Uutiset

Kuva: Toni Vähämaa / Aamuposti
Jessica January aloitti vakuuttavasti uransa Pontevan pelipaidassa.
Kuva: HyPo
Pontevan uusin pelaaja Jessica January 24 vuotta tänään 14.1.2019.
Lauantaina Jessican taidot Kouvottarien mittarissa.

Liiganeloseksi noussut Kouvottaret Pontevan vieraaksi

 

Korisliigaa Martissa 19.1.2019 klo 17.00

Ponteva - Kouvottaret

 

Korisliigan kärkijoukkue Ponteva saa lauantaina vastaansa jälleen kovan haasteen. Kouvottaret, vieras Kouvolasta, nousi liigassa jo neljänneksi ohi Catzin voittamalla sunnuntaina joukkueitten keskinäisen ottelun Lappeenrannassa. 

Kouvottaret (8/8) voittaa pelinsä yleensä vahvistustrionsa tehoilla. Sentteri Claire Lamunu (16,1/14,8/1,7s/1,1r/1,1t) hallitsee korinaluskamppailuja ollen koko liigan levyritilastossa sijalla 2. Myös torjunnoissa Lamunu on liigan eliittiä sijalla 5. Pelintekijä Taeler Deer (18,5/5,9/4,7s/1,9r) puolestaan on liigan syöttotilaston kolmonen. Laituri Camille Zimmerman (17,7/7,7/2,4s/2,1r) on vahva kaikilla tilastokategorioilla mitattuna. Kotimaista laatutasoa kouvottarien aloitusviisikkoon tuovat yleensä kovaa pelaava Veera Välimaa (4,6/2,6/1,6s) ja väkkärä puolustusexpeertti Maria Koskinen (5,5/1,7/1,4s/1,6r).

Jos ovat Kouvottarien kärkipelaajat liigan eliittiä, ovat sitä myös kotijoukkojen pelaajat. Taru Tuukkanen (20,1/11,4/4,6s/0,9r/1,4t/tehoindeksi: 28,1) on koko liigan tehokkain pelaaja. Syöttö- (4.), levypallo- (5.) ja pistetilastojen (8.) sijoutukset ovat viimeisten kolmen ottelun keskiarvotehoilla (31/13/6s) vain vahvistuneet.

Eniten kolmen pisteen koreja liigassa upottanut Randi Brown (26,2/6,9/3,4s) on Catzin Wallacen loukkaannuttua noussut myös koko liigan ykköskorintekijäksi. Brown on viimeiset kuusi ottelua pussittanut koreja 32 pisteen keskiarvolla! Brown on myös Tuukkasen emännöimässä tehotilastossa kymmenes. Anni Jämsä (6,1/2,8/3,8s) kuuluu liigan syöttötilaston Top10:iin!

Pontevan uusin pelaaja Jessica January tulee ensi esiintymisensä perusteella tuomaan Pontevalle melkoisesti lisää tehoja. Kouvottaret on Jessican taidoille Forssaakin kovempi mittari.

Jännittävä ja sarjasijoitusten kannalta erittäin tärkeä ottelu on siis Martissa lauantaina tarjolla. 
 

Kuva on leike Aamupostin maanantain 14.1.2019 numerosta.
Teksti ja Kuvat Toni Vähämää, Kuva on myös linkki Aamupostin nettisivuille ja juttuun.
Kuva on myös linkki YouTube videoon ottelun lehdistötilaisuudesta.

Pontevan puolustus hyydytti Forssan 3. neljänneksen alussa.

Korisliiga 12.1.2019 Ponteva – Forssan Alku 99 – 86 (17-26, 29-20, 24-18, 29-22)

Kuin uudesti syntyneenä tuli kotijoukkue Ponteva tasaisen 1. puoliajan (46-46) jälkeen ottelun 3. neljännekselle. Ponteva tuli pukukopista upealla puolustusinnolla ja pysäytti Forssan hyökkäyksen neljänneksen ensimmäiset minuutit totaalisesti. Uuden vahvistuksen Jessica Januaryn, Taru Tuukkasen ja Randi Brownin kolmen pisteen onnistumisilla Ponteva vei Forssaa tylysti lukemin 15-0 ja johti hetkessä 61-46 ja käytännössä ratkaisi pelin.

Taru Tuukkanen (30/13/8s/3r/3t) oli hyökkäyskorilla täysin ylivoimainen ja hassutti Forssan puolustusta kerta toisensa jälkeen. Taru upotti heittonsa hurjalla tarkkuudella (2p: 12/14=85,7%, kolmoset 1/2 ja vaparit 3/4). Tarun teholukema 52 on liigan paras koko kaudella. Harvinainen tripla-tupla jäi vain kahden syötön päähän. Randi Brown (30/4/6s/3r/1t) upotti pelitilanne heittonsa 50% tarkkuudella joukossa neljä kolmen pisteen koria (4/8). Uusi tuttavuus Jessica January (24/6/3s/1r) antoi heti ensimmäisessä ottelussaan vakuuttavan näytön osaamisestaan. Januaryn heitto on kaunista katseltavaa ja uppoaa myös kaukaa (kolmoset: 3/6). Pallollinen taito on myös sitä tasoa, että kotiyleisö oli varmasti tyytyväinen näkemäänsä. Anni Jämsä (7/3/8s/1r/1t) jakoi palloa tutun vauhdikkaasti. Titta-Riina Lepistö (4/5/1s/1r/1t), Nea Kuisma (3/1/1s) ja Iina Keski-Saari (1/3/1r) myös pistetilastoihin. Meri Damoiseaux (-/1/4r) toi penkiltä Pontevalle sen sysäyksen puolustusasenteeseen ja -mieleen, joka vaadittiin ottelun voittamiseen. Meri merkitys on joukkueelle hurjan paljon suurempi kuin mitä tilastot osaavat kertoa.

Forssan vahvuus oli jo ennakkoon tiedetty vahva hyökkäyslevypallopelaaminen. Alun sentterit Ella Salminen (5/5) ja Elli Koskinen (9/6/3s) veivät kaksistaan Forssan 15 hyökkäyslevypallosta kaikkiaan 10 (5+5). Forssan ylivoimaisesti parhaat pelaajat olivat kuitenkin pointti Emily Kinneston (16/6/6s/1r) ja laituri Mia Loyd (26/8/2s/2r). Hanna Vapamaa (9/1/4s/4r) oli riistoineen vaarallisimmillaan ottelun avauspuolikkaalla. Meral Bedretdin (11/3/3s) ja Meriem Eerikinharju (6/2/1s) olivat myös hyvin esillä.

Pontevan kokemus oli ehkä se ottelun ratkaisu. Kotijoukkue ei antanut Forssan ensijakson uhittelun sotkea omaa pelaamista. Joukkue kaivoi oikealla hetkellä tutusti puolustusmielisyytensä esiin ja käänsi ottelun. Forssan hyökkäyslevypalloista huolimatta Ponteva lopulta otti yhtä vaille Forssan levypallosaaliin (39-40). Kotijoukkue myös riisti pallon useammin vastustajalta (14-8). Heittotarkkuuksissa Ponteva oli myös vieraita edellä kaikilta etäisyyksiltä. Ansaittu voitto siis kotijoukkueelta 331 henkiselle yleisölle tarjottiin. Kaikki tilastot. Pontevan kokoonpanosta (sairaslistalla ennestään Kiiskinen, Wahlgren, Montgomery) puuttui lauantaina myös Henna Salomaa. Voidaan siis sanoa Januaryn saamisen Pontevan kokoonpanoon tulleen ihan kreivin aikaan. Pontevan seuraava kotiottelu on 19.1. klo 17.00, kun Kouvottaret tulee Hyvinkäälle.

Pontevan (14/3) sarjajohto vankistui, kun sarjakakkonen PeKa (11/5) taipui kotonaan HBA:lle (6/9), joka otti jo toisen peräkkäisen voittonsa (torstain jumbofinaalissa oli kaatunut ToPo). Samalla katkesi PeKan 10 ottelun mittainen voittoputki! Takkiinsa otti myös sarjakolmonen EBT (10/6) paikalliskamppailussa Honkaa (6/10) vastaan. Jumbo ToPo (4/13) hävisi tärkeän kotiottelun Vimpelille (7/10), joka nousi voitollaan Forssan (7/9) ja Kouvottarien (7/8) rinnalle rinnalle viitossijalle. Nelonen Catz (8/7) ja Kouvottaret kohtaavat Kymenlaakson derbyssä vasta sunnuntaina.

Kommentit lehdistötilaisuudessa:

Meral Bedretdin, FoA; Oli tiukka vääntö. Lähdettiin peliin hyvin, mutta jäädyttiin puoliajalla. Tultiin vielä kantaan, mutta tänään ei taistelu riittänyt voittoon. Emme olleet tänään tarpeeksi fyysisiä. Ratkaisuvaiheissa tuli lisäksi liikaa pallonmenetyksiä, joilla voitto lopullisesti karkasi käsistä.

Jessica January, HyPo; Oli hauskaa pelata mahtavan kotiyleisön edessä, joka tuki meitä vaikeinakin hetkinä. Alkuun oli ehkä liikaakin energiaa, emmekä saaneet palloja pussiin. Syynä lienee ollut rosteriin tullut muutos ja sitä kautta yhteispeli alkuun hieman kankeaa. Sitten kun rauhoituimme, saimme pelin rullaamaan hyvin. Taru oli tänään ilmiömäinen, on upeaa pelata hänen tasoisensa pelaajan kanssa. En ole vähään aikaan ollut ottelussa mukana, joten pelituntuma oli vielä hakusessa.

Risto-Matti Rousku, FoA, Päävalmentaja; Vauhdikas peli. Molemmat joukkueet pyrkivät nopeaan peliin. Pelasimme ensimmäisen puoliajan hyvin. Toisen puoliajan iso ongelmamme oli liiat menetykset. Emme ottaneet Brownin heittouhkaa tosissamme ja se koitui kohtaloksemme. Kokonaisuudessaan välillä hyvää suorittamista, mutta välillä taas laitoimme pallot seinille.

Miikka Sopanen, HyPo, Päävalmentaja; Otimme hienon voiton hyvästä joukkueesta. Meillä oli paljon kunnioitusta Forssaa kohtaan jo ennakkoon. Forssa tekee paljon hyviä asioita ja pelaa vahvuuksillaan. Forssaa vastaan kaikkien on keskityttävä puolustamaan täysillä. Pelin alussa meillä oli ylimääräistä jännitystä ja Forssa pääsi viemään peliä. Olen ylpeä toisen puoliajan aloituksesta, jolla ratkaisimme ottelun. Pelit voitetaan puolustamalla, niin kuin tänäänkin kävi. Taru oli tänään käsittämättömän hyvä taas varsinkin ratkaisuhetkillä. Tuntui kuin hän ei saisi palloa millään ohi korin.


 

Klikkaa kuvaa pääset HyPon facebook sivuille videoon Jessica Januaryn kauniista hyppyheitosta.
Klikkaa kuvaa, pääset Basket.fi kierroksen uutisiin.
Jessica January on hitsautunut nopeasti joukkueeseen.

Forssa tulee mittaamaan Pontevan Tammikuun tason!

Jessica January esittäytyy kotiyleisölle Martissa launtaina 12.1.2019 klo 13.00

 

Pontevan uusi vahvistus Jessica January saa tulikasteensa Martin asiantuntevan kotiyleisön edessä joukkueen vuoden 2019 ensimmäisessä kotiottelussa. Tulevana maanantaina 24 vuotta täyttävä Jessica January on DePaul yliopiston kasvatti. Ammattilaisuraa 170 senttisellä tarkasti heittävällä pelintekijällä on vuoden verran Romanian liigasta. Kahtena vuonna peräkkäin urheilullinen January on loppuun saakka tapellut paikasta tarunhohtoiseen WNBA -liigaan. Nopeutta ja urheilullisuutta vahvistukselta löytyy, kun taustaa on yleisurheilunkin puolelta, jossa päälajeina olivat 100m aitajuoksu ja pituushyppy.

Forssan Alku on Pontevan johtamassa korisliigassa Vimpelin kanssa kuudella voitollaan sijalla 7. (Peli ke. 9.1. Catzia vastaan). Joukkueen amerikkalasivahvistukset ovat aivan liigan eliittiiä. Iso laituri ja voimahyökkääjä Mia Loyd (24v/181cm, tehot: 24,2/11,1/2,9s/1,5r/1,0t) on koko liigan piste- ja tehotilastojen kolmonen. Pelintekijä Emily Kinneston (22v/172cm, tehot: 16,6/5,9/4,0s/3,1r), liigan syöttötilaston vitonen, on todella nopea pelaaja. Hänen bravuureja ovat omasta kuljetuksesta nopeasti lähtevät tarkat hyppyheitot läheltä ja kaukaa sekä todella vauhdikkaat korilleajot. Joukkueen kotimaisen rungon tekevät Pontevan mestaruusjoukkueesta tuttu Meral Bedretdin (6,4/3,3/2,4s), Hanna Vapamaa (9,9/6,6/2,1s/1,6r) ja uusi tuttavuus sentteri Ella Salminen (8,4/5,1/1,9s), joka on myös joukkueen kovin hyökkäyslevypallojen (3,5)noukkija. Kaikkiaan Forssan vaara piilee juuri hyökkäyslevypalloissa, joissa joukkue on liigan toiseksi paras. Pontevan pitää siis sulkea tosissaan Forssa pois kakkospalloista. Kauden 1. keskinäinen Forssassa päättyi Pontevalle lukemin 82-91 (Loyd 33/13/4s / Kinneston 15/5/7s).

Ponteva - Forssan Alku lauantaina 12.1. poikkeuksellisesti kello 13.00
  

Yllä kuvat ovat kaappaus Aamupostin 8.1.2019 paperiversion urheilusivuilta. Klikkaa kuvaa pääset aamupostin sivuille.
Klikkaa kuvaa pääset Basket.fi uutisiin.

Tuukkanen-Brown-Salomaa trio huippuiskussa Espoon ilotulituksessa

Naisten Korisliiga 6.1.2018: EBT – Ponteva 87 – 99 (19-28, 26-20, 22-25, 20-26)

Kuin uudenvuoden ilotulituksessa upottivat palloja pussiin EBT ja Ponteva korisliigan vuoden 2019 avauksessa. Pontevan tehotriosta Taru Tuukkanen (34/15/8s/3t) lähenteli tripla-tuplaa. Tupla-Tuplan tehotteli myös Randi Brown (34/10/5s/3r). Henna Salomaa (17/5/8s/2r) oli vieraitten kolmas tehopelaaja. Anni Jämsä (5/2/2s) kantoi päävastuun vieraitten pelinjohdosta. Helmi Syrjämäki (2/-) sai Brownin upeasta syötöstä kunnian viimeistellä Pontevan viimeisen korin ottelussa ja samalla oman uransa ensimmäisen liigakorin.

EBT:n Ulriikka Nuolikoski (20/2/3s) upotti palloja bonusviivan takaa hurjalla tarkkuudella (6/9). Uhittelua lähemmäksi, kovasti taistellut, ja sarjaneloseksi nyt pudonnut EBT, ei kuitenkaan päässyt. Nuolikosken ohella koville tehoille pääsivät amerikkalaiset Delaney Hodgins (26/11) ja Kamilah Jackson (8/18/5s). Lotta Aaltonen (14/4/3s) oli emäntien kolmas kaksinumeroisiin pisteisiin päässyt pelaaja.

Aivan loppua lukuun ottamatta tasaisen pelin levypallot voitti EBT (47-45) ottamalla pari hyökkäyslevypalloa Pontevaa enemmän. EBT upotti kolmoset (11/32=34%) vieraitaan tarkemmin (HyPo 7/26 27%). Ponteva hallitsi kuitenkin korinalustojen heittopeliä, kun kakkoset menivät HyPon piikkiin (29/52=56% vs EBT 18/44=41%). Tilastot. HyPo oli myös huolellisempi menetyksissä lukein 10-15. Ansaittu voitto HyPolle ja sarjan piikkipaikka pitää. PeKa voitollaan Kouvolassa nousi EBT:n ohi kakkoseksi.

Pontevan seuraava kotiottelu on ensi lauantaina Martissa, kun Forssa tulee vieraaksi klo 13 alkavaan peliin. Silloin esiintyy parketilla hyvinkääläis faneille myös Saara Wahlgrenin ja Alexis Montgomeryn loukkaantumisia paikkaamaan hankittu Jessica January.


 

Yllä kaappaukset aamupostin sivuilta / Kuva Terhi Collin
Kuva Basket.fi / Matti O. Koskinen
Leike / Basket.fi
Lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan.

Pontevalle voitto fyysisessä ja tunteikkaassa pelissä!

Korisliiga 27.12.2018: Ponteva – Vimpelin Veto 83 – 68 (21-19, 14-19, 26-12, 22-18)

Kauden ennätysyleisö (415 katsojaa) sai nähdä kovan taistelun niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ponteva hallitsi tunteensa joukkueista paremmin. Ponteva johti neljännen jakson puolivälissä jo 71-57, mutta Vimpeli tuli 0-11 juoksulla vielä kolmen pisteen päähän tilanteessa 71-68 joukkueensa kapteenin Alisia Jenkinsin korilla. Kotijoukkue vastasi Randi Brownin kolmosella ja Taru Tuukkasen seitsemän pisteen putkella yhteensä 12-0 jaksolla loppuun ja voitti lopulta selvästikin 83-68.

Ottelussa ei tunnetta puuttunut ja kroppaa laitettiin Anni Jämsän ja Henna Salomaan johdolla peliin, kun Ponteva yritti pysäyttää Vimpelin jenkkitrioa. Vimpelin tähdet Alisia Jenkins (16/19), Donnaizha Fountain (17/7) ja Amy Griffin (17/4) eivät suururakastaan ja tehoistaan huolimatta pystyneet vieraita voittoon saakka viemään. Pontevan Randi Brown (33/7/4s/1r) upotti piste-ennätyksensä ja seitsemän bonuskoria (7/13) hurjalla tarkkuudella. Taru Tuukkanen (23/12/3s/1r/3t) pelasi vakuuttavasti yhden kauden parhaista peleistään. Henna Salomaa (12/3) ja Anni Jämsä (5/6/5s/2r) tehojensa lisäksi olivat Pontevan puolustusilmeen ruumiillistumia uhrautuvalla esityksellään. Meri Damoiseaux (2/1/1s) sai yleisön suosionosoitusten lisäksi päävalmentajan tunnustuksen pyyteettömästä työsuorituksestaan, joka lopulta aina mitataan puolustuksen kautta. Tänään Merin kentällä ollessa (13’20’’) HyPo voitti pelin 13 pisteellä, joten hänen panoksensa joukkueen eteen oli erittäin arvokas. Pontevan paras plus/miinus (+16) pelaaja oli Titta-Riina Lepistö (5/7/1s). Tilastoihin myös Nea Kuisma(0/3/2s/1t) ja Iina Keski-Saari (3/5/1s/2r). Kaikki tilastot.

Kommentit pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa:

Alisia Jenkins, ViVe, paras pelaaja;

Oli korkean tempon peli. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin kovaa. Taistelumme ei tänään ihan riittänyt loppuun saakka. Kapteenina yritän auttaa joukkuettani myös ehkä vähemmän näkyvillä pienillä teoilla ja tietenkin levypalloilla.

Anni Jämsä, HyPo, zemppipalkittu pelaaja;

Kiva voitto. Meillä ei ole viime aikoina ollut helppoa. Mutta vaikka viisikosta puuttuu kaksi pelaajaa, on edelleen kiva pelata. Vaikka peli oli todella fyysistä, pystyimme pelaamaan fiksusti tunteista huolimatta. Joukkuepuolustus ja auttaminen Vimpelin kovia yksilöitä vastaan onnistui hyvin. Ratkaisuvaiheissa pystyimme ottamaan monta isoa stoppia.

Jarkko Havu, ViVe, päävalmentaja;

Oli hyviä ja oli huonoja suorituksia. Tasaisuus puuttui pelistämme ja varsinkin toisen puoliajan alku oli murheellinen. Hyvää oli, että tulimme vielä mukaan taistelemaan voitosta. Mutta kun annoimme sitten perään pari helppoa hyökkäyslevypalloa Pontevalle, joista kotijoukkue rankaisi, ja niihin se taisi ratketa.

Miikka Sopanen, HyPo, päävalmentaja;

Hyvät mietteet pelistä ja olen tosi tyytyväinen. Vastassa oli kova joukkue niin fyysisesti kuin henkisesti. Mitä tiukemmaksi tilanne näyttää menevän, sitä enemmän meiltä näyttää löytyvän luonnetta. Nyt kun meiltä puuttuu joukkueen kaksi parasta puolustajaa, emme ihan pääse sille tasolle, johon haluaisimme. Saimme kuitenkin hyviä stoppeja, joista päästiin juoksemaan helppoja koreja.  Koko lehdistötilaisuus.

Ponteva jatkaa yksin sarjan kärjessä 11 voitollaan. PeKa nousi FoA voitollaan tasapisteisiin Catzille hävinneen EBT:n kanssa, molemmilla 10 voittoa. Catz nousi voitollaan jo tasapisteisiin Kouvottarien kanssa jaetulle neljännelle sijalle. Ponteva jatkaa pelejään jo lauantaina Espoossa, jolloin Honka emännöi Tapiolan Liikuntahallissa klo 14 alkavan pelin.


 

Sarjataulukkoon
Basket.fi -uutisiin

Ponteva – Vimpelin Veto Martissa torstaina klo 18.30

Korisliigan kärkijoukkue Ponteva palaa joulunvietosta tositoimiin torstaina Martissa. Vimpelin Veto tulee mittaamaan Pontevan kinkunsulatuksen onnistumisen, kun naisten korisliiga jatkuu lyhyen joulutauon jälkeen. Syksyn peleissä Ponteva otti Vimpelissä vierasvoiton liigapelissä marraskuussa 90-96 lukemin. Pre-season pelissä Vimpeli puolestaan otti Martissa selvän voiton.

Viidellä voitolla sarjassa seitsemäntenä olevan Vimpelin peli perustuu pitkälti amerikkalaiskolmikon Amy Griffin (20,6/5,6/1,7s), Alisia Jenkins (16,6/14,0/1,8s/3,2r/1,0t)) ja Donnaizha Fountain (18,5/8,8/1,7s/2,0r) tehoihin. Kotimaisista Tuulia Timo (8,3/2,5/0,9s) upottaa hanakasti kolmosia ja Anni Kujala (5,2/2,1/1,2s) vauhdittaa ViVen hyökkäyspeliä.

Naisten korisliigaa Ponteva – Vimpelin Veto Martissa 27.12.2018 klo 18.30


 

Yllä leike Aapuposti 22.12.2018 paperiversiosta.
Juttu&Kuva: Marko Kallionpää / AAMUPOSTI
Arkistokuva: Ville Vuorinen / Basket.fi (Kuva on linkki Basket.fi uutiseen)

Ponteva palasi voittojen tielle Jämsän ja Brownin kolmosilotulituksella!

Korisliiga 18.12.2018 ToPo – Ponteva 69 – 84 (24-27, 18-24, 15-23, 12-10)

ToPo aloitti ottelun pirteästi ja Ashli Paynen (13p) voimin jopa hallitse pelin ensi neljännestä. Pontevan Anni Jämsä kuitenkin neljänneksen täydellisellä (3/3) kaukoheittopelillä käänsi hallinnan Pontevalle. Toisella neljänneksellä ToPon Ladondra Johnson ja Laura Saarinen johdattivat ToPon uudelleen jopa 40-34 johtoon. Tästä eteenpäin Pontevan Randi Brown teki sitä, mitä parhaiten osaa: upotti kolmosia tappavalla tarkkuudella (5/6) ja johdatti vieraat 2-17 pätkällä 42-51 taukojohtoon. Kruununa oli noin yhdeksästä metristä lähtenyt buzzerbeater.

Koko toinen puoliaika mentiin vakaassa Ponteva –komennossa, eikä ToPo pystynyt tosissaan enää Pontevaa haastamaan. Edes ToPon yritys paikkapuolustuksella sekoittaa vieraita ei auttanut tilannetta. ToPon parhaita olivat palkittu Ashli Payne (21/13/6s/2r), lähes koko pelin urakoinut Laura Saarinen (8/9/3s) ja Ladondra Johnson (17/3). Pontevasta palkittiin kuudella kolmosellaan (6/14) loistanut Randi Brown (32/5/5s/4r). Palkinnon arvoinen olisi ollut myös Anni Jämsä (17/5/5s/1r) upotti viisi kolmostaan 50%:n tarkkuudella. Meri Damoiseaux (8/1/1s/2r) sai ja kantoi vastuuta erinomaisella tavalla ollen kolmas bonuskoreja (2/5) upottanut pontevalainen. Taru Tuukkanen (11/19/3s/1t) urakoi vakuuttavan tupla-tuplan. Kaikki tilastot linkissä.

Linkki Basket.Fi uutiseen ottelusta


 

Kuva on otsikko Aamupostin sivuilta - kuva on linkki Aamupostin uutiseen.
Kuva Kai Skyttä / Etelä-Saimaa
Juttu Pasi Honkanen / Etelä-Saimaa
(klikkaa kuvaa yllä pääset Etelä-Saimaa Nettisivuille uutiseen)
Leike maanantain paperilehdestä - kuva on linkki Aamupostin verkkosivuille ottelu-uutiseen.
Kuva on linkki ottelun HyPo - Catz lehdistötilaisuuteen.
Kuva on linkki ottelun HyPo - Catz uutiseen Basket.fi -sivuilla.
Kuva: Kai Skyttä / Etelä-Saimaan Sanomat Kuva on linkki E-Saimaan juttuun.

Korisliigan kuumin pelaaja Sydney Wallace lauantaina Martissa

Naisten korisliigaa 15.12.2018 klo 17.00 Ponteva – Catz, Lappeenranta

Viime kauden hopeamitalisti ja kuusinkertainen Suomen mestari Catz marssittaa asiantuntevan hyvinkääläisyleisön eteen lauantain otteluun liigakauden kuumimman pelaajan Sydney Wallacen. Liigan pistetilastoa ylivoimaisesti johtava (28,9p/ottelu) Wallace rikkoi viime kierroksella korisliigan yhden ottelun piste-ennätyksen tekemällä 54 pistettä ottelussa Vimpeliä vastaan. Tuossa ottelussa Wallace osoitti olevansa myös todellinen kolmostykki upottamalla käsittämättömät 9 bonuskoria 14 yrityksellä. Wallace (28,9/4,2/1,8s/2,5r) ei ole ainoa tehopelaaja joukkueessaan, sillä myös pointti Valencia McFarland (13,4/4,1/2,7s/2,0r) ja sentteri Aleigsha Wells (18,9/9,0/3,6s/1,9r/0,9t) ovat sarjan eliittiä. Jo tappiollisen ToPo -pelin jälkeen Catzin päävalmentaja Mika Haakana vihjasi Etelä-Saimaan Sanomissa joukkueeseen odotettavan vielä kahta uutta pelaajaa – jää siis nähtäväksi minkä kokoonpanon Haakana Marttiin marsittaa. Catzin alla oleva jo kolmen ottelun mittainen tappioputki lienee jo melko historiallinen ja joukkue tekee varmasti kaikkensa, että se katkeaa.

Ponteva on kahdessa edellisessä pelissä kokenut kovia menetyksiä, kun ensin aloitusviisikosta loukkaantui Saara Wahlgren ja viimeksi Alexis Montgomery. Näiden pelaajien lauantaisesta pelikunnosta ei kirjoittajalla ollut tietoa. Tietoa sen sijaan on siitä, että Randi Brown (23,3/6,2/2,9s) pitää pistetilaston kolmossijaa, mutta putosi onnistuneissa kolmen pisteen koreissa Catzin Wallacen taakse. Martissa kohtaavat siis ainakin sarjan kaksi hanakinta kaukoheittäjää. Näitten tykkien lisäksi Pontevan Titta-Riina Lepistö (12,2/5/2,6s) puolestaan liigan tarkimpana 3-pisteen heittäjänä (45,8%) ja Henna Salomaa (8,6/3,2/2,6s – kolmoset 39%) takaavat, että tulivoimaa piisaa kotijoukkueellakin. Heittäjien lisäksi Taru Tuukkanen (18,1/10,7/4,5s/1t) on kahdessa viime pelissä (kat 26/11) ollut aivan liekeissä. Liigatilastoissa Taru on syötöissä 2. tehokkuudessa 2. levypalloissa 6. pisteissä 12, torjunnoissa 5., joten monipuolisuus on ihailtavaa.

Pontevallakin on siis tappio alla (PeKa), joten lauantain pelin jälkeen vain toinen joukkueista on tappioputkessa. Molemmat tekevät varmasti kaikkensa ottelun voittamiseksi. Taistelu tärkeistä liigapisteistä siis Martissa lauantaina klo 17.00.


 

Basket.fi uutisoi PeKan voiton HyPosta. Kuva on linkki Basket.fi -uutiseen. (Kuva: PeKa)
Kymen Sanomat julkaisi 8.12. uutisen PeKan voitosta HyPosta. Kuva on linkki uutiseen. Kuva: Raimo Eerola

PeKa otti voiton Pontevasta – Liiga tasoittui

PeKa – HyPo 109 – 83 (29-19, 22-22, 27-20, 31-22)

PeKa katkaisi Pontevan jo 9 ottelun mittaiseksi kasvaneen voittoputken lauantaina Kotkassa. PeKan kotimaiset Noora Järvikangas (22/11/3s/1r/2t) Linda-Lotta Lehtoranta (20/6/7s/3r) vahvistettuna amerikkalaistrio Brooke McCarthy (26/3/9s/4r/1t), Daisha Simmons (11/6/3s/3r/2t), Brittany Starling (18/13/1s) pysäytti vaisuhkosti esiintyneen sarjakärjen. Pontevasta vain Taru Tuukkanen (29/10/4s/2r/2t) saa kiitettävän arvosanan tekemisestään.  Pontevan menoa haittasi Alexis Montgomeryn loukkaantuminen heti ottelun alussa. Kun poissa oli myös edellisessä pelissä kovia kokenut Saara Wahlgren, oli Pontevan puolustusesitys lopulta kauden heikoin.

Linkki ottelun lehditötilaisuuteen
Kuva on linkki AAmupostin 5.12.2018 uutiseen.

HBA:n nuorukaiset päät pyörällä Pontevan karusellissa.

Korisliiga 5.12.2018 Ponteva – HBA 103 – 73 (17-9, 29-13, 34-29, 23-22)

”Vapaapäivä Linnanmäellä” totesi HBA:n valmentaja Mirka Dettman joukkueensa saamaa kyytiä Pontevalta pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Ponteva oli hetkeä aiemmin niputtanut mahtavalla joukkuesuorituksella ainoan tappion hyvinkääläisille toistaiseksi aiheuttaneen joukkueen.

Ponteva hallitsi tällä kertaa joukkueitten välistä kohtaamista mielin määrin. HyPon joukkuepuolustus oli jälleen täyttä rautaa. Ponteva vannoo puolustukseen, mutta siitä tuntuu olevan seurauksena kuitenkin messevän kaunista ja tehokasta hyökkäämistä. Ensimmäinen jakso oli hyökkäyksen osalta vielä vähän takkuista, mutta toisella neljänneksellä ketsuppipullo aukesi. Hyökkäys toisensa jälkeen Ponteva namutteli syöttöruletillaan HBA:n puolustuksen rikki. Tupla-tuplatehot pelanneista, jos ei Taru Tuukkanen (23/12/3s/1t) hassuttanut lay-backia korinalta, niin Titta-Riina Lepistö (16/10/6s) upotti kolmosensa 100%:n tarkkuudella koriin (3/3). Lepistön ohella triplakolmoset pussittivat myös (3/6) Henna Salomaa (15/4/5s) ja (3/8) Randi Brown (22/5/6s). Alexis Montgomery (18/8/3s/1t) pelasi erinomaisesti, hänkin liki tupla-lukemia. Mahtavasti esiintyi myös Meri Damoiseaux (2/2/1s/2r), joka esitteli kotiyleisölle illan komeimman seläntakaasyötön Tuukkaselle, laittoi nopeudellaan ja riistoillaan HBA:n pulaan moneen kertaan. Anni Jämsä (0/4/4s) pysyy jatkossakin liigan syöttöeliitissä. Iina Keski-Saari (7/3/1s/1r/1s) upotti heittonsa kaikilta etäisyyksiltä 100%:n tarkkuudella. Saana Kujala (0/1/1t) esitti illan komeimman blokin.

HBA:n Awak Kuier (15/15/6s1r/2t) oli vieraitten tehokkain ja esitteli päivän upeimmat kädenvaihdot ja kauneimmat lay-upit vain donkkia odottaneet joutuivat pettymään. Sara Bejedi (18/8/6s/1r/1t) oli niin vauhdikas kuin odotettiin, muttei tänään pystynyt Pontevaa kaatamaan. Elina Arike (9/6/3s/1r/1t), Silja Viita (10/2/2s/1r) ja kaikki heittonsa kolmosina (3/3) upottanut Latifa Amzil (9/1) olivat muut näkyvimmät vieraat. Kaikki tilastot.

Ponteva otti yhdeksännen voittonsa putkeen ja vankisti asemiaan liigan kärjessä. Kauaa ei voittoa eikä itsenäisyyttä juhlita, sillä jo lauantaina joukkue kohtaa sarjassa jo kolmanneksi nousseen Kotkan Peli-Karhut, joka viimeksi murskasi kestomenestyjä Catzin Lappeenrannassa.

Kommentit pelin jälkeen:

Sara Bejedi, HBA, palkittu pelaaja; ”Kaksi ekaa jaksoa meni erittäin huonosti. HyPo teki älyttömän helppoja koreja. Kun antaa Pontevalle tuollaisen eron, niin kyllä sieltä vaikea on tulla peliin takaisin.”

Alex Montgomery, Ponteva, ansioitunut pelaaja; Pelasimme omaa peliämme. Jaoimme joukkueena palloa hyvin. 29 syöttöä kuvaa onnistunutta joukkuesuoritusta. Alamme tuntea toisemme niin hyvin, että homma alkaa jo luistaa. Tänäänkin kaikki pelasivat hyvin.

Mirka Dettman, HBA, valmentaja; Tänään ei peli tuntunut kivalta. Meno oli kuin vapaakyytiä Linnanmäellä. Haluamme toki pelata nopeaa peliä ja luoda ylivoimatilanteita, mutta tänään emme kyenneet toteuttamaan kunnolla. Otimme turhan nopeita ratkaisuja ja Ponteva pääsi kontraamaan nopeillaan liian helposti. Menetykset tällä pelitavalla ovat hyväksyttäviä, mutta vapaita heittoja pitäisi puolestaan pystyä myös päättämään koriin.

Miikka Sopanen, Ponteva, valmentaja; Tyytyväinen pitää taas joukkueeseen olla. Meillä oli yksi suunnitelma. Puolustuksessa olla ehjänä ja siitä hyökätä yhdessä. Meni koko lailla suunnitelman mukaan. HBA:lla on kovia yksilöitä, mutta auttava puolustuksemme toimi. Toisella puoliajalla puolustuksen kiima hieman laski. Se kuitenkin on tuossa johtoasemassa ymmärrettävää, kun pitää tälle viikolle pelata vielä toinenkin peli. Toisaalta on kiva myös huomata että penkiltä voimme soveltaa kentälle aika monenlaisia kokoonpanoja.

Linkki Basket.Fi / Linkki Aamupostin uutiseen


 

Sara Bejedi ratkaisi haamukolmosellaan edellisen joukkueitten välisen kohtaamisen. Kuva: Ville Vuorinen / Basket.fi (Linkki alkuperäiseen)

Ponteva hakee korisliigassa revanssia HBA:sta

Naisten maajoukkueen kirkkaimmat tähdet keskiviikkona Martin parketilla!

HBA marssittaa keskiviikkona Marttiin hyvinkääläisten koripallon ystävien iloksi naisten maajoukkueen kaksi tämän hetken valovoimaisinta tähteä eli huippupointti Sara Bejedin ja donkkaavan sentterin Awak Kuierin! Juuri tämä kaksikko aiheutti loistavalla pelillään Pontevalle sen kauden tähän mennessä ainoan tappion.  Bejedi (22/6/3,7s) on liigan 5. kovin skoraaja, 6. paras syöttäjä ja Randi Brownin jälkeen liigan hanakimpana kolmen pisteen heittäjänä pystyy ratkomaan pelejä myös kaukaa. Kuier (15,5/9,3/3,3s/2,1t) puolestaan koko liigan torjuntaykkönen, mutta mielenkiintoisin ominaisuus 194 pitkällä senterillä on donkkaustaito – jokohan Hyvinkäällä nähdään naisten korisliigan ensimmäinen alaspäinlyönti itse ottelussa?? HS analysoi äskettäin, että Kuier voi olla tuleva supertähti, jonka perässä juoksee jo nyt peräti 90 jenkkiyliopistoa!  Naisten maajoukkuepelaajia nuorista vieraista ovat myös Pontevan kasvatti Elina Arike (9/5/1s) ja Anna Kahelin (4,4/2,4/1,4s). Hyvinkääläisittäin erittäin mielenkiintoinen pelaaja on tietenkin kauden 2015-16 hopeamitalisti Pontevassa, eli pointti ja Pontevan kasvatti Vera Mäenpää.

Nuoria tähtiä tuikkiva HBA saa vastaansa varmasti nälkäisen liigan kärkijoukkueen. Ponteva on HBA –tappionsa jälkeen marssinut kahdeksaan peräkkäiseen voittoonsa. Randi Brown on liigan pistetilastossa 3. ja upottaa kolmosia hurjia määriä. Titta-Riina Lepistö on kuitenkin Pontevan tarkin bonusviivan takaa ja koko liigan 3. tarkin. Taru Tuukkanen puolestaan on liigan toiseksi kovin syöttäjä. Henna Salomaa on koko liigan 2. paras vapaaheittäjä. Kyllä siis kotijoukkue Pontevallakin tähtiä tuikkii.

Tähdistöä tärkeämpää on kuitenkin Pontevan upea työmoraali, joka tekee joukkueesta sarjan parhaiten puolustavan joukkueen. Ponteva on ainoana joukkueena päästänyt omaan koriinsa alle 70p (69,2) ottelua kohden. Samaan aikaan Ponteva on myös tehokkaimmin palloa pussiin pistävä joukkue lähes 90 pisteen keskiarvolla (87,9), kun toiseksi tehokkain (PeKa) on tehnyt pisteitä 78,8p keskiarvolla. Upeaa Pontevan hyökkäyspelin huolellisuus ja luovuus; joukkue on ylivoimainen ykkönen syöttöjen määrässä (komeimmat hyökkäyskuviot), menetyksiä on vähiten, syöttö-/menetyssuhde ja riisto-/menetyssuhde ovat myös sarjan parasta. Ponteva on myös sarjan ylivoimaisesti tarkin vapaaheittojoukkue. Kaikkein parasta ovat kuitenkin joukkueen katsojat – sarjan parasta sekä laadullisesti, että määrällisesti. Ennätysyleisö lienee odotettavissa keskiviikkona, koska vastassa on ehkä sarjan toiseksi mielenkiintoisin joukkue – Pontevan jälkeen.

Ponteva hakee siis HBA:sta henkisesti tärkeää revanssia. Itsenäisyyspäivän aattona on siis tarjolla Hyvinkäällä todellinen koripallon herkkupala: Martissa ke 5.12. klo 18.30 Ponteva – HBA

Awak Kuier on HBA:n ja koko Suomen potentiaalisin lupaus jopa aina WNBA -liigaan asti. Kuva on linkki alkupeäiseen. Kuva: Ville Vuorinen / Basket.fi
Yllä leikkeet torstain 29.11.2018 Aamupostin paperilehdestä.
Ottelukuva: Terhi Collin / Juttu: Kalle Pyykkönen

Pontevan kolmostykitys tuotti murskavoiton liigan kärkikamppailussa!

28.11.2018 Ponteva – Kouvottaret 91 – 63 (19-17, 21–9, 30-15, 21-22)

Pontevan liigajohto vankistui entisestään. Jännittävän tasaisesti alkanut korisliigan kärkikamppailu sai uuden luonteen toisesta neljänneksestä eteenpäin. Pontevan raaka puolustusasenne riisui Kouvottaret aseettomaksi. Puolustuksesta käynnistyneet näyttävät hyökkäykset päättyivät yksi toisensa jälkeen Pontevan onnistuneisiin kolmenpisteen heittoihin.

Vielä avausjaksolla Kouvottarien pointti Taeler Deer piti vieraita Pontevan iholla (19-17). Toisella neljänneksellä Pontevan raudanluja puolustus jätti vieraat vain yhdeksään pisteeseen. Hyökkäyspelissä puoliaikaan mennessä Pontevan Randi Brown oli upottanut jo neljä bonuskoria (kolmoset 4/7). Sama ilotulitus jatkui koko toisen puoliajan ja Pontevan kolmostykki upotti pelkästään kolmosilla uskomattomat 24 pistettä (8/14). Kun lisäksi kuusi muutakin Pontevan pelaajaa pisti kolmosia pussin pohjaan oli joukkueen kokonaissaldo hurjat 51 pistettä ja vielä kovalla 45%:n tarkkuudella (17/38). Mikä parasta, käytännössä kaikki heitot otettiin pakottamatta hyvien sommitelmien päätteeksi. Ponteva johti parhaimmillaan kolmannen neljänneksen lopulla kärkikamppailua 31 pisteen erolla tilanteessa 68-37. Jos ei Ponteva juossut siirtymähyökkäyksellään helppoa nopeaa, teki se korinsa tyylikkäiden 29 koriin johtavaa syöttöä tuottaneiden sommitelmien päätteeksi. Ponteva onkin tällä hetkellä liigan kovimmassa vireessä. Arki-illan peli saikin seuraamaan saapuneilta 319 katsojalta ansaitut suosion osoitukset.

Kauttaaltaan erinomaisesti onnistuneen Pontevan Randi Brown (27/7/6s/1r) oli kolmostykityksensä ohessa muutenkin vireessä, osoituksena kuusi upeaa koriin johtavaa syöttöä. Kotijoukkueen syöttökone oli kuitenkin Anni Jämsä (5/3/9s), joka on äänenkäytöllään ja pelinjärjestelyllään noussut koko liigan parhaiden pelintekijöitten kastiin. Lisäksi Jämsä upotti illan komeimman haamukolmosen loppusummerin soidessa. Korisliigassa 2500 pisteen rajan rikkonut Titta-Riina Lepistö (13/5/1t) oli kotijoukkueen +/- tilaston kärki (+32). Alexis Montgomery (11/4/3s/1r/1t) oli Pontevan tarkin pelitilanne heittäjä (2p: 3/4 3p: 1/2). Ennätyksellisestä maaottelu-urastaan ennen peliä huomionosoituksen saanut Taru Tuukkanen (15/7/4s/2r/2t) upotti kaikki vapaaheittonsa pussin pohjaan (6/6). 600 levypallon rajan liigaurallaan ylittämisen johdosta palkitun Henna Salomaan (8/6/2s/1r) suoritus oli tuttua laatutasoa. Loppukaudeksi sivuun loukkaantumisen takia jouneet Silja Kiiskisen paikkaajaksi HBA:sta Pontevaan siirtynyt Nea Kuisma (4/4/2s) suoritti tulikasteensa asiantuntevan kotikatsomon edessä ansiokkaasti. Saara Wahlgren (6/3/3s/1t) oli tuttua tulta ja tappuraa. HyPo-junnuista Meri Damoiseaux (2/1/3r) käytti tehokkaasti peliaikansa ja kentällä varmasti esiintyi myös Eveliina Huohvanainen. Kaikki tilastot linkissä.

Sarjakolmosena peliin lähteneiden Kouvottarien parhaat löytyivät vahvistuskolmikosta pointti Taeler Deer (19/2/3s), sentteri ja levypallokuningatar  Claire Lamunu (9/16/3s/1r/1t) ja tupla-tuplan taituroinut laituri Camille Zimmermann (15/10). Kotimaisista Maria Koskinen (8/4/2r) ihastutti nopudellaan hyvinkääläisyleisöä. Vieraitten kapteeni Kaisa Lind (6/0/1s) upotti molemmat kolmosensa viimeisellä neljänneksellä.

Kommentit lehdistötilaisuudessa;

Taeler Deer, Kouvottaret, palkittu pelaaja; Olipa rankka pallopeli. Tiesimme jo tullessamme, että HyPo pelaa kovaa. He myös näyttivät sen tänään joukkueena. Meille tuli aivan liikaa menetyksiä. Meidän tuleekin joukkueena pelata paremmin tuon tyyppistä joukkuetta vastaan.

Randi Brown, Ponteva, paras pelaaja; Hyvä joukkuepuolustus tänään meiltä. Puolustuksesta pääsimme sitten erinomaisesti siirtymähyökkäykseen ja onnistuneeseen hyökkäyspeliin kokonaisuudessaan. Kaikki kuitenkin lähtee onnistuneesta puolustuksesta.

Mika Hartonen, Kouvottaret, päävalmentaja; Eväät loppui. Onnittelut Miikalle ja Besimille. Meillä ei ollut mitään jakoa. Alussa olimme mukana ihan ok. Pontevan fyysisyys kuitenkin on aivan omaa luokkaansa koko liigassa. Tänään me emme olleet edes huonoja. Mikään meiltä ei vain tänään olisi riittänyt Pontevan lyömiseen. Monen muun joukkueen olisimme tämän päivän esitykselläkin kaataneet.

Miikka Sopanen, Ponteva, päävalmentaja; Pelin alku oli tiukka, koska Kouvottaret oli valmis. Teimme alkuun huonoja valintoja ja se aiheutti outoa hermoilua. Jos ei hyökkäys toimi, ei väliä, sillä puolustuksellamme teimme tarvittavan taas kerran. Meillä on luonnetta puolustuspelaamiseen ja se vie meitä. Materiaalimme ei ole nimiä vaan tekoja. Pelitapamme vaatii koko ajan penkiltä tuoreita jalkoja ja niitä myös tulee. Puolustuksesta pääsemme helposti hyökkäykseen, jossa tänään ei tarvinnut ottaa yhtään pakotettua heittoa.

Kierroksen uutiset koripalloliiton sivuilta linkissä.

Kouvolan Sanomat uutisoi Pontevan voiton näyttävästi!

Sarjan ensi kolmanneksen suorittanut Ponteva johtaa siis liigaa vain yksi tappio niskassaan (voittoja 8). Sarjakakkosena jatkaa kahdella tappiolla EBT, joka haki pisteet Vimpelistä. Catz nousi kotivoitollaan HBA:sta sarjassa kolmanneksi, sillä samoissa pisteissä (10) olevilla Kouvottarilla ja Forssalla on kaksi peliä enemmän pelattuna ja niillä tappioita jo neljä. Alkuun kompuroineet Honka (Forssa voitollaan) ja PeKa (voitolla ToPosta) nousivat jo kahdeksaan pisteeseen. Pontevan kausi jatkuu ensi keskiviikkona kotiottelulla hyvinkääläisille kauden ainoan tappion sarja-avauksessa tuottanutta HBA:ta vastaan. Ponteva hakee siis HBA:sta henkisesti tärkeää revanssia. HBA marssittaakin kentälle naisten maajoukkueen kaksi tämän hetken valovoimaisinta tähteä eli huippupointti Sara Bejedin ja donkkaavan sentterin Awak Kuierin! Itsenäisyyspäivän aattona on siis tarjolla Hyvinkäällä todellinen koripallon herkkupala:

Martissa ke 5.12. klo 18.30 Ponteva – HBA


 

Kuva on linkki ottelun HyPo - Kouvottaret pressitilaisuuteen.

Ponteva jatkoi voittokulkuaan Forssassa

Naisten korisliiga 25.11.2017 Forssan Alku – Ponteva  82 – 91 (11-22, 26-29, 21-15, 24-25)

Ponteva palasi maaottelutauolta korisliigan peleihin voitokkaasti. Uudistunut Forssa kuitenkin laittoi Pontevan tiukoille ottelussa loppuun saakka.

Ponteva aloitti Forssassa ottelun sarjajohtajan ottein vahvasti. Pontevan puolustus oli rautaa ja hyökkäys rullasi. Ykkösneljänneksen hyökkäyksen voimahahmona hääri Saara Wahlgren tehden 8 pistettä. Titta Lepistö ja Henna Salomaa säestivät 5 pistettä naiseen. Tarunhohtoinen Tuukkanen hallitsi levypalloja (5). Jakso HyPolle 11-22. Forssa tuli toiselle neljännekselle kovalla asenteella ja kavensi nopeasti Mia Loydin voimin tilanteeksi 22-26. HyPon aikalisä tuotti heti korin, kun Randi Brown upotti hyppyheiton, perään kolmosen ja HyPo johti taas 22-31. ToPosta Forssaan siirtynyt Meriem Eerikinharju kavensi komealla kolmosellaan tilanteeksi 27-31 ja Mia Loyd and1:aan  jo 30-32. Titta Lepistö kolmosellaan vapautti taas Pontevan pelin (30-35) ja ero kasvoi Salomaan kolmosella jo 12 pisteeseen (37-49). Kun vielä Alexis Montgomery hyökkäyslevypallonsa päätteeksi upotti vielä kakkosen päästiin tauolle turvallisessa 37-51 Pontevajohdossa.

Heti toisen puoliajan alkuun Forssa kavensi nopeasti Emily Kinneston ja Hanna Vapamaan kolmenpisteen hyökkäyksillä ja Kinnestonin riistolla jo 45-51. Annin Jämsän kolmonen vei Pontevan taas 10 pisteen johtoon (47-57). Forssan Kinneston ja Loyd kuitenkin toivat Forssan takaisin iholle ja viimeiselle katkolle lähdettiin tasaisissa 58-66 lukemissa. Julia Heinosen ja Ella Salmisen kolmoset viimeisen vartin alkuun (63-66) pakotti Pontevan pikaiseen aikalisään. Titta Lepistö heti kakkonen ja toisessa päässä tärkeä levypallo vapauttivat uudelleen Pontevaa. Forssa oli kuitenkin päättänyt taistella. Kinnestonin Anni Jämsän 72-77 ja perään Kinneston 5. virhe hyökkäyspäässä ajassa 4.53 tuntui kotijoukoille pahalta, varsinkin kun heti perään Lepistö upotti 72-79. Tuukasen upea syöttö Salomaan layuppiin 74-81 ja sama toisin päin 74-83 alkoi maistua ratkaisulle – olikin muuten voittokori. Pontevan puskiessa loppuratkaisujaan harakoille Eerikinharjun (3p) ja Heinosen korit toivat Forssan takaisin peliin (79-83) ja kun Loydin upotti and1 korinsa oli eroa vain 1 piste (82-83). Pontevan rutiini oli kuitenkin viimeisellä minuutilla omaa luokkaansa ja Forssan rikkoessa HyPo namutteli loppuun 0-8 juoksun ja 82-91 voiton.

Forssan kaikki kaikessa oli jenkkikaksikko Mia Loyd (33/13/4s) – Emily Kinneston (15/5/7s). Pirteästi esiintyi myös ensimmäisen pelin Forssassa pelannut Meriem Eerikinharju (10/5/4s). Ella Salminen (8/7/3s) suoriutui taistelussaan Taru Tuukkasta vastaan ihan kelvollisesti.

Ponteva ei saanut itsestään ihan parastaan irti, mutta sen verran vahvemman joukkuesuorituksen se aikaan sai, että kotijoukkue sai vain uhittelijan roolin. Henna Salomaa (13/4/2) ja Saara Wahlgren (11/4) vetivät Pontevan parhaat +/-lukemat (17&14). Anni Jämsä (12/1/4s) upotti kolmoset 60%:n tarkkuudella. Titta-Riina Lepistö (18/5/1s) puolestaan upotti kakkoset 75%:n tarkkuudella (6/8). Taru Tuukkanen (6/9/7s) oli Pontevan levyri- ja syöttökärki. Randi Brown (20/5/1) oli pisterohmu vihreäpaidoissa. Alexis Montgomery (8/6/5s) tyylitteli myös kelpo lukemat. Tehoille pääsi myös Iina Keski-Saari (3/0/1s).

Viikonlopun muissa otteluissa lauantaina ToPo otti ensimmäisen voittonsa Vimpelissä ja Kouvottaret murskasi sunnuntaina Catzin. Ensi keskiviikon Martin vieras Kouvottaret aiheutti samalla Lappeenrannelle sen kolmannen tappion ja nousi liigassa jo kolmanneksi. Martissa siis keskiviikkona 28.11. klo 18.30 pelataan kärkikamppailuja: Ponteva – Kouvottaret.


 

Yllä Lehtileike Aamupostin ja Pasi Honkasen selostus FoA-HyPo -pelistä. Kuva on linkki Aamupsotin uutiseen.
Kuva Kaisa Estola Haaranen / Aamuposti. Kuva on linkki Aamupsotin uutiseen.
Kuva Aamuposti / Kaisa Estola-Haaranen
Kuva on linkki Aamupostin nettisivuille otteluselostukseen.

IHANA MATSI! Martissa aivan mahtava kärkikamppailu!

Ponteva nousi naisten korisliigan kärkeen vakuuttavalla esityksellä!

7.11.2018: Ponteva – EBT 101 – 65 (28-18, 17-7, 29-30, 27-10)

Espoo Basket Team joutui luovuttamaan sarja piikkipaikan Pontevalle viihdyttävässä ja kovatasoisessa kärkikamppailussa. EBT yritti hurjalla tempolla horjuttaa Pontevaa. Kotijoukkueen pelikovuus oli kuitenkin lopulta omaa luokkaansa ja Ponteva juoksi kollektiivisesti onnistuneen puolustuksensa jatkoksi tehokkaasti nopeita hyökkäyksiään. Pontevan reilusta voitosta huolimatta, ottelu oli kovaa tasaista kamppailua alusta loppuun.

Pontevan voima tuli esille varsinkin korinaluspelissä, kun kotijoukkue teki maalatulta alueelta 46 pistettä vieraitten 26 vastaan. Taru Tuukkanen (20/11/5s/2r) vei isojen pelaajien taistossa voiton EBT:n Kamilah Jacksonista (7/8/4s) ja Delaney Hodginsista (12/8/1s/1r). EBT ei päässyt juhlimaan edes tavaramerkillään eli kolmenpisteen koreillaan (9/30). Toki Ulriikka Nuolikoski (11/3/2s/4r) upotti kolmosensa 3/7 ja joukkueensa tehokkain Lotta Vesiluoma (15/4/3s) omansa 2/5. Ponteva pisti pikkuisen paremmaksi (10/31) bonusviivankin takaa. Randi Brown (31/8/2s/3r) yllätti tarkkojen kolmostensa (4/8) lisäksi vahvoilla ajoilla korille, joista upeita hallittuja viivytettyjä layuppeja roppakaupalla. Tasaista oli myös levypallopelissä (HyPo 49 – EBT 47) olivathan kyseessä myös sarjan kovimmat levypallojoukkueet. Kaksi ratkaisevaa asiaa tilastoista kyllä löytyy. Ensimmäisen ratkaisu löytyy Pontevan astetta kovemmasta puolustuspelaamisesta, joka aiheutti EBT:lle 23 menetystä – HyPolla vain 12 sekä heitontorjunnat HyPo 11 – EBT 4. Toinen ratkaisu oli Pontevan maltillisempi ja kollektiivisempi ja mahdollisimman epäitsekäs hyökkäyspelaaminen, joka tuotti Pontevalle 25 koriin johtavaa syöttöä – EBT 13.

Pontevan viisikon täydensivät Titta-Riina Lepistö (5/6/2s/3t), Alexis Montgomery (11/2/3s/1r/2t) ja Saara Wahlgren (9/3/4s/2r). Penkiltä jatkuvasti voimaa toivat Henna Salomaa (9/4/4s/2t/7kohdistunutta virhettä), Anni Jämsä (8/1/4s/3r), Iina Keski-Saari (3/3/2r/2t) ja Silja Kiiskinen (2/1/1r). Lopussa kentälle pääsivät kärkikamppailun tunnelmaa aistiimaan myös omat junnut, joista Eveliina Huohvanainen (2/3) sai kunnian rikkoa HyPon satasen ja Saana Kujala (1/0) upotti uransa ensimmäisen liigapisteen saamallaan vapaaheitolla EBT:n teknillisestä. EBT:n näkyvämpiä olivat mainittujen lisäksi Lotta Eräkangas (9/4) ja Lotta Aaltonen (5/6/1s). Tilastot ottelusta.

Kommentit pelistä pressissä:

Lotta Vesiluoma, EBT, paras pelaaja; ”Ei vain pärjätty Pontevalle pelikovuudessa. Hävittiin siirtymäpelissä ja kun hävittiin myös levypallopelaamisessa, emme päässeet lainkaan pelaamaan vahvuuksillamme.”

Anni Jämsä, Ponteva, pelissä ansioitunut pelaaja; ”Levypallopelaaminen oli tänään isossa roolissa. Transition pelaamisessa onnistuimme molempiin suuntiin. Puolustuksessa tuli välillä kommunikaatiovirheitä, mutta mikä parasta paransimme jatkuvasti pelin edetessä. On kiva pelata laajalla rotaatiolla, jakaa palloa ja saada onnistumisia kollektiivisesti. Tänään voi jokaiselle pelaajallemme nostaa hattua hyvästä suorituksesta. Mahtava juttu on myös, että yleisö löytää tiensä runsaslukuisena ja kannustavana Martin lehtereille.”

Niko Hellman, EBT, päävalmentaja; ”Onnittelut Hyvinkäälle fantastisesta suorituksesta. Voisi kuvitella, että olisin pahoilla mielin 36p tappion jälkeen, mutta en ole. Tämän pelin intensiteetti ja kovuus oli aivan eri luokkaa kuin kauden aiemmissa peleissä. Juuri tällaisissa peleissä haluaisin, että olisimme jatkuvasti. Nämä ovat tapahtumia, joissa voimme oppi ja kehittyä lisää. Hyvinkään katsomo oli aivan mahtava ja yleisön mukana eläminen sotki hyökkäyspelaamisemme niin, että monissa hyökkäyksissä vain osa pelaajistamme kuuli ja tiesi mitä settiä olimme pelaamassa. Emme pelanneet huonosti hyökkäyksessäkään, sillä suurin osa heitonvalinnoista oli juuri, mitä halusimmekin – nyt ei vaan pudonnut. Henkisesti taidettiin puoliajalta tullessamme näyttää siltä, ettemme enää voittoon uskoneet. Tavoitteemme on kuitenkin edelleen olla keväällä sarjan kovimmalla tempolla pelaava joukkue.”

Miikka Sopanen, Ponteva, päävalmentaja; ”Tyytyväinen pitää olla. EBT on ollut syksyn ykkösjoukkue. Onneksemme olin jo nähnyt videolta monta EBT:n peliä. Tiesin, että vastassa on yhtenäinen ja työteliäs joukkue, joka kairaa voitot peleistä loppuun asti taistelemalla. Meillä oli siis kova kunnioitus EBT:tä kohtaan. Levypallopelin olimme ottaneet ykkösteemaksi. Jacksonin tehot olimme päättäneet ottaa korin alta pois, joten odotettavissa oli paljon hyppyheittoja, joista tarjolla pelin ratkaisevat levypallot. Onneksi joukkue osti ajatuksen. Hyökkäyksemme puolestaan oli seurausta onnistuneesta puolustuksesta ja levypallopelaamisesta. Sitten kun käsijarru saadaan pois päältä, tuntuu kaikki helpolta. Haluamme syöttää, jakaa palloa ja pelata kollektiivisesti – se vaan on niin kivaa. Anni, Inna, Henna ja Silja kun pääsevät penkiltä kentälle, niin puolustuksemme vain paranee. Valmentajalle on niin antoisaa, kun penkiltä tulee kentälle aina vain vahvistuksia. Meidän tavoitteemme on tehdä aina vaan enemmän töitä, kehittyä ja olla parhaimmillaan keväällä. Ilman jatkuvaa parantamista ei ole tulevaisuutta. Lehdistötilaisuus

Kauden parasta peliä oli Marttiin saapunut seuraamaan kaikkiaan 379 katsojaa. Pontevan ja EBT:n osalta alkoi nyt maaottelutauko. Sarjakärki Pontevan osalta liiga jatkuu vierasottelulla Forssassa 25.11. Seuraava kotiottelu on 28.11. klo 18.30. Silloin keskiviikkoillan vieraaksi saapuu Kouvottaret.


 

Kuva on linkki ottelun Ponteva - EBT Lehdistötilaisuuteen.
Kuva yllä on linkki Basket.Fi juttuun. Klikkaa ja pääset Koripalloliiton sivuille.
Basket.Fi / Kuva - Ville Vuorinen
Kuvat yllä ovat Basket.Fi -sivuilta leitattua - Kuva - Ville Vuorinen

Pontevalle jo 5. peräkkäinen voitto – keskiviikkona Martissa liigan kärkimatsi!

Vimpeli haastoi Pontevan lauantaina hyvin kotikentällään. Pontevan tahtipuikkoa ottelun alussa heilutti Titta-Riina Lepistö (13/3/1) mahtavalla heittopelillään. Molemmat kolmoset upposivat pussin pohjaan ja ennen kuin oltiin edes toisen neljänneksen puolivälissä, oli Laukaan pommittaja upottanut jo 13 pistettä. Puoliaikaan asti Vimpelin amerikkalaistrio Amy Griffin (29/8/1), Alisia Jenkins (12/16/5s) ja Donnaizha Fountain (22/11/2s) piti kotijoukkueen vieraitten iholla. Taru Tuukkasen (20/11/4s) 3. neljänneksen hurjat 14 pistettä käänsivät ottelun hallinnan kuitenkin Pontevalle. Henna Salomaa (22/3/1) tuli peliin viisikon ulkopuolelta, mutta oli kaikkiaan koko peliä arvioiden Pontevan tasaisin suorittaja – tuloksena myös vieraitten suurin pistesaalis. Ottelutilastot

Ensi keskiviikkona sitten pelataankin Martissa jo liigan kärkipaikasta, kun sarjakärki Espoo Basket Team saapuu Hyvinkäälle. EBT peittosi viimeksi mahtavalla rotaatiollaan ja loppupelin keskittymisellään kevään hopeajoukkue Catzin. EBT on vakuuttanut kaikella tapaa, onhan se voittanut Catzin lisäksi mm. jo myös mestari PeKan ja Hongan – kaikki kevään top 4 joukkueita.

Ponteva – EBT Martissa keskiviikkona 7.11.2018 klo 18.30


 

klikkaa kuvaa ja pääset ottelun Veto - Ponteva YouTube -pressiin

Korisliigan kärkiottelu Martissa keskiviikkona 7.11.2018 klo 18.30

Ponteva – Espoo Basket Team

 

Korisliigakausi 2018 – 2019 on lähtenyt käyntiin vuosikausiin mielenkiintoisimmalla tavalla. Viikonlopun kierroksen jälkeen viidellä voitollaan sarjan kärjessä porskuttava, Pontevan seuraavan kotiottelun 7.11.2018 vastus EBT on noussut parrasvaloihin. Espoon valmentaja Niko Hellman on hitsannut joukkuettaan jo vuosikausia ja nyt näyttävät palaset pysyvän kohdallaan. Lauantaina kaatui vieraissa kolmannen jenkin mukaan ottanut kevään mestari PeKa. Sitä ennen EBT voitti paikallisvastustaja Hongan, voitti HBA:n, aiheutti Forssan toistaiseksi ainoan tappion sekä voitti avauksessaan nousijajoukkue ToPon. Ainoan tappionsa kuusi ottelua pelannut EBT on kärsinyt Kouvolassa.

EBT:n vahvuutena on Pontevan tapaan pitkäjänteisyys ja pysyvyys. Lotta-kvartetista maajoukkuepelaaja Aaltonen (8,7/5,2/1,8s) pelaa jo neljättä kauttaan EBT:ssä, omat kasvatit Vesiluoma (6,7/3,8/2,7s) kolmatta ja Eräkangas (8,7/0,7/1s) neljättä sekä Catzin kasvatti Hämäläinen (2/3/2,3s) toista kauttaan. Viime kaudella jo joukkueessa vakuuttanut vahvistus Kamilah Jackson (18/12/2,5s) on saanut rinnalleen laadukkaan kollegan: Delaney Hodgins (20/11,5/3s/2,3r/1,3t). Magdalena Agyei (4,2/3,8/1,5s) on noussut aloitusviisikkoon divarin HNMKY:stä. Isossa roolissa on myös Vimpelin kasvatti Ulriikka Nuolikoski (8,8/2,8/1,3s).

Ponteva puolestaan on HBA avaustappionsa jälkeen kulkenut vakuuttavasti voitosta voittoon. Nurin ovat menneet mestari PeKa, hopea Catz, nousija ToPo kevään pronssipelin vastus Honka viimeisimpänä. Ponteva pelaa tällä hetkellä aktiivista ja aggressiivista joukkuepuolustuspeliä, josta se lähtee nopeaan transition-hyökkäykseen. Tuloksena on viihdyttävää joukkuepelaamista sarjan suurimmilla omilla tehdyillä pisteillä ja pienimmillä omiin päästetyillä. Parhaimmista ja näyttävimmistä hyökkäyskombinaatioista puolestaan kertoo joukkueen sarjan paras syöttötilasto. Huolellisuuden todistaa puolestaan sarjan ylivoimainen syöttö/menetyssuhde. Voidaan siis perustellusti todeta, että Ponteva pelaa liigan yleisöystävällisintä ja kaikkiaan viihdyttävää koripalloa!

Ennen Ponteva – EBT ottelua Ponteva pelaa vieraissa lauantaina Vimpeliä vastaan ja EBT jo keskiviikkona saa Catzin vieraakseen. Mikäli joukkueet hoitavat vastustajansa pelataan Hyvinkäällä varmuudella sarjan kärkipaikasta.

Mielenkiintoisin sarjan alku vuosiin – kaikilla vähintään yksi tappio jo!

Joukkueilla on takanaan hieman vaihtelevasti otteluita. Alkukankeutta potee kevään mestari PeKa, joka on voittanut vasta yhden (Honka) viidestä pelistään. PeKan tappiot toki tulleet hopea-Catzille, pronssi-Hypolle, mutta myös EBT:lle Kotkassa ja Vimpelissä Vedolle. Varmasti kärkiryhmään vielä nouseva PeKa vahvistui kuitenkin huomattavasti, kun se otti kolmannen amerikkalaisen. Brittany Starling (29/14/3s) tähdittikin joukkuettaan heti ensi pelissä hurjin tehoin. Hopeaa keväällä napannut Catz on pelannut vasta neljä ottelua, joista ainut tappio tuli Lappeenrannassa Pontevalle. Aleigsha Wells – Valencia McFarland duo sai rinnalleen kovan Sydney Wallacen, joten amerikkalaisvoimin Catz tulee pysymään sarjan kärkiryhmässä.

Syksyn vahvimpiin joukkueisiin kuuluu Forssa (4/1) jonka neljään voittoon mahtuu päänahat mm. Vimpelistä ja kotivoitto Kouvottarista. Ainoan tappionsa Forssa koki sarjakärki EBT:lle. Alun pelin voima lepää kvartetin Loyd, Kinneston, Vapamaa, Bedretdin varassa. Kouvottaret (3/2) kovan amerikkalaistrionsa voimin voitti siis jo EBT:n, mutta kärsi tappiot Vimpelille ja Forssalle. Vimpeli (2/2) tulee olemaan kova kotonaan, jossa se on kaatanut jo PeKan ja Kouvottaret, mutta vieraissa ei ole vielä natsannut (tappiot HBA ja Forssa). Naisten maajoukkueen runko eli HBA (2/3)  on Vimpelin tapaan paha kotonaan (voitot jo HyPosta ja ViVestä), mutta ollut vaikeuksissa vieraspeleissään.

Pahiten ovat yskähdelleet keväällä mitaleista taistellut Honka (1/5), joka on voittanut vasta HBA:n ja sarjanousija ToPo (0/5), joka tiukoista peleistään huolimatta etsii vielä voittovirettään.

Yllätyksellinen ja mielenkiintoinen naisten liigakausi jatkuu siis Hyvinkäällä seuraavan kerran keskiviikkona 7.11.2018 Martissa klo 18.30 ottelulla Ponteva – EBT.


 

Aamupostin Vilma Sipolan hieno juttu Pontevan Honkavoitosta myös kuva; Vilma Sipola.
Klikkaa kuvaa ja pääset HyPo - Honka -pelin pressiin.
Yllä Aamuposti / Terhi Collin; Juttu Aamupostin 22.10.2018 paperilehdestä. Kuva: Terhi Collin
Klikkaa kuvaa - pääset HyPo - ToPo -ottelun pressiin.
Pontevan hopeakevään 2016 joukkueesta aika moni on mukana myös Ponteva - ToPo pelissä lauantaina.

Odotettavissa mielenkiintoinen koriskohtaaminen!

Ennakko / Naiset Korisliiga: Ponteva – Torpan Pojat Martissa La 20.10.2018 klo 17.00

Hyvinkään Ponteva on avaustappionsa jälkeen noussut jo sarjakärkeen. Nuoriso-osaston HBA yllätti Pontevan avauskierroksella, mutta se jälkeen on putkeen kaatunut sekä kevään kulta, että hopeajoukkuekin. Lauantain vastus on sarjanousija Torpan Pojat, joka on joutunut tyytymään tappioon avauspeleissään, vaikka Lappeenrannassa oli jo kaatamassa mestarijoukkuetta ja viimeksi sunnuntaina menetti reilun johdon kotiottelussa Forssaa vastaan myös vasta aivan viimehetkillä –oppirahoja on siis nousija joutunut vielä maksamaan.

Pontevan maajoukkuesentteri Taru Tuukkanen (17,3/10,7/3,0s) (ex-ToPo kausilta 2009-2011) on molemmissa Pontevan voitto-otteluissa heiluttanut tahtipuikkoa. Titta-Riina Lepistö (10,0/3,3/2,3s) on treenannut kovempaa kuin koskaan ja on menossa kohti parasta kauttaan naisten korisliigassa. Pontevan syöttötilaston kärki Anni Jämsä (5,3/3,3/3,3s) oli varsinkin Lappeenrannassa hurjassa iskussa. Henna Salomaa on palautunut pelikuntoon HBA ottelussa saamastaan tällistä. Iina Keski-Saari (2,7/2,7/1,0) ja Saara Wahlgren (5,7/3,3/1,7s) ovat alkukauden pontevimmat pallorosvot (2,3r/ottelu). Amerikkalaisista Randi Brown (22,0/6,0/1,7s) on noussut koko liigan korintekijätilastossa jo viidenneksi. Alexis Montgomery (11,0/8,7/2,3s/0,7t), vaikkei järin pitkä olekaan, on urheilullisuudellaan ottanut joukkueessa toiseksi eniten levypalloja ja on joukkueensa toistaiseksi paras heitontorjuja. Pontevan ”ydinpaketti” alkaa siis olla melkoisessa iskussa jo kauden alussa.

Nousijajoukkue Torpan Pojat on tappioistaan huolimatta esittänyt pirteitä otteita. Joukkueessa on hyvinkääläisille melkoisesti tuttuja kasvoja. Pontevan kevään 2016 hopeajoukkueesta ToPossa pelaavat sentteri Laura Saarinen (5,0/5,3/1,7s) ja helsinkiläistynyt oikeustieteitten maisteri ja Pontevan kasvatti Mirka Kilpijärvi (2,7/2,0), joka myös teki come backin korisliigaan munkkalaisjoukkueessa viimekauden divarivoiton jatkoksi. Viime kevään Pontevan pronssijoukkueesta ToPoon paluun teki pointti Hanna Valkeinen (6,0/4,4/4,3s). ToPon sporttiset amerikkaiset LaDondra Johnson (21,0/5,0/2,3s) ja Briana Gray (11,3/5,0/2,0s) ovat taattua liigatasoa. Materiaalin laajuuden takaavat Ida Myllyoja (8,7/4,3/1,3s), Laura Juhola (6,7/3,7/3,0s) ja Meriem Eerikinharju (9,0/3,5/1,0s). (ToPon kevään nousijajoukkueessa pelasi muuten HyPo-kasvateista myös Moona Hämäläinen.)

Lauantain kamppailussa Ponteva hakee siis kolmatta peräkkäistä voittoaan ja ToPo puolestaan kauden avausvoittoaan. Siispä Marttiin la 20.10.2018 klo 17.00: Ponteva – ToPo!


 

Kuva on linkki Basket.Fi uutiseen Pontevan historiallisesta voitosta Lappeenrannassa. Kuva Ville Vuorinen
Kuva on linkki Etelä Saimaan uutiseeen HyPon voitosta Catzista. Kuva Mika Strandén.
Kuva on linkki YouTube lehdistötilaisuuteen.

Pontevalle historiallinen voitto Catzista Lappeenrannassa.

60 - 79 (18 - 17, 19 - 24, 11 - 19, 12 - 19)

Ottelun tilastot / Lehdistötilaisuus

Yllä kuvakaappaukset aamupostin paperilehdestä 15.10.2018 / Kuva Jorma Vainio Linkki: Aamuposti


 

Pontevalle tärkeä avausvoitto naisten korisliigassa

Kevään Suomen Mestari PeKa, joutui lauantaisen Catz tappion jälkeen kovaan kyytiin myös Hyvinkäällä. Pontevalle arvokas voitto mitalistien kohtaamisessa lukemin 80 – 68 (23-15, 12-21, 27-23, 18-9)

Taru Tuukkanen (23/10/5s) oli tutusti Pontevan voiton pääarkkitehti. Titta-Riina Lepistö (14/4/4s/1r) onnistui jälleen erinomaisesti. Randi Brown (17/5/4s) heitti hanakasti kaukaa, mutta jäi parhaiten mieleen parilla todella kauniilla syötöllä. Alexis Montgomery upotti hyppyheitot kauniisti ja kovalla tarkkuudella. Saara Wahlgrén (9/5/5s) täydensi aloitusviisikon tehoryhmän. Penkiltä ainoastaan Anni Jämsä (3/3/4s) oli ainoa pistetilastoon noussut pontevalainen. Eveliina Huohvanainen (0/1) sai ensi kosketuksensa naisten korisliigaan. Henna Salomaa huilasi pelin.

Daisha Simmons (29/8/1s) oli Peli-Karhujen ylivoimainen ykkönen. PeKan isoista Minna Stén (4/6/1s) ja Noora Järvikangas (11/3/2s) sekä Matilda Mässeli (0/0) jäivät aseettomiksi HyPon maajoukkuesentterin liikkeille. Linda-Lotta Lehtoranta (11/6/3) haastoi kovasti, mutta tarkkuus jäi tällä kertaa vaatimattomaksi. Ashli Payne (8/8) väläytteli vain ajoittain.

Kommentit pelin jälkeen:

Daisha Simmons, PeKa, vierasjoukkueen paras pelaaja; Sarja-avauksemme on ollut paha, kun sekä Catz että Ponteva ovat liigan kärkijoukkueita. Kahdesta tappiosta huolimatta tilanteemme ei siis kuitenkaan näytä synkältä. Meidän täytyy vain treenata monia pikkuasioita niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.

Taru Tuukkanen, HyPo, kotijoukkueen paras pelaaja; Oli todella tärkeää ottaa voitto avaustappion jatkoksi. PeKa oli paha vastus ja se teki pelistä meille vaikean. Vieraista Simmons oli vaikea pideltävä. Lopussa onneksi saimme häneltä oikean käden layupin ja sitä kautta tehoja pois. Omista kavereista Titta-Riina Lepistö näyttää miten hienon kesätreenikauden jatkoksi hän on menossa kohti parasta kauttaan koskaan. Ensi viikonloppuna on kiva reissu tulossa Lappeenrantaan.

Roope Mäkelä, PeKa, päävalmentaja; Bensa loppui vähän pelin lopussa. Kun molemmissa peleissä (Catz/Ponteva) vastustaja tehnyt vähintään 80 pistettä, on ongelmamme ehdottomasti puolustuspäässä. Wells lauantaina, Tuukkanen tänään veivät meitä korin alla. Jos hyökkäyksen joutuu aloittamaan sukasta, emme pääse pelaamaan haluamaamme omaa nopeaa peliä. Totuuden nimissä olisi kuitenkin moni muu joukkue tälläkin pelillä meille hävinnyt. Hienoa, että saimme Lindan mukaan, sillä ainakaan toistaiseksi emme tarvitse kolmatta jenkkiä. Eilen jäi jossiteltavaa, tänään ei, vaikka pienestä se voitto tänäänkin olisi ollut kiinni.

Miikka Sopanen, HyPo, päävalmentaja; Kiva voittaa kotiavaus. Mieliala oli hyvä saada heti kuntoon. Meillä oli otteluun lähdettäessä selkeä etu. Olimme saaneet torstain tappion jo käsiteltyä. PeKa joutui matkaan kova tappio niskassaan eiliseltä. Etu näkyi varsinkin ottelun alussa ja puoliajan jälkeen. PeKa on kuitenkin huippujoukkue, joka tuli kuitenkin hienosti aina takaa mukaan peliin. Tänään löysimme myös hyvin targetteja, vuoron perään Titta / Taru akselilla. Daisha vei välillä meitä 100-0, mutta heti kun teimme joukkueasioita homma toimi. Kausi on kuitenkin vasta alussa, joten tietenkin kaikilla on vielä paljon parannettavaa.


 

Klikkaamalla kuvaa näet Basket.Fi selostukset kierroksen otteluista.
Kuva yllä on suora linkki naisten korisliigan kattavaan info -pakettiin Basket.Fi -sivuille.
Kuvakaappaus Basket.Fi -sivuilta. (yllä ja alla) Kuva Ville Vuorinen
Kuva on linkki Basket.fi -uutiseen
Yllä ja alla kuvakaappaukset Basket.Fi -sivuilta Kuva Ville Vuorinen. Klikkaa kuvaa pääset koko Basket.fi -juttuun.
Aamuposti / Terhi Collin - klikkaa kuvaa ja pääset Aamupostin juttuun.
Basket.fi / Naisten korisliigan Ennakko 1/3 - klikkaa kuvaa ja pääset juttuun.

Naisten korisliiga käynnistyy!

 

HBA ja Ponteva ottavat varaslähdön naisten korisliigaan jo torstaina 4.10. Mäkelänrinteen uintikeskuksessa klo 17.30. HBA otti jo viime kaudella Pontevasta kovan voiton. Tällä kaudella Helsingin koripalloakatemian nuorukaiset ovat vuotta kokeneempia ja voivat tällä kaudella olla yksi kärkijoukkueitten kovimmista haastajista. Naisten maajoukkueen valmentaja Pekka Salminen luotsaa myös HBA:ta, jonka pelaajista kaikki ovat vähintään nuorten maajoukkuepelaajia. Joukkueen avainpelaajista Sara Bejedi, Elina Arike ja Avak Kuier ovat ottaneet isoa roolia jo naisten maajoukkueessakin. Joukkueen julkaisemassa rosterissa löytyvät myös Pontevan kasvatit Vera Mäenpää ja Viivi Palomäki.

Kotiottelut käynnistyvät sunnuntaina 7.10. Martissa klo 17.00 ottelulla Ponteva – Peli-Karhut. Viime kevään Suomen mestari jatkaa Roope Mäkelän komennossa. Joukkue vahvistui kokeneella maajoukkuesentteri Minna Sténillä, joka siirtyi Kotkaan Forssasta. Myös Vimpelistä siirtynyt Noora Järvikangas ja Pyrinnön kasvatti Reetta-Sofia Tulkki ovat kovia vahvistuksia. PeKa amerikkalaisista pointti Daisha Simmons on tuttu jo viime kaudelta. Ashley Morrisette ja Ashli Payne ovat uusia tuttavuuksia. Joukkueen rungon vahvuuden takaa Lehtorannan sisaruksista kokenut Laura.

Ponteva lähtee kauteen tutulla rungolla, josta Anni Jämsä, Titta-Riina Lepistö, Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa ovat jo vuosikausia pelanneet yhdessä. Vankkaa kokemusta on myös duolla Saara Wahlgren ja Iina Keskisaari. Jenkit Alexis Montgomery ja Randi Brown hitsautuvat pelaavaan rosteriin hyvää vauhtia. Silja Kiiskinen ja Meri Damoiseaux ovat myös kokemuksellaan tiukimmin kiinni roolista kymmenikössä. Koko 14 pelaajan rosterin täydentävät omat juniorit Eveliina Huohvanainen, Vilma Juutilainen, Saana Kujala ja Helmi Syrjämäki.


 

Pontevan Naiset valmiina korisliigakauteen 2018-2019

Naisten korisliigakausi on valmiina käynnistymään myös Hyvinkäällä.

Ponteva avaa kauden torstaina HBA:n vieraana Mäkelänrinteellä klo 17.30. Kauden avaus kotiotteluiden osalta on sunnuntaina 7.10. klo 17.00. Vastustaja ei ole enempää eikä vähempää kuin kevään mestarijoukkue Peli-Karhut Kotkasta.

Ylläolevat kuvat ovat lehtileikkeitä Aamupostin 1.10.2018 lehdestä. Kuva ja Juttu Aamuposti / Marko Kallionpää