Uutiset

Kuva Aamuposti / Kaisa Estola-Haaranen
Kuva on linkki Aamupostin nettisivuille otteluselostukseen.

IHANA MATSI! Martissa aivan mahtava kärkikamppailu!

Ponteva nousi naisten korisliigan kärkeen vakuuttavalla esityksellä!

7.11.2018: Ponteva – EBT 101 – 65 (28-18, 17-7, 29-30, 27-10)

Espoo Basket Team joutui luovuttamaan sarja piikkipaikan Pontevalle viihdyttävässä ja kovatasoisessa kärkikamppailussa. EBT yritti hurjalla tempolla horjuttaa Pontevaa. Kotijoukkueen pelikovuus oli kuitenkin lopulta omaa luokkaansa ja Ponteva juoksi kollektiivisesti onnistuneen puolustuksensa jatkoksi tehokkaasti nopeita hyökkäyksiään. Pontevan reilusta voitosta huolimatta, ottelu oli kovaa tasaista kamppailua alusta loppuun.

Pontevan voima tuli esille varsinkin korinaluspelissä, kun kotijoukkue teki maalatulta alueelta 46 pistettä vieraitten 26 vastaan. Taru Tuukkanen (20/11/5s/2r) vei isojen pelaajien taistossa voiton EBT:n Kamilah Jacksonista (7/8/4s) ja Delaney Hodginsista (12/8/1s/1r). EBT ei päässyt juhlimaan edes tavaramerkillään eli kolmenpisteen koreillaan (9/30). Toki Ulriikka Nuolikoski (11/3/2s/4r) upotti kolmosensa 3/7 ja joukkueensa tehokkain Lotta Vesiluoma (15/4/3s) omansa 2/5. Ponteva pisti pikkuisen paremmaksi (10/31) bonusviivankin takaa. Randi Brown (31/8/2s/3r) yllätti tarkkojen kolmostensa (4/8) lisäksi vahvoilla ajoilla korille, joista upeita hallittuja viivytettyjä layuppeja roppakaupalla. Tasaista oli myös levypallopelissä (HyPo 49 – EBT 47) olivathan kyseessä myös sarjan kovimmat levypallojoukkueet. Kaksi ratkaisevaa asiaa tilastoista kyllä löytyy. Ensimmäisen ratkaisu löytyy Pontevan astetta kovemmasta puolustuspelaamisesta, joka aiheutti EBT:lle 23 menetystä – HyPolla vain 12 sekä heitontorjunnat HyPo 11 – EBT 4. Toinen ratkaisu oli Pontevan maltillisempi ja kollektiivisempi ja mahdollisimman epäitsekäs hyökkäyspelaaminen, joka tuotti Pontevalle 25 koriin johtavaa syöttöä – EBT 13.

Pontevan viisikon täydensivät Titta-Riina Lepistö (5/6/2s/3t), Alexis Montgomery (11/2/3s/1r/2t) ja Saara Wahlgren (9/3/4s/2r). Penkiltä jatkuvasti voimaa toivat Henna Salomaa (9/4/4s/2t/7kohdistunutta virhettä), Anni Jämsä (8/1/4s/3r), Iina Keski-Saari (3/3/2r/2t) ja Silja Kiiskinen (2/1/1r). Lopussa kentälle pääsivät kärkikamppailun tunnelmaa aistiimaan myös omat junnut, joista Eveliina Huohvanainen (2/3) sai kunnian rikkoa HyPon satasen ja Saana Kujala (1/0) upotti uransa ensimmäisen liigapisteen saamallaan vapaaheitolla EBT:n teknillisestä. EBT:n näkyvämpiä olivat mainittujen lisäksi Lotta Eräkangas (9/4) ja Lotta Aaltonen (5/6/1s). Tilastot ottelusta.

Kommentit pelistä pressissä:

Lotta Vesiluoma, EBT, paras pelaaja; ”Ei vain pärjätty Pontevalle pelikovuudessa. Hävittiin siirtymäpelissä ja kun hävittiin myös levypallopelaamisessa, emme päässeet lainkaan pelaamaan vahvuuksillamme.”

Anni Jämsä, Ponteva, pelissä ansioitunut pelaaja; ”Levypallopelaaminen oli tänään isossa roolissa. Transition pelaamisessa onnistuimme molempiin suuntiin. Puolustuksessa tuli välillä kommunikaatiovirheitä, mutta mikä parasta paransimme jatkuvasti pelin edetessä. On kiva pelata laajalla rotaatiolla, jakaa palloa ja saada onnistumisia kollektiivisesti. Tänään voi jokaiselle pelaajallemme nostaa hattua hyvästä suorituksesta. Mahtava juttu on myös, että yleisö löytää tiensä runsaslukuisena ja kannustavana Martin lehtereille.”

Niko Hellman, EBT, päävalmentaja; ”Onnittelut Hyvinkäälle fantastisesta suorituksesta. Voisi kuvitella, että olisin pahoilla mielin 36p tappion jälkeen, mutta en ole. Tämän pelin intensiteetti ja kovuus oli aivan eri luokkaa kuin kauden aiemmissa peleissä. Juuri tällaisissa peleissä haluaisin, että olisimme jatkuvasti. Nämä ovat tapahtumia, joissa voimme oppi ja kehittyä lisää. Hyvinkään katsomo oli aivan mahtava ja yleisön mukana eläminen sotki hyökkäyspelaamisemme niin, että monissa hyökkäyksissä vain osa pelaajistamme kuuli ja tiesi mitä settiä olimme pelaamassa. Emme pelanneet huonosti hyökkäyksessäkään, sillä suurin osa heitonvalinnoista oli juuri, mitä halusimmekin – nyt ei vaan pudonnut. Henkisesti taidettiin puoliajalta tullessamme näyttää siltä, ettemme enää voittoon uskoneet. Tavoitteemme on kuitenkin edelleen olla keväällä sarjan kovimmalla tempolla pelaava joukkue.”

Miikka Sopanen, Ponteva, päävalmentaja; ”Tyytyväinen pitää olla. EBT on ollut syksyn ykkösjoukkue. Onneksemme olin jo nähnyt videolta monta EBT:n peliä. Tiesin, että vastassa on yhtenäinen ja työteliäs joukkue, joka kairaa voitot peleistä loppuun asti taistelemalla. Meillä oli siis kova kunnioitus EBT:tä kohtaan. Levypallopelin olimme ottaneet ykkösteemaksi. Jacksonin tehot olimme päättäneet ottaa korin alta pois, joten odotettavissa oli paljon hyppyheittoja, joista tarjolla pelin ratkaisevat levypallot. Onneksi joukkue osti ajatuksen. Hyökkäyksemme puolestaan oli seurausta onnistuneesta puolustuksesta ja levypallopelaamisesta. Sitten kun käsijarru saadaan pois päältä, tuntuu kaikki helpolta. Haluamme syöttää, jakaa palloa ja pelata kollektiivisesti – se vaan on niin kivaa. Anni, Inna, Henna ja Silja kun pääsevät penkiltä kentälle, niin puolustuksemme vain paranee. Valmentajalle on niin antoisaa, kun penkiltä tulee kentälle aina vain vahvistuksia. Meidän tavoitteemme on tehdä aina vaan enemmän töitä, kehittyä ja olla parhaimmillaan keväällä. Ilman jatkuvaa parantamista ei ole tulevaisuutta. Lehdistötilaisuus

Kauden parasta peliä oli Marttiin saapunut seuraamaan kaikkiaan 379 katsojaa. Pontevan ja EBT:n osalta alkoi nyt maaottelutauko. Sarjakärki Pontevan osalta liiga jatkuu vierasottelulla Forssassa 25.11. Seuraava kotiottelu on 28.11. klo 18.30. Silloin keskiviikkoillan vieraaksi saapuu Kouvottaret.


 

Kuva on linkki ottelun Ponteva - EBT Lehdistötilaisuuteen.
Kuva yllä on linkki Basket.Fi juttuun. Klikkaa ja pääset Koripalloliiton sivuille.
Basket.Fi / Kuva - Ville Vuorinen
Kuvat yllä ovat Basket.Fi -sivuilta leitattua - Kuva - Ville Vuorinen

Pontevalle jo 5. peräkkäinen voitto – keskiviikkona Martissa liigan kärkimatsi!

Vimpeli haastoi Pontevan lauantaina hyvin kotikentällään. Pontevan tahtipuikkoa ottelun alussa heilutti Titta-Riina Lepistö (13/3/1) mahtavalla heittopelillään. Molemmat kolmoset upposivat pussin pohjaan ja ennen kuin oltiin edes toisen neljänneksen puolivälissä, oli Laukaan pommittaja upottanut jo 13 pistettä. Puoliaikaan asti Vimpelin amerikkalaistrio Amy Griffin (29/8/1), Alisia Jenkins (12/16/5s) ja Donnaizha Fountain (22/11/2s) piti kotijoukkueen vieraitten iholla. Taru Tuukkasen (20/11/4s) 3. neljänneksen hurjat 14 pistettä käänsivät ottelun hallinnan kuitenkin Pontevalle. Henna Salomaa (22/3/1) tuli peliin viisikon ulkopuolelta, mutta oli kaikkiaan koko peliä arvioiden Pontevan tasaisin suorittaja – tuloksena myös vieraitten suurin pistesaalis. Ottelutilastot

Ensi keskiviikkona sitten pelataankin Martissa jo liigan kärkipaikasta, kun sarjakärki Espoo Basket Team saapuu Hyvinkäälle. EBT peittosi viimeksi mahtavalla rotaatiollaan ja loppupelin keskittymisellään kevään hopeajoukkue Catzin. EBT on vakuuttanut kaikella tapaa, onhan se voittanut Catzin lisäksi mm. jo myös mestari PeKan ja Hongan – kaikki kevään top 4 joukkueita.

Ponteva – EBT Martissa keskiviikkona 7.11.2018 klo 18.30


 

klikkaa kuvaa ja pääset ottelun Veto - Ponteva YouTube -pressiin

Korisliigan kärkiottelu Martissa keskiviikkona 7.11.2018 klo 18.30

Ponteva – Espoo Basket Team

 

Korisliigakausi 2018 – 2019 on lähtenyt käyntiin vuosikausiin mielenkiintoisimmalla tavalla. Viikonlopun kierroksen jälkeen viidellä voitollaan sarjan kärjessä porskuttava, Pontevan seuraavan kotiottelun 7.11.2018 vastus EBT on noussut parrasvaloihin. Espoon valmentaja Niko Hellman on hitsannut joukkuettaan jo vuosikausia ja nyt näyttävät palaset pysyvän kohdallaan. Lauantaina kaatui vieraissa kolmannen jenkin mukaan ottanut kevään mestari PeKa. Sitä ennen EBT voitti paikallisvastustaja Hongan, voitti HBA:n, aiheutti Forssan toistaiseksi ainoan tappion sekä voitti avauksessaan nousijajoukkue ToPon. Ainoan tappionsa kuusi ottelua pelannut EBT on kärsinyt Kouvolassa.

EBT:n vahvuutena on Pontevan tapaan pitkäjänteisyys ja pysyvyys. Lotta-kvartetista maajoukkuepelaaja Aaltonen (8,7/5,2/1,8s) pelaa jo neljättä kauttaan EBT:ssä, omat kasvatit Vesiluoma (6,7/3,8/2,7s) kolmatta ja Eräkangas (8,7/0,7/1s) neljättä sekä Catzin kasvatti Hämäläinen (2/3/2,3s) toista kauttaan. Viime kaudella jo joukkueessa vakuuttanut vahvistus Kamilah Jackson (18/12/2,5s) on saanut rinnalleen laadukkaan kollegan: Delaney Hodgins (20/11,5/3s/2,3r/1,3t). Magdalena Agyei (4,2/3,8/1,5s) on noussut aloitusviisikkoon divarin HNMKY:stä. Isossa roolissa on myös Vimpelin kasvatti Ulriikka Nuolikoski (8,8/2,8/1,3s).

Ponteva puolestaan on HBA avaustappionsa jälkeen kulkenut vakuuttavasti voitosta voittoon. Nurin ovat menneet mestari PeKa, hopea Catz, nousija ToPo kevään pronssipelin vastus Honka viimeisimpänä. Ponteva pelaa tällä hetkellä aktiivista ja aggressiivista joukkuepuolustuspeliä, josta se lähtee nopeaan transition-hyökkäykseen. Tuloksena on viihdyttävää joukkuepelaamista sarjan suurimmilla omilla tehdyillä pisteillä ja pienimmillä omiin päästetyillä. Parhaimmista ja näyttävimmistä hyökkäyskombinaatioista puolestaan kertoo joukkueen sarjan paras syöttötilasto. Huolellisuuden todistaa puolestaan sarjan ylivoimainen syöttö/menetyssuhde. Voidaan siis perustellusti todeta, että Ponteva pelaa liigan yleisöystävällisintä ja kaikkiaan viihdyttävää koripalloa!

Ennen Ponteva – EBT ottelua Ponteva pelaa vieraissa lauantaina Vimpeliä vastaan ja EBT jo keskiviikkona saa Catzin vieraakseen. Mikäli joukkueet hoitavat vastustajansa pelataan Hyvinkäällä varmuudella sarjan kärkipaikasta.

Mielenkiintoisin sarjan alku vuosiin – kaikilla vähintään yksi tappio jo!

Joukkueilla on takanaan hieman vaihtelevasti otteluita. Alkukankeutta potee kevään mestari PeKa, joka on voittanut vasta yhden (Honka) viidestä pelistään. PeKan tappiot toki tulleet hopea-Catzille, pronssi-Hypolle, mutta myös EBT:lle Kotkassa ja Vimpelissä Vedolle. Varmasti kärkiryhmään vielä nouseva PeKa vahvistui kuitenkin huomattavasti, kun se otti kolmannen amerikkalaisen. Brittany Starling (29/14/3s) tähdittikin joukkuettaan heti ensi pelissä hurjin tehoin. Hopeaa keväällä napannut Catz on pelannut vasta neljä ottelua, joista ainut tappio tuli Lappeenrannassa Pontevalle. Aleigsha Wells – Valencia McFarland duo sai rinnalleen kovan Sydney Wallacen, joten amerikkalaisvoimin Catz tulee pysymään sarjan kärkiryhmässä.

Syksyn vahvimpiin joukkueisiin kuuluu Forssa (4/1) jonka neljään voittoon mahtuu päänahat mm. Vimpelistä ja kotivoitto Kouvottarista. Ainoan tappionsa Forssa koki sarjakärki EBT:lle. Alun pelin voima lepää kvartetin Loyd, Kinneston, Vapamaa, Bedretdin varassa. Kouvottaret (3/2) kovan amerikkalaistrionsa voimin voitti siis jo EBT:n, mutta kärsi tappiot Vimpelille ja Forssalle. Vimpeli (2/2) tulee olemaan kova kotonaan, jossa se on kaatanut jo PeKan ja Kouvottaret, mutta vieraissa ei ole vielä natsannut (tappiot HBA ja Forssa). Naisten maajoukkueen runko eli HBA (2/3)  on Vimpelin tapaan paha kotonaan (voitot jo HyPosta ja ViVestä), mutta ollut vaikeuksissa vieraspeleissään.

Pahiten ovat yskähdelleet keväällä mitaleista taistellut Honka (1/5), joka on voittanut vasta HBA:n ja sarjanousija ToPo (0/5), joka tiukoista peleistään huolimatta etsii vielä voittovirettään.

Yllätyksellinen ja mielenkiintoinen naisten liigakausi jatkuu siis Hyvinkäällä seuraavan kerran keskiviikkona 7.11.2018 Martissa klo 18.30 ottelulla Ponteva – EBT.


 

Aamupostin Vilma Sipolan hieno juttu Pontevan Honkavoitosta myös kuva; Vilma Sipola.
Klikkaa kuvaa ja pääset HyPo - Honka -pelin pressiin.
Yllä Aamuposti / Terhi Collin; Juttu Aamupostin 22.10.2018 paperilehdestä. Kuva: Terhi Collin
Klikkaa kuvaa - pääset HyPo - ToPo -ottelun pressiin.
Pontevan hopeakevään 2016 joukkueesta aika moni on mukana myös Ponteva - ToPo pelissä lauantaina.

Odotettavissa mielenkiintoinen koriskohtaaminen!

Ennakko / Naiset Korisliiga: Ponteva – Torpan Pojat Martissa La 20.10.2018 klo 17.00

Hyvinkään Ponteva on avaustappionsa jälkeen noussut jo sarjakärkeen. Nuoriso-osaston HBA yllätti Pontevan avauskierroksella, mutta se jälkeen on putkeen kaatunut sekä kevään kulta, että hopeajoukkuekin. Lauantain vastus on sarjanousija Torpan Pojat, joka on joutunut tyytymään tappioon avauspeleissään, vaikka Lappeenrannassa oli jo kaatamassa mestarijoukkuetta ja viimeksi sunnuntaina menetti reilun johdon kotiottelussa Forssaa vastaan myös vasta aivan viimehetkillä –oppirahoja on siis nousija joutunut vielä maksamaan.

Pontevan maajoukkuesentteri Taru Tuukkanen (17,3/10,7/3,0s) (ex-ToPo kausilta 2009-2011) on molemmissa Pontevan voitto-otteluissa heiluttanut tahtipuikkoa. Titta-Riina Lepistö (10,0/3,3/2,3s) on treenannut kovempaa kuin koskaan ja on menossa kohti parasta kauttaan naisten korisliigassa. Pontevan syöttötilaston kärki Anni Jämsä (5,3/3,3/3,3s) oli varsinkin Lappeenrannassa hurjassa iskussa. Henna Salomaa on palautunut pelikuntoon HBA ottelussa saamastaan tällistä. Iina Keski-Saari (2,7/2,7/1,0) ja Saara Wahlgren (5,7/3,3/1,7s) ovat alkukauden pontevimmat pallorosvot (2,3r/ottelu). Amerikkalaisista Randi Brown (22,0/6,0/1,7s) on noussut koko liigan korintekijätilastossa jo viidenneksi. Alexis Montgomery (11,0/8,7/2,3s/0,7t), vaikkei järin pitkä olekaan, on urheilullisuudellaan ottanut joukkueessa toiseksi eniten levypalloja ja on joukkueensa toistaiseksi paras heitontorjuja. Pontevan ”ydinpaketti” alkaa siis olla melkoisessa iskussa jo kauden alussa.

Nousijajoukkue Torpan Pojat on tappioistaan huolimatta esittänyt pirteitä otteita. Joukkueessa on hyvinkääläisille melkoisesti tuttuja kasvoja. Pontevan kevään 2016 hopeajoukkueesta ToPossa pelaavat sentteri Laura Saarinen (5,0/5,3/1,7s) ja helsinkiläistynyt oikeustieteitten maisteri ja Pontevan kasvatti Mirka Kilpijärvi (2,7/2,0), joka myös teki come backin korisliigaan munkkalaisjoukkueessa viimekauden divarivoiton jatkoksi. Viime kevään Pontevan pronssijoukkueesta ToPoon paluun teki pointti Hanna Valkeinen (6,0/4,4/4,3s). ToPon sporttiset amerikkaiset LaDondra Johnson (21,0/5,0/2,3s) ja Briana Gray (11,3/5,0/2,0s) ovat taattua liigatasoa. Materiaalin laajuuden takaavat Ida Myllyoja (8,7/4,3/1,3s), Laura Juhola (6,7/3,7/3,0s) ja Meriem Eerikinharju (9,0/3,5/1,0s). (ToPon kevään nousijajoukkueessa pelasi muuten HyPo-kasvateista myös Moona Hämäläinen.)

Lauantain kamppailussa Ponteva hakee siis kolmatta peräkkäistä voittoaan ja ToPo puolestaan kauden avausvoittoaan. Siispä Marttiin la 20.10.2018 klo 17.00: Ponteva – ToPo!


 

Kuva on linkki Basket.Fi uutiseen Pontevan historiallisesta voitosta Lappeenrannassa. Kuva Ville Vuorinen
Kuva on linkki Etelä Saimaan uutiseeen HyPon voitosta Catzista. Kuva Mika Strandén.
Kuva on linkki YouTube lehdistötilaisuuteen.

Pontevalle historiallinen voitto Catzista Lappeenrannassa.

60 - 79 (18 - 17, 19 - 24, 11 - 19, 12 - 19)

Ottelun tilastot / Lehdistötilaisuus

Yllä kuvakaappaukset aamupostin paperilehdestä 15.10.2018 / Kuva Jorma Vainio Linkki: Aamuposti


 

Pontevalle tärkeä avausvoitto naisten korisliigassa

Kevään Suomen Mestari PeKa, joutui lauantaisen Catz tappion jälkeen kovaan kyytiin myös Hyvinkäällä. Pontevalle arvokas voitto mitalistien kohtaamisessa lukemin 80 – 68 (23-15, 12-21, 27-23, 18-9)

Taru Tuukkanen (23/10/5s) oli tutusti Pontevan voiton pääarkkitehti. Titta-Riina Lepistö (14/4/4s/1r) onnistui jälleen erinomaisesti. Randi Brown (17/5/4s) heitti hanakasti kaukaa, mutta jäi parhaiten mieleen parilla todella kauniilla syötöllä. Alexis Montgomery upotti hyppyheitot kauniisti ja kovalla tarkkuudella. Saara Wahlgrén (9/5/5s) täydensi aloitusviisikon tehoryhmän. Penkiltä ainoastaan Anni Jämsä (3/3/4s) oli ainoa pistetilastoon noussut pontevalainen. Eveliina Huohvanainen (0/1) sai ensi kosketuksensa naisten korisliigaan. Henna Salomaa huilasi pelin.

Daisha Simmons (29/8/1s) oli Peli-Karhujen ylivoimainen ykkönen. PeKan isoista Minna Stén (4/6/1s) ja Noora Järvikangas (11/3/2s) sekä Matilda Mässeli (0/0) jäivät aseettomiksi HyPon maajoukkuesentterin liikkeille. Linda-Lotta Lehtoranta (11/6/3) haastoi kovasti, mutta tarkkuus jäi tällä kertaa vaatimattomaksi. Ashli Payne (8/8) väläytteli vain ajoittain.

Kommentit pelin jälkeen:

Daisha Simmons, PeKa, vierasjoukkueen paras pelaaja; Sarja-avauksemme on ollut paha, kun sekä Catz että Ponteva ovat liigan kärkijoukkueita. Kahdesta tappiosta huolimatta tilanteemme ei siis kuitenkaan näytä synkältä. Meidän täytyy vain treenata monia pikkuasioita niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.

Taru Tuukkanen, HyPo, kotijoukkueen paras pelaaja; Oli todella tärkeää ottaa voitto avaustappion jatkoksi. PeKa oli paha vastus ja se teki pelistä meille vaikean. Vieraista Simmons oli vaikea pideltävä. Lopussa onneksi saimme häneltä oikean käden layupin ja sitä kautta tehoja pois. Omista kavereista Titta-Riina Lepistö näyttää miten hienon kesätreenikauden jatkoksi hän on menossa kohti parasta kauttaan koskaan. Ensi viikonloppuna on kiva reissu tulossa Lappeenrantaan.

Roope Mäkelä, PeKa, päävalmentaja; Bensa loppui vähän pelin lopussa. Kun molemmissa peleissä (Catz/Ponteva) vastustaja tehnyt vähintään 80 pistettä, on ongelmamme ehdottomasti puolustuspäässä. Wells lauantaina, Tuukkanen tänään veivät meitä korin alla. Jos hyökkäyksen joutuu aloittamaan sukasta, emme pääse pelaamaan haluamaamme omaa nopeaa peliä. Totuuden nimissä olisi kuitenkin moni muu joukkue tälläkin pelillä meille hävinnyt. Hienoa, että saimme Lindan mukaan, sillä ainakaan toistaiseksi emme tarvitse kolmatta jenkkiä. Eilen jäi jossiteltavaa, tänään ei, vaikka pienestä se voitto tänäänkin olisi ollut kiinni.

Miikka Sopanen, HyPo, päävalmentaja; Kiva voittaa kotiavaus. Mieliala oli hyvä saada heti kuntoon. Meillä oli otteluun lähdettäessä selkeä etu. Olimme saaneet torstain tappion jo käsiteltyä. PeKa joutui matkaan kova tappio niskassaan eiliseltä. Etu näkyi varsinkin ottelun alussa ja puoliajan jälkeen. PeKa on kuitenkin huippujoukkue, joka tuli kuitenkin hienosti aina takaa mukaan peliin. Tänään löysimme myös hyvin targetteja, vuoron perään Titta / Taru akselilla. Daisha vei välillä meitä 100-0, mutta heti kun teimme joukkueasioita homma toimi. Kausi on kuitenkin vasta alussa, joten tietenkin kaikilla on vielä paljon parannettavaa.


 

Klikkaamalla kuvaa näet Basket.Fi selostukset kierroksen otteluista.
Kuva yllä on suora linkki naisten korisliigan kattavaan info -pakettiin Basket.Fi -sivuille.
Kuvakaappaus Basket.Fi -sivuilta. (yllä ja alla) Kuva Ville Vuorinen
Kuva on linkki Basket.fi -uutiseen
Yllä ja alla kuvakaappaukset Basket.Fi -sivuilta Kuva Ville Vuorinen. Klikkaa kuvaa pääset koko Basket.fi -juttuun.
Aamuposti / Terhi Collin - klikkaa kuvaa ja pääset Aamupostin juttuun.
Basket.fi / Naisten korisliigan Ennakko 1/3 - klikkaa kuvaa ja pääset juttuun.

Naisten korisliiga käynnistyy!

 

HBA ja Ponteva ottavat varaslähdön naisten korisliigaan jo torstaina 4.10. Mäkelänrinteen uintikeskuksessa klo 17.30. HBA otti jo viime kaudella Pontevasta kovan voiton. Tällä kaudella Helsingin koripalloakatemian nuorukaiset ovat vuotta kokeneempia ja voivat tällä kaudella olla yksi kärkijoukkueitten kovimmista haastajista. Naisten maajoukkueen valmentaja Pekka Salminen luotsaa myös HBA:ta, jonka pelaajista kaikki ovat vähintään nuorten maajoukkuepelaajia. Joukkueen avainpelaajista Sara Bejedi, Elina Arike ja Avak Kuier ovat ottaneet isoa roolia jo naisten maajoukkueessakin. Joukkueen julkaisemassa rosterissa löytyvät myös Pontevan kasvatit Vera Mäenpää ja Viivi Palomäki.

Kotiottelut käynnistyvät sunnuntaina 7.10. Martissa klo 17.00 ottelulla Ponteva – Peli-Karhut. Viime kevään Suomen mestari jatkaa Roope Mäkelän komennossa. Joukkue vahvistui kokeneella maajoukkuesentteri Minna Sténillä, joka siirtyi Kotkaan Forssasta. Myös Vimpelistä siirtynyt Noora Järvikangas ja Pyrinnön kasvatti Reetta-Sofia Tulkki ovat kovia vahvistuksia. PeKa amerikkalaisista pointti Daisha Simmons on tuttu jo viime kaudelta. Ashley Morrisette ja Ashli Payne ovat uusia tuttavuuksia. Joukkueen rungon vahvuuden takaa Lehtorannan sisaruksista kokenut Laura.

Ponteva lähtee kauteen tutulla rungolla, josta Anni Jämsä, Titta-Riina Lepistö, Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa ovat jo vuosikausia pelanneet yhdessä. Vankkaa kokemusta on myös duolla Saara Wahlgren ja Iina Keskisaari. Jenkit Alexis Montgomery ja Randi Brown hitsautuvat pelaavaan rosteriin hyvää vauhtia. Silja Kiiskinen ja Meri Damoiseaux ovat myös kokemuksellaan tiukimmin kiinni roolista kymmenikössä. Koko 14 pelaajan rosterin täydentävät omat juniorit Eveliina Huohvanainen, Vilma Juutilainen, Saana Kujala ja Helmi Syrjämäki.


 

Pontevan Naiset valmiina korisliigakauteen 2018-2019

Naisten korisliigakausi on valmiina käynnistymään myös Hyvinkäällä.

Ponteva avaa kauden torstaina HBA:n vieraana Mäkelänrinteellä klo 17.30. Kauden avaus kotiotteluiden osalta on sunnuntaina 7.10. klo 17.00. Vastustaja ei ole enempää eikä vähempää kuin kevään mestarijoukkue Peli-Karhut Kotkasta.

Ylläolevat kuvat ovat lehtileikkeitä Aamupostin 1.10.2018 lehdestä. Kuva ja Juttu Aamuposti / Marko Kallionpää