Uutiset

Kuva: Ville Vuorinen
Kuva on linkki Basket -uutisiin

Pontevalle pronssimitalit upealla voitolla Kouvottarista!

Pronssiottelu 13.4.2019: Ponteva – Kouvottaret 104 – 59 (27-7, 28-23, 28-19, 21-10)

Ponteva pokkasi neljännen mitalin putkeen lauantain pronssiottelussa naisten korisliigassa ja upean kauden pelannut Kouvottaret jäi vielä odottamaan omaa ensimmäistään. Ponteva tuli pronssipeliin kauden parhaalla ilmeellään, kun sekä puolustus että hyökkäys toimi lähes täydellisesti. Pontevan 20-0 pätkä ensimmäisen neljänneksen lopussa käytännössä tyrmäsi vieraat.

Pontevan kapteeni Taru Tuukkanen (32/11/3s/Tehot:34) oli kaikella tapaa ottelun ylivoimaisin ja tehokkain pelaaja. Titta-Riina Lepistö (13/2/3s/3t) pelasi tärkeään paikkaan myös kauden parhaan pelinsä upottaen kolmosetkin (3/4) ”Laukaan pommittajan” ottein. Anni Jämsä (5/9/6s/+35) vauhditti joukkuettaan upeisiin nopeisiin hyökkäyksiin ja tilastoi kotijoukkojen parhaan +/- lukeman. Tyylikäs ja vahva Jessica January (16/10/9s/2r/Tehot:30) oli kotijoukkojen syöttökone ja toiseksi tehokkain. Liigan pistekuningatar Randi Brown (20/7/3) oli taas tarkka oma itsensä. Alexis Montgomery (9/7/3s/1t), Meri Damoiseaux (4/3/3s/2r), Nea Kuisma (5/4/1s), Iina Keski-Saari (-/2) olivat pronssipelissä myös isoissa rooleissa.  Eveliina Huohvanainen (-/-) myös pronssipelissä mukana.

Kouvottaret jäivät Pontevan jalkoihin. Taeler Deer (18/3/6s) pääsi vasta viimeisellä neljänneksellä hieman kaunistelemaan lukemiaan, kun varsinkin Jessica January oli alkupelissä kuin takiainen Deerin kimpussa. Claire Lamunu (11/10) ei voinut Taru Tuukkaselle mitään. Kun lisäksi Camille Zimmerman (0/2/1s) loukkasi nilkkansa ennen puoliaikaa, jäi Kouvottaret ilman amerikkalaistensa todellista tukea. Roosa Frimodig (9/2) palkittiin Kouvottarien parhaana. Veera Välimaa (8/5) oli viides mainittava Kouvotar. Taret kuitenkin ansaitsee kunniamaininnan koko historiansa parhaasta liigakaudesta.

Pontevalle pujotettiin kaulaan upea ja historiallinen neljäs mitali putkeen. Upeaa prossipeliä oli todistamassa 602 katsojaa. Taret –kannattajat loivat yhdessä hyvinkääläisten kanssa katsomoon hienon mitalitunnelman.


 

Kuva on linkki lehdistötilaisuuteen.
Aamupostin sivuille
Linkki Kouvolan Sanomat
Anni Jämsän HyPo ja Kouvottaret taistelevat lauantaina SM-pronssimitalista. Kuva Basket.fi / Ville Vuorinen

Pontevan kausi huipentuu korisliigan isossa pronssiottelussa!

Kouvottaret himoitsee seurahistoriansa ensimmäistä – Ponteva neljättä mitalia putkeen!

 

Historiankirjoitusta on varmuudella tiedossa korisliigan pronssipelissä lauantaina Martissa klo 17.00, kun Hyvinkään Ponteva ja Kouvottaret Kouvolasta iskevät yhteen kauden päätöskamppailussa.

Panoksena olevaa naisten korisliigan pronssimitalia hakevat molemmat joukkueet varmasti tosissaan. Kouvottarille SM-mitali olisi seurahistorian ensimmäinen. Ponteva puolestaan hakee jatkoa jo kolme edellistä kevättä jatkuneelle mitaliputkelleen.

Pontevan voittamassa runkosarjassa Kouvottaret sijoittui kolmanneksi. Pontevan tie pronssipeliin oli 3 – 0 sarjavoitto puolivälierässä HBA:sta ja 0 – 3 välierätappio Catzille. Omassa puolivälieräsarjassaan Kouvottaret pudotti sarjakuutoseksi sijoittuneen Forssan lopulta niukasti 3 – 2, kun molemmat olivat ensin kahdesti voittaneet toisensa vieraskentällä. Välierässä Kouvottaret taipui mestaruutta puolustavalle PeKalle neljännen ottelun jälkeen eli lukemin 1 – 3. Joukkueitten keskinäiset ottelut runkosarjassa päättyivät Kouvottarien eduksi lukemin 2-1. Syksyn ottelussa Ponteva oli parempi (91-63), mutta talven peleissä Kouvottaret oli parempi niin Hyvinkäällä (82-104), kuin Kouvolassakin (89-72).

Ennakkoasetelmat otteluun ovat siis kutkuttavat. Mitalinkiilto silmissään haastavat toisensa Ponteva – Kouvottaret Martissa lauantaina klo 17.00


 

Pontevan Randi Brown ajaa korille. Catzin Aleighsa Welsch nousee torjumaan. Aamuposti / Kalle Pyykkönen

Aamuposti / PAIKALLISURHEILU / KALLE PYYKKÖNEN

5.4.2019 21.45

Catz vahvempi Naisten Korisliigan välierissä – Ponteva pronssipeliin

HYVINKÄÄ | Hyvinkään Ponteva kärsi tappion Naisten Korisliigan kolmannessa välieräottelussa Lappeenrannan Catzia vastaan. Paremmin kaukaa heittäneet lappeenrantalaiset veivät tiukan ottelun nimiinsä lukemin 71–76 (36–37) ja etenivät liigan loppuotteluihin suoraan voitoin 3–0. Pontevan kohtalona on pelata pronssimitaleista toista vuotta peräkkäin.

Kotijoukkue avasi ottelun vahvasti. Puolustus piti hyvin screen-tilanteissa tehtyjä vaihtoja lukuun ottamatta. Hyökkäyspäässä Pontevan Randi Brown pelasi vahvan neljänneksen viimeistellen 11 pistettä.

Toisella neljänneksellä kotijoukkueen hyökkäyspelin sujuvuus katosi. Catz siirtyi ottelussa johtoon vahvasti esiintyneiden Roosa Kososen ja Petra Noposen tarkoilla kolmen pisteen heitoilla. Ponteva pysyi kyydissä Anni Jämsän tehdessä viisi peräkkäistä pistettä.

Puoliajan jälkeen Ponteva onnistui juoksemaan pisteitä nopeista hyökkäyksistä. Jokaisesta irtopallosta käytiin hurja taistelu, eikä kumpikaan joukkue pystynyt venyttämään eroa. Erityisesti Titta-Riina Lepistön ja Catzin Elena Reshetkon fyysinen vääntö parrasvalojen reunoilla oli jatkuvasti äärimmäisen mielenkiintoista seurattavaa.

Päätösneljänneksellä Catz haastoi Pontevan heittämään sumputtamalla korinalustan paikkapuolustuksellaan. Iina Keski-Saari vastasi haasteeseen kahdella onnistuneella kolmen pisteen heitollaan. Taru Tuukkanen oli vahva levypalloissa ja jakeli myös hyviä koriin johtavia syöttöjä.

Lopussa johtoasema vaihtui vielä kolmeen kertaan. Ottelun ratkaisu oli McFarlandin kaukaa lähtenyt kolmonen 31 sekuntia ennen loppua. Jessica January ja Brown pääsivät vielä yrittämään tasoitusta onnistumatta. Loppunumerot viimeisteli Welsch vapariviivalta.

– Onnittelut Catzille. He olivat ottelusarjassa selkeästi parempia, eikä jossiteltavaa jäänyt, Pontevan kapteeni Taru Tuukkanen antoi rehdisti tunnustusta voittajille.

Pontevan pisteet ja levypallot: Brown 18/2, January 15/7, Tuukkanen 13/14, Lepistö 9/3, Keski-Saari 6/2, Anni Jämsä 5/5, Alexis Montgomery 5/5, Nea Kuisma 0/1, Meri Damoseaux 0/1.

Kuva Ville Vuorinen / Linkki Basket.fi uutisiin

”Kuuden pelaajan Catz” marssi finaaliin upealla heittopelillä!

Kolmas välierä Ponteva – Catz 71 – 76 (22-15, 14-22, 17-14, 18-25)

Ponteva pelasi aivan mahtavan taistelun kolmannessa välieräpelissä. Ainoa kauneusvirhe oli, ettei se saanut ratkaisuheittoja sisään, ei kolmosiaan, eikä edes vapareitaan! Catzin kuusikko puolestaan pelasi kolme peliä putkeen uskomattoman hienoa heittopeliä. Perjantainakin amerikkalaispelaaja Valencia McFarland (25/2/4s/4r) oli aivan loistava ja upotti kolmoset 5/10. Roosa Kosonen (13/5/3s) jatkoi hurjia suorituksiaan (kolmoset 3/6). Aleighsa Welch (12/13/7s/1r/1t) pelasi täydet 40 minuuttia! Elena Reshetko (14/11/3s) veti vakuuttavat tupla-tuplat. Petra Noponen (6/4/2s) ja Karoliina Rytkönen (6/-/2s) pitivät huolen, että Catzilla oli vahva viisikko kentällä koko 40 minuuttia. Catz upotti pelissä kaikkiaan hurjat 13 onnistunutta kaukoheittoa – HyPo kuusi.

Pontevan ylivoimaisesti paras pelaaja oli Taru Tuukkanen (13/14/6s). Onnistuneen hyökkäyspelinsä (kakkoset 6/11) lisäksi kapteeni Tuukkanen oli kentän paras levypallopelaaja ja lisäksi puolusti Aleighsa Welchiä todella onnistuneesti. Ratkaisupelissä joukkueen kokenein oli joukkueen paras. Valitettavasti Taru ei saanut tällä kertaa tulitukea (tai sitten palloa sisään itselleen) riittävästi muilta.  Iina Keski-Saari (6/2) oli nousta Pontevan sankariksi upottaen molemmat kolmosensa ottelun lopulla. Anni Jämsä (5/5/1s), Titta-Riina Lepistö (9/3/2s) pelasivat perussuorituksensa. Jessica January (15/7/5s/1r) rynni kakkoset (6/7) tehokkaasti, mutta kolmoset (0/4) eivät olleet siellä päinkään. Randi Brown (18/2/1s/1r/1t) ei taaskaan ollut lähelläkään runkosarjan tarkkuuttaan (kakkoset 5/11 kolmoset 1/8…). Alexis Montgomery (5/5/2s/1t) ei päässyt kahden edellisen pelin tasolleen. Nea Kuisma (-/1/1s/1t) oli hetkensä erittäin vahva. Meri Damoiseaux (0/1) kävi vain hetken kentällä.

Pontevan väsytystaktiikka kärsi tappion ja Catz pääsee huilaamaan viikon, ennen loppuottelujen käynnistymistä. Toisessa välieräparissa Kouvottaret onnistui Kotkassa kaventamaan tilanteeksi 1-2. Ponteva saa keskittyä myös viikon lauantaina 13.4. Hyvinkäällä pelattavaan pronssipeliin.

Kommentit pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa:

Karoliina Rytkönen, ansioitunut pelaaja, Catz; Aikamoista vuoristorataa oli peli. Hermostuneisuus jäi viime pelistä päälle. Kova voitto meiltä viedä Pontevaa 3-0 ja ottaa finaalipaikka – aivan käsittämätön fiilis! Ollaan pudotuspelien alusta alkaen saatu pakka kasaan ja toivotaan että se jatkuu.

Taru Tuukkanen, kapteeni, Ponteva; Onnittelut Catzille, joka pelasi kolme hienoa peliä putkeen. Catz oli loistava ja ansaitsi voittonsa, meille ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Runkosarja oli meillä vaikea, ja oli itse asiassa ihme, että oltiin sen ykkösiä. Catz on perinteisesti hurja playoffs –joukkue, jos joku ei sitä sattunut tietämään. Mitalista taistellaan varmasti loppuun saakka.

Mika Haakana, päävalmentaja, Catz; Alku oli meille vaikea. Sitten päästiin jo mukaan peliin, mutta uudelleen neljännellä jaksolla oli lähellä, ettei oltu jo sillassa. Keski-Saarelta tuli kaksi kovaa kolmosta, mutta joukkueen kova kantti ei pettänyt ja siitäkin noustiin. Ponteva oli tänäänkin todella kova joukkue, joka ei antanut meille mitään ilmaiseksi. Varsinkin Aleighsalta otettiin tila kokonaan pois. Mutta onneksi Roosa Kosonen otti jälleen hienosti vastuuta, kuten Karoliina Rytkönen varsinkin ottelun lopussa. Olen äärimmäisen ylpeä joukkueesta. Ei olisi kolme viikkoa sitten uskonut, että nyt ollaan tässä tilanteessa.

Miikka Sopanen, päävalmentaja, Ponteva; Onnittelut Catzille, joka laittoi meidät puhtaasti 3 – 0 laulukuoroon. Catz pelasi kolme loistavaa peliä putkeen. Vaikka mekin pystyimme pelaamaan kahdesti hyvin, pystyi Catz kairaamaan niistäkin peleistä voitot. Voidaan sanoa, että Catzin kulttuuri voitti tämän sarjan. Tapa jolla Catz upotti hurjia kolmen pisteen koreja, ei jättänyt meille mitään mahdollisuuksia. Jos Catz jatkaa samalla tapaa loppuun saakka, se nostelee lopussa kissapatsastakin.

Lehdistötilaisuus / Linkki Youtube
Kuva Kai Skyttä / Etelä Saimaa uutiseen linkki
Klikkaa kuvaa ja pääset ottelun lehdistötilaisuuteen.

Catz voitti upean välierän viimeisen neljänneksen huippupelillään

Välierä 2 Catz - HyPo 76 – 73 (14-14, 16-16, 18-21, 28-22) – Tilanne 2 – 0 Catzille

Huiman jännitysnäytelmän päätteeksi nappasi Catz viimeisen neljänneksen huippuonnistumisillaan jo toisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Catzin sankareita olivat hurjan heittopelin pelannut Valencia McFarland (26/7/4s) kuudella kolmosellaan (6/12) ja Aleighsa Welch (13/10/7s) loppuhetkien kahdella kolmosellaan. Kolmas lähes täyden peliajan pelannut Lena Reshetko (16/8/1s/2r) oli tutun vahva. Yli 30 minuuttia pelanneet Roosa Kosonen (6/3/4s/1t) ja Petra Noponen (7/1) sekä ainoa penkiltä apuja tuonut Karoliina Rytkönen (8/4) pystyivät myös huippusuorituksiin.

Ponteva paransi hurjasti maanantain pelistään, vaikka varmasti pystyy vieläkin parempaan. Randi Brown (19/6/1s) alkoi vihdoin saada kolmosiaan uppoamaan tutulla tarkkuudella (5/11). Titta-Riina Lepistö (14/3) ja Alexis Montgomery (11/13/5s) onnistuivat myös pudotuspelien vaatimalla tavalla. Jessica January (13/5/1s) vaikka kakkosia upotti  tarkasti (5/9), ei saanut kaukaa sisään palloa millään (0/7).  Taru Tuukkanen (6/9/1s/3r) jätti hyökkäyspelistään parhaat palat odottamaan perjantain seuraavaan kohtaamiseen. Anni Jämsä (8/2/1s) upotti heittonsa tarkasti (2p 1/1 ja 3p 2/4). Nea Kuisma (2/1) ja Iina Keski-Saari (0/2) olivat myös kahdeksan pelaajan rotaatiossa.

 

 

Finaalipaikka on ensimmäisen kerran katkolla jo perjantaina Martissa!

Perjantaina pelataan Martissa sitten kauden tärkein ottelu. Ponteva osoitti keskiviikon pelillään, että se alkaa päästä takaisin tasolleen ja vielä ihan ajoissa. Catz on joutunut niin kapeaan peluutukseen, että rasituksen täytyy tuntua sen avainpelaajien jäsenissä. Ponteva on pystynyt laajempaan peluuttamiseen, jonka hedelmät on nyt aika poimia. Finaaliin tarvitaan kolme voittoa, joten sarja saattaa olla vasta alussa?

Viimeistään nyt kannattaa hyvinkääläisten urheilunystävien suunnistaa kotijoukkueen avuksi Marttiin!

Välierä nro 3: Ponteva – Catz Martissa perjantaina 5.4. klo 18.30!

Välieräsarjojen tilanteet ja otteluohjelmat.


 

Kuva: Kai Skyttä / Linkki EteläSaimaan uutiseen ottelusta
Yllä leikkeinä ja kuvina juttu Aamupostin nettisivuilta / Kuva Kaisa Estola Haaranen / Linkki Aamupostin uutiseen.
Kuva Ville Vuorinen / Linkki Basket.fi
Kuva Ville Vuorinen / Linkki Basket.fi
Kuva: Kaisa Estola-Haaranen / Linkki Aamupostin juttuun.
Pelin kuva... / Kuva: Jukka Ikonen

Catz jäädytti Pontevan välieräavauksessa.

Korisliiga Välierä 1 Hyvinkään Ponteva – Catz Lappeenranta 69 – 84 (18-24, 15-20, 11-18, 25-22)

Jos ei kansa rynninyt paikalle odotetusti (hyvän tunnelman luoneita katsojia 584), ei rynninyt kotijoukkue Pontevakaan. Vain ensimmäisen kympin alkupuoli oli hyvää tekemistä kotijoukkueelta. Alexis Montgomery ja Jessica January olivat vahvoja ja Ponteva johti parhaimmillaan 7 pisteellä (15-8). Sitten Pontevan peli jäätyi täysin ja Catzin juoksu 12-0 (18-24) oli lopun alkua. Yhtä murheelliset olivat molempien avauspuoliskon neljänneksien loppu 5 -minuuttiset, kun Aleighsa Welch, Roosa Kosonen, Valencia McFarland ja Elena Reshetko pahoinpitelivät kotijoukkuetta (5-10min 5-16 ja 15-20min 5-14). Kun Catz sitten puoliajan jälkeen vei 5 minuuttisen 2-11 (35-55) ja nopeasti johti jo 20 pisteellä, oli peli lopullisesti taputeltu. Viimeinen kymppi oli lopulta pelkkää kosmetiikkaa ja vain numeroitten kaunistelua.

Catz jylläsi tutuilla vahvuuksillaan: kontrolloidulla ja huolellisella 5 vastaan 5 settipelillä ja huolellisella puolustuspelillä. Pontevan vahvuus Catzia vastaan olisi ollut vauhdin pitäminen, mutta yllättäen kotijoukkue antoi vieraitten määrätä ottelun tempon. Suurin syy tähän lienee ollut epäonnistunut levypallopeli, jonka takia hyökkäykset jouduttiin liian usein aloittamaan Catzin tekemän korin jälkeen. Catzillä oli onnistujia huomattavasti Pontevaa enemmän. Roosa Kosonen (18/5/3s/1r) rankaisi Pontevaa neljä kertaa bonus viivan takaa (4/8). Aleighsa Welch (22/8/7s/3r/1t/kok. tehot 32) oli kentän ylivoimaisesti dominoivin pelaaja. Lena Reshetko (11/11/4s/3r) ja Valencia McFarland (22/6/7s/2r) olivat myös aivan loistavia. Petra Noponen (6/6/3s) oli joukkueelleen kultaa ottelun parhaalla +/-lukemallaan +31! Karoliina Rytkönen (5/1) oli odotetun voimakuusikon kuudes jäsen.

Pontevasta vain Alexis Montgomery (14/3/2s/1r) onnistui heittopelissään (kolmoset: 4/5 ja kakkoset 1/2). Pontevan tutusti tehokkaista Taru Tuukkanen (6/9/4s/1r/1t) ja Jessica January (11/5/9s/3r) sekä Anni Jämsä (3/1/2s/1r) tuskailivat heittopelissään pahiten. Randi Brown (18/5/3s/1r) vaikka teki eniten pisteitä, jätti roimasti parantamisen varaa hänkin. Titta-Riina Lepistö (7/5/2s), Nea Kuisma (7/-/2r), Iina Keski-Saari (3/2) huolehtivat, että Pontevasta kahdeksan pelaajaa merkkautti tehotilastolukemia.

Catz johtaa nyt välieräsarjaa 0-1. Seuraava ottelu on jo keskiviikkona 3.4. Lappeenrannassa ja perjantaina 5.4. jatketaan Hyvinkään Martissa. Toisessa välieräparissa Kotkassa PeKa nousi viimeisellä kympillä seitsemän pisteen takaa 70-66 avausvoittoon Kouvottarista.

Kommentit pelin jälkeen

Roosa Kosonen, ansioitunut pelaaja, Catz; Hyvä peli, pelattiin hyvin yhteen. Levypallot voitettiin vahvalla asenteella. Pystyimme toteuttamaan pelisuunnitelmaamme hyvin ja oli onneakin matkassa.

Nea Kuisma, ansioitunut pelaaja, Ponteva; Harmittaa, että tappio tuli. Emme vain pystyneet pelaamaan omaa peliämme. Nyt vain keskitymme seuraavaan peliin ja palaamme omaan pelitapaamme.

Mika Haakana, päävalmentaja, Catz; Tyytyväinen voitosta ja esityksestämme. Jatkoimme edellisten pelien tapaan hyvää puolustuspeliä. Hyökkäyspäässä HyPon paikkapuolustus aiheutti loppupuolella vähän päänvaivaa. Alun 5 minuuttia oli meille vaikeaa, mutta selvisimme omaan peliimme nopeasti. Petra Noponen ansaitsee erityismaininnan erinomaisesta puolustuspelistä. Se, että onnistuimme esimerkiksi Randi Brownin pysäyttämisessä, vaikka hän tekee 18 pistettä tarkoittaa, että meillä on vastassamme todellisia huippupelaajia. Meidän pitää jatkossakin onnistua samalla tapaa, jotta voisimme jatkaa voittojen tiellä. Tänään menetyksiä oli vain 11, joista 4-5 aivan lopussa pelin jo ratkettua, joten huolellisuuteenkin voi olla tyytyväinen.

Miikka Sopanen, päävalmentaja, Ponteva; Onnittelut Catzille 1. pelin voitosta. Catz voitti, koska sen pelikovuus ja valmius oli meitä parempaa. Levypallopeli oli ottelun kompastuskivi meille, vaikka olimme siihen valmistautuneet. Lena Reshetko oli sen osa-alueen ilmentymä, hän haki hyökkäyslevypalloja ja pisti niistä pallot pussiin. Itse emme edes menneet hyökkäyslevypalloihin. Catzin pelikovuus tuli esiin myös puolustuspäässä, jossa se tappoi meidän hyökkäyspelaamisen. Kaikkiaan Catz oli kovempi kuin me ja se sai meidät pois tolaltaan. Catzin heittopeli puolestaan oli aivan odotetun kaltaista, ja meidän paikkakin jätti heille aivan liikaa tilaa. Catz antoi meille läksytyksen. Mutta onneksi tässä pelataan kolmesta voitosta, eli meidän pitää vain parantaa.


 

Roosa Kosonen Kommentit pikaisesti pelin jälkeen.
Klikkaa kuvaan, pääset basket.fi Ennakkoon / Kuva: Ville Vuorinen
Kuva on linkki Naisten Korisliigan sivuille.
Aleighsa Welch on Pontevalle kova kanto kaskessa. Kuva: Ville Vuorinen

Catz Lappeenranta on Pontevan välierävastus

Kouvolassa ratkaistiin perjantai-iltana välierien vastukset. Kouvottaret otti viimeisen tarjolla olleen välieräpaikan voittamalla Forssan 75-51 ratkaisevassa viidennessä puolivälieräottelussa ja marssi otteluvoitoin 3-2 PeKan välierävastustajaksi. Kouvottarien voitto tarkoitti samalla sitä, että Pontevan välierävastustaja on Lappeenrannan Catz. Ponteva saa siis revanssin viime kevään välieräsarjaansa, jolloin Catz meni 3-2 kotivoitoin finaaliin. Loppuottelussa Catz sitten hävisi viimeisen kotiottelunsa PeKalle, joka otti mestaruuden 2-3 lukemin. Ponteva otti pronssit Espoossa Hongan kotiluolassa.

Catz vastaan Ponteva on varmasti mielenkiintoinen ottelupari. Catz pienellä rotaatiollaan (käytännössä vain kuutta pelaajaa käyttäen) pyrkii varmasti hitaaseen 5 vastaan 5 pelaamiseen. Ponteva puolestaan yrittänee kovalla vauhdilla juosta vastustajaltaan jalat alta.

Pontevan voittamassa runkosarjassa Catz sijoittui viidenneksi. Puolivälieräsarjassa Catz voitti runkosarjan nelosen EBT:n 1-3. Runkosarjassa joukkueitten keskinäiset kohtaamiset päättyivät kaikki vierasvoittoihin. Ponteva voitti Lappeenrannassa kahdesti lukemin (60-79 ja 67-73) Catz kerran Hyvinkäällä (70-77).

Moninkertaisen Suomen mestarin Catzin peli on loppukaudella perustunut kokeneen kolmikon Aleighsa Welch (183 sentteri: 20,6/11,1/3,8s/1,7r/1,5t), Lena Reshetko (184 laituri: 12,8/7,9/2,4s/1,2r/0,8r), Valencia McFarland (163 pointti: 16,5/5,0/3,7s/2,2r) tehoihin. Reshetkolla on Catzissa menossa jo 14. kausi (6 kultamitalia), McFarland on 3. kautta vahvistuksena ja Welch toista kauttaan, joten yhteispeli on saumatonta.  Aloitusviisikossa ovat myös Petra Noponen (174 laituri: 7,3/3,4/1,1s) ja Roosa Kosonen (184 laituri: 7,5/5,7/1,1s). Penkiltä voimaa tuo ainoastaan pointtiosastolle Karoliina Rytkönen (4,3/2,4/1,6s). Näin on, ellei sitten kolmas jenkki Curtyce Knox yllättäen ilmesty takaisin rosteriin. Rosterinsa takia Catz pyrkii Pontevaakin vastaan pelaamaan mahdollisimman energiatehokkaasti ja hidastaen. Catzin peli perustuu kontrolloituun hyökkäyspeliin, jossa ei liiemmin menetyksiä ole.

Ponteva haastaa Catzin vauhtipeliin, jossa viisikko Taru Tuukkanen, Titta-Riina Lepistö, Jessica January, Randy Brown ja Alexis Montgomery on yleensä avausroolissa.  Hurja tason nosto tulee penkiltä kentälle, kun parhaan kuudennen pelaajan tittelin kauden jälkeen pokkaava Anni Jämsä heittää Pontevan hyökkäykseen aina uuden vaihteen. Meri Damoiseaux on toinen vauhtipelaaja vailla vertaa, joka myös tuo aina lisää energiaa kentälle tullessaan. Kokoa penkiltä useimmiten Pontevalta kentälle tuovat Iina Keski-Saari ja Nea Kuisma. Laajemman rosterin hyödyn Ponteva saa, kunhan se keskittyy pitämään riittävästi vauhtia niin siirtymähyökkäyksissään kuin puolustuksen intensiteetissä. Vauhdinpidossaan Ponteva tarvitsee myös malttia, jotta pallonhallinnat mahdollisimman useasti päättyisivät laadukkaisiin heittopaikkoihin.

Marttiin odotetaan varmasti taas yleisöryntäystä. Paikalle välieräavukseen maanantaina kannattaa siis tulla ajoissa. Tunnelma lienee maanantaina kauden paras ja odotettavissa on kauden parasta koripalloa! Hyvinkäällä kohtaavat siis Ponteva ja Catz. Kotkassa pelaavat PeKa ja Kouvottaret.

Välierä 1: Hyvinkään Ponteva – Catz Lappeenranta Martissa maanantaina 1.4.2019 klo 18.30


 

PVE3:n parhaat
Jessica January Kuva: Toni Vähämaa / Aamuposti
Pontevan Jessica January oli kolmannen puolivälierän suurin tähti. Kuva: Jukka Ikonen

Ponteva pimensi HBA:n ja marssi välieriin lukemin 3-0

PVE3 25.3.2019 Hyvinkään Ponteva – HBA 83 – 48 (23-12, 21-6, 21-19, 18-11)

Liki kuudensadan (574) katsojan edessä Pontevan puolustus riisui HBA:n tähdet aseista. Kun myös hyökkäys toimi aiempia puolivälieriä paremmin, oli tuloksena upea voitto ja sarjan katkaisu suoraan kolmessa pelissä.

Pontevan materiaalin laajuus oli lopulta kerta kaikkiaan ylivoimainen HBA:n maanantaina tarjoamaan. HBA:lla oli maanantaina käytännössä vain kolme pelaajaa, jotka pystyivät Pontevaa haastamaan. Sara Bejedi (16/3/2s/1t) ajoillaan ja vieraitten parhaana palkittu Lotta Vehka-aho (12/2/1s/1r) kolmosillaan olivat vieraista ainoat yli 10 pistettä tehneet pelaajat. Awak Kuier (8/12/1s/1r/3t) vaikka levypalloillaan ja torjunnoillaan oli yksi vieraitten näkyvimmistä, ei päässyt Pontevan puristuksessa lähellekään runkosarjan tehojaan, jolloin hänen huippusuorituksillaan Ponteva kaatui kertaalleen ja kerran joutui jatkoajalle. Neljäs haastajan rooliin pyrkinyt oli Elina Arike (2/8/2s/1r/1t), joka kuitenkin hyytyi pahasti Pontevan puristukseen. Loput HBA:n kuudesta pelaajasta (osittain isoillakin peliajoilla) tekivät yhteensä kymmenen pistettä. Hyvinkääläiskatsomo lienee eniten ihmetellyt, miksi Vera Mäenpää (0/2/1s), jolla virtaa olisi riittänyt, ei pelannut kuin muutaman minuutin.

HBA:n jääminen vain 48 pisteeseen todistaa, että Ponteva hoiti kolmannenkin ottelun puolustuksen kautta. Mutta kyllä nyt toimi hyökkäyskin aiempaa huomattavasti paremmin. Uskomattomia elämyksiä varsinkin hienoilla harhautuksillaan ja myös upeilla syötöillään tuotti Jessica January (18/8/7s/1r). Palkintoraati arvosti Januaryn suorituksen myös ottelun parhaaksi pelaajaksi. Randi Brown (21/12/6s/5r) oli kokonaistehokkain. Taru Tuukkanen (8/7/4s/1t) otteli kotijoukkojen parhaan +/- lukeman +28. Titta-Riina Lepistö (11/6/2r) jatkoi vahvoja pudotuspelejään kuten myös Anni Jämsä (3/3/5s). Alexis Montgomery (11/3/1t) sai palkintoraadin sinnikkäimmän palkinnon. Nea Kuisma (4/5/2s), Iina Keski-Saari (4/6/1s/1r) ja Meri Damoiseaux (-/-/1s/1r) olivat näkyvästi Pontevan rotaatiossa. Saana Kujala (3/1/1s/2r) upotti jälleen komean kolmosen ja Eveliina Huohvanainen (-/2) kävi nopeasti noukkimassa pari levypalloa. Ponteva siis tuotti kotikatsomon iloksi todella laajalla rintamalla onnistumisia.

Tällä kertaa Ponteva hallitsi levypallopeliä mielin määrin (63-40) ja haki hurjat 22 hyökkäyslevypalloa (HBA 10). Koriin johtavat syötöt (27-9) kuvaavat hyökkäyspelin mielikuvituksellisuutta Pontevan eduksi. Heittotarkkuuksissa Ponteva oli tällä kertaa parempi kaikilta etäisyyksiltä. Ottelun kaikki tilastot linkissä.

Hyvinkäällä ja Kotkassa käynnistyvät välierät 1.4.2019 – eikä se ole aprillia!

Pontevan 3-0 puolivälierä voitto tarkoittaa, että pelit jatkuvat välierillä, jotka alkavat maanantaina 1.4. klo 18.30 Hyvinkäällä. Välierät alkavat 1.4. myös Kotkassa, koska myös PeKa hoiti osuutensa Espoon Honkaa vastaan lukemin 3-0. Joukkueitten välierävastustajat sen sijaan ratkeavat aikaisintaan keskiviikkona. EBT kavensi sarjansa Catzia vastaan lukemiin 1-2 – neljäs peli on keskiviikkona Lappeenrannassa. Forssa puolestaan kävi taas ryöstöretkellä Kouvolassa ja otti kotiedun jälleen itselleen, joten myös Forssassa voidaan keskiviikkona laittaa puolivälierät päätökseen. Jos näin sattuisi käymään, että ratkaisut tulisivat jo keskiviikkona, olisivat välierä parit Ponteva – Forssa ja PeKa – Catz. Turha on kuitenkaan mennä asioitten edelle, sillä aivan yhtä todennäköistä on, että noissa ottelupareissa jatketaan vielä perjantainakin.

Kuva Toni Vähämaa / Linkki Aamopostin uutiseen
Klikkaa kuvaa ja pääset ottelun lehdistötilaisuuteen Youtuben välityksellä.
HyPon Facebooksivuilla Kaisun hieno Video Jessican kolmostykityksestä.
Klikkaa kuvaa yllä ja pääset Basket.fi uutisiin.

Välieräpaikka on jo katkolla Pontevalle!

3. Puolivälierä Ponteva – HBA Martissa maanantaina 25.3.2019 klo 18.30 – Tilanne 2 – 0

Kolmatta kertaa ottavat maanantaina Martissa yhteen Ponteva ja HBA kovassa puolivälieräsarjassa. Ponteva on ottanut otteluparissa kuskin paikan voitettuaan kaksi ensimmäistä. Kolmannessa pelissä Ponteva voi siis ottaa sen kolmannen voiton ja varmistaa paikkansa välieriin ja mitalipeleihin.

Mielenkiintoista on nähdä millä kokoonpanolla HBA tällä kertaa Pontevaa vastaan tulee. Kysymys on siis, saavatko tähdet Bejedi ja Kuier (sekä Arike ja Vehka-aho) lisää tukea Helmi-Capitalsin I-divisioonan finaaleja pelaavista liigapelaajista. Jos divarin tähdet Vera Mäenpää, Emerita Mashaire ja Latifa Amzil ovat maanantaina kehissä saa Ponteva varmasti pistää parastaan ottaakseen voiton. Jos ei, joutuu HBAN:n tähtikvartetti venymään urotekoihin, toki siihen se kyllä myös pystyy. HBA:n tiukka puolustus on joka tapauksessa tulossa Pontevaa vastaan, mutta saako vieras myös hyökkäyksensä toimimaan tällä kertaa täyden peliajan.

Toisaalta, mikäli Ponteva pystyy nostamaan heittotarkkuutensa edes runkosarjan tasolle, on kotijoukkueella huomattavasti helpompaa. Puolustuspeliinsä jos Ponteva saa lisättyä myös sen loppusilauksen eli onnistuu sulkemaan HBA:n pelaajat pois hyökkäyslevypalloista, on voitto helpommin otettavissa. Hyökkäyspelissään on Ponteva muuten osoittanut erinomaista huolellisuutta, joten resepti kolmanteen voittoon on varmasti olemassa.

3. Puolivälierä Ponteva – HBA Martissa maanantaina 25.3.2019 klo 18.30


 

Huolellisempi Ponteva otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan!

22.3.2019 / 2. Puolivälierä HBA – Ponteva 53 – 72 (10-11, 14-18, 13-15, 16-28)

PVE Sarja HyPo – HBA 2 – 0

Vaikeaa oli Pontevalla edelleen, kun HBA jatkoi aggressiivista puolustamistaan myös toisessa välierässä ja piti Pontevan vain 29 pisteessä ensimmäisellä puoliajalla. Vastapainoksi kotijoukkue kuitenkin hukkasi pallon omissa siirtymähyökkäyksissään niin monta kertaa, että Ponteva sai kuitenkin määrätä ottelun tahdin ja vieraat johtivat huonosta heittopelistään huolimatta tauolla 24-29. Toisella puoliajalla Ponteva vähitellen karkasi ja lopulta selvään voittoon.

Ratkaisuvaiheissa Titta-Riina Lepistö (8/3/2s/2r) upotti tärkeät korit. Anni Jämsä (9/1/2s/6r) otti tällä kertaa niskalenkin HBA:n huippupointti Sara Bejedistä ja oli ansaitusti vierasjoukkueen yllättäjäpalkinnon saaja. Taru Tuukkanen (11/12/2s) oli +/- lukemallaan +14 Pontevan ykkönen. Taru haki myös viisi tärkeää hyökkäyslevypalloa, joilla Ponteva sai tärkeitä uusia pallonhallintoja. Alexis Montgomery (8/9/2s/2r) paransi hurjasti tiistain pelistä ja hänkin haki viisi hyökkäyslevypalloa. Jessica January (11/14/3s/1r) veti tuplat ja yhdessä Randi Brownin (22/5/4s) kanssa otteli vieraitten parhaat tehot (18). Tilastoihin myös Iina Keski-Saari (-/2/3s/2r), Nea Kuisma (2/1) ja Meri Damoiseaux (1/1). Vaikkei Pontevan heittopeli tälläkään kertaa ollut kehuttavaa, oli joukkue huomattavasti kotijoukkuetta huolellisempi. Käytännössä HBA hävisi menetyksiinsä, joita kertyi hurjat 25, joista Ponteva rankaisi 22 pisteen edestä (Ponteva kuusi menetystä, joista HBA teki seitsemän pistettä). Ponteva myös paikkaili heittopeliään napsimalla kaikkiaan 17 hyökkäyslevypalloa (HBA 12), joista vieraat rankaisivat kaikkiaan 15 pisteellä (HBA 0!). Kaikkiaan Ponteva teki 40 pistettä maalatulta alueelta, kun HBA sai aikaan vain 16 pistettä korin alta.

HBA:n materiaali ei perjantaina kerta kaikkiaan riittänyt Pontevaa vastaan. Awak Kuier (6/15/2s/1r/1t) otti levypalloja omassa päässä, mutta hänen hyökkäysuhkansa mureni Taru Tuukkasen vartioinnissa. Sara Bejedin (21/7/1s) tehot sulivat Anni Jämsän vartioinnissa menetyksiin (9). Elina Arike (7/10/2s/1r) aloitti hyvin, mutta jäi kauas tiistain tasostaan. Lotta Vehka-aho (8/4/2s) upotti pari kovaa kolmosta, mutta hiipui myös Pontevan puolustuksen kovetessa loppua kohden. Viides liigatason esitykseen yltänyt pelaaja oli Roosa Lehti (-/8/1s/1r/1t), muut jäivät kauas tämän viisikon tasosta. Kentällä nähtiin lopussa myös Viivi Palomäki (-/1). Puolivälierän HBA -kokoonpanosta puuttuivat mm. Emerita Mashaire, Vera Mäenpää ja Latifa Amzil, jotka liigan pudotuspelien sijaan olivat pelaamassa divarin välierässä…

Ponteva johtaa nyt välieräsarjaa lukemin 2-0 ja sarja on katkolla ensimmäisen kerran maanantaina Martissa klo 18.30 alkavassa ottelussa. Muissa ottelupareissa sarjakakkonen PeKa otti myös 2-0 johdon Hongasta, voitettuaan Espoossa pelin lukemin 73-79. 0-2 on tilanne myös EBT – Catz sarjassa, kun sarjavitonen Catz otti voiton nelosesta myös kotonaan Lappeenrannassa 71-54. Sarjakolmonen Kouvottaret voitti kaudella ensimmäisen kerran Forssan Alun (Forssassa 72-86) ja tasoitti sarjan tilanteeksi 1-1.

Aamupostin 2019 03 20 Paperilehdestä leike ja linkki Aamupostin sivuille.
Randi onnistui tällä kertaa varsinkin korin lähistöltä. Kuva: Jukka Ikonen

Ponteva hurjalla loppukirillä voittoon aivan ihanassa pudotuspeliavauksessa!

19.3.2019 / 1.pve / Ponteva – HBA 88 – 82 (17-14, 17-29, 22-30, 32-9)

Ottelua on jäljellä enää 7.30 kun ottelun paras pelaaja HBA:n Sara Bejedi upottaa and-one vaparin sukkaan ja HBA johtaa ottelua ratkaisevan tuntuisesti 18 pisteellä tilanteessa 60-78. Pontevan taktiikan vaihto paikkapuolustukseen kuitenkin muuttaa pelin suuntaa. HBA on joutunut kuormittamaan viisikkoaan liikaa ja Ponteva juoksee pallon riistojen jälkeen nopeilla hyökkäyksillä eroa kiinni. Titta-Riina Lepistö ottaa ohjat käsiinsä ja tasoittaa pelin kakkosellaan (82-82), ottaa puolustuslevypallon seuraavassa stopissa ja muutama sekunti myöhemmin pussittaa kylmällä kolmosellaan ottelun voittokorin ja HyPon 85-83 johtoon vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. HBA:n eväät on syöty ja loppulukemat Ponteva viimeistelee HBA:n rikkoessa vapaaheittoviivalta. Hurja taisteluvoitto siivittää Pontevan välieräsarjan johtoon.

HBA otti kovalla puolustuksellaan Pontevalta kaukoheitot pois. Hyökkäyspään levypalloillaan HBA sai emäntiä useammin uuden yrityksen hyökkäyksissään. HBA hallitsi varsinkin ottelun kahta keskimmäistä jaksoa (39-59) ja kolmannella kympillä HBA:n kolmoslingot Sara Bejedi (2/3) ja Lotta Vehka-aho (3/4) upottivat hurjalla tarkkuudella palloa kaaren takaa pussiin. Sara Bejedi (31/5/10s/1r) määräsi pelin tahdin 35 minuuttia ja oli yksin ratkaista pelin. Lotta Vehka-aho (12/3/2s) säesti takalinjoilta tarkoilla kolmosillaan (4/7). Elina Arike (15/12/1s/2r) veti vakuuttavat tupla-lukemat ja hassutti kertaalleen jopa Taru Tuukkasen sentteriliikkeellään. Awak Kuier (4/10/2r/1t) jäi Pontevan puolustuksessa tällä kertaa vaatimattomiin lukemiin. Seitsemän pelaajan rotaatia ei vain kerta kaikkiaan tänään riittänyt siinä vaiheessa, kun Ponteva laittoi viimeisen vaihteen päälle.

Ponteva vaihtoi puolustustaktiikkaa viimeisellä jaksolla ja hyydytti paikkapuolustuksellaan HBA:n hyökkäyksen totaalisesti. Samaan aikaan Ponteva käytti hyväkseen HBA:n avainpelaajien kuormituksen ja käytännössä juoksi vierailtaan jalat alta. Pontevan parhaana palkittu ja ottelun lopullinen ratkaisija Titta-Riina Lepistö (16/4/4s/1r) pelasikin oikeaan paikkaan kauden parhaan pelinsä upottaen heittonsa lähes 80% tarkkuudella (2p:5/6, 3p:2/3). Kysymykseen ”Mistä moinen vire löytyi?” tuli nopeasti vastaus; ”Ei minulle tarvitse kahta kertaa sanoa, että nyt pelataan pudotuspelejä! Tämähän on pelaajan parasta aikaa.” Kovimmat pistelukemat upotti tutusti Randi Brown (29/3/4s/6r/1t), joka pelasi harkitun varman pelin. Taru Tuukkanen (18/11/2s/4r) tehotteli tutut tuplat ja otti tällä kertaa yliotteen Kuierista. Jessica January (13/8/7s/2r/1t) tuskaili heittopelinsä kanssa, mutta on oli vahva puolustuksessa ja jakoi kotijoukoista eniten koriin johtavia syöttöjä. Penkiltä tulivoimaa tutusti toi Anni Jämsä (3/-/5s/1r) ja Meri Damoiseaux (3/1) vajaassa viidessä minuutissaan antoi 602 –lukuiselle kotiyleisölle elämyksiä mahtavalla hyökkäyslevypallolla ja upottamalla ainoan heittonsa kaukaa kaaren takaa. HyPon rotaatiossa myös Alexis Montgomery (5/472s1r/1t), Iina Keski-Saari (-/2) ja Nea Kuisma (1/-) varmistivat, että Pontevalla oli voittoon vaadittavia tuoreita jalkoja vieraitaan enemmän.

Kommentit pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa:

Sara Bejedi, paras pelaaja, HBA; ”Pysyimme pelikonseptissamme ja pelasimme pitkään hyvin. Lopussa passivoiduttiin ja päästettiin Ponteva ohi. HyPoa vastaan 37 minuuttia ei riitä, heitä vastaan pitää pelata hyvin koko 40 minuuttia. Perjantaina parannamme vain entisestään omaa tekemistämme.”

Titta-Riina Lepistö, paras pelaaja, Ponteva; ”Oli odotetun kova peli. Kyllä huomaa, että playoffit ovat alkaneet ja saadaan pelata kovaa. Aloitimme hyvin, sitten tuli aikamoinen notkahdus. Kokemuksellamme taisteltiin loppuun saakka ja saatiin onneksi palkinto siitä. Tuleviin peleihin pitää saada puolustukseen lisää kovuutta ja hyökkäyksessä palloa paremmin liikkeelle.”

Janne Hänninen, valmentaja, HBA; ”Harmittaa tietenkin, ettemme pystyneet viemään peliä loppuun. HyPolle kuitenkin onnittelut loppupelin parantamisesta. HyPon 34 pistettä nopeilla hyökkäyksillä satutti meitä aika pahasti.”

Besim Maxhuni, valmentaja, Ponteva; ”Nyt viimeistään kaikki tietävät mitä tarkoittaa playoff –pelit. HBA on todella kova joukkue, jossa tehdään mahtavasti töitä. Kiitokset yleisölle, joka viimeisellä neljänneksellä nosti adrenaliinin kaikilla korkealle. Pelaajille iso kiitos, että olemme oppineet, että peli kestää täydet 40 minuuttia ja mehän uskomme tekemiseemme aina pelin loppuun saakka.”

Ponteva johtaa sarjaa nyt 1-0. Kouvolassa Forssan Alku riisti Kouvottarilta (63-72) ja Espoossa Catz riisti EBT:ltä (48-56) kotiedut muissa tiistaina pelatuissa otteluissa. Keskiviikkona Honka matkustaa PeKan vieraaksi. Ponteva jatkaa sarjaansa HBA:n kanssa perjantaina Märskyssä klo 18.30.


 

Lehdistötilaisuus; Sara Bejedi, Janne Hänninen, Besim Maxhuni ja Titta-Riina Lepistö. Kuva on Linkki ottelun lehdistötilaisuuteen
Kuva: Ville Vuorinen / Linkki Basket.fi uutisiin
Pontevan oma kasvatti Anni Jämsä on kokenut ja taitava pelinjohtaja, jonka pudotuspeliotteista Martin yleisö saa taas tiistaina nauttia . Kuva: Ville Vuorinen

Pudotuspelit ja taistelu korisliigan mitaleista käynnistyy!

Superlahjakas HBA Pontevan puolivälierävastustaja Martissa tiistaina klo 18.30

 

Korisliigan tosipelit potkaistaan käyntiin heti viimeisen runkosarjan kierroksen perään. Runkosarjan ykkönen Ponteva saa vastuksen pääkaupungista, kun Helsinki Basketball Academy eli HBA (runkosarjan kahdeksas) pääsee haastamaan Pontevan. HBA on ”suomalainen koripallokorkeakoulu”, joka jalostaa kotimaisten seurojen junioripelaajista tulevaisuuden koripalloammattilaisia ja naisten maajoukkuepelaajia. Yleisin reitti koulun pelaajille on jatkaa ensin opintoja ja pelaamista yhdysvaltain yliopistosarjoissa ja sieltä Euroopan ammattikentille.

HBA:n riveissä on kaksi ylivoimaisesti mielenkiintoisinta tulevaisuuden huippulupausta; WNBA –statuksen tulevaisuudessa nappaava Awak Kuier ja maajoukkueen ykköspointiksikin jo noussut Sara Bejedi. Pitkänhuiskea PeKan kasvatti Awak Kuier (18,5/11,4/2,7s/2,5t) on torjuntatilaston ylivoimainen ykkönen, levypallotilaston ja tupla-tupla-tilaston 5. sekä kokonaistehotilaston 7.  LePystä lähtöisin oleva, käsittämättömän nopea Sara Bejedi (21,5/6,7/4,6s) on liigan pistetilaston 3. ja syöttötilaston 4. Hyvinkääläisittäin mielenkiintoisia nimiä ovat tietenkin Pontevan kasvatit Elina Arike (10,3/5,5/1,5s) ja Vera Mäenpää. Näistä hyvinkääläisistä Arike on Kuierin ja Bejedin tapaan jo naisten maajoukkueen runkopelaajia. Mäenpää on vakiokalustoa nuorten maajoukkueissa, kuten vähintään kaikki HBA:n pelaajat. Tehotrion takana isoimmat vastuut ja aloitusviisikon paikat nappaavat yleensä Vimpelin kasvatti Lotta Vehka-aho (9,7/2,5/2,6s/1,7r) ja KaPo kasvatti Anna Kahelin (5,0/2,7/1,6s).

Pontevan vastaa tulevaisuudelle kokemuksellaan, joka vei Pontevan liigan ykkösjoukkueeksi. Kotimaista kokemusta on eniten tietenkin Legendalla nimeltä Taru Tuukkanen (19,9p=9./10,4lp=10./4,1s=7./26, 1kok.tehot=4.). Kokeneita liigajyriä ovat myös Titta-Riina Lepistö (8,6/4,8/2,0) ja Anni Jämsä (6,0/2,9/4,1s=7.). Pontevan vahvistuksista Randi Brown (25,2=1./6,5/3,7s=10.) voitti runkosarjan pistetilaston. Jessica January (17,6/7,0/4,5s/2,6r) ei pelaamillaan 11 ottelulla pääse yleistilastoihin, mutta syöttöjen ja riistojen keskiarvot ilman ottelurajoitusta ovat Pontevan kovimmat. Alexis Montgomery (8,3/6,3/2,6) puolestaan on osiottautunut todelliseksi joukkuepelaajaksi ja on samalla koko runkosarjan +/- -tilaston ykkönen!

Otteluparin asetelma siis nuoruuden into vastaan kokemuksen tuoma varmuus. Runkosarjan otteluissa (2-1 Pontevalle) HBA voitti Pontevan kertaalleen kotonaan ja toisessakin Helsingin ottelussa Ponteva voitti vasta kahden jatkoajan jälkeen. Odotettavissa on siis erinomaisen mielenkiintoinen ottelupari. Kotietu on Pontevalla ottelusarjan käynnistyessä. Äärimmäisen tärkeää Pontevalle on, että sillä on kotietu myös toiseen peliin Märskyyn lähdettäessä. Toivottavasti myös hyvinkääläiset koripallofanit vihdoinkin marssivat sakoin joukoin Martin koripallopyhättöön. Nyt jos koskaan kotijoukkue tarvitsee Suomen parhaan kotiyleisön tuen.

1. puolivälieräottelu Ponteva – HBA Martissa tiistaina 19.3.2019 klo 18.30


 

Kuva: Ville Vuorinen / Linkki: Basket.fi

Viimeisellä kierroksella muutettiin puolivälieräpareja!

Sijoitusten kannalta tärkeimmät pelit pelattiin Kouvolassa ja Vimpelissä. Kouvottaret voitti sarjakärki Pontevan ja nousi EBT:n hävitessä Vimpelissä espoolaisten edelle sarjan neloseksi.

Kouvolassa runkosarjan voiton varmistanut Ponteva kokeili enemmänkin taktisia juttuja, kun kotijoukkue Kouvottaret puolestaan pelasi liigan kolmossijasta. Tasaisen 1. pelijakson jälkeen Kouvottaret meni menojaan ja 89-72 voittoon. Taru Tuukkanen (21/9/3s/2r) oli Pontevan paras. Meri Damoiseaux (9/1/2s/2r) heittonsa 60%:n tarkkuudella ja nakutti samalla korisliigauransa ennätyspisteet. Helmi Syrjämäki (0/2/1s) pelasi korisliigauransa ennätysminuutit.

Kouvottarien voitto tarkoitti samalla sitä, että Vimpelissä voittoon, käytännössä vain kuudella pelaajalla pelanneesta EBT:sta, marssinut kotijoukkue pudotti espoolaiset neljänneksi. Espoo Basket Team taisteleekin siis välieräpaikasta Forssan sijaan Catzin kanssa. Sarjan kakkospaikan varmistanut Peli-Karhut onnistui vain vaivoin ja avainpelaajiaan kovasti kuormittamalla voittamaan sarjajumbo ToPon. Espoossa sarjaseiska Honka kaatoi huipputasaisessa ottelussa kutosen eli Forssan Alun. HBA osoitti vaarallisuutensa peittoamalla Catzin Lappeenrannassa ja antoi Pontevalle myrskyvaroituksen tiistaina käynnistyviin puolivälieriin.

Puolivälierät käynnistyvät tiistaina!

Hyvinkään Ponteva (1)     –    HBA, Helsinki (8)          (runkosarja 2-1)

Peli-Karhut, Kotka (2)       –    Honka, Eskoo (7)         (runkosarja 2-1)                

Kouvottaret, Kouvola (3) –    Forssan Alku (6)           (runkosarja 0-3)

Espoo Basket Team (4)    –   Catz, Lappeenranta (5)   (runkosarja 2-1)

Runkosarjan keskinäisten otteluiden perusteella ei ottelupareista tule mielenkiintoa puuttumaan!

Hyvinkään Ponteva (1)   –    HBA, Helsinki (8)    (runkosarja 2-1)

HBA voitti Pontevan kertaalleen ja toisessa Helsingin ottelussa Ponteva voitti vasta kahden jatkoajan jälkeen. HBA:n riveissä on kaksi ylivoimaisesti mielenkiintoisinta tulevaisuuden huippulupausta; WNBA –tulevaisuuden Awak Kuier ja maajoukkueen ykköspointiksikin jo noussut Sara Bejedi

Ponteva vastaa tulevaisuudelle kokemuksellaan, joka vei Pontevan liigan runkosarjan ykkösjoukkueeksi. Otteluparin asetelma siis nuoruuden into vastaan kokemuksen tuoma varmuus.

Peli-Karhut, Kotka (2)   –    Honka, Eskoo (7)    (2-1)           

Viime kevään Suomen Mestari PeKa on suursuosikki tässä otteluparissa. Kotkalaisten takakenttä (LL Lehtoranta-B McCarty) lienee liigan kovin. Mielenkiintoinen asetelma on se, että Lehtorannan sisarusten tulivoimaisin kaaren takaa, eli Roosa Lehtoranta pelaa Hongan joukkueessa. PeKan viimeisiä pelejä tarkasteltaessa huomio kiinnittyy joukkueen avainpelaajien kuormitukseen. Jos PeKa ei saa penkkiään laajemmaksi, voi Hongalla sittenkin olla mahdollisuus yllättää. Viime keväänä tämä parivaljakko ratkoi välierissä finaalipaikan - silloin PeKa oli parempi otteluvoitoin 3-2.

Kouvottaret, Kouvola (3)   –    Forssan Alku (6)    (0-3)

Puolivälieräsarjan kummajainen on tässä. Kouvottaret ei ole onnistunut kaudella voittamaan Forssan Alkua vielä kertaakaan. Tuleeko voitosta Kouvottarille pakko – pakko ei ole mukava olotila. Kouvottaret on kuitenkin niin kova kotijoukkue ja sen vahvistuskolmikko Deer-Lamunu-Zimmerman niin laadukas, että ennakkosuosikki otteluparissa toki Mansikka-ahon joukkue on. Forssan vahvistukset Loyd ja Kinneston saavat kuitenkin laajemmin apuja suomalaispelaajilta… Mielenkiintoista ja ennalta arvaamatonta!

Espoo Basket Team (4)      –    Catz, Lappeenranta (5)   (2-1)

Forssan matkailun sijaan EBT suuntaakin vieraspelinsä itään Lappeenrantaan. Runkosarjassa EBT voitti Catzin niukasti kotonaan Espoonlahdessa molemmissa peleissä, mutta hävisi niukasti Lappeenrannassa. Molemmat joukkueet ovat voittaneet pelejään melkoisen kapealla rosterilla. Tässä ottelusarjassa jos missä mitataan viisikkojen jaksamista. Catz on kuitenkin Reshetkon mukaan tulon jälkeen jälleen ollut taas oma itsensä ja se on paha EBT:lle. Tässä otteluparissa mitataan myös miten valmentajat reagoivat ratkaisuvaiheissa – molemmat (Haakana Catz – Hellman EBT) kun ovat melkoisia velhoja.


Aamuposti 18.3.2019 / Linkki aamupostin sivuille
Linkki Basket.fi -uutisiin runkosarjan viimeisen kierroksen otteluista (Kuva: Matti O. Koskinen)
Kouvolan Sanomat (Kuva: Katja Juurikko)
Kouvolan Sanomat / Linkki juttuun (Teksti: Juha Vesala)

Pontevan runkosarjan voitto varmistui ennen viimeistä sarjakierrosta!

Puolivälierävastus on superlahjakkuuksien HBA

Pontevan keskiviikon murskavoitto Forssassa varmisti Hyvinkään palloilulajien lippulaivan korisliigan runkosarjan voiton jo ennen viimeisen kierroksen otteluita. Viimeisen ottelun Ponteva saa pelata lauantaina Kouvolassa ilman paineita.

Puolivälierät käynnistyvät heti viikonlopun jälkeen Hyvinkäällä tiistaina 19.3.2019 kello 18.30. Pontevan vastustaja selvisi myös jo ennen lauantain viimeistä runkosarjan kierrosta, kun PeKa voitti Märskyssä HBA:n. HBA:n tappio tarkoitti samalla sitä, ettei se enää voi nousta sarjassa kahdeksatta sijaa korkeammalle. Koska Vimpeli ei puolestaan voi enää nousta HBA:n edelle, on varmaa, että Ponteva – HBA on puolivälieräpari.

HBA on Pontevalle hieno vastus. Maantieteellisesti ajatellen molemmat joukkueet ovat varmasti tyytyväisiä osuessaan ottelupariksi, jääväthän matkustuskilometrit normi työmatkan mittaisiksi. Kilpailullisesti on kyseessä myös erinomaisen mielenkiintoinen pari. Joukkueitten runkosarjan kohtaamisissa HBA voitti kotonaan ensimmäisen, Ponteva puolestaan korjasi kaksi seuraavaa nimiinsä. HBA on täynnä Suomen superlupauksia. Awak Kuier, Sara Bejedi ja Elina Arike ovat eturivin pelaajia jo naisten maajoukkueessakin. HBA:n pelaajista Elina Arike, Vera Mäenpää ja Viivi Palomäki ovat Hyvinkään Pontevan kasvatteja.

Jos on HBA täynnä superlupauksia, heittää Ponteva vastaan kokemusta. Legendaarinen on adjektiivi, jolla voidaan kuvata pelaajaa nimeltä Taru Tuukkanen. Teho-Tarun johdolla Ponteva on viimeisen kolmen vuoden aikana napannut koko mitalivärisuoran. Hurja määrä kokemusta on myös Pontevakasvatti Anni Jämsällä ja Laukaan pommittaja Titta-Riina Lepistöllä. Kun myös Pontevan jenkkihankinnat (Brown, January, Montgomery) ovat kaudella osoittautuneet todella onnistuneiksi, pitää Pontevaa kuitenkin pitää otteluparin ennakkosuosikkina.

Runkosarjan viimeinen kierros tuskin enää muuttaa sarjasijoituksia. Ainoa muutosskenaario olisi EBT:n tappio Vimpelissä ja Pontevan tappio samaan aikaan Kouvolassa, jolloin Kouvottaret nousisi EBT:n ohi kolmanneksi. Todennäköisimmät otteluparit tiistaina alkavissa puolivälierissä ovat Ponteva – HBA, PeKa – Honka, EBT-FoA, Kouvottaret – Catz.

Sarjataulukko ja viimeisen kierroksen ottelut.


 

Basket.fi uutisiin linkki
Yllä Linkki Basket.fi uutiseen Pontevan runkosarjan voitosta.
Yllä: Kuva Ville Vuorinen 7 Basket.fi / Linkki Baske.fi sivuille
Leike / Linkki Basket.fi uutisiin Pontevan murskavoitosta.
Leike / Linkki Ottelun tilastoihin
Linkki: Lounais-Häme * Forssa / Kuva: Tapio Tuomela
January korinteossa / Kuva Jukka Ikonen

EBT:n onnistuneet kolmoset  ja paikkapuolustus Pontevan turma!

Naisten korisliiga 9.3.2019 Ponteva – Espoo Basket Team 86 – 92 (22-37, 15-19, 23-22, 26-14)

Kaksijakoinen mutta kaikkiaan aivan loistava korisliigan kärkipeli nähtiin Martissa lauantai-iltana. EBT pussitti kaukokoreja hurjalla tarkkuudella alussa. Lopussa Ponteva tuli aivan iholle, muttei ohi. Voitollaan EBT siirsi korisliigan ratkaisut runkosarjan viimeiselle viikolle.

EBT upotti Pontevan aika syvälle heti ensimmäisellä neljänneksellä, kun se oli upottanut kuuden pelaajan onnistumisin kahdeksan kolmosta tusinalla yrityksellä Pontevan koriin. Ottelun paras pelaaja Lotta Eräkangas oli upottanut niistä kolme neljällä yrityksellä ja tehnyt kymmenessä minuutissa hulppeat 14 pistettä! Toisessa päässä kenttää EBT:n paikkapuolustus puolestaan yllätti Pontevan ja kotijoukkueelta vei liian kauan aikaa saada oma hyökkäyspelinsäkin toimimaan. Pahimmillaan toisella neljänneksellä ero oli jo 24 pistettä tilanteessa 29-53. Puoliajalle mentiin EBT:n 19 pisteen johdossa.

Puoliajan jälkeen Pontevan onnistui murtaa EBT:n paikkaa jo paremmin, mutta kolmannella neljänneksellä eroa saatiin kurottua vain yhdellä pisteellä. Viimeisellä neljänneksellä Ponteva yritti jousta EBT:ltä jalat alta. Vaikka vajaa pari minuuttia ennen loppua Randi Brownin kolmonen toi Pontevan vain kahden pisteen päähän (86-88), oli kotijoukkueen eväät syöty. Kuin ottelun kuvan kruunuksi EBT:n Delaney Hodgins upotti 50 sekuntia ennen loppua ottelun voittokolmosen (86-92).

EBT:n parhaana palkittiin Lotta Eräkangas (27/6/3), joka upotti kaikkiaan kuusi kolmen pisteen koria (uran ennätys) ja teki samalla korisliigauransa ennätyspisteet. Delaney Hodgins (22/10/6s/2r) kuin huomaamatta teki ottelun kovimmat kokonaistehot (32). Kamilah Jackson (8/13/10s/1t), vaikkei pisteissä juhlinut oli kuitenkin yksi EBT:n voiton ratkaisijoista. Hurjalla tarkkuudella kolmosia (4/7) upotti myös Vimpelin kasvatti Ulriikka Nuolikoski (16/2/2s/3r). Pontevan lopun kovasta prässistä huolimatta puhtaat paperit saavat myös pointit Sanni Tuomisto (8/6/2s) ja Lotta Vesiluoma (9/1/4s). Seitsemällä pelaajalla pelanneen EBT:n Lotta Hämäläinen (2/1/1) varmisti panoksellaan EBT:n jaksamisen loppuun saakka.

Pontevan parhaana palkittiin Randi Brown (27/6/5s/1r), jonka kolmoset (2/11) eivät tänään kuitenkaan olleet voittoon vaadittavalla tasolla. Jessica Januaryn (20/6/5s) kolmosia (4/6) olisi Pontevan ehkä ennemminkin tällä kertaa kannattanut hakea. Taru Tuukkanen (13/12/6s/1r) veti tutut tuplat (uran 101.), mutta liian harvoin sai Pontevan sentteri tänään palloa korin alle. Anni Jämsän (1/1/6s) syötöt olivat 13 minuutin peliajalla mainittavan arvoinen. Niitä olisi Ponteva tarvinnut lisää, mutta virhevaikeudet veivät syöttökoneen penkille liian aikaisin. Titta-Riina Lepistö (9/4/4s/1r) ja Iina Keski-Saari (7/3/1s) olivat myös isoissa rooleissa. Alexis Montgomery (2/3/2s/1r) oli kotijoukkueen pahin pettymys, kun viisi virhettä lopetti pelin vain 16 min pelaamisen jälkeen. Meri Damoiseaux (3/-) pelasi vain neljä minuuttia upottaen ainoan heittonsa. Nea Kuisma (4/1) oli yhdeksäs kotijoukoista kentällä ollut pelaaja.

314 paikalle ilmestyneen katsojan harmiksi EBT siirsi voitollaan runkosarjan ratkaisut sarjan viimeiselle viikolle. Pontevan ohella kun hävisi kotonaan myös sarjakakkonen PeKa, jolle Kouvottaret oli Kotkassa liian kova. Voitolla Ponteva olisi siis voinut varmistaa runkosarjan voiton. Seuraava tilaisuus Pontevalle on keskiviikkona Forssassa ja viimeinen Kouvolassa ensi lauantaina.

Kommentit pelin jälkeen:

Lotta Eräkangas, EBT, paras pelaaja; Saimme todella tärkeän voiton, kauden parhaalla pelillä. Toki olemme hyvä heittojoukkue, mutta tänään huippuonnistumisten takeena oli, että saimme myös laadukkaita heittopaikkoja. Toinen puoliaika oli melkoinen selviytymistaistelu, mutta onneksi jaksoimme loppuun saakka. Tämä oli tärkeä voitto myös tulevia pudotuspelejä ajatellen.

Titta-Riina Lepistö, Ponteva, palkittu pelaaja; Ei oltu ihan valmiita EBT:n rynnistykseen. Näissä peleissä ei riitä, että pelaa 20 minuuttia. Tiedettiin, että EBT on kova kolmenpisteen joukkue, mutta silti annoimme heille liikaa helppoja heittoja. Toisella puoliajalla saimme hyvän zempin päälle, mutta 20 pistettä ei vaan saisi antaa ensin eteen. Joukkuekavereista varsinkin Iina pelasi tänään aktiivisen ja pirteä pelin.

Niko Hellman, EBT, päävalmentaja; Tämä oli ensimmäinen voitto Pontevasta näinä neljänä viime kautena kun nousumme jälkeen olemme naisten korisliigaa pelanneet. Ponteva oli myös ainoa joukkue, mitä emme olleet vielä kyenneet voittamaan, joten yksi maali on jälleen saavutettu. Tiesimme etukäteen, että emme Pontevalle tule miespuolustuksella pärjäämään, joten taktinen valintammekin oli HyPon hyvyyttä. Tämä oli 1. kerta koko kaudella kun pelasimme paikkapuolustusta ja vielä koko pelin. Täytyy olla kiitollinen että 1. puoliajan kolkit menivät koriin ja saimme siitä lisäbuustia tekemiseemme. Toisella puoliajalla Ponteva rikkoi paikkamme ja jouduimme jo pohtimaan vaihdammeko mieheen. Muutaman hyökkäysonnistumisen myötä uskalsimme onneksi jatkaa paikalla. HyPon valmennus laittoi pallolliseen kovaa träppiä, jolloin me aloimme liiaksi vain suojella palloa. Meidän onneksemme aika loppui ja saimme kuitenkin ihan ansaitun voiton.

Miikka Sopanen, Ponteva, päävalmentaja; Onnittelut EBT:lle ansaitusta voitosta. Heidän game plan osui meihin todella pahasti. Emme olleet todellakaan varautuneet paikkaa vastaan pelaamaan. Meillä kesti liian kauan reagoida heidän taktiikkaan ja se söi sitten energiaa hyökkäyksemme lisäksi myös puolustuksemme intensiteetistä. Toisaalta olihan EBT:n heittopelikin melkoisen hyvää. Olen kuitenkin tyytyväinen, ettemme tuskastuneet vaan taistelimme hienosti loppuun saakka. Tulimme kuitenkin niin kaukaa takaa, että voittoon asti nousemiseen olisi tarvittu pieni ihme. Se on varmaa, että ensi kerralla meille ei tule EBT:ltä mitään yllätyksenä.


 

Leike Aamuposti 11.3.2019 sivuilta.
Basket.fi uutisoi EBT voito HyPosta - klikkaa uutiseen.

Ponteva runkosarjan viimeiseen kotipeliin kovin panoksin!

Korisliigaa Martissa lauantaina 9.3.2019 klo 17.00 Ponteva – Espoo Basket Team

Naisten korisliigassa eletään runkosarja ratkaisuhetkiä. Ponteva johtaa liigaa kahden voiton turvin, kun kolme viimeistä ottelua on pelaamatta. Lauantain viimeisen kotiottelun jälkeen Pontevalla on kaksi kovaa vierasottelua ensi viikolla keskiviikkona Forssassa ja viimeinen lauantaina Kouvolassa. Pitääkseen piikkipaikkansa Pontevan on voitettava kaksi kolmesta viimeisestä pelistään. Runkosarjan voittohan tarkoittaisi pudotuspelien kotietua finaaleihin saakka.

Peli-Karhut Kotkan Karhuvuoresta sarjakakkosena hengittää tiukasti Pontevan niskaan. PeKalla on Pontevaa huomattavasti helpompi loppuohjelma (K:Kouvottaret, V:HBA ja K:ToPo), joten siltä Pontevan on turha odottaa apuja. Pontevan lauantain vieras EBT taistelee tällä hetkellä tiukimmin kolmossijasta, koska sen kanssa tasapisteissä olevilla Kouvottarilla ja Catzilla on yksi ottelu enemmän pelattuna. EBT:n loppuohjelma (V:HyPo, K:Honka, V:Vive) lienee myös hieman helpompi kuin Kouvottarilla (V:PeKa ja K:HyPo), mutta Catz (K:FoA ja HBA) puolestaan pelannee viimeiset kaksi peliään voitokkaasti. Jos kaikki kolme joukkuetta päätyisivät tasapisteisiin, Kouvottaret olisi kolmonen, EBT nelonen ja Catz jäisi ilman kotietua. Jos vain EBT ja Catz päätyvät tasapisteisiin, edellä on EBT. Puolivälierien kotiedusta käydään siis vielä melkoista vääntöä ja skenaarioita riittää.

Yhtä kovaa on taistelu sijoista 6-8, joista taistelevat FoA, Honka, HBA ja ViVe. Varmaa on vain se, että nyt kuudentena oleva Forssa (jäljellä V:Catz, K:HyPo, V:Honka) on vähintään 7. Sarjaseiska Honka (K:ViVe, V:EBT, K:FoA) voisi kolmella voitolla nousta vielä vaikka kuudenneksi, mutta pahimmassa skenaariossa (kolmella tappiolla) voisi pudota vaikka yhdeksänneksi ja ulos puolivälieristä. HBA (V:ToPo, K:PeKa, V:Catz) voi nousta seitsemänneksi tai pahimmassa tapauksessa pudota ulos pudotuspeleistä. Vimpelin (V:Honka, K: EBT) ainoa toivo on voittaa molemmat ottelunsa ja samaan aikaan toivoa Hongan ja HBA:n tappioita. Monta eri mahdollisuutta siis edelleen on. Pudotuspelien käynnistyessä näillä sijoituksilla kun kuitenkin on iso merkitys.

Pontevan viimeisen kotiottelun lauantaivieras EBT taistelee siis sarjan kolmossijasta. Joukkueitten edelliset keskinäiset ottelut päättyivät molemmat Pontevan voittoon. EBT pyrkii Pontevan tavoin pitämään otteluissa kovaa tempoa niin hyökkäyksiin lähdöissä kuin puolustuksen intensiteetissä. Pontevan tavoin EBT viljelee kaukoheittoja kovaan tahtiin. Joukkueilta lähtee keskimäärin liki 30 kolmen pisteen yritystä ottelua kohden. EBT myös upottaa kolmosia hieman Pontevaa kovemmalla tarkkuudella. Joukkueen kaukoilotulituksesta vastaavat useimmiten amerikkalaispelaaja Delaney Hodgins (20,3/9,1/1,9s/1,8r), Lotta Eräkangas (10,8/1,5) ja Ulriikka Nuolikoski (9,4/3,3/1,7s) sekä nuori pointti Sanni Tuomisto (8,9/3,8/1,9s). Joukkueen selkäranka kuitenkin on väkivahva amerikkalainen Kamilah Jackson (16,5/13,6/4,4s). Aloitusviisikon pelaajat Lotta Aaltonen (8,7/5,1) ja Lotta Vesiluoma (7,6/3,5/2,5s) ovat puolustuspelin ruumiillistumia, jotka tulevat aiheuttamaan Pontevan hyökkäykselle vaikeuksia. EBT:n materiaalin laajuuden takaavat myös Lotta Hämäläinen (2,5/2,7/2,2s) ja Magdalena Agyei (3,5/3,3). EBT:n valmennuksesta ja kehityksestä kohti Suomen kärkeä on jo vuosia vastannut aina energinen Niko Hellman.

Anni Jämsä, Taru Tuukkanen, Jessica January, Randi Brown, Titta-Riina Lepistö ja Alexis Montgomery ovat muodostaneet Pontevan tehokuusikon, kun Saara Wahlgren ja Henna Salomaa joutuivat vaivoineen jättämään kauden kesken. Katsomossa odotetaan mielenkiinnolla millä panoksella kolmikko Iina Keski-Saari, Meri Damoiseaux (upotti sunnuntai-illan II-divisioonaottelussa 10 kolmen pisteen koria) ja Nea Kuisma tällä kertaa tuovat lisäarvoa joukkueelleen. Junioreista ainakin Eveliina Huohvanaisen ja edellisessä pelissään upean koriliigan avauskolmosensa upottaneen Saana Kujalan esiinmarssi on aina vain lähempänä.

Tärkeä ja ennalta tiukka yksi liigan kärkikamppailuista on siis odotettavissa. Ylösheitto Martissa ottelussa Ponteva - EBT on siis lauantaina 9.3. kello 17.00


 

Yllä leikkeet Aamupostin urheilusivuilta klikkaa kuvaa pääset Aamupostin sivuille.
Kuva on Linkki Baske.fi uutisiin naisten koriliigakierroksesta.
Lehtileike Aamuposti 25.2.2019 / Kuva Toni Vähämaa / Teksti Pasi Honkanen

Taru Tuukkaselle uran 100. tupla-tupla Pontevan Honka –voitossa

Korisliigaa 23.2.2019 Ponteva – Honka 86 – 58 (24-14, 15-20, 27-14, 20-10)

Tapiolan Honka jaksoi haastaa Pontevaa vain ensimmäisen puoliajan lähinnä Alyxyz Vaioletaman huippupelillä. Pontevalla oli ottelussa vieraitaan huomattavasti enemmän onnistujia.

Taru Tuukkanen (17/10/3s/1r) pelasi uransa 100. tupla-tuplan ja kotijoukkueen zemppari palkittu oli Hongalle lähes pitelemätön. Parhaana Pontevasta palkittiin Jessica January (14/7/4s/4r/1t), jonka monipuolisuus oli mahtavaa katsottavaa. Randi Brown (18/5/3s/1r) teki tutusti eniten pisteitä. Titta-Riina Lepistö (10/3/3s) ja Anni Jämsä (6/3/2s/1r) olivat tarkkoja kolmen pisteen viivan takaa (2/4 molemmat). Alexis Montgomery (9/9/4s/2r) toi jälleen ryhtiä Pontevan levypallopelaamiseen. Nea Kuisma (7/1/1s) pelasi tasapainoisen ja yhden parhaista peleistään Ponteva-paidassa. Saana Kujala (3/-) upotti upean kolmosen heti kentälle päästyään. Meri Damoiseaux (2/-/2r) toi taas joukkueelleen todellisen energiasysäyksen kentälle päästyään. Rotaatiossa oli tutusti myös Iina Keski-Saari (-/1/1s/1r) ja pari minuuttia myös Eveliina Huohvanainen (-/-/1s).

Hongasta Alexyz Vaioletama (27/10/3s/2r) oli ylivoimaisesti joukkueensa kovin. Sidney Cook (14/7/3s/2r) säästeli tulevia pelejä varten. Minna Mali (5/7/3s), Jemina Airaksinen (6/6), Carita Arponen (3/3/3s) ja Kaisa Kuisma (2/3/2s/1r) olivat muut esille nousseet vieraspelaajat.

Kommentit pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa

Kaisa Kuisma, Honka, joukkueen kapteeni; Voisimme unohtaa tämän pelin heti ja alkaa keskittyä jo seuraavaan. Tästä pelistä ei ole sinne juurikaan vietävää. Hyvää oli ainoastaan nousu Pontevan iholle puoliaikaan mennessä Alexyzin myötä, mutta pidemmälle sekään ei riittänyt. Kun vire ei löydy, niin tuntuu, ettei mikään sitten toimi.

Jessica January, HyPo, palkittu pelaaja; Oli hyvä voitto. Aloitimme pelin hyvällä puolustusenergialla. Vaikka puoliajalla oli eroa vain viisi pistettä, saimme toiselle puoliskolle hyvän uuden vaihteen silmään. Tiesimme, että Honka on hyvä joukkue. Heitä vastaan oli tärkeää kommunikoida ja auttaa puolustuksessa, ja tässä onnistuimme. Mielestäni koko joukkue pelasi kummassakin päässä kenttää hyvin.

Kimmo Kujansivu, Honka, päävalmentaja; Pelasimme huonosti joukkueena. Vain yksi pelaaja oli tänään tasolla, jolla kotijoukkuetta olisi voinut horjuttaa. Olemme kaudella pelanneet monia hyviäkin pelejä joukkueena, mutta tänään vain Alexyz piti meitä pelissä mukana ensimmäisen puoliajan. Toiselta puoliajalta haimme sitten vain kokemusta, koska voittoon ei enää ollut todellisia mahdollisuuksia.

Miikka Sopanen, HyPo, päävalmentaja; Pelasimme hyvän pelin ja otimme tyylikkään voiton. Olen tyytyväinen, että halusimme puolustuksella voittaa pelin. Vaikka teimme puolustuksessa kaikki asiat, kuten oli sovittu, emme saaneet Alexyz Vaioletamaa ekalla puoliajalla millään kiinni. Hän yksinkertaisesti vain oli niin kova. Kun teimme pieniä muutoksia taktiikkaan ja kun Alexys luonnollisesti alkoi väsyä, niin homma kääntyi meille. Esitimme hyvää yhdessä tekemistä tänään joukkueena. Kaikki toivat kentälle tullessaan lisää energiaa joukkueelle. January on todella hieno pelaaja pelin kaikilla osa-alueilla. Olen todella tyytyväinen, että hän pelaa joukkueessamme.


 

Honka voisi olla Pontevan vastus myös puolivälierissä

Korisliigaa Martissa lauantaina 23.2.2019 klo 13.00 Ponteva - Honka

Martissa haetaan lauantaina mahdollisesti jo ainakin henkisiä asetelmia puolivälieriin, kun Honka Espoosta tulee Pontevan vieraaksi. Vimpelin Vedon kanssa tasapisteissä liigan viimeisillä pudotuspelipaikoilla oleva Tapiolan Honka havittelee Pontevalta tärkeitä liigapisteitä jo kello 13 alkavassa ottelussa. Vähintään yhtä tärkeitä pisteitä janoaa sarjan piikkipaikan säilyttämiseksi kotijoukkue HyPo. 

Viisi kierrosta ennen liigan runkosarjan päätöstä Ponteva johtaa sarjaa kahden voiton erolla toisena olevaan Kotkan Peli-Karhuihin. Pontevan kannalta haastavaa on kuitenkin se, että tasapisteissä PeKa menee keskinäisillä voitoilla Pontevan edelle. Jos PeKa voittaisi loput pelinsä, saisi Ponteva hävitä vain kerran säilyttääkseen kärkipaikkansa. Pontevan onneksi pitkään sivussa ollut Alexis Montgomery näytti säilyttäneen pelitasonsa tauosta huolimatta.

Lauantain vieras Honka marssittaa Martin parketille kovan nipun pelaajia. Ykköspelaaja on vahva sentteri Sidney Cook (188cm/22,5p/12,0lp/2,4s), joka pitää liigan nelossijoja sekä pisteissä että levypalloissa. Vimpelissä pari kautta sitten pelannut tyylikäs Alexys Vaioletama (185cm/15,3/10,0/2,9s/1,3r) on myös pelaaja, jota Ponteva ei saa päästää vauhtiin. Minna Mali (10,3/4,9/2,9s) pyörittää Hongan peliä varmasti ja ajaa itse tarvittaessa röyhkeästi korille. Pontevassakin liigaa pelannut Kaisa Kuisma (7,9/2,4/2,2s) on noussut joukkueensa kolmostykiksi, kun sarjan yksi valovoimaisimmista heittäjistä eli Roosa Lehtoranta on ollut joulukuun jälkeen vielä sivussa. Siitä, että tekeekö Lehtoranta paluun pelikentille jo lauantaina, ei ole tietoa herunut. Toistaiseksi aloitusviisikon paikan on useimmin kaapannut nuori laituri Carita Arponen (6,8/1,3/0,6t).

Tärkeä liigakamppailu on joukkueitten välillä jo kolmas. Kaksi ensimmäistä peliä on voittanut Ponteva. Lokakuussa Ponteva voitti kotonaan reilusti (105-72). Espoossa pelattu ottelu oli huomattavasti tiukempi (72-79). Huomioivaa on sekin, että on hyvin mahdollista, että joukkueet kohtaisivat uudelleen heti pudotuspelien ensimmäisessä vaiheessa. Tässä syy, että sarjapiosteitten lisäksi pelissä on myös paljon psykologista panosta.


 

Yllä leikkeinä AaPon uutinen pelistä 14.2. / Kalle Pyykkönen
Aamupostin 11.2.2019 paperilehdestä leikattua.
HyPon Facebook sivuilta linkki videoon, jossa Randi Brown kolmosen sijaan pistää pallon pussiin vahvalla lay-upilla.

Pontevalle iso voitto Lappeenrannassa
9.2.2019 Catz - HyPo 67 - 73 (22-10, 16-30, 19-18, 10-15)

 

Catz hallitsi ottelun alkua ja johti parhaimmillaan 13 pisteellä. Valencia McFarland (20/6/4s), Lena Reshetko (18/7/3s) ja Aleighsa Welch (12/11) aiheuttivat odotetusti Pontevalle eniten päänvaivaa. 

Pontevan Randi Brown (34/6/2s) syttyi kuitenkin mahtavaan kolmostykitykseen ja käänsi ottelun Pontevalle. Jessica January (15/6/2r) oli toinen kaksinumeroisille pisteille päässyt HyPon pelaaja. Ratkaisuhetkillä turusti myös Taru Tuukkanen (9/4/1s) näytti merkityksensä joukkueelle. Pontevaa piristi myös Alexis Montgomeryn (4/9/3s) paluu joukkueeseen loukkaantumisensa jälkeen. Pontevasta tilastoille myös Titta-Riina Lepistö (4/4/2s), Anni Jämsä (5/3), Nea Kuisma (2/-/1s) ja Iina Keski-Saari (-/4).

Voitollaan Ponteva vahvisti taas asemiaan liigan kärjessä ja Catz putosi samalla viidenneksi tasaisessa liigassa. Pontevalle bonusta taisi olla myös Hongan voitto Kotkassa, eli PeKalta vaaditaan taas kaksi voittoa Pontevaa enemmän loppupeleissä (6), jotta se ohittaisi Pontevan liigan kärjessä. Kouvottaret nousi voitollaan EBT:stä espoolaisten ohi tasapisteisiin sarjan kolmanneksi (3 voittoa HyPon perässä). Sarjakuutonen Forssa hävisi jumbo ToPolle, joka edelleen havittelee viimeistä pudotuspelipaikkaa kaksi voittoa ViVeä ja HBA:ta perässä.

Pontevan seuraava kotiottelu on Martissa keskiviikkona, kun ToPo tulee Hyvinkäälle.


 

Klikkaamalla kuvaa pääset ottelun lehdistötilaisuuden Youtube videoon.
Basket.Fi uutisiin yllä olevaa klikkaamalla, siellä koko kierroksen selostukset.
Yllä Etelä Saimaa / Kalle Sipiläinen / juttu Catz -HyPo
Marko Kallionpää / Aamuposti teki hienon esitelyn Jessica Januarysta. Pelaajat välilehdellä muitakin esittelyjä.
Yllä leikkeet su 3.3. Kymen Sanomista
Leppoisuus oli tällä kertaa kaukana Miikka Sopasen kommenteista Lehdistötilaisuudessa. Klikkaa kuvaa ja pääset Youtube -videoon lehdistötilaisuudesta.

Peli-Karhut otti iloisella joukkueilmeellä voiton Pontevasta!

Hyvin ponneton kotijoukkue ei kotiyleisölle paljoa tarjonnut.

2.2.2019 Korisliiga: Ponteva – PeKa (Kotka) 75 – 97 (17-26, 18-28, 21-25, 19-18)

Paljon on puhuttu Pontevan loukkaantumista. Helppoa ei ole ollut Peli-Karhuillakaan, sillä viikolla purettiin Daisha Simmonsin sopimus ja sivussa oli nyt myös kauden komeetta Noora Järvikangas. Itse ottelussa Pelikarhujen peli-ilme oli kuitenkin aivan omaa luokkaansa sarjakärjen rämpimiseen verrattuna. Ensimmäisellä puoliajalla vieras myös puolusti Pontevan aseettomaksi. Pahiten Pontevan hyökkäystä pimensi Linda-Lotta Lehtoranta, joka paimensi pistetilaston kärjen Randi Brownin täysin statistiksi. PeKan hyökkäyksessä Brooke McCarty ja Brittany Starling puolestaan pitivät Pontevan aneemista puolustusilmettä täysin pilkkanaan. Pontevasta vain Taru Tuukkasen tarkkuus ja pistetehot ja Anni Jämsän 12 koriin johtanutta ansaitsevat ylösnoston.

Sarjakakkonen PeKa oli ylivoimainen levypalloissa, jotka se vei murskaavasti 31 – 51 (hyökk: 5 – 13). Heittotarkkuudessa PeKa erottui varsinkin kaukoheitoissa, joilla se ottelun käytännössä ratkaisi; PeKa 11/25=44% - HyPo 3/20=15%. Kentän ylivoimaisesti valovoimaisin pelaaja oli piskuinen (164cm) Brooke McCarty (34/4/6s), jonka kolmoset (6/9) upposivat tappavalla tarkkuudella. Linda-Lotta Lehtoranta (13/9/9s/1r) oli joukkueensa johtaja myös puolustuspelissä. Vahva ja kokenut Brittany Starling (27/16/4s) veti todella vakuuttavan korialuspelin ja tupla-tuplat. Minna Sten (8/9/1s/1t) käsi paketissakin näytti, että aloitusviisikon paikka sopii hänelle erinomaisesti. Laura Lehtoranta (6/3/4s) kiitti myös aloitusviisikon paikasta ja upotti kolmosensa heti alkuun kun pelissä vielä taisteltiin voitosta. Penkiltä Ellen Järvinen (8/4/2s) antoi hyvin tulitukea.

Sarjakärki Ponteva antoi kärkikamppailussa itsestään ihan eri kuvan, kuin mitä olisi kärkiryhmältä odottanut. Puolustuspelistä puuttui se tuttu puolustusmielisyys. Hyökkäyspeli oli väkinäistä, mielikuvituksetonta ja huolimatonta. Vaikka Taru Tuukkanen (34/9/3s/1t) upotti kakkoset (11/13) lähes täydellisesti ja Anni Jämsä (0/2/12s) jakoi käsittämättömät 12 koriin johtanutta syöttöä, ei Pontevasta ollut haastamaan PeKaa. Aloitusviisikossa ja isoilla minuuteilla olivat lisäksi Jessica January (12/3/4s), Randi Brown (12/3/3) ja Titta-Riina Lepistö (7/3). Jos ei aloitusviisikko ollut parhaimmillaan, ei penkiltäkään piristystä joukkueeseen saatu. Kärkiotteluksi ei katsojille odotettua jännitystä valitettavasti tarjottu. Kaikki tilastot

Jos oli edellisen HyPo-PeKa –pelin lehdistötilaisuudessa leppoisa tunnelma, samaa ei voi sanoa tämänkertaisesta. Pääosaan nousi HyPon coutsi Miikka Sopanen, joka latasi täyslaidallisen mietittävää omalle joukkueelleen.

Alla lyhennelmä lehdistötilaisuudesta:

Brooke McCarty, Peli-Karhut, kentän paras pelaaja; Pelasimme joukkueena hyvin, tulokseksi saimme hienon joukkuevoiton. Meillä oli paljon energiaa ja se näkyi positiivisena esityksenä. Meillä on paljon hyviä heittäjiä ja tänäänkin saimme Linda-Lotan kanssa rakennettua heittäjille hyvin tilaa.

Helmi Syrjämäki, Ponteva, pelaaja; Pelattiin huono peli niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. PeKan puolustus toki oli kovaa, mutta vikaa löytyi omasta tekemisestäkin. Nyt vain katse eteenpäin, jatkossa pitää vain pelata kovempaa ja kyllä se siitä.

Roope Mäkelä, Peli-Karhut, päävalmentaja; Olen todella tyytyväinen. Vajaalla joukkueella, kuten kaverikin, saatiin kovia onnistumisia. Linda-Lotta teki huikean työn Brownin pysäyttämisessä. Tuukkasta emme saaneet kuriin, on hän niin huikea pelaaja. Muuten joka tilanteessa tehtiin tismalleen mitä sovittiin. Koris on korintekopeli ja jos toinen upottaa kaukoheitot 15% ja toinen liki 50%, niin kyllä siinä eroa tulee. Meillä on ollut rankkoja aikoja ja tämä voitto kyllä nostaa tunnelmaa. Pelasimme iloista hyökkäystä, jossa pallo teki töitä ja pelaajat liikkuivat. Kivaahan tämän pitääkin olla.

Miikka Sopanen, Ponteva, päävalmentaja; Kaikilla on henkilökohtaisia ongelmia ja vastoinkäymisiä. Joukkuepelissä tärkeintä kuitenkin on, että asetan joukkueen itseni edellä. Tällä viikolla me valitettavasti keskityimme kukin omiin ongelmiimme, emmekä tulevaan joukkuetapahtumaan. Vastakkain oli kaksi haavoittunutta joukkuetta, joista vieras teki yhdessä ja voitti, kun me vain voivoteltiin. Onneksi tähänkin tilanteeseen jokaiselle meistä lääke löytyy niin läheltä kuin lähin peili. Peiliin katsomalla näkee helposti juuri ne asiat, joihin itse voi vaikuttaa ja sitä kautta auttaa joukkuetta. Muuta sanottavaa ei tämänpäiväisestä ole.


 

Jukka Ikosen kuvasta rajattu / Polvilleen meni Ponteva PeKan edessä.
Mielenkiintoista nähdä missä tunnelmissa tällä kertaa lehdistötilaisuutta vietetään. Viimeksi oli vielä sopuisan leppoisaa.

Korisliigassa maukas kärkikamppailu Martissa
Ponteva ja PeKa hakevat jo asetelmia pudotuspeleihin.

Peli-Karhut Kotkan Karhuvuoresta on noussut vakuuttavasti Pontevan kantaan korisliigan kakkoseksi. Voitot joukkueitten kohtaamisista kaudella ovat tasan 1-1, kun kumpikin on ottanut kotivoiton. 

Roope Mäkelän valmentama Peli-Karhut on kevään Suomen Mestari. Materiaaliltaan PeKa on ehkä vieläkin kovempi kuin viime keväänä. Maajoukkuepelaaja Linda-Lotta Lehtoranta (14,9/4,4/5,7s/1,6r) on joukkueensa suuri johtaja ja koko liigan syöttötilaston kärki (5,7s/peli). Myös PeKan amerikkalaiskolmikko on sarjan eliittiä. Pointti Brooke McCarty (164 - 16,1/5,4/5,5s/2,5r) on koko liigan tarkin kolmen pisteen heittäjä (46,7%) ja syöttötilaston kakkonen (5,5s/peli). Laituri Brittany Starling (183 - 19,3/11,3/2,0s/1,7r) on joukkueensa piste- ja levypallokärki (levypalloissa koko liigan 5.). Toisen kauden amerikkalainen Daisha Simmons (178 - 13,9/5,8/3,8s/1,8r/1,0t) on todella taitava pallollinen pelaaja ja takaa että vieraitten pelinteossa riittää laajuutta. Hurja kolmostykki on myös Noora Järvikangas (184 - 12,1/5,4/2,2s/0,9r), joka pelaa ehkä elämänsä kautta. Laajuutta penkiltä tuovat liigan torjuntatilaston kolmonen Minna Sten (5,5/5,1/0,9s/1,4t) ja Lindan isosisko Laura Lehtoranta (4,4/2,3/1,9s) sekä Ellen Järvinen (4,8/2,3/1,5s).

Pontevaa on koeteltu loukkaantumisilla, ovathan loppukauden sivussa jo Henna Salomaa, Saara Wahlgren ja Silja Kiiskinen. Ponteva odottaakin jo kovasti saavansa kokoonpanoonsa syksyn edellisessä PeKa -pelissä nilkkansa teloneen Alexis Montgomeryn (9,1/6,6/2,7s).
Kotijoukkojen onneksi vasta kolme peliä pelannut Jessica January (21,7/8,7/7,3s/3,3r) istui joukkueen permanettiin täydellisesti heti ensi minuuteista. Liigan tehotilaston kakkonen Taru Tuukkanen (20,7/11,1/4,3s/1,1r/1,3t) ja pistekärki Randi Brown (25,5/7,1/3,7s/1,9r) varmasti kuitenkin esimerkillään huolehtivat, että PeKa ei helpolla pisteitä Hyvinkäältä saa.

Ottelussa pelataan siis kovilla panoksilla. Runkosarjan voitto, kun kuitenkin merkitsee pudotuspeleihin kotietua ihan loppuun saakka. Martin lehtereille lauantain alkuiltapäivään odotetaan tietenkin kauden ennätysyleisöä. 

Naisten korisliigan kärkikamppailu Ponteva - Peli-Karhut Martissa lauantaina 2.2.2019 kello 13.00. 

Ponteva nousi väkisin voittoon Märskyssä!

Liigakärki Ponteva tarvitsi kaksi jatkoaikaa HBA:n kaatamiseen.

24.1.2019 HBA - Ponteva ja2: 96 - 107 (ja1:93-93) (vpa:78-78) (23-15, 22-21, 23-23, 11-19, 15-15, 3-14)

HBA oli karata jo voittoon, kun Pontevan heittopeli ei vaan ottanut kulkeakseen. Neljännellä kympillä Taru Tuukkanen kuitenkin otti joukkueen reppuselkään ja nosti Pontevan mukaan voittotaisteluun. Titta-Riina Lepistön kolmen pisteen korilla Ponteva selvisi jatkoajalle. Ensimmäisen jatkoajan lopussa Taru Tuukkanen siirsi Pontevan jo 90-93 johtoon vain 20 sekuntia ennen loppua. Puolustusnukahdus kuitenkin antoi Lotta Vehka-aholle tilan upottaa kolmosella tasoituskori. Ratkaisevan jatkoajan tähti oli Jessica January, jonka johdolla Pontevalle lopulta upea voitto viihdyttävässä pelissä.

HBA:lle ominainen tapa puolustaa aiheutti taas Pontevan hyökkäykselle vaikeuksia. Awak Kuier (24/11/5s/4t), Elina Arike (13/12/3s/2r) ja Sara Bejedi (22/8/8s) sekä Lotta Vehka-aho (17/1/2s/4r / kolmoset 5/10) aiheuttivat puolestaan Pontevan puolustukselle eniten harmia. Hyvinkääläisittäin onni oli, ettei Pontevan kasvatti Vera Mäenpää (0/4) pelannut enempää, sillä Veran +/- lukema oli HBA:n paras (+9) ja ainoa plussalla.

Pontevalla oli kaksi todellista tähteä, jotka olivat parhaimmillaan ottelua ratkaistaessa. Jessica January (26/16/11s/6r) otteli mahtavan tripla-tuplan. Taru Tuukkanen (31/13/3s/3r/2t) nousi esiin jälleen juuri silloin, kun joukkueella oli kaikkein vaikeinta. Titta-Riina Lepistö (12/3/1s) oli virhevaikeuksissa, mutta upotti sen tärkeän jatkoajalle vieneen kolmosen. Randi Brown (25/9/7s/5r) teki lopulta hyvät tilastot, vaikka heittotarkkuus olikin kaukana hänen parhaista suorituksistaan. Anni Jämsä (6/4/1s/5r) upotti toisen jatkoajan alkuun Kuierin kolmosen perään oman toisen onnistuneen tärkeän kolmosensa. Penkiltä Meri Damoiseaux (3/2/1r), Iina Keski-Saari (0/4/1r) ja Nea Kuisma (4/1) antoivat viisikolle tärkeän tuen. 
Todellisella taistelu voitollaan Ponteva säilytti paikkansa liigan kärjessä. Seuraava ottelu on koko runkosarjan kannalta ehkä se tärkein ottelu. Helmikuun 2. päivä Hyvinkäällä pelataan korisliigan kärkikamppailu, kun sarjakakkonen, huippuvireinen PeKa saapuu Marttiin. HyPo - Peka Martissa lauantaina 2.2. klo 13.00 

Yllä Linkki Basket.Fi -uutiseen / Kuva Ville Vuorinen
Kuva yllä on leike Aamupostin 21.1.2019 paperilehdestä. Kuva ja Juttu; Kalle Pyykkönen
Aamupostin juttuun klikkaamalla kuvaa / Kuva&Juttu; Kalle Pyykkönen
Kuvat ovat Linkki Basket,fi uutisiin
Yllä linkki Kouvolan sanomien uutiseen / Teksti Pasi Honkanen
Kuva: Toni Vähämaa / Aamuposti
Jessica January aloitti vakuuttavasti uransa Pontevan pelipaidassa.
Kuva: HyPo
Pontevan uusin pelaaja Jessica January 24 vuotta tänään 14.1.2019.
Lauantaina Jessican taidot Kouvottarien mittarissa.

Liiganeloseksi noussut Kouvottaret Pontevan vieraaksi

 

Korisliigaa Martissa 19.1.2019 klo 17.00

Ponteva - Kouvottaret

 

Korisliigan kärkijoukkue Ponteva saa lauantaina vastaansa jälleen kovan haasteen. Kouvottaret, vieras Kouvolasta, nousi liigassa jo neljänneksi ohi Catzin voittamalla sunnuntaina joukkueitten keskinäisen ottelun Lappeenrannassa. 

Kouvottaret (8/8) voittaa pelinsä yleensä vahvistustrionsa tehoilla. Sentteri Claire Lamunu (16,1/14,8/1,7s/1,1r/1,1t) hallitsee korinaluskamppailuja ollen koko liigan levyritilastossa sijalla 2. Myös torjunnoissa Lamunu on liigan eliittiä sijalla 5. Pelintekijä Taeler Deer (18,5/5,9/4,7s/1,9r) puolestaan on liigan syöttotilaston kolmonen. Laituri Camille Zimmerman (17,7/7,7/2,4s/2,1r) on vahva kaikilla tilastokategorioilla mitattuna. Kotimaista laatutasoa kouvottarien aloitusviisikkoon tuovat yleensä kovaa pelaava Veera Välimaa (4,6/2,6/1,6s) ja väkkärä puolustusexpeertti Maria Koskinen (5,5/1,7/1,4s/1,6r).

Jos ovat Kouvottarien kärkipelaajat liigan eliittiä, ovat sitä myös kotijoukkojen pelaajat. Taru Tuukkanen (20,1/11,4/4,6s/0,9r/1,4t/tehoindeksi: 28,1) on koko liigan tehokkain pelaaja. Syöttö- (4.), levypallo- (5.) ja pistetilastojen (8.) sijoutukset ovat viimeisten kolmen ottelun keskiarvotehoilla (31/13/6s) vain vahvistuneet.

Eniten kolmen pisteen koreja liigassa upottanut Randi Brown (26,2/6,9/3,4s) on Catzin Wallacen loukkaannuttua noussut myös koko liigan ykköskorintekijäksi. Brown on viimeiset kuusi ottelua pussittanut koreja 32 pisteen keskiarvolla! Brown on myös Tuukkasen emännöimässä tehotilastossa kymmenes. Anni Jämsä (6,1/2,8/3,8s) kuuluu liigan syöttötilaston Top10:iin!

Pontevan uusin pelaaja Jessica January tulee ensi esiintymisensä perusteella tuomaan Pontevalle melkoisesti lisää tehoja. Kouvottaret on Jessican taidoille Forssaakin kovempi mittari.

Jännittävä ja sarjasijoitusten kannalta erittäin tärkeä ottelu on siis Martissa lauantaina tarjolla. 
 

Kuva on leike Aamupostin maanantain 14.1.2019 numerosta.
Teksti ja Kuvat Toni Vähämää, Kuva on myös linkki Aamupostin nettisivuille ja juttuun.
Kuva on myös linkki YouTube videoon ottelun lehdistötilaisuudesta.

Pontevan puolustus hyydytti Forssan 3. neljänneksen alussa.

Korisliiga 12.1.2019 Ponteva – Forssan Alku 99 – 86 (17-26, 29-20, 24-18, 29-22)

Kuin uudesti syntyneenä tuli kotijoukkue Ponteva tasaisen 1. puoliajan (46-46) jälkeen ottelun 3. neljännekselle. Ponteva tuli pukukopista upealla puolustusinnolla ja pysäytti Forssan hyökkäyksen neljänneksen ensimmäiset minuutit totaalisesti. Uuden vahvistuksen Jessica Januaryn, Taru Tuukkasen ja Randi Brownin kolmen pisteen onnistumisilla Ponteva vei Forssaa tylysti lukemin 15-0 ja johti hetkessä 61-46 ja käytännössä ratkaisi pelin.

Taru Tuukkanen (30/13/8s/3r/3t) oli hyökkäyskorilla täysin ylivoimainen ja hassutti Forssan puolustusta kerta toisensa jälkeen. Taru upotti heittonsa hurjalla tarkkuudella (2p: 12/14=85,7%, kolmoset 1/2 ja vaparit 3/4). Tarun teholukema 52 on liigan paras koko kaudella. Harvinainen tripla-tupla jäi vain kahden syötön päähän. Randi Brown (30/4/6s/3r/1t) upotti pelitilanne heittonsa 50% tarkkuudella joukossa neljä kolmen pisteen koria (4/8). Uusi tuttavuus Jessica January (24/6/3s/1r) antoi heti ensimmäisessä ottelussaan vakuuttavan näytön osaamisestaan. Januaryn heitto on kaunista katseltavaa ja uppoaa myös kaukaa (kolmoset: 3/6). Pallollinen taito on myös sitä tasoa, että kotiyleisö oli varmasti tyytyväinen näkemäänsä. Anni Jämsä (7/3/8s/1r/1t) jakoi palloa tutun vauhdikkaasti. Titta-Riina Lepistö (4/5/1s/1r/1t), Nea Kuisma (3/1/1s) ja Iina Keski-Saari (1/3/1r) myös pistetilastoihin. Meri Damoiseaux (-/1/4r) toi penkiltä Pontevalle sen sysäyksen puolustusasenteeseen ja -mieleen, joka vaadittiin ottelun voittamiseen. Meri merkitys on joukkueelle hurjan paljon suurempi kuin mitä tilastot osaavat kertoa.

Forssan vahvuus oli jo ennakkoon tiedetty vahva hyökkäyslevypallopelaaminen. Alun sentterit Ella Salminen (5/5) ja Elli Koskinen (9/6/3s) veivät kaksistaan Forssan 15 hyökkäyslevypallosta kaikkiaan 10 (5+5). Forssan ylivoimaisesti parhaat pelaajat olivat kuitenkin pointti Emily Kinneston (16/6/6s/1r) ja laituri Mia Loyd (26/8/2s/2r). Hanna Vapamaa (9/1/4s/4r) oli riistoineen vaarallisimmillaan ottelun avauspuolikkaalla. Meral Bedretdin (11/3/3s) ja Meriem Eerikinharju (6/2/1s) olivat myös hyvin esillä.

Pontevan kokemus oli ehkä se ottelun ratkaisu. Kotijoukkue ei antanut Forssan ensijakson uhittelun sotkea omaa pelaamista. Joukkue kaivoi oikealla hetkellä tutusti puolustusmielisyytensä esiin ja käänsi ottelun. Forssan hyökkäyslevypalloista huolimatta Ponteva lopulta otti yhtä vaille Forssan levypallosaaliin (39-40). Kotijoukkue myös riisti pallon useammin vastustajalta (14-8). Heittotarkkuuksissa Ponteva oli myös vieraita edellä kaikilta etäisyyksiltä. Ansaittu voitto siis kotijoukkueelta 331 henkiselle yleisölle tarjottiin. Kaikki tilastot. Pontevan kokoonpanosta (sairaslistalla ennestään Kiiskinen, Wahlgren, Montgomery) puuttui lauantaina myös Henna Salomaa. Voidaan siis sanoa Januaryn saamisen Pontevan kokoonpanoon tulleen ihan kreivin aikaan. Pontevan seuraava kotiottelu on 19.1. klo 17.00, kun Kouvottaret tulee Hyvinkäälle.

Pontevan (14/3) sarjajohto vankistui, kun sarjakakkonen PeKa (11/5) taipui kotonaan HBA:lle (6/9), joka otti jo toisen peräkkäisen voittonsa (torstain jumbofinaalissa oli kaatunut ToPo). Samalla katkesi PeKan 10 ottelun mittainen voittoputki! Takkiinsa otti myös sarjakolmonen EBT (10/6) paikalliskamppailussa Honkaa (6/10) vastaan. Jumbo ToPo (4/13) hävisi tärkeän kotiottelun Vimpelille (7/10), joka nousi voitollaan Forssan (7/9) ja Kouvottarien (7/8) rinnalle rinnalle viitossijalle. Nelonen Catz (8/7) ja Kouvottaret kohtaavat Kymenlaakson derbyssä vasta sunnuntaina.

Kommentit lehdistötilaisuudessa:

Meral Bedretdin, FoA; Oli tiukka vääntö. Lähdettiin peliin hyvin, mutta jäädyttiin puoliajalla. Tultiin vielä kantaan, mutta tänään ei taistelu riittänyt voittoon. Emme olleet tänään tarpeeksi fyysisiä. Ratkaisuvaiheissa tuli lisäksi liikaa pallonmenetyksiä, joilla voitto lopullisesti karkasi käsistä.

Jessica January, HyPo; Oli hauskaa pelata mahtavan kotiyleisön edessä, joka tuki meitä vaikeinakin hetkinä. Alkuun oli ehkä liikaakin energiaa, emmekä saaneet palloja pussiin. Syynä lienee ollut rosteriin tullut muutos ja sitä kautta yhteispeli alkuun hieman kankeaa. Sitten kun rauhoituimme, saimme pelin rullaamaan hyvin. Taru oli tänään ilmiömäinen, on upeaa pelata hänen tasoisensa pelaajan kanssa. En ole vähään aikaan ollut ottelussa mukana, joten pelituntuma oli vielä hakusessa.

Risto-Matti Rousku, FoA, Päävalmentaja; Vauhdikas peli. Molemmat joukkueet pyrkivät nopeaan peliin. Pelasimme ensimmäisen puoliajan hyvin. Toisen puoliajan iso ongelmamme oli liiat menetykset. Emme ottaneet Brownin heittouhkaa tosissamme ja se koitui kohtaloksemme. Kokonaisuudessaan välillä hyvää suorittamista, mutta välillä taas laitoimme pallot seinille.

Miikka Sopanen, HyPo, Päävalmentaja; Otimme hienon voiton hyvästä joukkueesta. Meillä oli paljon kunnioitusta Forssaa kohtaan jo ennakkoon. Forssa tekee paljon hyviä asioita ja pelaa vahvuuksillaan. Forssaa vastaan kaikkien on keskityttävä puolustamaan täysillä. Pelin alussa meillä oli ylimääräistä jännitystä ja Forssa pääsi viemään peliä. Olen ylpeä toisen puoliajan aloituksesta, jolla ratkaisimme ottelun. Pelit voitetaan puolustamalla, niin kuin tänäänkin kävi. Taru oli tänään käsittämättömän hyvä taas varsinkin ratkaisuhetkillä. Tuntui kuin hän ei saisi palloa millään ohi korin.


 

Klikkaa kuvaa pääset HyPon facebook sivuille videoon Jessica Januaryn kauniista hyppyheitosta.
Klikkaa kuvaa, pääset Basket.fi kierroksen uutisiin.
Jessica January on hitsautunut nopeasti joukkueeseen.

Forssa tulee mittaamaan Pontevan Tammikuun tason!

Jessica January esittäytyy kotiyleisölle Martissa launtaina 12.1.2019 klo 13.00

 

Pontevan uusi vahvistus Jessica January saa tulikasteensa Martin asiantuntevan kotiyleisön edessä joukkueen vuoden 2019 ensimmäisessä kotiottelussa. Tulevana maanantaina 24 vuotta täyttävä Jessica January on DePaul yliopiston kasvatti. Ammattilaisuraa 170 senttisellä tarkasti heittävällä pelintekijällä on vuoden verran Romanian liigasta. Kahtena vuonna peräkkäin urheilullinen January on loppuun saakka tapellut paikasta tarunhohtoiseen WNBA -liigaan. Nopeutta ja urheilullisuutta vahvistukselta löytyy, kun taustaa on yleisurheilunkin puolelta, jossa päälajeina olivat 100m aitajuoksu ja pituushyppy.

Forssan Alku on Pontevan johtamassa korisliigassa Vimpelin kanssa kuudella voitollaan sijalla 7. (Peli ke. 9.1. Catzia vastaan). Joukkueen amerikkalasivahvistukset ovat aivan liigan eliittiiä. Iso laituri ja voimahyökkääjä Mia Loyd (24v/181cm, tehot: 24,2/11,1/2,9s/1,5r/1,0t) on koko liigan piste- ja tehotilastojen kolmonen. Pelintekijä Emily Kinneston (22v/172cm, tehot: 16,6/5,9/4,0s/3,1r), liigan syöttötilaston vitonen, on todella nopea pelaaja. Hänen bravuureja ovat omasta kuljetuksesta nopeasti lähtevät tarkat hyppyheitot läheltä ja kaukaa sekä todella vauhdikkaat korilleajot. Joukkueen kotimaisen rungon tekevät Pontevan mestaruusjoukkueesta tuttu Meral Bedretdin (6,4/3,3/2,4s), Hanna Vapamaa (9,9/6,6/2,1s/1,6r) ja uusi tuttavuus sentteri Ella Salminen (8,4/5,1/1,9s), joka on myös joukkueen kovin hyökkäyslevypallojen (3,5)noukkija. Kaikkiaan Forssan vaara piilee juuri hyökkäyslevypalloissa, joissa joukkue on liigan toiseksi paras. Pontevan pitää siis sulkea tosissaan Forssa pois kakkospalloista. Kauden 1. keskinäinen Forssassa päättyi Pontevalle lukemin 82-91 (Loyd 33/13/4s / Kinneston 15/5/7s).

Ponteva - Forssan Alku lauantaina 12.1. poikkeuksellisesti kello 13.00
  

Yllä kuvat ovat kaappaus Aamupostin 8.1.2019 paperiversion urheilusivuilta. Klikkaa kuvaa pääset aamupostin sivuille.
Klikkaa kuvaa pääset Basket.fi uutisiin.

Tuukkanen-Brown-Salomaa trio huippuiskussa Espoon ilotulituksessa

Naisten Korisliiga 6.1.2018: EBT – Ponteva 87 – 99 (19-28, 26-20, 22-25, 20-26)

Kuin uudenvuoden ilotulituksessa upottivat palloja pussiin EBT ja Ponteva korisliigan vuoden 2019 avauksessa. Pontevan tehotriosta Taru Tuukkanen (34/15/8s/3t) lähenteli tripla-tuplaa. Tupla-Tuplan tehotteli myös Randi Brown (34/10/5s/3r). Henna Salomaa (17/5/8s/2r) oli vieraitten kolmas tehopelaaja. Anni Jämsä (5/2/2s) kantoi päävastuun vieraitten pelinjohdosta. Helmi Syrjämäki (2/-) sai Brownin upeasta syötöstä kunnian viimeistellä Pontevan viimeisen korin ottelussa ja samalla oman uransa ensimmäisen liigakorin.

EBT:n Ulriikka Nuolikoski (20/2/3s) upotti palloja bonusviivan takaa hurjalla tarkkuudella (6/9). Uhittelua lähemmäksi, kovasti taistellut, ja sarjaneloseksi nyt pudonnut EBT, ei kuitenkaan päässyt. Nuolikosken ohella koville tehoille pääsivät amerikkalaiset Delaney Hodgins (26/11) ja Kamilah Jackson (8/18/5s). Lotta Aaltonen (14/4/3s) oli emäntien kolmas kaksinumeroisiin pisteisiin päässyt pelaaja.

Aivan loppua lukuun ottamatta tasaisen pelin levypallot voitti EBT (47-45) ottamalla pari hyökkäyslevypalloa Pontevaa enemmän. EBT upotti kolmoset (11/32=34%) vieraitaan tarkemmin (HyPo 7/26 27%). Ponteva hallitsi kuitenkin korinalustojen heittopeliä, kun kakkoset menivät HyPon piikkiin (29/52=56% vs EBT 18/44=41%). Tilastot. HyPo oli myös huolellisempi menetyksissä lukein 10-15. Ansaittu voitto HyPolle ja sarjan piikkipaikka pitää. PeKa voitollaan Kouvolassa nousi EBT:n ohi kakkoseksi.

Pontevan seuraava kotiottelu on ensi lauantaina Martissa, kun Forssa tulee vieraaksi klo 13 alkavaan peliin. Silloin esiintyy parketilla hyvinkääläis faneille myös Saara Wahlgrenin ja Alexis Montgomeryn loukkaantumisia paikkaamaan hankittu Jessica January.


 

Yllä kaappaukset aamupostin sivuilta / Kuva Terhi Collin
Kuva Basket.fi / Matti O. Koskinen
Leike / Basket.fi
Lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan.

Pontevalle voitto fyysisessä ja tunteikkaassa pelissä!

Korisliiga 27.12.2018: Ponteva – Vimpelin Veto 83 – 68 (21-19, 14-19, 26-12, 22-18)

Kauden ennätysyleisö (415 katsojaa) sai nähdä kovan taistelun niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ponteva hallitsi tunteensa joukkueista paremmin. Ponteva johti neljännen jakson puolivälissä jo 71-57, mutta Vimpeli tuli 0-11 juoksulla vielä kolmen pisteen päähän tilanteessa 71-68 joukkueensa kapteenin Alisia Jenkinsin korilla. Kotijoukkue vastasi Randi Brownin kolmosella ja Taru Tuukkasen seitsemän pisteen putkella yhteensä 12-0 jaksolla loppuun ja voitti lopulta selvästikin 83-68.

Ottelussa ei tunnetta puuttunut ja kroppaa laitettiin Anni Jämsän ja Henna Salomaan johdolla peliin, kun Ponteva yritti pysäyttää Vimpelin jenkkitrioa. Vimpelin tähdet Alisia Jenkins (16/19), Donnaizha Fountain (17/7) ja Amy Griffin (17/4) eivät suururakastaan ja tehoistaan huolimatta pystyneet vieraita voittoon saakka viemään. Pontevan Randi Brown (33/7/4s/1r) upotti piste-ennätyksensä ja seitsemän bonuskoria (7/13) hurjalla tarkkuudella. Taru Tuukkanen (23/12/3s/1r/3t) pelasi vakuuttavasti yhden kauden parhaista peleistään. Henna Salomaa (12/3) ja Anni Jämsä (5/6/5s/2r) tehojensa lisäksi olivat Pontevan puolustusilmeen ruumiillistumia uhrautuvalla esityksellään. Meri Damoiseaux (2/1/1s) sai yleisön suosionosoitusten lisäksi päävalmentajan tunnustuksen pyyteettömästä työsuorituksestaan, joka lopulta aina mitataan puolustuksen kautta. Tänään Merin kentällä ollessa (13’20’’) HyPo voitti pelin 13 pisteellä, joten hänen panoksensa joukkueen eteen oli erittäin arvokas. Pontevan paras plus/miinus (+16) pelaaja oli Titta-Riina Lepistö (5/7/1s). Tilastoihin myös Nea Kuisma(0/3/2s/1t) ja Iina Keski-Saari (3/5/1s/2r). Kaikki tilastot.

Kommentit pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa:

Alisia Jenkins, ViVe, paras pelaaja;

Oli korkean tempon peli. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin kovaa. Taistelumme ei tänään ihan riittänyt loppuun saakka. Kapteenina yritän auttaa joukkuettani myös ehkä vähemmän näkyvillä pienillä teoilla ja tietenkin levypalloilla.

Anni Jämsä, HyPo, zemppipalkittu pelaaja;

Kiva voitto. Meillä ei ole viime aikoina ollut helppoa. Mutta vaikka viisikosta puuttuu kaksi pelaajaa, on edelleen kiva pelata. Vaikka peli oli todella fyysistä, pystyimme pelaamaan fiksusti tunteista huolimatta. Joukkuepuolustus ja auttaminen Vimpelin kovia yksilöitä vastaan onnistui hyvin. Ratkaisuvaiheissa pystyimme ottamaan monta isoa stoppia.

Jarkko Havu, ViVe, päävalmentaja;

Oli hyviä ja oli huonoja suorituksia. Tasaisuus puuttui pelistämme ja varsinkin toisen puoliajan alku oli murheellinen. Hyvää oli, että tulimme vielä mukaan taistelemaan voitosta. Mutta kun annoimme sitten perään pari helppoa hyökkäyslevypalloa Pontevalle, joista kotijoukkue rankaisi, ja niihin se taisi ratketa.

Miikka Sopanen, HyPo, päävalmentaja;

Hyvät mietteet pelistä ja olen tosi tyytyväinen. Vastassa oli kova joukkue niin fyysisesti kuin henkisesti. Mitä tiukemmaksi tilanne näyttää menevän, sitä enemmän meiltä näyttää löytyvän luonnetta. Nyt kun meiltä puuttuu joukkueen kaksi parasta puolustajaa, emme ihan pääse sille tasolle, johon haluaisimme. Saimme kuitenkin hyviä stoppeja, joista päästiin juoksemaan helppoja koreja.  Koko lehdistötilaisuus.

Ponteva jatkaa yksin sarjan kärjessä 11 voitollaan. PeKa nousi FoA voitollaan tasapisteisiin Catzille hävinneen EBT:n kanssa, molemmilla 10 voittoa. Catz nousi voitollaan jo tasapisteisiin Kouvottarien kanssa jaetulle neljännelle sijalle. Ponteva jatkaa pelejään jo lauantaina Espoossa, jolloin Honka emännöi Tapiolan Liikuntahallissa klo 14 alkavan pelin.


 

Sarjataulukkoon
Basket.fi -uutisiin

Ponteva – Vimpelin Veto Martissa torstaina klo 18.30

Korisliigan kärkijoukkue Ponteva palaa joulunvietosta tositoimiin torstaina Martissa. Vimpelin Veto tulee mittaamaan Pontevan kinkunsulatuksen onnistumisen, kun naisten korisliiga jatkuu lyhyen joulutauon jälkeen. Syksyn peleissä Ponteva otti Vimpelissä vierasvoiton liigapelissä marraskuussa 90-96 lukemin. Pre-season pelissä Vimpeli puolestaan otti Martissa selvän voiton.

Viidellä voitolla sarjassa seitsemäntenä olevan Vimpelin peli perustuu pitkälti amerikkalaiskolmikon Amy Griffin (20,6/5,6/1,7s), Alisia Jenkins (16,6/14,0/1,8s/3,2r/1,0t)) ja Donnaizha Fountain (18,5/8,8/1,7s/2,0r) tehoihin. Kotimaisista Tuulia Timo (8,3/2,5/0,9s) upottaa hanakasti kolmosia ja Anni Kujala (5,2/2,1/1,2s) vauhdittaa ViVen hyökkäyspeliä.

Naisten korisliigaa Ponteva – Vimpelin Veto Martissa 27.12.2018 klo 18.30


 

Yllä leike Aapuposti 22.12.2018 paperiversiosta.
Juttu&Kuva: Marko Kallionpää / AAMUPOSTI
Arkistokuva: Ville Vuorinen / Basket.fi (Kuva on linkki Basket.fi uutiseen)

Ponteva palasi voittojen tielle Jämsän ja Brownin kolmosilotulituksella!

Korisliiga 18.12.2018 ToPo – Ponteva 69 – 84 (24-27, 18-24, 15-23, 12-10)

ToPo aloitti ottelun pirteästi ja Ashli Paynen (13p) voimin jopa hallitse pelin ensi neljännestä. Pontevan Anni Jämsä kuitenkin neljänneksen täydellisellä (3/3) kaukoheittopelillä käänsi hallinnan Pontevalle. Toisella neljänneksellä ToPon Ladondra Johnson ja Laura Saarinen johdattivat ToPon uudelleen jopa 40-34 johtoon. Tästä eteenpäin Pontevan Randi Brown teki sitä, mitä parhaiten osaa: upotti kolmosia tappavalla tarkkuudella (5/6) ja johdatti vieraat 2-17 pätkällä 42-51 taukojohtoon. Kruununa oli noin yhdeksästä metristä lähtenyt buzzerbeater.

Koko toinen puoliaika mentiin vakaassa Ponteva –komennossa, eikä ToPo pystynyt tosissaan enää Pontevaa haastamaan. Edes ToPon yritys paikkapuolustuksella sekoittaa vieraita ei auttanut tilannetta. ToPon parhaita olivat palkittu Ashli Payne (21/13/6s/2r), lähes koko pelin urakoinut Laura Saarinen (8/9/3s) ja Ladondra Johnson (17/3). Pontevasta palkittiin kuudella kolmosellaan (6/14) loistanut Randi Brown (32/5/5s/4r). Palkinnon arvoinen olisi ollut myös Anni Jämsä (17/5/5s/1r) upotti viisi kolmostaan 50%:n tarkkuudella. Meri Damoiseaux (8/1/1s/2r) sai ja kantoi vastuuta erinomaisella tavalla ollen kolmas bonuskoreja (2/5) upottanut pontevalainen. Taru Tuukkanen (11/19/3s/1t) urakoi vakuuttavan tupla-tuplan. Kaikki tilastot linkissä.

Linkki Basket.Fi uutiseen ottelusta


 

Kuva on otsikko Aamupostin sivuilta - kuva on linkki Aamupostin uutiseen.
Kuva Kai Skyttä / Etelä-Saimaa
Juttu Pasi Honkanen / Etelä-Saimaa
(klikkaa kuvaa yllä pääset Etelä-Saimaa Nettisivuille uutiseen)
Leike maanantain paperilehdestä - kuva on linkki Aamupostin verkkosivuille ottelu-uutiseen.
Kuva on linkki ottelun HyPo - Catz lehdistötilaisuuteen.
Kuva on linkki ottelun HyPo - Catz uutiseen Basket.fi -sivuilla.
Kuva: Kai Skyttä / Etelä-Saimaan Sanomat Kuva on linkki E-Saimaan juttuun.

Korisliigan kuumin pelaaja Sydney Wallace lauantaina Martissa

Naisten korisliigaa 15.12.2018 klo 17.00 Ponteva – Catz, Lappeenranta

Viime kauden hopeamitalisti ja kuusinkertainen Suomen mestari Catz marssittaa asiantuntevan hyvinkääläisyleisön eteen lauantain otteluun liigakauden kuumimman pelaajan Sydney Wallacen. Liigan pistetilastoa ylivoimaisesti johtava (28,9p/ottelu) Wallace rikkoi viime kierroksella korisliigan yhden ottelun piste-ennätyksen tekemällä 54 pistettä ottelussa Vimpeliä vastaan. Tuossa ottelussa Wallace osoitti olevansa myös todellinen kolmostykki upottamalla käsittämättömät 9 bonuskoria 14 yrityksellä. Wallace (28,9/4,2/1,8s/2,5r) ei ole ainoa tehopelaaja joukkueessaan, sillä myös pointti Valencia McFarland (13,4/4,1/2,7s/2,0r) ja sentteri Aleigsha Wells (18,9/9,0/3,6s/1,9r/0,9t) ovat sarjan eliittiä. Jo tappiollisen ToPo -pelin jälkeen Catzin päävalmentaja Mika Haakana vihjasi Etelä-Saimaan Sanomissa joukkueeseen odotettavan vielä kahta uutta pelaajaa – jää siis nähtäväksi minkä kokoonpanon Haakana Marttiin marsittaa. Catzin alla oleva jo kolmen ottelun mittainen tappioputki lienee jo melko historiallinen ja joukkue tekee varmasti kaikkensa, että se katkeaa.

Ponteva on kahdessa edellisessä pelissä kokenut kovia menetyksiä, kun ensin aloitusviisikosta loukkaantui Saara Wahlgren ja viimeksi Alexis Montgomery. Näiden pelaajien lauantaisesta pelikunnosta ei kirjoittajalla ollut tietoa. Tietoa sen sijaan on siitä, että Randi Brown (23,3/6,2/2,9s) pitää pistetilaston kolmossijaa, mutta putosi onnistuneissa kolmen pisteen koreissa Catzin Wallacen taakse. Martissa kohtaavat siis ainakin sarjan kaksi hanakinta kaukoheittäjää. Näitten tykkien lisäksi Pontevan Titta-Riina Lepistö (12,2/5/2,6s) puolestaan liigan tarkimpana 3-pisteen heittäjänä (45,8%) ja Henna Salomaa (8,6/3,2/2,6s – kolmoset 39%) takaavat, että tulivoimaa piisaa kotijoukkueellakin. Heittäjien lisäksi Taru Tuukkanen (18,1/10,7/4,5s/1t) on kahdessa viime pelissä (kat 26/11) ollut aivan liekeissä. Liigatilastoissa Taru on syötöissä 2. tehokkuudessa 2. levypalloissa 6. pisteissä 12, torjunnoissa 5., joten monipuolisuus on ihailtavaa.

Pontevallakin on siis tappio alla (PeKa), joten lauantain pelin jälkeen vain toinen joukkueista on tappioputkessa. Molemmat tekevät varmasti kaikkensa ottelun voittamiseksi. Taistelu tärkeistä liigapisteistä siis Martissa lauantaina klo 17.00.


 

Basket.fi uutisoi PeKan voiton HyPosta. Kuva on linkki Basket.fi -uutiseen. (Kuva: PeKa)
Kymen Sanomat julkaisi 8.12. uutisen PeKan voitosta HyPosta. Kuva on linkki uutiseen. Kuva: Raimo Eerola

PeKa otti voiton Pontevasta – Liiga tasoittui

PeKa – HyPo 109 – 83 (29-19, 22-22, 27-20, 31-22)

PeKa katkaisi Pontevan jo 9 ottelun mittaiseksi kasvaneen voittoputken lauantaina Kotkassa. PeKan kotimaiset Noora Järvikangas (22/11/3s/1r/2t) Linda-Lotta Lehtoranta (20/6/7s/3r) vahvistettuna amerikkalaistrio Brooke McCarthy (26/3/9s/4r/1t), Daisha Simmons (11/6/3s/3r/2t), Brittany Starling (18/13/1s) pysäytti vaisuhkosti esiintyneen sarjakärjen. Pontevasta vain Taru Tuukkanen (29/10/4s/2r/2t) saa kiitettävän arvosanan tekemisestään.  Pontevan menoa haittasi Alexis Montgomeryn loukkaantuminen heti ottelun alussa. Kun poissa oli myös edellisessä pelissä kovia kokenut Saara Wahlgren, oli Pontevan puolustusesitys lopulta kauden heikoin.

Linkki ottelun lehditötilaisuuteen
Kuva on linkki AAmupostin 5.12.2018 uutiseen.

HBA:n nuorukaiset päät pyörällä Pontevan karusellissa.

Korisliiga 5.12.2018 Ponteva – HBA 103 – 73 (17-9, 29-13, 34-29, 23-22)

”Vapaapäivä Linnanmäellä” totesi HBA:n valmentaja Mirka Dettman joukkueensa saamaa kyytiä Pontevalta pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Ponteva oli hetkeä aiemmin niputtanut mahtavalla joukkuesuorituksella ainoan tappion hyvinkääläisille toistaiseksi aiheuttaneen joukkueen.

Ponteva hallitsi tällä kertaa joukkueitten välistä kohtaamista mielin määrin. HyPon joukkuepuolustus oli jälleen täyttä rautaa. Ponteva vannoo puolustukseen, mutta siitä tuntuu olevan seurauksena kuitenkin messevän kaunista ja tehokasta hyökkäämistä. Ensimmäinen jakso oli hyökkäyksen osalta vielä vähän takkuista, mutta toisella neljänneksellä ketsuppipullo aukesi. Hyökkäys toisensa jälkeen Ponteva namutteli syöttöruletillaan HBA:n puolustuksen rikki. Tupla-tuplatehot pelanneista, jos ei Taru Tuukkanen (23/12/3s/1t) hassuttanut lay-backia korinalta, niin Titta-Riina Lepistö (16/10/6s) upotti kolmosensa 100%:n tarkkuudella koriin (3/3). Lepistön ohella triplakolmoset pussittivat myös (3/6) Henna Salomaa (15/4/5s) ja (3/8) Randi Brown (22/5/6s). Alexis Montgomery (18/8/3s/1t) pelasi erinomaisesti, hänkin liki tupla-lukemia. Mahtavasti esiintyi myös Meri Damoiseaux (2/2/1s/2r), joka esitteli kotiyleisölle illan komeimman seläntakaasyötön Tuukkaselle, laittoi nopeudellaan ja riistoillaan HBA:n pulaan moneen kertaan. Anni Jämsä (0/4/4s) pysyy jatkossakin liigan syöttöeliitissä. Iina Keski-Saari (7/3/1s/1r/1s) upotti heittonsa kaikilta etäisyyksiltä 100%:n tarkkuudella. Saana Kujala (0/1/1t) esitti illan komeimman blokin.

HBA:n Awak Kuier (15/15/6s1r/2t) oli vieraitten tehokkain ja esitteli päivän upeimmat kädenvaihdot ja kauneimmat lay-upit vain donkkia odottaneet joutuivat pettymään. Sara Bejedi (18/8/6s/1r/1t) oli niin vauhdikas kuin odotettiin, muttei tänään pystynyt Pontevaa kaatamaan. Elina Arike (9/6/3s/1r/1t), Silja Viita (10/2/2s/1r) ja kaikki heittonsa kolmosina (3/3) upottanut Latifa Amzil (9/1) olivat muut näkyvimmät vieraat. Kaikki tilastot.

Ponteva otti yhdeksännen voittonsa putkeen ja vankisti asemiaan liigan kärjessä. Kauaa ei voittoa eikä itsenäisyyttä juhlita, sillä jo lauantaina joukkue kohtaa sarjassa jo kolmanneksi nousseen Kotkan Peli-Karhut, joka viimeksi murskasi kestomenestyjä Catzin Lappeenrannassa.

Kommentit pelin jälkeen:

Sara Bejedi, HBA, palkittu pelaaja; ”Kaksi ekaa jaksoa meni erittäin huonosti. HyPo teki älyttömän helppoja koreja. Kun antaa Pontevalle tuollaisen eron, niin kyllä sieltä vaikea on tulla peliin takaisin.”

Alex Montgomery, Ponteva, ansioitunut pelaaja; Pelasimme omaa peliämme. Jaoimme joukkueena palloa hyvin. 29 syöttöä kuvaa onnistunutta joukkuesuoritusta. Alamme tuntea toisemme niin hyvin, että homma alkaa jo luistaa. Tänäänkin kaikki pelasivat hyvin.

Mirka Dettman, HBA, valmentaja; Tänään ei peli tuntunut kivalta. Meno oli kuin vapaakyytiä Linnanmäellä. Haluamme toki pelata nopeaa peliä ja luoda ylivoimatilanteita, mutta tänään emme kyenneet toteuttamaan kunnolla. Otimme turhan nopeita ratkaisuja ja Ponteva pääsi kontraamaan nopeillaan liian helposti. Menetykset tällä pelitavalla ovat hyväksyttäviä, mutta vapaita heittoja pitäisi puolestaan pystyä myös päättämään koriin.

Miikka Sopanen, Ponteva, valmentaja; Tyytyväinen pitää taas joukkueeseen olla. Meillä oli yksi suunnitelma. Puolustuksessa olla ehjänä ja siitä hyökätä yhdessä. Meni koko lailla suunnitelman mukaan. HBA:lla on kovia yksilöitä, mutta auttava puolustuksemme toimi. Toisella puoliajalla puolustuksen kiima hieman laski. Se kuitenkin on tuossa johtoasemassa ymmärrettävää, kun pitää tälle viikolle pelata vielä toinenkin peli. Toisaalta on kiva myös huomata että penkiltä voimme soveltaa kentälle aika monenlaisia kokoonpanoja.

Linkki Basket.Fi / Linkki Aamupostin uutiseen


 

Sara Bejedi ratkaisi haamukolmosellaan edellisen joukkueitten välisen kohtaamisen. Kuva: Ville Vuorinen / Basket.fi (Linkki alkuperäiseen)

Ponteva hakee korisliigassa revanssia HBA:sta

Naisten maajoukkueen kirkkaimmat tähdet keskiviikkona Martin parketilla!

HBA marssittaa keskiviikkona Marttiin hyvinkääläisten koripallon ystävien iloksi naisten maajoukkueen kaksi tämän hetken valovoimaisinta tähteä eli huippupointti Sara Bejedin ja donkkaavan sentterin Awak Kuierin! Juuri tämä kaksikko aiheutti loistavalla pelillään Pontevalle sen kauden tähän mennessä ainoan tappion.  Bejedi (22/6/3,7s) on liigan 5. kovin skoraaja, 6. paras syöttäjä ja Randi Brownin jälkeen liigan hanakimpana kolmen pisteen heittäjänä pystyy ratkomaan pelejä myös kaukaa. Kuier (15,5/9,3/3,3s/2,1t) puolestaan koko liigan torjuntaykkönen, mutta mielenkiintoisin ominaisuus 194 pitkällä senterillä on donkkaustaito – jokohan Hyvinkäällä nähdään naisten korisliigan ensimmäinen alaspäinlyönti itse ottelussa?? HS analysoi äskettäin, että Kuier voi olla tuleva supertähti, jonka perässä juoksee jo nyt peräti 90 jenkkiyliopistoa!  Naisten maajoukkuepelaajia nuorista vieraista ovat myös Pontevan kasvatti Elina Arike (9/5/1s) ja Anna Kahelin (4,4/2,4/1,4s). Hyvinkääläisittäin erittäin mielenkiintoinen pelaaja on tietenkin kauden 2015-16 hopeamitalisti Pontevassa, eli pointti ja Pontevan kasvatti Vera Mäenpää.

Nuoria tähtiä tuikkiva HBA saa vastaansa varmasti nälkäisen liigan kärkijoukkueen. Ponteva on HBA –tappionsa jälkeen marssinut kahdeksaan peräkkäiseen voittoonsa. Randi Brown on liigan pistetilastossa 3. ja upottaa kolmosia hurjia määriä. Titta-Riina Lepistö on kuitenkin Pontevan tarkin bonusviivan takaa ja koko liigan 3. tarkin. Taru Tuukkanen puolestaan on liigan toiseksi kovin syöttäjä. Henna Salomaa on koko liigan 2. paras vapaaheittäjä. Kyllä siis kotijoukkue Pontevallakin tähtiä tuikkii.

Tähdistöä tärkeämpää on kuitenkin Pontevan upea työmoraali, joka tekee joukkueesta sarjan parhaiten puolustavan joukkueen. Ponteva on ainoana joukkueena päästänyt omaan koriinsa alle 70p (69,2) ottelua kohden. Samaan aikaan Ponteva on myös tehokkaimmin palloa pussiin pistävä joukkue lähes 90 pisteen keskiarvolla (87,9), kun toiseksi tehokkain (PeKa) on tehnyt pisteitä 78,8p keskiarvolla. Upeaa Pontevan hyökkäyspelin huolellisuus ja luovuus; joukkue on ylivoimainen ykkönen syöttöjen määrässä (komeimmat hyökkäyskuviot), menetyksiä on vähiten, syöttö-/menetyssuhde ja riisto-/menetyssuhde ovat myös sarjan parasta. Ponteva on myös sarjan ylivoimaisesti tarkin vapaaheittojoukkue. Kaikkein parasta ovat kuitenkin joukkueen katsojat – sarjan parasta sekä laadullisesti, että määrällisesti. Ennätysyleisö lienee odotettavissa keskiviikkona, koska vastassa on ehkä sarjan toiseksi mielenkiintoisin joukkue – Pontevan jälkeen.

Ponteva hakee siis HBA:sta henkisesti tärkeää revanssia. Itsenäisyyspäivän aattona on siis tarjolla Hyvinkäällä todellinen koripallon herkkupala: Martissa ke 5.12. klo 18.30 Ponteva – HBA

Awak Kuier on HBA:n ja koko Suomen potentiaalisin lupaus jopa aina WNBA -liigaan asti. Kuva on linkki alkupeäiseen. Kuva: Ville Vuorinen / Basket.fi
Yllä leikkeet torstain 29.11.2018 Aamupostin paperilehdestä.
Ottelukuva: Terhi Collin / Juttu: Kalle Pyykkönen

Pontevan kolmostykitys tuotti murskavoiton liigan kärkikamppailussa!

28.11.2018 Ponteva – Kouvottaret 91 – 63 (19-17, 21–9, 30-15, 21-22)

Pontevan liigajohto vankistui entisestään. Jännittävän tasaisesti alkanut korisliigan kärkikamppailu sai uuden luonteen toisesta neljänneksestä eteenpäin. Pontevan raaka puolustusasenne riisui Kouvottaret aseettomaksi. Puolustuksesta käynnistyneet näyttävät hyökkäykset päättyivät yksi toisensa jälkeen Pontevan onnistuneisiin kolmenpisteen heittoihin.

Vielä avausjaksolla Kouvottarien pointti Taeler Deer piti vieraita Pontevan iholla (19-17). Toisella neljänneksellä Pontevan raudanluja puolustus jätti vieraat vain yhdeksään pisteeseen. Hyökkäyspelissä puoliaikaan mennessä Pontevan Randi Brown oli upottanut jo neljä bonuskoria (kolmoset 4/7). Sama ilotulitus jatkui koko toisen puoliajan ja Pontevan kolmostykki upotti pelkästään kolmosilla uskomattomat 24 pistettä (8/14). Kun lisäksi kuusi muutakin Pontevan pelaajaa pisti kolmosia pussin pohjaan oli joukkueen kokonaissaldo hurjat 51 pistettä ja vielä kovalla 45%:n tarkkuudella (17/38). Mikä parasta, käytännössä kaikki heitot otettiin pakottamatta hyvien sommitelmien päätteeksi. Ponteva johti parhaimmillaan kolmannen neljänneksen lopulla kärkikamppailua 31 pisteen erolla tilanteessa 68-37. Jos ei Ponteva juossut siirtymähyökkäyksellään helppoa nopeaa, teki se korinsa tyylikkäiden 29 koriin johtavaa syöttöä tuottaneiden sommitelmien päätteeksi. Ponteva onkin tällä hetkellä liigan kovimmassa vireessä. Arki-illan peli saikin seuraamaan saapuneilta 319 katsojalta ansaitut suosion osoitukset.

Kauttaaltaan erinomaisesti onnistuneen Pontevan Randi Brown (27/7/6s/1r) oli kolmostykityksensä ohessa muutenkin vireessä, osoituksena kuusi upeaa koriin johtavaa syöttöä. Kotijoukkueen syöttökone oli kuitenkin Anni Jämsä (5/3/9s), joka on äänenkäytöllään ja pelinjärjestelyllään noussut koko liigan parhaiden pelintekijöitten kastiin. Lisäksi Jämsä upotti illan komeimman haamukolmosen loppusummerin soidessa. Korisliigassa 2500 pisteen rajan rikkonut Titta-Riina Lepistö (13/5/1t) oli kotijoukkueen +/- tilaston kärki (+32). Alexis Montgomery (11/4/3s/1r/1t) oli Pontevan tarkin pelitilanne heittäjä (2p: 3/4 3p: 1/2). Ennätyksellisestä maaottelu-urastaan ennen peliä huomionosoituksen saanut Taru Tuukkanen (15/7/4s/2r/2t) upotti kaikki vapaaheittonsa pussin pohjaan (6/6). 600 levypallon rajan liigaurallaan ylittämisen johdosta palkitun Henna Salomaan (8/6/2s/1r) suoritus oli tuttua laatutasoa. Loppukaudeksi sivuun loukkaantumisen takia jouneet Silja Kiiskisen paikkaajaksi HBA:sta Pontevaan siirtynyt Nea Kuisma (4/4/2s) suoritti tulikasteensa asiantuntevan kotikatsomon edessä ansiokkaasti. Saara Wahlgren (6/3/3s/1t) oli tuttua tulta ja tappuraa. HyPo-junnuista Meri Damoiseaux (2/1/3r) käytti tehokkaasti peliaikansa ja kentällä varmasti esiintyi myös Eveliina Huohvanainen. Kaikki tilastot linkissä.

Sarjakolmosena peliin lähteneiden Kouvottarien parhaat löytyivät vahvistuskolmikosta pointti Taeler Deer (19/2/3s), sentteri ja levypallokuningatar  Claire Lamunu (9/16/3s/1r/1t) ja tupla-tuplan taituroinut laituri Camille Zimmermann (15/10). Kotimaisista Maria Koskinen (8/4/2r) ihastutti nopudellaan hyvinkääläisyleisöä. Vieraitten kapteeni Kaisa Lind (6/0/1s) upotti molemmat kolmosensa viimeisellä neljänneksellä.

Kommentit lehdistötilaisuudessa;

Taeler Deer, Kouvottaret, palkittu pelaaja; Olipa rankka pallopeli. Tiesimme jo tullessamme, että HyPo pelaa kovaa. He myös näyttivät sen tänään joukkueena. Meille tuli aivan liikaa menetyksiä. Meidän tuleekin joukkueena pelata paremmin tuon tyyppistä joukkuetta vastaan.

Randi Brown, Ponteva, paras pelaaja; Hyvä joukkuepuolustus tänään meiltä. Puolustuksesta pääsimme sitten erinomaisesti siirtymähyökkäykseen ja onnistuneeseen hyökkäyspeliin kokonaisuudessaan. Kaikki kuitenkin lähtee onnistuneesta puolustuksesta.

Mika Hartonen, Kouvottaret, päävalmentaja; Eväät loppui. Onnittelut Miikalle ja Besimille. Meillä ei ollut mitään jakoa. Alussa olimme mukana ihan ok. Pontevan fyysisyys kuitenkin on aivan omaa luokkaansa koko liigassa. Tänään me emme olleet edes huonoja. Mikään meiltä ei vain tänään olisi riittänyt Pontevan lyömiseen. Monen muun joukkueen olisimme tämän päivän esitykselläkin kaataneet.

Miikka Sopanen, Ponteva, päävalmentaja; Pelin alku oli tiukka, koska Kouvottaret oli valmis. Teimme alkuun huonoja valintoja ja se aiheutti outoa hermoilua. Jos ei hyökkäys toimi, ei väliä, sillä puolustuksellamme teimme tarvittavan taas kerran. Meillä on luonnetta puolustuspelaamiseen ja se vie meitä. Materiaalimme ei ole nimiä vaan tekoja. Pelitapamme vaatii koko ajan penkiltä tuoreita jalkoja ja niitä myös tulee. Puolustuksesta pääsemme helposti hyökkäykseen, jossa tänään ei tarvinnut ottaa yhtään pakotettua heittoa.

Kierroksen uutiset koripalloliiton sivuilta linkissä.

Kouvolan Sanomat uutisoi Pontevan voiton näyttävästi!

Sarjan ensi kolmanneksen suorittanut Ponteva johtaa siis liigaa vain yksi tappio niskassaan (voittoja 8). Sarjakakkosena jatkaa kahdella tappiolla EBT, joka haki pisteet Vimpelistä. Catz nousi kotivoitollaan HBA:sta sarjassa kolmanneksi, sillä samoissa pisteissä (10) olevilla Kouvottarilla ja Forssalla on kaksi peliä enemmän pelattuna ja niillä tappioita jo neljä. Alkuun kompuroineet Honka (Forssa voitollaan) ja PeKa (voitolla ToPosta) nousivat jo kahdeksaan pisteeseen. Pontevan kausi jatkuu ensi keskiviikkona kotiottelulla hyvinkääläisille kauden ainoan tappion sarja-avauksessa tuottanutta HBA:ta vastaan. Ponteva hakee siis HBA:sta henkisesti tärkeää revanssia. HBA marssittaakin kentälle naisten maajoukkueen kaksi tämän hetken valovoimaisinta tähteä eli huippupointti Sara Bejedin ja donkkaavan sentterin Awak Kuierin! Itsenäisyyspäivän aattona on siis tarjolla Hyvinkäällä todellinen koripallon herkkupala:

Martissa ke 5.12. klo 18.30 Ponteva – HBA


 

Kuva on linkki ottelun HyPo - Kouvottaret pressitilaisuuteen.

Ponteva jatkoi voittokulkuaan Forssassa

Naisten korisliiga 25.11.2017 Forssan Alku – Ponteva  82 – 91 (11-22, 26-29, 21-15, 24-25)

Ponteva palasi maaottelutauolta korisliigan peleihin voitokkaasti. Uudistunut Forssa kuitenkin laittoi Pontevan tiukoille ottelussa loppuun saakka.

Ponteva aloitti Forssassa ottelun sarjajohtajan ottein vahvasti. Pontevan puolustus oli rautaa ja hyökkäys rullasi. Ykkösneljänneksen hyökkäyksen voimahahmona hääri Saara Wahlgren tehden 8 pistettä. Titta Lepistö ja Henna Salomaa säestivät 5 pistettä naiseen. Tarunhohtoinen Tuukkanen hallitsi levypalloja (5). Jakso HyPolle 11-22. Forssa tuli toiselle neljännekselle kovalla asenteella ja kavensi nopeasti Mia Loydin voimin tilanteeksi 22-26. HyPon aikalisä tuotti heti korin, kun Randi Brown upotti hyppyheiton, perään kolmosen ja HyPo johti taas 22-31. ToPosta Forssaan siirtynyt Meriem Eerikinharju kavensi komealla kolmosellaan tilanteeksi 27-31 ja Mia Loyd and1:aan  jo 30-32. Titta Lepistö kolmosellaan vapautti taas Pontevan pelin (30-35) ja ero kasvoi Salomaan kolmosella jo 12 pisteeseen (37-49). Kun vielä Alexis Montgomery hyökkäyslevypallonsa päätteeksi upotti vielä kakkosen päästiin tauolle turvallisessa 37-51 Pontevajohdossa.

Heti toisen puoliajan alkuun Forssa kavensi nopeasti Emily Kinneston ja Hanna Vapamaan kolmenpisteen hyökkäyksillä ja Kinnestonin riistolla jo 45-51. Annin Jämsän kolmonen vei Pontevan taas 10 pisteen johtoon (47-57). Forssan Kinneston ja Loyd kuitenkin toivat Forssan takaisin iholle ja viimeiselle katkolle lähdettiin tasaisissa 58-66 lukemissa. Julia Heinosen ja Ella Salmisen kolmoset viimeisen vartin alkuun (63-66) pakotti Pontevan pikaiseen aikalisään. Titta Lepistö heti kakkonen ja toisessa päässä tärkeä levypallo vapauttivat uudelleen Pontevaa. Forssa oli kuitenkin päättänyt taistella. Kinnestonin Anni Jämsän 72-77 ja perään Kinneston 5. virhe hyökkäyspäässä ajassa 4.53 tuntui kotijoukoille pahalta, varsinkin kun heti perään Lepistö upotti 72-79. Tuukasen upea syöttö Salomaan layuppiin 74-81 ja sama toisin päin 74-83 alkoi maistua ratkaisulle – olikin muuten voittokori. Pontevan puskiessa loppuratkaisujaan harakoille Eerikinharjun (3p) ja Heinosen korit toivat Forssan takaisin peliin (79-83) ja kun Loydin upotti and1 korinsa oli eroa vain 1 piste (82-83). Pontevan rutiini oli kuitenkin viimeisellä minuutilla omaa luokkaansa ja Forssan rikkoessa HyPo namutteli loppuun 0-8 juoksun ja 82-91 voiton.

Forssan kaikki kaikessa oli jenkkikaksikko Mia Loyd (33/13/4s) – Emily Kinneston (15/5/7s). Pirteästi esiintyi myös ensimmäisen pelin Forssassa pelannut Meriem Eerikinharju (10/5/4s). Ella Salminen (8/7/3s) suoriutui taistelussaan Taru Tuukkasta vastaan ihan kelvollisesti.

Ponteva ei saanut itsestään ihan parastaan irti, mutta sen verran vahvemman joukkuesuorituksen se aikaan sai, että kotijoukkue sai vain uhittelijan roolin. Henna Salomaa (13/4/2) ja Saara Wahlgren (11/4) vetivät Pontevan parhaat +/-lukemat (17&14). Anni Jämsä (12/1/4s) upotti kolmoset 60%:n tarkkuudella. Titta-Riina Lepistö (18/5/1s) puolestaan upotti kakkoset 75%:n tarkkuudella (6/8). Taru Tuukkanen (6/9/7s) oli Pontevan levyri- ja syöttökärki. Randi Brown (20/5/1) oli pisterohmu vihreäpaidoissa. Alexis Montgomery (8/6/5s) tyylitteli myös kelpo lukemat. Tehoille pääsi myös Iina Keski-Saari (3/0/1s).

Viikonlopun muissa otteluissa lauantaina ToPo otti ensimmäisen voittonsa Vimpelissä ja Kouvottaret murskasi sunnuntaina Catzin. Ensi keskiviikon Martin vieras Kouvottaret aiheutti samalla Lappeenrannelle sen kolmannen tappion ja nousi liigassa jo kolmanneksi. Martissa siis keskiviikkona 28.11. klo 18.30 pelataan kärkikamppailuja: Ponteva – Kouvottaret.


 

Yllä Lehtileike Aamupostin ja Pasi Honkasen selostus FoA-HyPo -pelistä. Kuva on linkki Aamupsotin uutiseen.
Kuva Kaisa Estola Haaranen / Aamuposti. Kuva on linkki Aamupsotin uutiseen.
Kuva Aamuposti / Kaisa Estola-Haaranen
Kuva on linkki Aamupostin nettisivuille otteluselostukseen.

IHANA MATSI! Martissa aivan mahtava kärkikamppailu!

Ponteva nousi naisten korisliigan kärkeen vakuuttavalla esityksellä!

7.11.2018: Ponteva – EBT 101 – 65 (28-18, 17-7, 29-30, 27-10)

Espoo Basket Team joutui luovuttamaan sarja piikkipaikan Pontevalle viihdyttävässä ja kovatasoisessa kärkikamppailussa. EBT yritti hurjalla tempolla horjuttaa Pontevaa. Kotijoukkueen pelikovuus oli kuitenkin lopulta omaa luokkaansa ja Ponteva juoksi kollektiivisesti onnistuneen puolustuksensa jatkoksi tehokkaasti nopeita hyökkäyksiään. Pontevan reilusta voitosta huolimatta, ottelu oli kovaa tasaista kamppailua alusta loppuun.

Pontevan voima tuli esille varsinkin korinaluspelissä, kun kotijoukkue teki maalatulta alueelta 46 pistettä vieraitten 26 vastaan. Taru Tuukkanen (20/11/5s/2r) vei isojen pelaajien taistossa voiton EBT:n Kamilah Jacksonista (7/8/4s) ja Delaney Hodginsista (12/8/1s/1r). EBT ei päässyt juhlimaan edes tavaramerkillään eli kolmenpisteen koreillaan (9/30). Toki Ulriikka Nuolikoski (11/3/2s/4r) upotti kolmosensa 3/7 ja joukkueensa tehokkain Lotta Vesiluoma (15/4/3s) omansa 2/5. Ponteva pisti pikkuisen paremmaksi (10/31) bonusviivankin takaa. Randi Brown (31/8/2s/3r) yllätti tarkkojen kolmostensa (4/8) lisäksi vahvoilla ajoilla korille, joista upeita hallittuja viivytettyjä layuppeja roppakaupalla. Tasaista oli myös levypallopelissä (HyPo 49 – EBT 47) olivathan kyseessä myös sarjan kovimmat levypallojoukkueet. Kaksi ratkaisevaa asiaa tilastoista kyllä löytyy. Ensimmäisen ratkaisu löytyy Pontevan astetta kovemmasta puolustuspelaamisesta, joka aiheutti EBT:lle 23 menetystä – HyPolla vain 12 sekä heitontorjunnat HyPo 11 – EBT 4. Toinen ratkaisu oli Pontevan maltillisempi ja kollektiivisempi ja mahdollisimman epäitsekäs hyökkäyspelaaminen, joka tuotti Pontevalle 25 koriin johtavaa syöttöä – EBT 13.

Pontevan viisikon täydensivät Titta-Riina Lepistö (5/6/2s/3t), Alexis Montgomery (11/2/3s/1r/2t) ja Saara Wahlgren (9/3/4s/2r). Penkiltä jatkuvasti voimaa toivat Henna Salomaa (9/4/4s/2t/7kohdistunutta virhettä), Anni Jämsä (8/1/4s/3r), Iina Keski-Saari (3/3/2r/2t) ja Silja Kiiskinen (2/1/1r). Lopussa kentälle pääsivät kärkikamppailun tunnelmaa aistiimaan myös omat junnut, joista Eveliina Huohvanainen (2/3) sai kunnian rikkoa HyPon satasen ja Saana Kujala (1/0) upotti uransa ensimmäisen liigapisteen saamallaan vapaaheitolla EBT:n teknillisestä. EBT:n näkyvämpiä olivat mainittujen lisäksi Lotta Eräkangas (9/4) ja Lotta Aaltonen (5/6/1s). Tilastot ottelusta.

Kommentit pelistä pressissä:

Lotta Vesiluoma, EBT, paras pelaaja; ”Ei vain pärjätty Pontevalle pelikovuudessa. Hävittiin siirtymäpelissä ja kun hävittiin myös levypallopelaamisessa, emme päässeet lainkaan pelaamaan vahvuuksillamme.”

Anni Jämsä, Ponteva, pelissä ansioitunut pelaaja; ”Levypallopelaaminen oli tänään isossa roolissa. Transition pelaamisessa onnistuimme molempiin suuntiin. Puolustuksessa tuli välillä kommunikaatiovirheitä, mutta mikä parasta paransimme jatkuvasti pelin edetessä. On kiva pelata laajalla rotaatiolla, jakaa palloa ja saada onnistumisia kollektiivisesti. Tänään voi jokaiselle pelaajallemme nostaa hattua hyvästä suorituksesta. Mahtava juttu on myös, että yleisö löytää tiensä runsaslukuisena ja kannustavana Martin lehtereille.”

Niko Hellman, EBT, päävalmentaja; ”Onnittelut Hyvinkäälle fantastisesta suorituksesta. Voisi kuvitella, että olisin pahoilla mielin 36p tappion jälkeen, mutta en ole. Tämän pelin intensiteetti ja kovuus oli aivan eri luokkaa kuin kauden aiemmissa peleissä. Juuri tällaisissa peleissä haluaisin, että olisimme jatkuvasti. Nämä ovat tapahtumia, joissa voimme oppi ja kehittyä lisää. Hyvinkään katsomo oli aivan mahtava ja yleisön mukana eläminen sotki hyökkäyspelaamisemme niin, että monissa hyökkäyksissä vain osa pelaajistamme kuuli ja tiesi mitä settiä olimme pelaamassa. Emme pelanneet huonosti hyökkäyksessäkään, sillä suurin osa heitonvalinnoista oli juuri, mitä halusimmekin – nyt ei vaan pudonnut. Henkisesti taidettiin puoliajalta tullessamme näyttää siltä, ettemme enää voittoon uskoneet. Tavoitteemme on kuitenkin edelleen olla keväällä sarjan kovimmalla tempolla pelaava joukkue.”

Miikka Sopanen, Ponteva, päävalmentaja; ”Tyytyväinen pitää olla. EBT on ollut syksyn ykkösjoukkue. Onneksemme olin jo nähnyt videolta monta EBT:n peliä. Tiesin, että vastassa on yhtenäinen ja työteliäs joukkue, joka kairaa voitot peleistä loppuun asti taistelemalla. Meillä oli siis kova kunnioitus EBT:tä kohtaan. Levypallopelin olimme ottaneet ykkösteemaksi. Jacksonin tehot olimme päättäneet ottaa korin alta pois, joten odotettavissa oli paljon hyppyheittoja, joista tarjolla pelin ratkaisevat levypallot. Onneksi joukkue osti ajatuksen. Hyökkäyksemme puolestaan oli seurausta onnistuneesta puolustuksesta ja levypallopelaamisesta. Sitten kun käsijarru saadaan pois päältä, tuntuu kaikki helpolta. Haluamme syöttää, jakaa palloa ja pelata kollektiivisesti – se vaan on niin kivaa. Anni, Inna, Henna ja Silja kun pääsevät penkiltä kentälle, niin puolustuksemme vain paranee. Valmentajalle on niin antoisaa, kun penkiltä tulee kentälle aina vain vahvistuksia. Meidän tavoitteemme on tehdä aina vaan enemmän töitä, kehittyä ja olla parhaimmillaan keväällä. Ilman jatkuvaa parantamista ei ole tulevaisuutta. Lehdistötilaisuus

Kauden parasta peliä oli Marttiin saapunut seuraamaan kaikkiaan 379 katsojaa. Pontevan ja EBT:n osalta alkoi nyt maaottelutauko. Sarjakärki Pontevan osalta liiga jatkuu vierasottelulla Forssassa 25.11. Seuraava kotiottelu on 28.11. klo 18.30. Silloin keskiviikkoillan vieraaksi saapuu Kouvottaret.


 

Kuva on linkki ottelun Ponteva - EBT Lehdistötilaisuuteen.
Kuva yllä on linkki Basket.Fi juttuun. Klikkaa ja pääset Koripalloliiton sivuille.
Basket.Fi / Kuva - Ville Vuorinen
Kuvat yllä ovat Basket.Fi -sivuilta leitattua - Kuva - Ville Vuorinen

Pontevalle jo 5. peräkkäinen voitto – keskiviikkona Martissa liigan kärkimatsi!

Vimpeli haastoi Pontevan lauantaina hyvin kotikentällään. Pontevan tahtipuikkoa ottelun alussa heilutti Titta-Riina Lepistö (13/3/1) mahtavalla heittopelillään. Molemmat kolmoset upposivat pussin pohjaan ja ennen kuin oltiin edes toisen neljänneksen puolivälissä, oli Laukaan pommittaja upottanut jo 13 pistettä. Puoliaikaan asti Vimpelin amerikkalaistrio Amy Griffin (29/8/1), Alisia Jenkins (12/16/5s) ja Donnaizha Fountain (22/11/2s) piti kotijoukkueen vieraitten iholla. Taru Tuukkasen (20/11/4s) 3. neljänneksen hurjat 14 pistettä käänsivät ottelun hallinnan kuitenkin Pontevalle. Henna Salomaa (22/3/1) tuli peliin viisikon ulkopuolelta, mutta oli kaikkiaan koko peliä arvioiden Pontevan tasaisin suorittaja – tuloksena myös vieraitten suurin pistesaalis. Ottelutilastot

Ensi keskiviikkona sitten pelataankin Martissa jo liigan kärkipaikasta, kun sarjakärki Espoo Basket Team saapuu Hyvinkäälle. EBT peittosi viimeksi mahtavalla rotaatiollaan ja loppupelin keskittymisellään kevään hopeajoukkue Catzin. EBT on vakuuttanut kaikella tapaa, onhan se voittanut Catzin lisäksi mm. jo myös mestari PeKan ja Hongan – kaikki kevään top 4 joukkueita.

Ponteva – EBT Martissa keskiviikkona 7.11.2018 klo 18.30


 

klikkaa kuvaa ja pääset ottelun Veto - Ponteva YouTube -pressiin

Korisliigan kärkiottelu Martissa keskiviikkona 7.11.2018 klo 18.30

Ponteva – Espoo Basket Team

 

Korisliigakausi 2018 – 2019 on lähtenyt käyntiin vuosikausiin mielenkiintoisimmalla tavalla. Viikonlopun kierroksen jälkeen viidellä voitollaan sarjan kärjessä porskuttava, Pontevan seuraavan kotiottelun 7.11.2018 vastus EBT on noussut parrasvaloihin. Espoon valmentaja Niko Hellman on hitsannut joukkuettaan jo vuosikausia ja nyt näyttävät palaset pysyvän kohdallaan. Lauantaina kaatui vieraissa kolmannen jenkin mukaan ottanut kevään mestari PeKa. Sitä ennen EBT voitti paikallisvastustaja Hongan, voitti HBA:n, aiheutti Forssan toistaiseksi ainoan tappion sekä voitti avauksessaan nousijajoukkue ToPon. Ainoan tappionsa kuusi ottelua pelannut EBT on kärsinyt Kouvolassa.

EBT:n vahvuutena on Pontevan tapaan pitkäjänteisyys ja pysyvyys. Lotta-kvartetista maajoukkuepelaaja Aaltonen (8,7/5,2/1,8s) pelaa jo neljättä kauttaan EBT:ssä, omat kasvatit Vesiluoma (6,7/3,8/2,7s) kolmatta ja Eräkangas (8,7/0,7/1s) neljättä sekä Catzin kasvatti Hämäläinen (2/3/2,3s) toista kauttaan. Viime kaudella jo joukkueessa vakuuttanut vahvistus Kamilah Jackson (18/12/2,5s) on saanut rinnalleen laadukkaan kollegan: Delaney Hodgins (20/11,5/3s/2,3r/1,3t). Magdalena Agyei (4,2/3,8/1,5s) on noussut aloitusviisikkoon divarin HNMKY:stä. Isossa roolissa on myös Vimpelin kasvatti Ulriikka Nuolikoski (8,8/2,8/1,3s).

Ponteva puolestaan on HBA avaustappionsa jälkeen kulkenut vakuuttavasti voitosta voittoon. Nurin ovat menneet mestari PeKa, hopea Catz, nousija ToPo kevään pronssipelin vastus Honka viimeisimpänä. Ponteva pelaa tällä hetkellä aktiivista ja aggressiivista joukkuepuolustuspeliä, josta se lähtee nopeaan transition-hyökkäykseen. Tuloksena on viihdyttävää joukkuepelaamista sarjan suurimmilla omilla tehdyillä pisteillä ja pienimmillä omiin päästetyillä. Parhaimmista ja näyttävimmistä hyökkäyskombinaatioista puolestaan kertoo joukkueen sarjan paras syöttötilasto. Huolellisuuden todistaa puolestaan sarjan ylivoimainen syöttö/menetyssuhde. Voidaan siis perustellusti todeta, että Ponteva pelaa liigan yleisöystävällisintä ja kaikkiaan viihdyttävää koripalloa!

Ennen Ponteva – EBT ottelua Ponteva pelaa vieraissa lauantaina Vimpeliä vastaan ja EBT jo keskiviikkona saa Catzin vieraakseen. Mikäli joukkueet hoitavat vastustajansa pelataan Hyvinkäällä varmuudella sarjan kärkipaikasta.

Mielenkiintoisin sarjan alku vuosiin – kaikilla vähintään yksi tappio jo!

Joukkueilla on takanaan hieman vaihtelevasti otteluita. Alkukankeutta potee kevään mestari PeKa, joka on voittanut vasta yhden (Honka) viidestä pelistään. PeKan tappiot toki tulleet hopea-Catzille, pronssi-Hypolle, mutta myös EBT:lle Kotkassa ja Vimpelissä Vedolle. Varmasti kärkiryhmään vielä nouseva PeKa vahvistui kuitenkin huomattavasti, kun se otti kolmannen amerikkalaisen. Brittany Starling (29/14/3s) tähdittikin joukkuettaan heti ensi pelissä hurjin tehoin. Hopeaa keväällä napannut Catz on pelannut vasta neljä ottelua, joista ainut tappio tuli Lappeenrannassa Pontevalle. Aleigsha Wells – Valencia McFarland duo sai rinnalleen kovan Sydney Wallacen, joten amerikkalaisvoimin Catz tulee pysymään sarjan kärkiryhmässä.

Syksyn vahvimpiin joukkueisiin kuuluu Forssa (4/1) jonka neljään voittoon mahtuu päänahat mm. Vimpelistä ja kotivoitto Kouvottarista. Ainoan tappionsa Forssa koki sarjakärki EBT:lle. Alun pelin voima lepää kvartetin Loyd, Kinneston, Vapamaa, Bedretdin varassa. Kouvottaret (3/2) kovan amerikkalaistrionsa voimin voitti siis jo EBT:n, mutta kärsi tappiot Vimpelille ja Forssalle. Vimpeli (2/2) tulee olemaan kova kotonaan, jossa se on kaatanut jo PeKan ja Kouvottaret, mutta vieraissa ei ole vielä natsannut (tappiot HBA ja Forssa). Naisten maajoukkueen runko eli HBA (2/3)  on Vimpelin tapaan paha kotonaan (voitot jo HyPosta ja ViVestä), mutta ollut vaikeuksissa vieraspeleissään.

Pahiten ovat yskähdelleet keväällä mitaleista taistellut Honka (1/5), joka on voittanut vasta HBA:n ja sarjanousija ToPo (0/5), joka tiukoista peleistään huolimatta etsii vielä voittovirettään.

Yllätyksellinen ja mielenkiintoinen naisten liigakausi jatkuu siis Hyvinkäällä seuraavan kerran keskiviikkona 7.11.2018 Martissa klo 18.30 ottelulla Ponteva – EBT.


 

Aamupostin Vilma Sipolan hieno juttu Pontevan Honkavoitosta myös kuva; Vilma Sipola.
Klikkaa kuvaa ja pääset HyPo - Honka -pelin pressiin.
Yllä Aamuposti / Terhi Collin; Juttu Aamupostin 22.10.2018 paperilehdestä. Kuva: Terhi Collin
Klikkaa kuvaa - pääset HyPo - ToPo -ottelun pressiin.
Pontevan hopeakevään 2016 joukkueesta aika moni on mukana myös Ponteva - ToPo pelissä lauantaina.

Odotettavissa mielenkiintoinen koriskohtaaminen!

Ennakko / Naiset Korisliiga: Ponteva – Torpan Pojat Martissa La 20.10.2018 klo 17.00

Hyvinkään Ponteva on avaustappionsa jälkeen noussut jo sarjakärkeen. Nuoriso-osaston HBA yllätti Pontevan avauskierroksella, mutta se jälkeen on putkeen kaatunut sekä kevään kulta, että hopeajoukkuekin. Lauantain vastus on sarjanousija Torpan Pojat, joka on joutunut tyytymään tappioon avauspeleissään, vaikka Lappeenrannassa oli jo kaatamassa mestarijoukkuetta ja viimeksi sunnuntaina menetti reilun johdon kotiottelussa Forssaa vastaan myös vasta aivan viimehetkillä –oppirahoja on siis nousija joutunut vielä maksamaan.

Pontevan maajoukkuesentteri Taru Tuukkanen (17,3/10,7/3,0s) (ex-ToPo kausilta 2009-2011) on molemmissa Pontevan voitto-otteluissa heiluttanut tahtipuikkoa. Titta-Riina Lepistö (10,0/3,3/2,3s) on treenannut kovempaa kuin koskaan ja on menossa kohti parasta kauttaan naisten korisliigassa. Pontevan syöttötilaston kärki Anni Jämsä (5,3/3,3/3,3s) oli varsinkin Lappeenrannassa hurjassa iskussa. Henna Salomaa on palautunut pelikuntoon HBA ottelussa saamastaan tällistä. Iina Keski-Saari (2,7/2,7/1,0) ja Saara Wahlgren (5,7/3,3/1,7s) ovat alkukauden pontevimmat pallorosvot (2,3r/ottelu). Amerikkalaisista Randi Brown (22,0/6,0/1,7s) on noussut koko liigan korintekijätilastossa jo viidenneksi. Alexis Montgomery (11,0/8,7/2,3s/0,7t), vaikkei järin pitkä olekaan, on urheilullisuudellaan ottanut joukkueessa toiseksi eniten levypalloja ja on joukkueensa toistaiseksi paras heitontorjuja. Pontevan ”ydinpaketti” alkaa siis olla melkoisessa iskussa jo kauden alussa.

Nousijajoukkue Torpan Pojat on tappioistaan huolimatta esittänyt pirteitä otteita. Joukkueessa on hyvinkääläisille melkoisesti tuttuja kasvoja. Pontevan kevään 2016 hopeajoukkueesta ToPossa pelaavat sentteri Laura Saarinen (5,0/5,3/1,7s) ja helsinkiläistynyt oikeustieteitten maisteri ja Pontevan kasvatti Mirka Kilpijärvi (2,7/2,0), joka myös teki come backin korisliigaan munkkalaisjoukkueessa viimekauden divarivoiton jatkoksi. Viime kevään Pontevan pronssijoukkueesta ToPoon paluun teki pointti Hanna Valkeinen (6,0/4,4/4,3s). ToPon sporttiset amerikkaiset LaDondra Johnson (21,0/5,0/2,3s) ja Briana Gray (11,3/5,0/2,0s) ovat taattua liigatasoa. Materiaalin laajuuden takaavat Ida Myllyoja (8,7/4,3/1,3s), Laura Juhola (6,7/3,7/3,0s) ja Meriem Eerikinharju (9,0/3,5/1,0s). (ToPon kevään nousijajoukkueessa pelasi muuten HyPo-kasvateista myös Moona Hämäläinen.)

Lauantain kamppailussa Ponteva hakee siis kolmatta peräkkäistä voittoaan ja ToPo puolestaan kauden avausvoittoaan. Siispä Marttiin la 20.10.2018 klo 17.00: Ponteva – ToPo!


 

Kuva on linkki Basket.Fi uutiseen Pontevan historiallisesta voitosta Lappeenrannassa. Kuva Ville Vuorinen
Kuva on linkki Etelä Saimaan uutiseeen HyPon voitosta Catzista. Kuva Mika Strandén.
Kuva on linkki YouTube lehdistötilaisuuteen.

Pontevalle historiallinen voitto Catzista Lappeenrannassa.

60 - 79 (18 - 17, 19 - 24, 11 - 19, 12 - 19)

Ottelun tilastot / Lehdistötilaisuus

Yllä kuvakaappaukset aamupostin paperilehdestä 15.10.2018 / Kuva Jorma Vainio Linkki: Aamuposti


 

Pontevalle tärkeä avausvoitto naisten korisliigassa

Kevään Suomen Mestari PeKa, joutui lauantaisen Catz tappion jälkeen kovaan kyytiin myös Hyvinkäällä. Pontevalle arvokas voitto mitalistien kohtaamisessa lukemin 80 – 68 (23-15, 12-21, 27-23, 18-9)

Taru Tuukkanen (23/10/5s) oli tutusti Pontevan voiton pääarkkitehti. Titta-Riina Lepistö (14/4/4s/1r) onnistui jälleen erinomaisesti. Randi Brown (17/5/4s) heitti hanakasti kaukaa, mutta jäi parhaiten mieleen parilla todella kauniilla syötöllä. Alexis Montgomery upotti hyppyheitot kauniisti ja kovalla tarkkuudella. Saara Wahlgrén (9/5/5s) täydensi aloitusviisikon tehoryhmän. Penkiltä ainoastaan Anni Jämsä (3/3/4s) oli ainoa pistetilastoon noussut pontevalainen. Eveliina Huohvanainen (0/1) sai ensi kosketuksensa naisten korisliigaan. Henna Salomaa huilasi pelin.

Daisha Simmons (29/8/1s) oli Peli-Karhujen ylivoimainen ykkönen. PeKan isoista Minna Stén (4/6/1s) ja Noora Järvikangas (11/3/2s) sekä Matilda Mässeli (0/0) jäivät aseettomiksi HyPon maajoukkuesentterin liikkeille. Linda-Lotta Lehtoranta (11/6/3) haastoi kovasti, mutta tarkkuus jäi tällä kertaa vaatimattomaksi. Ashli Payne (8/8) väläytteli vain ajoittain.

Kommentit pelin jälkeen:

Daisha Simmons, PeKa, vierasjoukkueen paras pelaaja; Sarja-avauksemme on ollut paha, kun sekä Catz että Ponteva ovat liigan kärkijoukkueita. Kahdesta tappiosta huolimatta tilanteemme ei siis kuitenkaan näytä synkältä. Meidän täytyy vain treenata monia pikkuasioita niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.

Taru Tuukkanen, HyPo, kotijoukkueen paras pelaaja; Oli todella tärkeää ottaa voitto avaustappion jatkoksi. PeKa oli paha vastus ja se teki pelistä meille vaikean. Vieraista Simmons oli vaikea pideltävä. Lopussa onneksi saimme häneltä oikean käden layupin ja sitä kautta tehoja pois. Omista kavereista Titta-Riina Lepistö näyttää miten hienon kesätreenikauden jatkoksi hän on menossa kohti parasta kauttaan koskaan. Ensi viikonloppuna on kiva reissu tulossa Lappeenrantaan.

Roope Mäkelä, PeKa, päävalmentaja; Bensa loppui vähän pelin lopussa. Kun molemmissa peleissä (Catz/Ponteva) vastustaja tehnyt vähintään 80 pistettä, on ongelmamme ehdottomasti puolustuspäässä. Wells lauantaina, Tuukkanen tänään veivät meitä korin alla. Jos hyökkäyksen joutuu aloittamaan sukasta, emme pääse pelaamaan haluamaamme omaa nopeaa peliä. Totuuden nimissä olisi kuitenkin moni muu joukkue tälläkin pelillä meille hävinnyt. Hienoa, että saimme Lindan mukaan, sillä ainakaan toistaiseksi emme tarvitse kolmatta jenkkiä. Eilen jäi jossiteltavaa, tänään ei, vaikka pienestä se voitto tänäänkin olisi ollut kiinni.

Miikka Sopanen, HyPo, päävalmentaja; Kiva voittaa kotiavaus. Mieliala oli hyvä saada heti kuntoon. Meillä oli otteluun lähdettäessä selkeä etu. Olimme saaneet torstain tappion jo käsiteltyä. PeKa joutui matkaan kova tappio niskassaan eiliseltä. Etu näkyi varsinkin ottelun alussa ja puoliajan jälkeen. PeKa on kuitenkin huippujoukkue, joka tuli kuitenkin hienosti aina takaa mukaan peliin. Tänään löysimme myös hyvin targetteja, vuoron perään Titta / Taru akselilla. Daisha vei välillä meitä 100-0, mutta heti kun teimme joukkueasioita homma toimi. Kausi on kuitenkin vasta alussa, joten tietenkin kaikilla on vielä paljon parannettavaa.


 

Klikkaamalla kuvaa näet Basket.Fi selostukset kierroksen otteluista.
Kuva yllä on suora linkki naisten korisliigan kattavaan info -pakettiin Basket.Fi -sivuille.
Kuvakaappaus Basket.Fi -sivuilta. (yllä ja alla) Kuva Ville Vuorinen
Kuva on linkki Basket.fi -uutiseen
Yllä ja alla kuvakaappaukset Basket.Fi -sivuilta Kuva Ville Vuorinen. Klikkaa kuvaa pääset koko Basket.fi -juttuun.
Aamuposti / Terhi Collin - klikkaa kuvaa ja pääset Aamupostin juttuun.
Basket.fi / Naisten korisliigan Ennakko 1/3 - klikkaa kuvaa ja pääset juttuun.

Naisten korisliiga käynnistyy!

 

HBA ja Ponteva ottavat varaslähdön naisten korisliigaan jo torstaina 4.10. Mäkelänrinteen uintikeskuksessa klo 17.30. HBA otti jo viime kaudella Pontevasta kovan voiton. Tällä kaudella Helsingin koripalloakatemian nuorukaiset ovat vuotta kokeneempia ja voivat tällä kaudella olla yksi kärkijoukkueitten kovimmista haastajista. Naisten maajoukkueen valmentaja Pekka Salminen luotsaa myös HBA:ta, jonka pelaajista kaikki ovat vähintään nuorten maajoukkuepelaajia. Joukkueen avainpelaajista Sara Bejedi, Elina Arike ja Avak Kuier ovat ottaneet isoa roolia jo naisten maajoukkueessakin. Joukkueen julkaisemassa rosterissa löytyvät myös Pontevan kasvatit Vera Mäenpää ja Viivi Palomäki.

Kotiottelut käynnistyvät sunnuntaina 7.10. Martissa klo 17.00 ottelulla Ponteva – Peli-Karhut. Viime kevään Suomen mestari jatkaa Roope Mäkelän komennossa. Joukkue vahvistui kokeneella maajoukkuesentteri Minna Sténillä, joka siirtyi Kotkaan Forssasta. Myös Vimpelistä siirtynyt Noora Järvikangas ja Pyrinnön kasvatti Reetta-Sofia Tulkki ovat kovia vahvistuksia. PeKa amerikkalaisista pointti Daisha Simmons on tuttu jo viime kaudelta. Ashley Morrisette ja Ashli Payne ovat uusia tuttavuuksia. Joukkueen rungon vahvuuden takaa Lehtorannan sisaruksista kokenut Laura.

Ponteva lähtee kauteen tutulla rungolla, josta Anni Jämsä, Titta-Riina Lepistö, Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa ovat jo vuosikausia pelanneet yhdessä. Vankkaa kokemusta on myös duolla Saara Wahlgren ja Iina Keskisaari. Jenkit Alexis Montgomery ja Randi Brown hitsautuvat pelaavaan rosteriin hyvää vauhtia. Silja Kiiskinen ja Meri Damoiseaux ovat myös kokemuksellaan tiukimmin kiinni roolista kymmenikössä. Koko 14 pelaajan rosterin täydentävät omat juniorit Eveliina Huohvanainen, Vilma Juutilainen, Saana Kujala ja Helmi Syrjämäki.


 

Pontevan Naiset valmiina korisliigakauteen 2018-2019

Naisten korisliigakausi on valmiina käynnistymään myös Hyvinkäällä.

Ponteva avaa kauden torstaina HBA:n vieraana Mäkelänrinteellä klo 17.30. Kauden avaus kotiotteluiden osalta on sunnuntaina 7.10. klo 17.00. Vastustaja ei ole enempää eikä vähempää kuin kevään mestarijoukkue Peli-Karhut Kotkasta.

Ylläolevat kuvat ovat lehtileikkeitä Aamupostin 1.10.2018 lehdestä. Kuva ja Juttu Aamuposti / Marko Kallionpää