PONTEVA OTTAA KORONAPASSIN KÄYTTÖÖN

3.12.2021

Hyvinkään Ponteva on ottanut Avin ja Keusoten linjausten jälkeen käyttöön koronapassin.


"Koronarajoitukset sisätilojen yleisötilaisuuksiin
Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt tartuntatautilain pykälän 58 mukaisen päätökset 2.12.2021 yleisötilaisuuksien rajoittamisesta Uudellamaalla, koskien myös Keusoten kuntia. Aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Niiden vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Päätös koskee koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin aluetta ja on voimassa 4.-31.12.2021."

https://avi.fi/documents/25266232/100543400/P%C3%A4%C3%A4t%C3%B6sESAVI_41658_2021ttl58%C2%A7.pdf/5c69f984-712d-41fc-2fd3-89f860e1c280/P%C3%A4%C3%A4t%C3%B6sESAVI_41658_2021ttl58%C2%A7.pdf?t=1638456645356


Yleisötilaisuuksia koskeva päätös kohdistuu vain yleisöön, ei henkilökuntaan, esiintyjiin tai esimerkiksi koripallo-otteluiden pelaajiin eikä muihin ottelutoimijoihin. 

Ottelutapahtumat, sarjatasosta riippumatta ollessaan yleisölle avoimia, ovat yleisötilaisuuksia, joissa koronapassin tarkastaminen koskee vain yleisöä. 

Ottelutoimijat, joita ei lasketa tarkastuksen piiriin, ovat: pelaajat, valmentajat, erotuomarit, toimitsijat sekä muut ottelutapahtuman järjestämiseen sarjamääräyksissä mainitut välttämättömät toimijat.
Huomaa, että mikäli usean joukkueen turnaukseen osallistuvien joukkueiden pelaajia on katsomossa, lasketaan heidät yleisöksi, ja heidän tulee esittää koronapassit. 

Koronapassia ei edellytetä tapahtumapaikan eikä tapahtumajärjestäjän työsuhteessa olevilta työntekijöiltä.

Harjoitustapahtumissa koronapassin käyttöä edellytetään kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä. Koronapassia ei voi kysyä alle 16-vuotiaalta. Harjoitustapahtumien piiriin ei lasketa niiden joukkueiden toimintaa, joka perustuu voimassa olevaan sarjalisenssisopimukseen seuran ja koripalloliiton kesken. Tämä tarkoittaa Hypossa 1. divisioonaa pelaavia naisten- ja miesten edustusjoukkueita. 

Koronapasseista ei pidetä tietosuojan vuoksi mitään listaa ja tietojen kerääminen on laitonta.

Koronapassi tarkastetaan jokaisen tapahtuman yhteydessä, mihin kohdistuu aluehallintoviraston asettama rajoitus.


TOIMINTAOHJEITA KÄYTÄNTÖÖN: 

-Koronapassin lukijasovellus on nimeltään Koronatodistuksen lukija ja sen on ladattavissa sovelluskaupoista sekä Android että iOS -käyttöjärjestelmille. Koronapassin saa ladattua itselleen omakannasta ja helpoin/nopein sitä on käyttää, kun siitä ottaa itselleen esim. screenshotin. Lue lisää www.kanta.fi


-Järjestävän joukkueen on tiedotettava ottelu/-turnaustapahtumaan saapuvia joukkueita viimeistään kaksi vuorokautta ennen tapahtumaa siitä, mikä toimintamalli joukkueen järjestämissä otteluissa on käytössä.


-Saavutaan paikalle vain terveinä, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta sekä käytetään kasvomaskia sisätiloissa THL:n suositusten mukaisesti.


-Ottelu – ja turnaustapahtumissa mahdollisuuksien mukaan joukkueille on järjestettävä omat pukuhuonetilat taikka pukuhuoneiden käyttöä tulee porrastaa. Ottelutoimijoiden ja yleisön välistä kohtaamisia tulee rajoittaa.

NÄHDÄÄN PELEISSÄ!!