Ponteva ja Kouvottaret Kouvolasta iskevät yhteen kauden päätöskamppailussa.

Panoksena olevaa naisten korisliigan pronssimitalia hakevat molemmat joukkueet varmasti tosissaan. Kouvottarille SM-mitali olisi seurahistorian ensimmäinen. Ponteva puolestaan hakee jatkoa jo kolme edellistä kevättä jatkuneelle mitaliputkelleen.

Pontevan voittamassa runkosarjassa Kouvottaret sijoittui kolmanneksi. Pontevan tie pronssipeliin oli 3 – 0 sarjavoitto puolivälierässä HBA:sta ja 0 – 3 välierätappio Catzille. Omassa puolivälieräsarjassaan Kouvottaret pudotti sarjakuutoseksi sijoittuneen Forssan lopulta niukasti 3 – 2, kun molemmat olivat ensin kahdesti voittaneet toisensa vieraskentällä. Välierässä Kouvottaret taipui mestaruutta puolustavalle PeKalle neljännen ottelun jälkeen eli lukemin 1 – 3. Joukkueitten keskinäiset ottelut runkosarjassa päättyivät Kouvottarien eduksi lukemin 2-1. Syksyn ottelussa Ponteva oli parempi (91-63), mutta talven peleissä Kouvottaret oli parempi niin Hyvinkäällä (82-104), kuin Kouvolassakin (89-72).

Ennakkoasetelmat otteluun ovat siis kutkuttavat. Mitalinkiilto silmissään haastavat toisensa Ponteva – Kouvottaret Martissa lauantaina klo 17.00

NAISTEN SIVUILLA LISÄÄ