Catz Lappeenranta on Pontevan välierävastus!

29.3.2019

Catzin Aleighsa Welch on yksi pahimmista Pontevan vastustajista. Kuva Ville Vuorinen

Välierä 1: Hyvinkään Ponteva – Catz Lappeenranta Martissa maanantaina 1.4.2019 klo 18.30

Catz Lappeenranta on Pontevan välierävastus

Kouvolassa ratkaistiin perjantai-iltana välierien vastukset. Kouvottaret otti viimeisen tarjolla olleen välieräpaikan voittamalla Forssan 75-51 ratkaisevassa viidennessä puolivälieräottelussa ja marssi otteluvoitoin 3-2 PeKan välierävastustajaksi. Kouvottarien voitto tarkoitti samalla sitä, että Pontevan välierävastustaja on Lappeenrannan Catz. Ponteva saa siis revanssin viime kevään välieräsarjaansa, jolloin Catz meni 3-2 kotivoitoin finaaliin. Loppuottelussa Catz sitten hävisi viimeisen kotiottelunsa PeKalle, joka otti mestaruuden 2-3 lukemin. Ponteva otti pronssit Espoossa Hongan kotiluolassa.

Catz vastaan Ponteva on varmasti mielenkiintoinen ottelupari. Catz pienellä rotaatiollaan (käytännössä vain kuutta pelaajaa käyttäen) pyrkii varmasti hitaaseen 5 vastaan 5 pelaamiseen. Ponteva puolestaan yrittänee kovalla vauhdilla juosta vastustajaltaan jalat alta.

Pontevan voittamassa runkosarjassa Catz sijoittui viidenneksi. Puolivälieräsarjassa Catz voitti runkosarjan nelosen EBT:n 1-3. Runkosarjassa joukkueitten keskinäiset kohtaamiset päättyivät kaikki vierasvoittoihin. Ponteva voitti Lappeenrannassa kahdesti lukemin (60-79 ja 67-73) Catz kerran Hyvinkäällä (70-77).

Moninkertaisen Suomen mestarin Catzin peli on loppukaudella perustunut kokeneen kolmikon Aleighsa Welch (183 sentteri: 20,6/11,1/3,8s/1,7r/1,5t), Lena Reshetko (184 laituri: 12,8/7,9/2,4s/1,2r/0,8r), Valencia McFarland (163 pointti: 16,5/5,0/3,7s/2,2r) tehoihin. Reshetkolla on Catzissa menossa jo 14. kausi (6 kultamitalia), McFarland on 3. kautta vahvistuksena ja Welch toista kauttaan, joten yhteispeli on saumatonta.  Aloitusviisikossa ovat myös Petra Noponen (174 laituri: 7,3/3,4/1,1s) ja Roosa Kosonen (184 laituri: 7,5/5,7/1,1s). Penkiltä voimaa tuo ainoastaan pointtiosastolle Karoliina Rytkönen (4,3/2,4/1,6s). Näin on, ellei sitten kolmas jenkki Curtyce Knox yllättäen ilmesty takaisin rosteriin. Rosterinsa takia Catz pyrkii Pontevaakin vastaan pelaamaan mahdollisimman energiatehokkaasti ja hidastaen. Catzin peli perustuu kontrolloituun hyökkäyspeliin, jossa ei liiemmin menetyksiä ole.

Ponteva haastaa Catzin vauhtipeliin, jossa viisikko Taru Tuukkanen, Titta-Riina Lepistö, Jessica January, Randy Brown ja Alexis Montgomery on yleensä avausroolissa.  Hurja tason nosto tulee penkiltä kentälle, kun parhaan kuudennen pelaajan tittelin kauden jälkeen pokkaava Anni Jämsä heittää Pontevan hyökkäykseen aina uuden vaihteen. Meri Damoiseaux on toinen vauhtipelaaja vailla vertaa, joka myös tuo aina lisää energiaa kentälle tullessaan. Kokoa penkiltä useimmiten Pontevalta kentälle tuovat Iina Keski-Saari ja Nea Kuisma. Laajemman rosterin hyödyn Ponteva saa, kunhan se keskittyy pitämään riittävästi vauhtia niin siirtymähyökkäyksissään kuin puolustuksen intensiteetissä. Vauhdinpidossaan Ponteva tarvitsee myös malttia, jotta pallonhallinnat mahdollisimman useasti päättyisivät laadukkaisiin heittopaikkoihin.

Marttiin odotetaan varmasti taas yleisöryntäystä. Paikalle välieräavukseen maanantaina kannattaa siis tulla ajoissa. Tunnelma lienee maanantaina kauden paras ja odotettavissa on kauden parasta koripalloa! Hyvinkäällä kohtaavat siis Ponteva ja Catz. Kotkassa pelaavat PeKa ja Kouvottaret.

Välierä 1: Hyvinkään Ponteva – Catz Lappeenranta Martissa maanantaina 1.4.2019 klo 18.30

 

Naisten sivuille