historiaa

 

                                        TYTÖT-02  Orimattilan turnaus


 

 

 

 

Kausi 2010 - 2011:

Harjoituksissa on innokkaita tyttöjä ja taidot karttuvat silmissä. Pääpaino on perustaitojen harjoittelussa sekä joukkuepelaamisessa. Syyskaudella pelaamme ystävyysotteluita ja kevätkaudella osallistumme Koripalloliiton eteläisen alueen I-divisioonaan. Kevätkauden aikana samassa sarjassa kanssamme on 9 muuta eteläisen alueen joukkuetta, eli pelejä luvassa 9kpl joka joukkueelle sekä aluefinaali 4parhaalle kauden lopussa. Muutamaan turnaukseenkin kevään aikana osallistumme.  

Harjoituspelien tuloksia:

21.11.2010  Fokopo - Hypo  15 - 23

28.11.2010  Hypo - EBT       16 - 34

12.12.2010  Hypo- Fokopo   19 - 22

Pikkujoulua joukkue vietti 5.12.2010 iloisessa ja touhukkaassa tunnelmassa Hämeenlinnassa Tilausaktiviteetit Oy:n seikkailumaassa. 2 tunnin seikkailu sisälsi mm.jättilabyrintin, josta tytöt pienryhmissä etsivät rasteja, ongelmanratkaisutehtäviä, jättipomppulinnassa hyppimistä, hohtominigolfia, kiipeilyseinässä kiipeilyä, polkuautolla ajoa, rodeoratsastusta, kikkatikkaita, motoriikkaradan jne. Mukana mahtavassa tunnelmassa ja ikimuistoisessa elämyksessä olivat tyttöjen lisäksi ihana joukko aktiivisia vanhempia kuskeina, valmentajat, joukkueenjohtaja sekä tietenkin myös kummipelaajamme Lashawn Johnsson. 

 

Otteluraportit sarjapeleistä:

16.1.2011: Puhu-HyPo   15-32

 

Voitto kotiin heti ekasta sarjapelistä!

Hyvinkään Pontevan tytöt -02 pelasivat sunnuntaina Vantaan Kaivokselassa elämänsä ensimmäisen sarjapelin, kun joukkue kohtasi eteläisen alueen I-divisioonassa Pussihukat. Vaikeuksien kautta pääsimme saliin sisään ja ottelu pääsi alkamaan 40minuuttia ilmoitettua ajankohtaa myöhemmin.

Ottelu alkoi PuHun tyttöjen hieman totutellessa pelirytmiin ja HyPolaisten tehtaillessa koreja. Hyvinkään tytöt saivat nopeasti pelin juonesta kiinni ja muistivat pelin aikana hyvin syötellä toisilleen. Ensimmäisessä kahdessa erässä pontevalaisten heittotarkkuus oli huippuluokkaa. Myös levypalloista tytöt taistelivat upeasti ja voitto tuli lukemin 15-32. Puhulaiset paransivat peliä erä erältä ja samalla meinasi HyPolaisilta unohtua joukkuepelaaminen. Ottelussa pelattiin tasaisesti molempiin päihin ja hienoja pallonriistojakin nähtiin HyPolaisilta.  

Valmentajien käsky tytöille oli pitää hauskaa kentällä ja niin tytöt tekivätkin - peli oli nautittavaa katseltavaa kaikkien tyttöjen tsempatessa läpi pelin. Harjoiteltavaa ja parannettavaakin aina jää kevään muihin peleihin. Kaiken kaikkiaan hyvä peli koko joukkueelta, vaikka puolustuksessa välillä tahtoi oma puolustettava olla kateissa, mutta tässäkin kokemus ja harjoittelu tekevät mestarin. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään haasteita

 

30.1.2011: HyPo-Honka Grizzles  12-44

Tasaisen taitava Honka näytti mallia joukkuepelaamisesta!

Ensimmäinen sarja-kotiottelu Hakalan koululla sujui sunnuntaina hienosti 14 tytön voimin. Hienoja onnistumisia nähtiin taas molemmilta joukkueilta. Hongan tytöt olivat joka osa-alueella askeleen edellä, mutta tasaisesti palloa pelattiin molempiin suuntiin. Puolustuspeli oli hienoa erityisesti ottelun alkupuoliskolla, lopussa hieman väsyneenä unohtui oman pelaajan puolustaminen ja niistähän lahjakkaat vastustajat heti rokottivat tehden korin. Oli kiva huomata, miten tytöt huomasivat vaihtopenkiltä hienot suoritukset ja onnistumiset. Eli pelin seuraaminen sivusta on kehittynyt ja niinhän se menee, että katsomallakin oppii ja kehittyy. 

Pelissä nähtiin hienoja syöttöjä, hyviä läpikentän ajoja, taitavaa puolustustyötä ja rohkeita heittoja. Kiva peli ja kaikilla oli hauskaa, niin kentällä kuin katsomossakin. Pelaamalla oppii!

 

6.2.2011 EBT-HyPo   25-18

Nitropeli päättyi niukkaan tappioon.

Tasaisesti koko porukka pelasi läpi ottelun ja taas harjoituksissa opittuja asioita koitettiin muistaa pelissäkin toteuttaa. Valmentajilla ja vanhemmilla äänijänteet venyivät taas tyttöjä kannustaessa. Ilon kautta asioita opitaan, yhdessä tekemällä. Hienoa taistelua koko peli, jossa mentiin korilta toiselle. Pallonriistoja sai molemmat joukkueet tehtyä. Nähtiin hienoja korilleajoja, joista muutama koriinkin päättyi. Levypalloja vielä hiukan pelätään, eli sitä asiaa vielä täytyy harjoitella jokaisen. Joukkuepelaaminen kehittyy selvästi joka pelissä ja nähtiin jo hienoja syöttöjä. Tasainen ottelu kääntyo EBTn voittoon vasta viimeisessä erässä, siihen lähdettiin tiukassa 19-16 tilanteessa. Viimeisessä jaksossa vastustaja onnistui HyPon tyttöjä kaksi kertaa useammin korinteossa ja niinpä tiukka ottelu päättyi lukemiin 25-18.

 

13.2.2011 HyPo-HNMKY  22-26

Tiukan taistelun voitti HNMKY viime minuutin koreilla.

Hakalan koululla iloista ja hyväntuulista taistelua pallosta molempien joukkueiden toimesta. Pallon kanssa mentiin kovaa molempiin päihin, välillä niin kovaa, ettei pallokaan pysynyt mukana. Hienoja koriinheittopaikkoja osattiin jo rakentaa kaverille syöttelemällä, mutta vielä monesti kori tuntuu olevan liian korkealla ja voimat meinaa loppua tytöiltä kesken pelitilanteiden vauhdissa. Hypo aloitti vahvasti, mutta HNMKY roikkui koko ajan hienosti kyydissä. Vielä ennen viimeistä jaksoa HyPo johti luvuin18-16. Vastustajan koko kentän prässi yllätti kuitenkin HyPon pelaajat, eikä oikein saatu pelin loppupuolella palloa kuljetettua omalle kenttäpuoliskolle. HNMKY:n tytöt riistivät hienosti, eivätkä erehtyneet korin alta ohiheittoihin enää viimeisessä jaksossa. Niinpä tiukka ja mukava ottelu päättyi vastustajille 22-26.

 

20.2.2011 Honka Tigers- HyPo   62-16

Takkiin tuli ja kunnolla taitavilta Honkalaisilta.

Hiihtolomareissujen takia HyPo matkasi Tapiolaan pienellä, mutta pippurisella porukalla. Honka oli laittanut parhaan kokoonpanonsa meitä vastaan ja vauhtikin oli sen mukaista. Pelissä nähtiin HyPolaisilta loistavia onnistumisia kuitenkin, kun alkushokista selvittiin. Onnistuttiin saamaan pallo omalle kenttäpuoliskolle ja päästiin heittämään korillekin. Hienoja leikkauksia syöttöä vastaan muistettiin jo muutamia kertoja tehdä. Puolustuspäähän palattiin hienosti melkein koko ottelun ajan, mutta Honkalaiset tekivät upeita suorituksia, niin selkä suorana kotimatkalle rökäletappionkin jälkeen lähdettiin. Tsempparipelaajana palkittiin Rautasen Vilma, joka pelasi oman parhaan pelinsä. Jokaisessa tytössä näkee kehitystä aina ottelusta seuraavaan siirtyessämme.

Hiukan meitä, erityisesti tyttöjä, mietitytti se, että miten samoja pelaajia oli meitä vastassa kuin Honka Grizzles pelissäkin.

 

12.3.2011 HyPo-TIKS  34-32, mutta virallisesti TiKSin protestin jälkeen 0-20.

Ottelu oli ihana ja iloinen molempien joukkueiden onnistumisten myötä.

HyPo aloitti vahvasti ja koko joukke pelasi kauden parasta peliä. Joukkueesta nousi uusia korintekijöitä ja rohkeita ratkaisijoita. Syöttöpeli on parantunut valtavasti ja keskinäinen kannustus on hienoa katsottavaa. TiKsin vanhemmat kehuivat tuomareita ottelun jälkeen, sillä ilman tuomareiden viheltämistä eivät lapset opi oikeita sääntöjäkään. Saana sai viisi virhettäkin, kun äiti oli pilli suussa tiukalla päällä. Ottelu olisi jouduttu peruttamaan toisen tuomarin puuttuessa, niinpä Hanna-Mari ajatteli tyttojen parasta, sillä jokaisesta olisi ollut kurjaa, jos peli olisi jouduttu sen takia perumaan.

Kaikki lähtivät pelipaikalta pois hyvillä mielin, paitsi yksi... No ei siitä sen enempää... Tuomio kuultu, teko tunnustettu ja rangaistus kärsitty... Eli Tiksin tekemän valituksen myötä koripalloliitto mitätöi ottelun ja Hanna-Mari sai kurinpitolautakunnalta ripityksen. HyPo t-02 valmennusjohto ei halunnut uusintaottelua pelata, sillä kevään otteluaikataulu oli niin kiireinen, joten luovutimme pisteet TiKsille.

"JOKA PÄIVÄ OPPII UUTTA! Tänäänkin!"

 

20.3.2011 HyPo-KaPo 38-23

HYPON Tytöt-02 kausi on sujunut nousujohteisesti.
Kotipeli HyPo-KaPo oli hienoa joukkuepeliä Hyvinkään tytöiltä. Harjoituksissa opitut asiat alkavat selvästi näkyä pelitilanteissakin ja onnistumisten määrä lisääntyy koko ajan. Tytöt muistivat jopa käyttää valmentajien muistuttamaa hyvin toimivaa maan kautta syöttöä.
Puolustuspäässä koko joukkue muisti hienosti pysyä omassa puolustettavassa kiinni ja mikä parasta, KaPoa (Karhun Pojat Helsingistä) vastaan muistettiin palata puolustukseen, eikä jääty haaveilemaan omalle korille pallon menetyksen tai korin jälkeen. Niinpä hyväntuulisella pelillä luvuin 38-23 kaatui tasavahva Kapo.

27.3.2011 LePy-HyPo 17-52

Vierasottelun Leppävaarassa LePyä vastaan HyPo voitti huippupelillä numeroin 17-52. Onnistujia oli jokainen joukkueessa. Puolustus toimi, irtopalloista taisteltiin, pallo pysyi hienosti vauhdissa mukana, syötöt menivät monesti jo perille omille pelikavereille ja nopeissa hyökkäyksissä pallot laitettiin hienosti pussiin. Tyttöjen joukkuehenki on myös kasvanut. He kannustavat toisiaan, kehuvat toistensa hienoja suorituksia huutaen, taputtaen ja "ylä-femmoja" toisilleen antaen.

Innokas tytöt-02-joukkue on tsempannut kevätkauden upeasti koripalloliiton eteläisen alueen I-divisioonassa.
Tyttöjen kehitys ensimmäisistä peleistä on ollut hurjaa. Valmentajien ajatus peluuttaa kaikkia tyttöjä tasaisesti on kääntänyt muutaman ottelun tappioksikin ja parissa pelissä takkiin on saatu oikein kunnolla. Hymyssä suin ja hyvällä mielellä on tappiopeleistäkin saatu arvokasta oppia tulevaisuutta varten. Loppukausi on osoittanut sen, että tasaisesti peluuttaminen on kannattanut, sillä nyt kaikki tytöt ovat kehittyneet valtavasti joka osa-alueella ja tasoerot ovat tasoittuneet.

Koko tyttöjoukkue on kehittynyt paljon kauden aikana myös sen ansioista, että ovat käyneet ahkerasti valmentajien johdolla kannustamassa idoleitaan, eli HyPon naisten edustusjoukkuetta ja B-tyttöjen SM-sarjaotteluita. Katsomallakin oppii todella paljon. Ja voi että on kiva kerätä nimikirjoituksia staroilta pelin jälkeen. 

 

31.3.2011 HyPo t-02- HyPon pallokoululaiset- Ystävyysottelu

Paavolan koulun salissa pelattiin kiivastempoinen ystävyysottelu, kun pallokoululaiset haastoivat taitavat tyttömme pelaamaan. Pallokoululaiset tsemppasivat hienosti ja taistelivat leijonan lailla irtopalloista. Siellä missä oli pallo, oli kiinni myös useampi pallokoululainen. He olivat iholla ja tyttöjen mielestä hiukan liikaakin, mutta tämmöiset pelit opettavat hyvin kovuutta tulevaisuutta varten, kun koko ajan joku roikkuu kädessä tai paidassa. Tytöt-02 meni aluksi mukaan pallokoululaisten kovaan vauhtiin, mutta ymmärsi kuitenkin pelata ns.omaa peliä ja syötellä omille pelaajille. Ottelu päättyi tytöt-02 selkeään voittoon 52-17 luvuin. Hienoja onnistumisia molemmilta joukkueilta.

 

3.4.2011 HyPo-PakNMKY 42-22

Viimeisessä sarjapelissä nähtiin taas hienoa taistelua irtopalloista. Päivän teema oli levypalloihin meno ja tsemppaaminen pallo omalle joukkueelle. Siinä onnistuttiin ajoittain tosi hienosti ja välillä hiukan nukahdeltiin, mikä kuuluu asiaan tässä iässä ja vaiheessa korisuraa. Tuomareilla riitti työtä kiistapallojen viheltämisessä. Arempien tyttöjen pelitaidoissa on tapahtunut valtavaa kehitystä ja he ovat rohkaistuneet tekemään itse ratkaisuja, mikä on upeaa. Tasaisesti koko kauden tyttöjä peluuttaminen alkaa jo nyt tuottaa tulosta. Iloa ja hymyä ei pelistä taaskaan puuttunut. Vaihtopenkki kannustaa ja elää pelissä mukana kivasti. PakNMKY taisteli hienosti, mutta tällä kertaa HyPon tytöt saivat paremmalla prosentilla pallot pussiin ja vei ottelun selvänumeroisesti 42-22.

Jokaisen tytön pelitaidot ovat kehittyneet, heittovoima lisääntynyt, syöttelytaito parantunut ja rohkeutta&itseluottamusta tullut jokaiselle lisää onnistumisten ja pallovarmuuden myötä. Myös koripallon sääntöjä on yhdessä valmentajien ja vanhempien kanssa opittu kuluneen kauden aikana.

 

Kausi päättyi Tyyki-turnaukseen pelien osalta T-02-joukkueelta!

Kiva turnaus Forssassa Fokopon kutsuturnauksessa sujui kevätauringon ulkona porottaessa. Tyykiturnauksessa Forssan Keskuskoululla oli hyvä tunnelma koko lauantaipäivän. Meidän tytöt olivat hiukan unisia ensimmäisessä ottelussa turnausjärjestäjä Fokopoa vastaan. Ottelu oli hiukan tahmeaa, mutta hyvin tytöt taistelivat. Valmentajat taisivat antaa liian monta ohjetta kerralla tytöille.. Meneehän se pää vähemmästäkin pyörälle. Tasainen ja kiva peli kokonaisuudessaan ja ottelu päättyi lukuihin 30-19, vaikka vielä 5minuuttia ennen loppua ottelu oli melkein tasan. Fokopo onnistui hienosti pelin lopussa tekemään ratkaisukorit.

Ekan pelin jälkeen kävelimme lounaalle läheiseen ravintolaan ja hauskinta oli tytöistä hullutella auringonpaisteessa ojanpientareilla ja kantaa reppuselässä toisiaan.

Toisessa pelissä vastaamme asettui tuttu joukkue EBT Espoosta. Olemme pelanneet vastakkain pari ottelua kauden aikana ja aikaisemmin on EBT ollut meitä vahvempi. Tällä kertaa olikin meidän vuoro voittaa tasainen ja hieno taisteluottelu. 4pisteellä Hypon tytöt hoitivat voiton kotiin ja tsemppasivat hienosti. Jokainen muisti aika hyvin pysyä omassa puolustettavassaan. Turnauksessa oli hyvät tuomarit joka pelissä, he hienosti ohjeistivat pelaajia koriksen säännöissä. Askeleet vihellettiin tarkasti pois, oman pelaajan vartioinnista muistutettiin, 3sekunnin säännöstä muistuteltiin ja puolustuskontaktia opetettiin.

Viimeisessä pelissä Hypon tytöt kohtasivat vikkelän ja kovasti prässäävän HNMKY-joukkueen. Joukkueen kolme taitavaa tyttöä ahersi kentällä melkein täydet minuutit, tehden hyvällä taidolla koreja. Ottelu oli tasaisen oloinen alusta loppuun, vaikka loppulukemat selkeät olivatkin HNMKY-HyPo 31-18. Meidän tytöt innostuivat heittelemään kaukoheittoja, eivätkä muistaneet ajaa korille asti. Korin läheltä korin tekeminen on kuitenkin helpointa. :)

Fokopo voitti viimeisessä ottelussa EBT:n, niinpä sijoituksemme turnauksessa oli hienosti kolmas. Pronssimitalit pujotetaan tyttöjen kaulaan heti seuraavissa harjoituksissa, kunhan mitalit postissa perille saapuvat.

 

ISO KIITOS VANHEMMILLE KANNUSTAMISESTA, KUSKAAMISESTA PELEIHIN, TOIMITSIJATEHTÄVISSÄ TOIMIMISESTA ja BUFFETIN PYÖRITTÄMISESTÄ SARJAPELEISSÄMME!

 

 

Tytöt intoa täynnä 4 pelatun ottelun jälkeen Veli-Ponteva turnauksessa, syyskuussa 2010.

 

Puolapuissa roikkuvat Ella ja Malla. Anssin edessä Anna, Aura ja Venla. Hanna-Marin edessä Sarianna, Emmi ja Vilma. Eturivissä vasemmalta: Silja, Jenna, Viivi, Venla, Vilma, Saana ja Eveliina. Edessä pötköttelee pallon kanssa maskotti Henna.
Ensimmäisessä sarjapelissä voitokas huuto kuului näin: "Aamupuurot syötiin, siksi teidät lyötiin!"

 

25.3.2012 kuden viimeinen kotipeli

 

                                        TYTÖT-02  Orimattilan turnaus