Uutiset

Yllä kuvat leikkeitä Aamupostin 16.4.2018 paperiversiosta:

Pontevan mitaliketju sai jatkoa, Honka kaatui pronssipelissä!

Naiset korisliiga / Sijat 3-4: Honka Espoo – Hyvinkään Ponteva 59 – 63 (14-24, 10-10, 25-7, 10-22)

Kovin oli kaksijakoinen ottelu Tapiolan Urheiluhallissa, kun Honka ja Ponteva ratkoivat pronssisten mitalien kohtalot. Ponteva tuli otteluun hurjassa 3-pisteen heittohurmoksessa. Runsaslukuinen hyvinkääläisten kannattajajoukko sai riemuita, kun Henna Salomaa (3/5), Anni Jämsä (2/2) ja Iina Keski-Saari (1/2) pistivät palloa kaarentakaa oikein urakalla. Toisella neljänneksellä Honka Heta Korpivaaran johdolla tyrehdytti Pontevan hyökkäyksen, mutta puoliajalle mentäessä Ponteva johti edelleen 10 pisteellä (24-34).

Kolmas neljännes oli Hongan juhlaa, kun Heta Korpivaara, Roosa Lehtoranta, Wilesia Hardy ja Kiana Johnson puolestaan pistivät palloa Pontevan pussiin ja toisessa päädyssä paikkapuolustuksellaan hyydyttivät Pontevan korinteon. Viimeiselle neljännekselle lähdettäessä Pontevan 10 pisteen johto oli vaihtunut kahdeksan pisteen tappioasemaksi (49-41). Tärkeimmällä hetkellä Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa kuitenkin ottivat ratkaisijan roolit ja nostivat Pontevan uudelleen takaisin peliin ja johtoon. Iina Keski-Saaren komea kolmonen (1.40 kellossa) tilanteeksi 57-62 oli lopulta ottelun voittokori. Henna Salomaa taktikoi 4 sekuntia ennen loppua vapaaheittoviivalta jälkimmäisen ohi, jottei Hongalle jäänyt enää teoreettistakaan mahdollisuutta saada eroa kiinni.

Pontevan pronssipelissä oli paljon onnistujia. Silja Kiiskinen (2/1/1s) nappasi tärkeän hyökkäyslevypallon ja upotti perään kakkosen vieden Pontevan 14-26 johtoon. Meri Damoiseaux (2/-) upotti Saara Wahlgrenin syötöstä layupilla Pontevan suurimpaan johtoonsa (18-32) 14 min. kohdalla ja pakotti Hongan Kujansivun ottamaan jo toisen aikalisänsä. Saara Wahlgren (-/9/2s/1r) taisteli HyPon parhaan +/- -lukeman (+23) ennen virhetilin täyttymistä. Henna Salomaa (16/2/2s/1r/1t) viidellä onnistuneella kolmosellaan oli myös koko ottelun pistekuningatar - komea oli myös Roosa Lehtorannan kolmen pisteen heiton torjunta ottelun ratkaisuvaiheessa. Taru Tuukkanen (10/16/4s/1r) otteli tuplatehot ja nousi ratkaisijaksi juuri silloin, kun Ponteva sitä eniten kaipasi. Iina Keski-Saari (8/3/1s/2r) ratkaisukorinsa lisäksi veti 2. parhaan +/- -lukeman (+17) ja palkittiin Pontevan parhaana. Anni Jämsä (11/3/3s) oli tutusti Pontevan parhaimmistoa. Tilastoilla myös Candice Warthen (5/3), Titta-Riina Lepistö (2/-/1s), Annika Köster (1/2), Hanna Valkeinen (2/2) ja Jazmine Perkins (4/5). Koko tusina tilastoilla ja pronssimitalin kaulaansa sai myös kaudella hyvin esiintynyt Jovana Stojanovski.

Hongan paras oli Heta Korpivaara (13/10/4s/2t). Pisteitä tehtaili eniten Kiana Johnson (14/6/2s/2r). Levypalloja hallitsi Wilesia Hardy (9/17/2s/5r). Roosa Lehtoranta (12/7/1t) oli se neljäs ison roolin pelaaja Hongan joukkueessa.

Sarjanelonen Ponteva nappasi pronssimitalit sarjakakkosen kotihallissa. Pronssi on Pontevan seurahistorian ensimmäinen. Tämä mitali siis täydentää kolmen peräkkäisen mitalin värisuoran hopeaa – kultaa – pronssia – KIITOS PONTEVA! Kultamitalien kohtaloa ratkotaan maanantaista lähtien otteluparissa Catz – PeKa.


 

Kuvat ovat leikkeitä Basket.fi -sivuilta. Klikkaa kuvaa, pääset Basket.fi uutiseen.
Kuva Jukka Ikonen / Yksi kauden parhaista otoksista, jossa ilmentyy Koripallopelin luonne parhaimmillaan.

Kauden huipennus: Ponteva tavoittelee värisuoraa!

2016: Hopeaa / 2017 Kultaa / 2018 P.......

 

Kaksi edellistä Pontevan Naisten Korisliigan kautta on päättynyt mitalien merkeissä. Viime kausi päättyi kultajuhliin, edellinen toi hopeamitalit, nyt on mahdollisuus napata seurahistorian ensimmäinen pronssimitali. Kolmen mitalin putki olisi jotain ainutlaatuista ja sitä Hyvinkään ykkösjoukkue lähtee tosissaan sunnuntaina tavoittelemaan.

Liigan runkosarjassa kakkoseksi sijoittunut Espoon Honka sai sarjasijoituksellaan yksiosaisen pronssipelin järjestelyoikeuden. Runkosarjan nelonen, Ponteva, onnistui Hongan kaadossa kaudella kerran eli helmikuun joukkueitten edellisessä kohtaamisessa Martissa. Espoo puolestaan voitti syksyn molemmat kohtaamiset sekä Hyvinkäällä, että kotonaan Tapiolan Urheiluhallissa.

Espoon tähtikvartetilla Heta Korpivaara, Wilesia Hardy, Kiana Johnson ja Roosa Lehtoranta on varmasti vakaa aikomus estää Pontevan tavoitteen toteutuminen. Honka taipui Pontevalle viime kevään huimassa Finaalisarjassa 3-2 lukemin, vaikka se johti sarjaa jo 0-2. Nyt Hongalla on pronssimitalien lisäksi samalla revanssimahdollisuus.

Pronssipeli Honka – Ponteva Tapiolan Urheiluhallissa sunnuntaina klo 14.00 on varmasti hieno päätös joukkueitten rankalle kaudelle. Tätä peliä kannattaa lähteä Hyvinkäältä katsomaan ja antamaan Pontevalle tuki tällä erää kauden tärkeimpään peliin.


 

Kuva: Kai Skyttä / Kuva leike Etelä-Saimaan sivuilta / Kuva on linkki Etelä-Saimaan uutiseen

Catz finaaliin – Ponteva pronssipeliin

12.4. 2018: 5. välierä Catz – Ponteva 68 – 56 (24-11, 9-4, 10-23, 25-18)

Lappeenrannan Catz voitti Pontevan ratkaisevassa viidennessä välierässä ja matkaa finaalipeleihin Kotkan Peli-Karhujen kanssa. Pontevan tie puolestaan vie Espooseen, jossa Honka – Ponteva pelaavat pronssipelin sunnuntaina klo 14.00.

Torstai-illan peli Lappeenrannassa oli ensimmäisen neljänneksen (24-11) osalta Catzin heittojuhlaa, jossa Natalie Day heilutti tahtipuikkoa. Toisella neljänneksellä Ponteva sai oman puolustuksensa kuntoon. Samaan aikaan Catzin junttipaikka väkivahvan Aleighsa Welchin johdolla kuitenkin syväjäädytti Pontevan hyökkäyksen(9-4). 18 pisteen takaa Ponteva nousi vielä taisteluun voitosta. Pontevan 7 – 0 pisteputki nosti vieraat jo tilanteeseen 43-40 viimeisen neljänneksen ensi minuutilla. Catz karkasi kuitenkin selvään ja ansaittuun voittoon.

Ratkaisevimmat erot joukkueitten välillä tulivat ensinnäkin vapaaheittoviivalta. Kun Catz pääsi upottamaan viivalta lukemat 14/19, Ponteva pääsi viivalle huomattavasti harvemmin (4/6). 10 pisteen ero tuli Catzille siis pelkästään vapaaheitoista. Toki korin alla yleensäkin Catz oli vahvempi (pisteet 3sek alueelta Catz 32 – HyPo 24) Ratkaisevaa oli myös Pontevan huolimattomuus pallon kanssa (HyPo 14 Catz 7 menetystä). Ponteva yritti väkisin ratkaista peliä Catzin paikkaa vastaan kaaren takaa ja kun osumatarkkuus oli kehnoa (6/33 = 18%), ei enempää ollut tarjolla.

Kotijoukkueen ja kentän ylivoimainen ykkönen oli ehkä koko liigan paras pelaaja Aleighsa Welch (20/18/5s/3r), joka dominoi peliä molemmissa kenttäpäädyissä. Erinomaisen hyvä oli jälleen kerran Natalie Day (21/12/1s/3r). Vahvasti esiintyi myös Valencia McFarland (8/6/1s/3r). Catzin penkiltä tuli hurjasti tulivoimaa Karoliina Rytkösen (12/1) voimin. Veera Pirttinen (6/4/5s/2r/1t) oli suuressa roolissa hänkin. Catziltä löytyi onnistujia täydet viisi.

Catz oli pienelläkin rotaatiolla Pontevaa parempi. Ponteva ei vain pystynyt nostamaan tasoaan kauden tärkeimmässä pelissään riittävälle tasolle. Parhaana palkittu Saara Wahlgren (9/5/1s/1r) sai ainoana positiivisen +/- tilaston (+1). Taru Tuukkanen (9/9/3s/1r) urakoi isot minuutit. Jazmine Perkins (10/7/4s/2r) osui tällä kertaa tarkasti läheltä. Candice Warthen (7/2/1r), Henna Salomaa (7/4/2s), Titta-Riina Lepistö (2/2/4s), Annika Köster (6/5/1s) ja Anni Jämsä (3/4/1s) sekä Hanna Valkeinen (3/2) pääsivät pistetilastoon.

Molemmat välieräsarjat päättyivät lukemin 3-2. Espoossa pidemmän korren vei PeKa. Sunnuntain pronssiottelussa Espoossa klo 14 kohtaavat Honka ja Ponteva. Catz ja PeKa aloittavat finaalisarjan Lappeenrannassa maanantaina. Mestari on selvillä viimeistään 27.4.2018.

Linkit: Aamuposti Etelä-Saimaa Basket fi

Kuva: Ville Vuorinen / Kuva on linkki Basket.fi uutiseen.
Kuva: Ville Vuorinen / Kuva on linkki Etelä-Saimaa uutiseen
Kuva: Jorma Vainio / Kuva on linkki Aamupostin uutiseen

”Upeaa ilotulitusta ja eeppistä taistelua!”

Naisten korisliigan finaaleihin mennään pisimmän kaavan mukaan

9.4.2018 NVE 4: Ponteva – Catz 74-71 (23-25, 23-15, 12-11, 16-20)

Naisten korisliigan finaalijoukkueet ratkeavat vasta välierien viidensissä otteluissa. Kotkassa Honka Espoo kävi ryöstämässä (61-68) kotiedun PeKalta. Hyvinkäällä Ponteva jatkoi Catzin kanssa ( 74-71) kotivoittojen sarjaa.

Hyvinkäällä 1. neljännes oli aivan käsittämättömän hienoa kolmosilotulitusta. Pontevan aloitusviisikkoon noussut Titta-Riina Lepistö kiitti vastuusta ja upotti (3/3) kaikki bonusheittonsa pussiin. Catzin Veera Pirttinen vastasi täysin samalla mitalla. Toisen neljänneksen loppuun tuli Catzille musta hetki, jonka turvin Annika Köster viimeisteli Pontevalla 46-40 taukojohdon.

Toinen puoliaika oli Miikka Sopasen sanoin ”eeppistä taistelua”. Ponteva yritti juosta Catziltä jalat alta ja melkein onnistui. Lepistön korilla 8 min. ennen loppua Ponteva johti 60-53. Catz kuitenkin nousi Natalie Dayn korein 60-62 johtoon. Sitten Jazmine Perkins otti ratkaisut omiin käsiinsä ja näytti miksi hän Pontevaan on tullut. Perkinsin neljä peräkkäin onnistunutta kolmen pisteen koria ja upea Dayn heiton torjunta olivat ottelun ratkaisu, joilla räjäytettiin 712 katsojaa hurmokseen, ja Ponteva johti ottelua ratkaisevasti 74-66. Aleighsa Welchin vapaaheitot ja Roosa Kososen kolmonen toivat vieraat vielä liki, mutta Catz ei saanut enää rikkomallakaan Pontevaa kiinni ja kotijoukkue sai pitää pallon käytännössä loppuun. Hieno voitto takasi, että kevään hurmos saa vielä jatkoa.

Catz pelasi ottelun käytännössä aloitusviisikollaan, sillä penkiltä vain Karoliina Rytkönen (2/0/15min) ja Vilma Kesänen (4/0/8min) antoivat edes hetken levähdystaukoa viisikolle. Vieraitten kapteeni Aleighsa Welch (15/11/7s/2r/1t/40min) urakoi käsittämättömästi koko pelin. Pointti Valencia McFarland (10/11/4s/1r/37min) pelasi myös lähes koko pelin. Catzin voittopelien sankari Natalie Day (17/6/2s) pelasi virhevaikeuksiensa takia ”vain” 35 minuuttia. Parhaana palkittu Veera Pirttinen (14/4/1s/2r/35min) ja Roosa Kosonen (9/5/1s/29min) urakoivat myös hurjan hienon pelin.

Ponteva piti hurjaa tempoa yllä koko pelin. Päävalmentaja Sopanen peluutti tasaisesti kymmenikköään, josta jokainen pääsi myös piste ja levypallotilastoon. Pontevan paras oli loppupelin hurjalla korisumallaan Jazmine Perkins (18/7/1s/2r/2t). Janoisimpana palkittiin Pontevan hyökkäyksen primusmotor Anni Jämsä (7/4/3s). Titta-Riina Lepistö (11/3/1s) oli Pontevan alkupelin tarkkakäsi. Saara Wahlgren (10/3/5s/1r) otti vastaan ja antoi osumia todelliseen playoffs –tyyliin, kuten teki myös Henna Salomaa (2/3/3s). ”Villein pelaaja” –palkinnon pokannut Annika Köster (4/1/1/3r) teki korinsa tärkeään paikkaan 1. puoliajan loppuun. Candice Warthen (10/5/5r) ja Taru Tuukkanen (6/5/3s/1r/3t) olivat hekin suurissa rooleissa. Iina Keski-Saari (4/3) ja Hanna Valkeinen (2/1/1s) osaltaan pitivät huolen, ettei ainoallakaan kissalla ollut kentällä hetken rauhaa.

Kommentit pelin jälkeen:

Veera Pirttinen, paras pelaaja, Catz; Oli kova ottelu, jossa molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Meillä paketti pysyi kokonaisuudessaan hyvin kasassa. Ratkaisuvaiheissa kuitenkin helppoja koreja jätettiin tekemättä. HyPo ei päästä meitä helpolla finaaliin.

Jazmine Perkins, paras pelaaja, Ponteva; Kaikkiaan mahtava ottelu. Catz on todella hieno joukkue ja se tuli playoffs tyyliin takaisin taisteluun ottelun voitosta. Meillä on vielä paljon hommia varsinkin puolustuksen kanssa. Hyökkäyspelissä pallon kanssa pitää myös olla huolellisempi, jotta vältetään turhat menetykset. Nämä asiat vielä parannamme tuleviin peleihin.

Mika Haakana, päävalmentaja, Catz; Ottelu oli meiltä ihan ok suoritus. Noustiin hyvin takaisin peliin. Varsinkin toisella puoliajalla tehtiin hyvää duunia sulkemalla HyPo pois hyökkäyslevypalloista. Torstaina jatketaan ja jos pystymme suorittamaan tällä samalla tasolla, voittoon on hyvät edellytykset.

Miikka Sopanen, päävalmentaja, Ponteva; Otettiin kiva voitto tärkeään paikkaan. Tapahtumana tämä oli todella hieno peli. Ensimmäinen puoliaika oli mitä parasta ilotulitusta kuitenkin hyvin puolustavilta joukkueilta. Toinen puolestaan oli eeppistä taistelua. Monessa asiassa jäi meillä vielä parannettavaa ja varsinkin viimeistelyssä. Catz oli tänään aivan huikea joukkue. Viimeiseen välieräpeliin meidän pitää puolustuksessa löytää lääkkeet Catzin heittopeliin. Perusteissa ei ole varsinaisesti mitään muutettavaa, lähinnä on kyse hienosäädöstä.

Ponteva hakee finaalipaikkaa torstaina aivan varmasti samalla taktiikalla. Catz menee finaaliin ainoastaan, mikäli se pystyy jäädyttämään Pontevan vauhdinpidon. Ratkaiseva viides välierä Lappeenrannassa torstaina 12.4. klo 18.30


 

Martissa maanantaina kauden mahtavin matsi!

Naisten korisliigan 4. Välierä: Ponteva – Catz ma 9.4.2018 klo 18.30

Hallitseva Suomen Mestari Hyvinkään Ponteva pelaa maanantaina naisten korisliigan 4. välierässä vuosisadan menestyksekkäimmän joukkueen Catz Lappeenrannan kanssa paikasta kauden koripallon naisten finaaliin. Paras viidestä järjestelmällä pelattavissa pudotuspeleissä Catz johtaa voitoin 2-1. Tämä tarkoittaa sitä, että Pontevan voittaessa, mestaruuden uusintataistelu jatkuu – tappiolla olisi edessä kesätauko ennen aikojaan.

Catzin voitto-otteluissa tahtipuikkoa pisteiden teossa ovat heiluttaneet ensin Natalie Day (31) ja perjantaina Roosa Kosonen (15), näissä peleissä Taru Tuukkanen (16/14) oli Pontevan ykkös-scoraaja. Hyvinkäällä Pontevan murskavoittopelissä Henna Salomaa (22) heilutti tahtipuikkoa ja Catzin suurin tähti Aleighsa Welch (15) ei pystynyt panoksellaan auttamaan vieraita. Catz on peleissään ollut äärimmäisen taitavan aloitusviisikkonsa onnistumisen varassa. Pontevan menestys puolestaan vaatii sen mainostetulta laajalta materiaalilta myös laajaa onnistumista.

Yksi tärkeä seikka Pontevan aiemmassa menestyksessä on ollut fanien mieletön kannustus ja luottamus joukkuetta kohtaan. Maanantaina ja toivottavasti vielä torstainakin HyPo-fanit pääsevät osaltaan todistamaan väitteen todeksi. Ponteva – Catz Martissa maanantaina 9.4. klo 18.30.


 

Etelä-Saimaasta leikattua yllä oleva
Aamupostista leikattua yllä oleva
Kuva on linkki ottelun lehdistötilaisuuteen
Kuva on linkki 2. välieräottelun kohokohtiin.
Kuva: Jorma Vainio
Kuva on leike Aamuposti.Fi uutisista ja linkki sinne.
Yllä Oleva on Leike Aamuposti.Fi -sivuilta
Kuva: Minna Mänttäri / Kuva yllä on Linkki Ete-Saimaan uutiseen toisesta välieräpelistä

Ponteva puolusti Catzin toisessa välierässä lähes lattian rakoon.

Naiset korisliiga 3.4.2018 87 – 52 (24-13, 21-18, 14-9, 28-12) yleisöä 628

Vielä lauantaina Catz oli kauden parhaalla heittopelillään ottanut Pontevasta kovan voiton. Nyt vaihtuivat osat täysin. Kauden ennätysyleisö (628) sai haukkoa henkeään, kun Henna Salomaa ensimmäisen puoliajan kolmosillaan (4/5) löi Pontevan hyökkäyspelin tahdit. Puoliaikaan mennessä jo viisi Pontevan pelaajaa (Salomaa 4, Jämsä, Lepistö, Tuukkanen ja Perkins kukin 1) oli upottanut bonuskorit yhteistarkkuudella 62% (8/13). Puoliajalla Pontevan johto (45-31) oli vielä siedettävä. Toisen puoliajan lukemat 42-21 olivat vakuuttavat!

Vielä kahdeksan minuuttia oli ottelua pelaamatta, Pontevan johtaessa 68-42, kun Catzin päävalmentaja Mika Haakana heitti pyyhkeen kehään ja päätti, että on aika keskittyä jo seuraavaan peliin. Siitä loppuun, siihen asti käytännössä koko pelin urakoinut amerikkalaiskolmikko sai viettää vaihtopenkillä ja kerätä voimia seuraaviin peleihin. Pontevan aggressiivinen puolustus ja aktiivinen siirtymähyökkäys oli siis uuvuttanut kissojen avainpelaajat.

Joukkuevertailuissa Pontevan heittopeli oli luokkaa parempaa (kakkoset HyPo 50% 22/44 Catz: 41% 17/41) niin läheltä kuin kaukaakin (kolmoset HyPo 44% 11/25 Catz 10% 2/20), ainoastaan vapaaheittoviivalta vieraat olivat marginaalisesti tarkempia (HyPo 83% 10/12 Catz 86% 12/14). Levypallot (HyPo 38 Catz 39) meni niukasti Catzille muutamalla hyökkäyslevypallolla. Pontevan puolustus tuotti Catzille 20 menetystä kun kotijoukot selvisi 10 menetyksellä. Koriin johtavat syötöt (HyPo 30 Catz 12) kuvaa varmasti parhaiten HyPon hallintaa.

Catz oli kuin varjo lauantaista.

Aleighsa Welch (15/10/2s) veti tupla-tuplat, mutta hyytyi Pontevan (Köster-Tuukkanen-Kiiskinen) puristuksessa. Samoin kävi lauantain sankarille, kun Natalie Day (10/6/1s) ei tällä kertaa osunut kaaren takaa kertaakaan. Pahiten kuitenkin taisi pettää pointti Valencia McFarland (0/2/4s), jolle ei annettu tilaa tehdä vieraitten peliä lainkaan. Kotoisista Roosa Kosonen (8/6) oli näkyvin. Maajoukkuetakapelaajat Vilma Kesänen (2/1/1s) ja Veera Pirttinen (6/1/2s) näyttivät kovin tuskaisilta Pontevan puristuksessa.

Ponteva palasi takaisin laajalle tasolleen!

Aivan ilmiliekeissä kolmosia (6/10) upottanut Henna Salomaa (22/1/3s) palkittiin Pontevan parhaana. Janoisimman palkinnon sai Jazmine Perkins (10/6/5s/3r), joka hitsautuu Pontevaan joka pelissä enemmän ja enemmän. Saara Wahlgren (7/1/4s) teki suurimman puolustustyön edellispelin sankarin Natalie Dayn pysäyttämisessä. Annika Köster (6/3/3s) sai ehkä parhaiten kuriin Kissojen Welchin. Taru Tuukkanen (13/5/3s) oli tehokkuudessa Salomaan jälkeen kakkosena, kotijoukkueen suurimmilla peliminuuteilla 21:30! Titta-Riina Lepistö (8/2/2s), Candice Warthen (10/5/2s), Anni Jämsä (3/3/3s), Iina Keski-Saari (2/3/2s) ja Hanna Valkeinen (3/4/1s) muodostivat tehokkaasti Pontevan eniten pelanneen kymmenikön, jossa Sopasen peluutus tuotti kaikille peliminuutit välillä 21:30 – 14:49, tusina täydentäneet Silja Kiiskinen (2/3/1s/3t; 7:36) ja Meri Damoiseaux (1/-/1s; 5:23) ottivat peliajasta myös osansa eli rasitus jakautui erittäin tasaisesti…. Kaikki tilastot linkissä.

Ottelukommentit:

Karoliina Rytkönen, Catz; HyPo tuli peliin kovaa, me puolestaan emme olleet valmiina. Oltiin huonoja puolustuksessa ja lisäksi HyPon onnistumiset söivät asennettamme. Jos ei oma valmistautumisemme onnistunut tänään, Lappeenrannassa parannamme tästä varmasti.

Jazmine Perkins, Ponteva, janoisin pelaaja; Hyvältä tuntuu. Teimme tänään sen mitä pitikin. Puolustimme kuten olimme suunnitelleet ja luotimme toisiimme. Palasimme siis yhden huonon pelin jälkeen normaaliin tekemiseemme. Tuunataan perjantaiksi vähän lisää, mutta muuten omalla yksinkertaisella konseptilla jatketaan sarjaa eteenpäin. Henna oli taas tänään upeasti kuumana ja hänelle on todella luottavaista silloin pelata heittopaikkoja.

Mika Haakana, Catz päävalmentaja; Onnittelut ensinnäkin HyPolle voitosta. Omaan piikkiin pitää ottaa, ettemme tulleet valmiimpana peliin. Eiliset treenit olisi sittenkin pitänyt vetää kovemmin. Kaikkinensa olimme sekä fyysisesti, että henkisesti pihalla. HyPo pelasi hyvällä intensiteetillä ja teki koko ajan aloitteet, me puolestaan olimme koko ajan perässä. Ei siis kovinkaan hyvä peli meiltä. Hienoa, että Hyvinkäällä on edelleen paljon yleisöä ja meteliä, vaikka toki silloin kommunikointi kentälle on hieman haastavampaa.

Miikka Sopanen, HyPo päävalmentaja; Me olimme valmiit tähän peliin. Tiesimme tarkalleen, mitä piti tehdä ja sen veimme myös kentälle. Olen myös tyytyväinen ensimmäisen puoliajan hyvään heittopätkään, joka toi meille hyvin itseluottamusta. Osat vaihtuivat 1. ottelusta siis myös hyökkäyspelin suhteen, kun Catz ei nyt osunutkaan lauantain tapaan. Ainoa asia, mihin me todella jo ennen peliä keskityimme, oli puolustuspelaamisemme ja siinä onnistuimme erinomaisesti. Huomisen lepäämme ja sitten valmistaudutaan huolella perjantain peliin. Tämä on kuitenkin ottelusarja, jossa yksi ottelu on vain ”erä voitto” olivat lukemat mitkä vaan. Nyt olemme tilanteessa 1-1, mahdollisesti 5 -eräisessä pelissä.

Kolmas välierä on perjantaina Lappeenrannassa klo 18.30. Jo nyt on varmaa, että ensi maanantaina 4. välierässä finaalipaikka on ensimmäistä kertaa katkolla Hyvinkään Martissa klo 18.30 alkavassa pelissä. Toisessa välieräparissa PeKa otti jo toisen voiton, kun se kaatoi Kotkassakin Honka Espoon.


 

Kuva on linkki YouTube / Lehdistötilaisuus Välierä numero 2
Kuvat ovat leikkeitä Aamuposti.fi - klikkaa ja pääset Aamupostin sivuille.
Kuva on suora linkki Etelä-Saimaan uutiseen
klikkaa ja pääset Basket.Fi Uutiseen
Klikkaa ja näet videona ottelun kohokohdat
Klikkaa kuvaa ja näet lehdistötilaisuuden pelin jälkeen
Kuva on linkki Basket.fi ennakkoon välieristä

Ennakko: Naisten korisliigan välierät käynnistyvät lauantaina

Runkosarjan neljä parasta joukkuetta ovat jäljellä kun välierät käynnistyvät lauantaina. 1. välierässä Lappeenrannassa kohtaavat kauden ykkönen, kevään pronssijoukkue Catz ja runkosarjan nelonen, puolustava Suomen Mestari Hyvinkään Ponteva. Espoossa ottavat yhteen kauden kakkonen ja kevään hopeajoukkue Honka ja kolmonen PeKa Kotkasta.

Catz – Ponteva

Mestaruutta vuoden tauon jälkeen Pontevalta hamuava Catz voitti joukkueitten kaikki runkosarjan keskinäiset kohtaamiset. Joukkueen ylivoimainen tehotrio tulee rapakon takaa. Korialustoilla runkosarjassa on dominoinut Aleighsa Welch (20,4/10,5/3,6s). Kaudelta 2012-2013 Pontevassa pelannut Natalie Day (17,4/9,5/3,0s/2,1) on ollut tasaisen hyvä kaikella tapaa. Valencia McFarland (13,9/5,6/5s/2,4r) on sekä syöttö- että riistokone. Maajoukkuepelintekijä Vilma Kesänen (5,2/1,6/2,3s) liittyi kevätkaudelle joukkueen vahvuuteen. Veera Pirttinen, Karoliina Rytkönen ja Roosa Kosonen täydentävät Catzin seitsikon, jolla on potentiaalia ratkaista näitä pelejä. Mielenkiintoista onkin nähdä millaista roolia coach Haakana tämän seitsikon ulkopuolelta löytää lopulle joukkueelleen…

Ponteva on parantanut peliään kauden edetessä ja lähtee tosissaan haastamaan Catzia heti ensimmäisessä välierässä. Koko kauden on jauhettu Pontevan materiaalin laajuudesta ja nyt sen taso todellakin pääsee oikeaan mittariin. Vimpeliä vastaan pelatun puolivälieräsarjan tilastot toki vahvistavat trendin. Henna Salomaa (16/4/3,3s), Taru Tuukkanen (14/8,7/2,7s/1,3r/1,0t), Candice Warthen (10/5/3,7s/1,7r), Jazmine Perkins (10/2,3/3,3s) kukin vetivät kolmen pelin sarjassa yli 10 pisteen keskiarvoilla. Myös Anni Jämsä (5/2,3/4,3s), Annika Köster (6,7/5,3/1s), Titta-Riina Lepistö (5,3/3,3), Saara Wahlgren (6,7/5/3,0s) ja Iina Keskisaari (5/2/1s) sekä Hanna Valkeinen (3/1/2) olivat merkittävissä rooleissa, peliajan jakaantuen hyvin tasaisesti kymmenikölle. Koko tusina oli tilastoissa, kun Silja Kiiskinen (2/1,5/1t/1,5s) ja Meri Damoiseaux (4/1/1s) vetivät kunnialla omat osuutensa. Yritetään säästää spekulaatiot joukkueitten materiaalin laajuudesta ja varsinkin sen hyödyntämisestä siihen hetkeen, kun tämä sarja on valmis…

Edessä joka tapauksessa on yksi kevään mielenkiintoisimmista taisteluista. Nämä pelit kannattaa tulla paikan päälle katsomaan. Ponteva on järjestänyt vieraspeleihin fanibussin, joten koko sarja on kaikille helposti ulottuville. Ilmoittaudu HyPon sivuilla mukaan ajoissa! Tiistaina on sitten vuorossa Martti ja Hyvinkää klo 18.30

Välierät Lappeenrannan Catz - Hyvinkään Ponteva:

Lauantai 31.3. klo 17.00 Catz – Ponteva / Tiistai 3.4. klo 18.30 Ponteva – Catz (Martti) 

Rytmiryhmä loi hyvää tunnelmaa ratkaisevaan kolmanteen puolivälierään!

Ponteva välieriin puhtaalla 3 – 0 voitolla Vimpelistä

Naiset korisliiga 24.3.2018; 3. Puolivälierä: Hyvinkään Ponteva – Vimpelin Veto 82 – 78 – koko pve-sarja 3 - 0

Vimpelin Veto oli pessyt kasvonsa totaalisesti torstain murskatappiosta ja tuli Hyvinkäälle laadukkaasti. Ponteva puolestaan oli valmiina jatkamaan siitä, mihin edellisessä pelissä jäi, niin hyvin kotijoukkue 1. jakson suoritti ja johti 24-14. Toisella neljänneksellä Pachiyaanna Robertsin johdolla Vimpeli paransi tasoaan – jakso tasan 20-20 (44-34). Kolmas neljännes olikin sitten Vimpelin heiniä, kun Jennifer Mathurin tykitti Taru Tuukkasen virhevaikeuksien johdosta koreja läheltä ja kaukaa. Jakso Vimpelille 13-26 ja tilanne 57-60 vieraille! Viimeisellä neljänneksellä Anni Jämsän otteiden johdolla siirtyi hallinta uudelleen Pontevalle. Varsinkin Annin kolmonen, riisto ja siitä layup koriin nosti tunnelman korkealle. Pontevan 10-0 pätkä käänsikin tilanteeksi kotijoukolle jo 71-65. Vimpeli ei lannistunut ja tuli vielä kantaan. Pontevan rutiini oli kuitenkin taas rautaa ja voittopisteet vapaaheittoviivalta upotti Jazmine Perkins.

Jälleen kerran tasaisesti suorittaneen Pontevan parhaana palkittiin eniten pisteitä tehnyt ja kolme bonuskoria upottanut Henna Salomaa (19/2/3s), joka upotti 100%:sti myös kaikki vapaaheittonsa (6/6). Kotijoukkueen janoisimman palkinnon sai Anni Jämsä (5/5/6s/1r). Taru Tuukkanen (14/7/2s/2r) ehti ennen viidettä virhettään (aika helposti annettua…) nousta kotijoukkojen parhaaksi levypallopelaajaksi vain 22 minuutin peliajalla. Saara Wahlgren (6/2/7s) kirjautti Pontevan parhaan syöttölukeman lisäksi parhaan +/- tilaston (+13). Candice Warthen (11/5/4s/1r) kirjautti joukkueen parhaan kokonaisteholukeman (17). Kaksinumeroisille pisteille pelasi myös Jazmine Perkins (11/3/2s/1r). Titta-Riina Lepistö (-/4/1r) ei tehnyt pisteitä, mutta läsnäolo kentällä oli vahvaa (+/- lukema +6). Annika Köster (8/6/1s), Iina Keski-Saari (5/2), Hanna Valkeinen (3/1/1s) ja Silja Kiiskinen (-/1) myös tilastoilla.

Hienosti taistelleen ViVen paras ja pisteykkönen oli Jennifer Mathurin (21/6/4s). Pachiyaanna Roberts (14/9/2s/3r) ja Sydney Coffey (13/3/2s/1r) huolehtivat osaltaan, että amerikkalaiset miehittivät vieraitten pistetilaston kärjen. Riikka Kujala (10/2/1s/2r) veti joukkueensa parhan +/- lukeman (+7). Lotta Vehka-aho (5/5/5s/1r) puolestaan oli vieraitten syöttökärki. Tuulia Timo (7/-) upotti korinsa 100%:lla tarkkuudella. Noora Järvikangas (6/5/2s/1r), Anni Kujala (2/4/2s) pitivät huolen, että koko vieraitten kentällä suorittanut kahdeksikko myös tehotilastossa.

Jennifer Mathurin, ViVe, Paras pelaaja; Surulliset ovat tunnelmat, koska sarja päättyi tappioon. Taistelimme tänään kuitenkin erinomaisesti, vaikka edellinen peli oli mitä oli. Ja olen ylpeä joukkueestamme, että emme jääneet edellisen pelin murskatappiosta roikuttamaan päitämme. Tänään pelasimme kovaa joukkueena ja teimme tästä hienon taistelun. Onnittelut kotijoukkueelle ja onnea myös jatkoon.

Anni Jämsä, HyPo, Janoisin pelaaja; Olen todella iloinen, että pystyimme puristamaan tänään voiton. Vastustajalle on nostettava hattua, koska tekivät viimeisestä kohtaamisesta hienon ja kovan taistelun. Onnistuimme taas hyvin molemmissa päissä kenttää. Ja jälleen kerran puolustuksen kautta avautuivat myös hyökkäyspelimme onnistumiset. Meidän etumme on, ja tänäänkin ottelun ratkaisu, että pelaamme laajalla ja onnistuvalla rotaatiolla. Nyt levätään yksi päivä, ja sitten lähdetään valmistautumaan ottamaan 1. voitto kaudella myös Catzistä. Omilla vahvuuksillamme ja jatkuvasti kehittyvällä pelaamisellamme sen myös toteutamme.

Jarkko Havu, ViVe, Päävalmentaja; Onnittelut Hyvinkäälle välieräpaikasta. Pontevalla on liignn ylivoimaisesti  paras materiaali ja se näkyy myös näissä sarjoissa. Pahiten se näkyi edellisessä Vimpelin pelissä. Veikkaan menestystä heille myös loppukauteen. Tänään olen ylpeä joukkueen tason nostosta, jolla peliin tulimme. Pelin edetessä paransimme entisestään. Hyökkäyspelillisesti oli meiltä kova suoritus ilman pakotettuja heittoja. Todella lähellä, ettei oltaisi jatkettu maanantaina Vimpelissä, eli ainahan voi jossitella. Käytännössä yhden korin peli, mutta Ponteva oli kuitenkin parempi ja ansaitsi voittonsa.

Miikka Sopanen, HyPo, Päävalmentaja; Suuri kunnia Vimpelille, kun jyrän alta tulivat kilpailemaan. Todella kovassa paikassa näyttivät tänään tasonsa. Pallo pomppi meille ja todella tärkeää oli saada sarja poikki tänään. Tällä 3-0 voitolla Lappeenrannan huilietu tuli kerralla kuitattua ja jopa käännettyä itselle. Tänään ei ehkä ollut aivan meidän paras päivämme, mutta meillä kantti kestää tiukatkin paikat. Meidän intensiteetti ja laaja rotaatio antaa kentälle koko ajan tuoreen ja sopivasti roolitetun kombinaation. Voin olla siis todella tyytyväinen. Fanibussi Lappeenrantaan varmistaa, että me myös huudamme Catzin kumoon.

Ponteva hoiti puolivälieräsarjansa tyylikkäästi suoraan 3-0. Tällä tuloksella joukkue sai koko viikon valmistautumisaikaa välieräsarjaansa runkosarjan voittajan Lappeenrannan Catzin kanssa. Pontevan tilanne on siis itse asiassa ideaalinen, koska Catzille tulee peleistä jopa kahden viikon tauko. Toisessa puolivälieräparissa PeKa hoiti Espoo Basket Teamin samoin 3-0 lukemin. Välierät käynnistyvät lauantaina 31.3. kun Espoossa kohtaavat Honka – PeKa klo 14.00 ja Lappeenrannassa Catz –Ponteva klo 17.00. Pontevan puuhaihmiset lupasivat, että myös fanibussi starttaa Lappeenrantaan.

Basket.Fi uutisoi


 

Runkosarjaa jäljellä enää yksi kotiottelu, sitten päästään pudotuspelien kimppuun.

Naiset korisliiga: EBT - HyPo 74 - 80 (16 - 27 15 - 22 17 - 11 26 - 20)

Ponteva johti Espoossa parhaimmillaan 18 pisteellä, mutta päästi emännät lopulta vähän turhankin lähelle. Pontevan kokemus ja rutiini oli kuitenkin sen verran vahvaa, ettei kotijoukkueelle voittoa enää annettu.

Espoo oli totaalisesti kolmikon Kamilah Jackson (33/26), Zakirah Lewis (18/5/5) ja Lotta Aaltonen (11/8/2s/2r) varassa. HyPon tehot jakautuivat hieman tasaisemmin. Taru Tuukkanen (17/10/5s/3r/3t) oli piste- ja levykärki kaikissa tilastoissa. Anni Jämsä (3/4/5s/1r) oli Tarun ohella syöttökärki. Vahvat tehot suorittivat myös Henna Salomaa (16/3/3s), Jazmine Perkins (15/4/3s/2r) ja Candice Warthen (14/6/4s/2r) Tilastot linkissä.

Ponteva - Kouvottaret lauantaina 17.3. Martissa kello 17.00 on viimeinen runkosarjan ottelu.

Viimeisen kierroksen ottelu voidaan pelata ilman paineita, sillä sarjasijoituksiin tuloksella ei enää ole vaikutusta. Kouvottaret voisi voitolla nousta vielä EBT:n rinnalle, mutta koska Kouvottaret on hävinnyt kaikki ottelunsa Espoolle, se jäisi tasapisteissä kuitenkin seitsemänneksi. Ponteva puolestaan hakee ottelusta hyvää virettä jo tiistaina alkaviin pudotuspeleihin. Suoran paikan välieriin ottavat Lappeenrannan Catz ja Espoon Honka, ellei HBA yllätä Honkaa viimeisessä ottelussa, jolloin PeKa voisi nousta espoolaisten ohi. Ilman yllätystä puolivälierä parit ovat PeKa – Espoo Basket Team (voittajalle välierissä vastaan Honka) ja Ponteva – Vimpeli (voittajalle välierissä Catz).

Puolivälierät Ponteva – Vimpelin Veto käynnistyvät jo ensi tiistaina 20.3. Martissa klo 18.30

Puolivälierien koko aikataulu:

Tiistai            20.3. klo 18.30 Ponteva – Vimpeli (Martti)

Torstai           22.3. klo 18.30 Vimpeli – Ponteva

Lauantai       24.3. klo 17.00 Ponteva – Vimpeli (Martti)

Tarvittaessa: (jatkoon pääsy vaatii kolme voittoa)

Maanantai      26.3. klo 18.30 Vimpeli – Ponteva

Keskiviikko   28.3. klo 17.00 Ponteva – Vimpeli (Martti)

yllä Aamupostista 15.3.2018 leikattua
Taru Tuukkanen vuorostaan ohjausvastuussa Ponteva - Huima -pelin aikalisällä.

Pelaajat suunnittelivat Pontevalle voiton Huimasta

Naiset korisliiga 10.3.2018; Ponteva – Huima 105 – 46 (28-17, 30-7, 26-13, 21-9)

Pontevan naiset suunnittelivat ja pelasivat oman päänsä mukaan runsaan voiton Äänekosken Huimasta. Päävalmentaja Miikka Sopanen sai tyytyväisenä seurata vierestä, kun pelaajat hoitivat hommat. Ottelun sävel oli selvä ensi minuuteista lähtien. Huiman materiaali ei kerta kaikkiaan riittänyt Pontevalle, joka rallatteli lopulta kauden suurimman voittonsa.

Tarkasti heittäneen Pontevan parhaana palkittiin Saara Wahlgren ja janoisimpana Silja Kiiskinen. Tehot jakaantuivat todella laajasti: Saara Wahlgren (13/3/4s/3r), Silja Kiiskinen (11/6/2s/1r), Hanna Valkeinen (10/2/1s/1t), Taru Tuukkanen (15/10/5s/2r), Jazmine Perkins (19/2/2s/3r/1t), Candice Warthen (18/4/3s) tehtailivat kukin kaksinumeroiset tehot. Anni Jämsä (8/1/2s/2r), Henna Salomaa (5/3/2s/1r/1t), Meri Damoiseaux (4/1/1s/4r), Iina Keski-Saari (2/3/4s) ja Jovana Stojanovski (-/1/2s) pitivät huolen, että koko 11 pelaajan rotaatio merkkautti mm. ainakin yhden koriin johtavan syötön / pelaaja! Kaikki tilastot linkissä.

Äänekosken paras oli Heta Äijänen (16/1/1s/3r/1t). Kenya Robinson (4/4/1r/1t), Riina Kärkkäinen (5/5/3s/1r), Venla Liimatainen (7/5), Henna Riikka Paajanen (2/4/4s/1r), Lotta Kymäläinen (5/1/3s), Inka Åkerlund (5/1/1s) ja Mimmi Peuhkuri (2/-/-) täydensivät urhoollisesti taistelleen Huima-kahdeksikon.

Kommentit ottelun jälkeen:

Venla Liimatainen, Huima; Ihan ei mennyt niin kuin olimme suunnitelleet. Emme saaneet hyökkäyskuvioitamme käyntiin ihan harjoitusten malliin. Puolustuksessa onnistuimme onneksi edes ajoittain.

Silja Kiiskinen, Ponteva, janoisin pelaaja; Hyvä peli, jossa saimme laajasti onnistumisia. Pidimme hyvin päämme kasassa, vaikka eroa tuli reilusti. Kaikki pelasivat tänään hienolla fiiliksellä ja hyvien kavereitten kanssa on kivaa juosta pallon perässä.

Juuso Sainio, Huima, päävalmentaja; Hyökkääminen oli tänään meille todella haastavaa. 1. jaksolla maltoimme vielä toteuttaa, mutta sitten vain ajoittain. HyPoa vastaan se ei vaan riitä. Kiitos kuitenkin HyPolle, ettei se missään vaiheessa ottanut jalkaa kaasulta. Juuri tämä on meille parasta mahdollista oppia. Pontevan peliä on hienoa katsoa, niin laaja on joukkueen materiaali. Meidän tiemme puolestaan on vasta alussa.

Miikka Sopanen, Ponteva, päävalmentaja; Olen todella iloinen ja tyytyväinen joukkueemme ilmeestä. Valmistauduimme tähän peliin hieman eri tavalla eli vastuutimme pelaajia pelisuunnitelman teossa ja sen toteutuksessa. Onnistuimme siinä ja vielä erinomaisella asenteella. Materiaalierosta huolimatta Huima oli hyvä vastus. Jos emme olleet täysin valmiina, Huima kuittasi heti. Huima pelasi kovaa ja kilpaili kunnialla loppuun saakka. Näillä eväin Huimalla on tulevina vuosina edessään hyvä tulevaisuus.

Pontevan runkosarja täydentyy ensi keskiviikkona EBT:n vieraana (Espoonlahdessa klo 18.30) ja viimeisessä kotiottelussa lauantaina Martissa 17.3. kello 17.00, kun pudotuspelipaikasta tiukasti taisteleva Kouvottaret saapuu Marttiin.


 

Ennakko: Pontevalla Huima vastus lauantaina Martissa

Uudistunut Äänekosken Huima on Pontevan lauantai-illan vieras naisten korisliigassa. Mervi Nurmen jälkeen on valmennusvastuun ottanut Juuso Sainio. Edellisvierailulla Hyvinkäällä esiintyneistä amerikkalaisista Suriya McGuire ja Tyler Gilbert eivät enää edusta Huimaa ja kolmas eli Jazmine Perkins puolestaan on nyt Pontevan riveissä. Joukkueeseen teki paluun ikihuima Kenya Robinson, joka ei esittelyjä kaipaa, niin moneen kertaan hänet on jo täälläkin esitelty. Sarjajumbo Huiman kotimaisista Riina Kärkkäinen, Heta Äijänen ja Emma Virtanen ovat olleet parhaiten esillä.

Ponteva hakee Huiman kustannuksella jo kuudetta peräkkäistä kotivoittoaan. Ponteva on viimeksi hävinnyt Martissa Tammikuun puolivälissä, kun HBA haki yllätyspisteet Martista. Tuo tappio saattoi koitua Pontevalle kohtalokkaaksi ainakin 3. sijan taistelun kannalta, sillä PeKa on edelleen kaksi voittoa Pontevan edellä. Ennen kolmea viimeistä kierrosta Vimpeli puolestaan on Pontevaa jo kaksi voittoa perässä, joten Pontevan neljäs sija olkaa olla jo melkoisen lopullinen sijoitus. Voitolla runkosarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussaan Ponteva toki edelleen säilyttäisi myös teoreettisen mahdollisuuden kolmossijaan.

Naiset korisliiga 10.3.2018 Martissa klo 17.00 Ponteva - Huima


 

KUVA; Jorma Vainio / Aamuposti 28.2.2018
Kuvat yllä ovat leikkeitä Aamupostin nettiversiosta - klikkaa kuvaa ja pääset aamupostin sivuille!

Ponteva kiri Vimpelin ohi viimeisen kympin ryhtiliikkeellä

Naiset korisliiga 28.2.2018: HyPo – ViVe 77 – 69 (21-23, 18-20, 14-16, 24-10)

Pontevalta löytyi Vimpeliä enemmän tuoreutta ottelun ratkaisseella viimeisellä kymmenminuuttisella, kun se käänsi kuuden pisteen tappioaseman kahdeksan pisteen voitoksi. Vimpelin aloitusviisikon pelaajien jalat olivat jo väsyjä isojen minuuttien uurastuksesta, kun puolestaan varsinkin Jazmine Perkins ja Candice Warthen näyttivät miksi he ovat Pontevan vahvistuksia – he olivat todellisia vahvistuksia myös puolustuspelissä. Yhtä ratkaisevaa oli Taru Tuukkasen tason nosto hyökkäyspelissä silloin, kun peliä ratkottiin. Myös Titta-Riina Lepistön erinomaiset ottelut saivat jatkoa.

Pontevat Taru Tuukkanen (28/13/6s/2t), Titta-Riina Lepistö (11/6), Jazmine Perkins (11/4/1s/1r/1t) ja Candice Warthen (10/5/2s/3r/2t) tehoillaan ja tekemisellään olivat selvästi kotijoukkueen parhaat pelaajat. Warthen ja Lepistö olivat myös kotijoukkueen +/- tilaston parhaat. Annika Köster (2/3/1s/1r) ja Saara Wahlgren (-/4/4s) pääsivät myös +/- tilastossa plussalle. Henna Salomaa (5/4/5s), Anni Jämsä (3/2/3s), Iina Keski-Saari (5/1/1s/1t) ja Hanna Valkeinen (2/1) olivat myös voittoa rakentamassa.  

Vimpelin paras Pachiyaanna Roberts (24/6/1s/5r) oli tutusti vieraitten tarkin tehokkain pelaaja. Noora Järvikangas (12/9/5s/1r) oli erinomainen ja vieraitten puolustuslevypallopelin (9) sielu. Sydney Coffey (11/4/4s/3r/1t) oli kolmas jättiminuutit urakoinut vieras. Jennifer Mathurin (11/8/1s) oli erinomainen niin kauan kuin jaksoi. Anni Kujala (5/5/3s/1r) ja Riikka Kujala (5/2) olivat myös lopulta kapeaksi jääneen Vimpelin roolituksessa korkealla. Kaikki tilastot linkissä.

Kommentit pelin jälkeen:

Pachiyaanna Roberts, ViVe, paras pelaaja: ”Tappiosta huolimatta pelasimme mielestäni kokonaisuudessaan hyvän pelin. Kotijoukkue HyPo on hyvä joukkue ja ottelun lopussa se pakotti meidät pois omasta pelisuunnitelmastamme. Varsinkin HyPon riistot olivat meille myrkkyä.”

Jazmine Perkins, HyPo, janoisin pelaaja: ”Kolmella ensimmäisellä jaksolla emme olleet parhaimmillamme ja hyökkäyspelimme oli huolimatonta. Neljännen jakson yritys ja asenne tekemiseen oli niin hyvää, että sen siirrämme myös tuleviin peleihin. Joukkuekemiamme on erinomaista. Kaikki kunnioittavat toisiansa, kaikki ovat valmiita kantamaan vastuuta ja tämä kaikki vielä erinomaisella huumorilla.”

Jukka-Pekka Kujala, ViVe, valmentaja: ”Olimme hyvällä ilmeellä tänään liikkeellä. Varsinkin kolme ensimmäistä jaksoa olimme parhaimmillamme. Lopussa ote kuitenkin hieman kirposi HyPon puolestaan kiristäessä tahtiaan. Kokonaisuudessaan paljon positiivista, jotka pitää ottaa jatkossakin mukaan tuleviin peleihin. HyPo oli todellakin ihan eri joukkue kuin se, jonka tammikuussa Vimpelissä voitimme. Jatkossa jos HyPon aiomme voittaa, pitää meidän onnistua koko 40 minuuttia.

Miikka Sopanen, HyPo, päävalmentaja; Voitimme tänään hyvin valmennetun joukkueen, jossa hyvä vahvistuskolmikko täydentää laadukasta kotimaista osastoa. Itse ajattelimme tänään peliä kolme ensimmäistä jaksoa liikaa hyökkäyksen kautta. Viimeisellä neljänneksellä saimme tutun hurmoksen päälle ja silloin meitä on vaikea voittaa. Hyökkäyspelimme aukesi parhaimmilleen, kun Mathurin enää puolustanut Tarua. Olen ylpeä siitä, miten joukkueestamme löytyy aina tarvittaessa ylpeyttä ja tahtoa kääntää vaikeatkin tilanteet voitoksi. Peliä ratkoivat taas lopulta kuitenkin ne pelaajat, jotka heittivät itsensä likoon puolustuspelaamisella.

Ponteva otti ViVe -voitollaan tukevan otteen runkosarjan neljännestä sijasta ja samalla puolivälierien kotiedusta. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä puolivälierävastus on juuri Vimpeli. Tämä olettamus tulee siitä syystä, että kolmonen PeKa tyrmäsi Catzin. Kun lisäksi sarjakakkonen Honka hoiti viime minuutilla voiton kotiin Forssassa, tilanne sarjan viiden ensimmäisen osalta vahvistui entisestään. Taistelussa kuudennesta eli viimeisestä puolivälieräpaikasta Kouvottaret tyrmäsi Äänekosken, mutta kun EBT otti kotitappion HBA:lle, on etu vahvasti nyt Kouvottarilla.

Ponteva jatkaa pelejään jo lauantaina, kun se matkustaa HBA:n vieraaksi Mäkelänrinteelle – peli klo 17.00.


 

Catz voitti Pontevan avausneljänneksen karkumatkallaan

Naiset korisliiga 21.2.2018 Catz – Ponteva 78 – 69 (25-13, 21-17, 14-19, 18-20)

Sarjajohtaja Lappeenrannan Catzin riittävän vahva avausjakso riitti lopulta myös voittoon. Titta-Riina Lepistön ja Candice Warthenin kovan panoksen johdolla Pontevan loppukiri otti Catzin parhaimmillaan 21 pisteen johtoa kiinni aina kuuden pisteen päähän. Ihan loppuun asti kiri ei riittänyt, vaan Catzin amerikkalaisten tehorio pystyi hoitamaan tärkeät sarjapisteet kotijoukkueelle. Samalla katkesi Pontevan kuuden ottelun mittainen voittoputki – Catzin putki puolestaan kasvoi jo 16 voiton mittaiseksi.

Trio Natalie Day (15/15/6s), Aleighsa Welch (27/9/8s) ja Valencia McFarland (14/6/5s) oli tehoillaan Pontevalle tällä kertaa liikaa. Pontevan peli löysi oikeisiin uomiinsa, kun penkiltä tuplat vetänyt Titta-Riina Lepistö (11/11/2s/2t) ja Candice Warthen (12/6/4s) alkoivat ottaa vastuuta. Kaikki tilastot linkissä.

Pontevan tappio tarkoitti Vimpelin voittaessa putoamista sarjassa Vedon taakse viidenneksi. Forssa puolestaan voitollaan Kouvottarista säilytti eriomaiset mahdollisuudet pudotuspeleihin.Pontevan seuraavassa kotiottelussa keskiviikkona 28.2. klo 18.30 pelataan taas isoista panoksista.

https://esaimaa.fi/uutiset/urheilu/85407ce3-d816-466b-9229-fa850e46608e

Linkissä Etelä-Saimaan sanomien otteluselostus


 

yllä olevat Aamupostista 2018 02 19 leikattua
Elämäni Sankari -organisaation nokkamies Henrik Norrena julkisti Pontevan liigajoukkueen valinnan Elämäni Sankari -kummijoukkueeksi!

Elämäni Sankari -kummijoukkue Ponteva kaatoi Hongan ”3. finaaliuusinnassa”

Naiset korisliiga 17.12.2018: Ponteva – Honka 84 – 80 (21-15, 16-23, 20-18, 27-24)

Hongalla oli ottelussa aivan hurja tehokolmikko. Elämäni Sankari -kummijoukkueeksi nimitetty Ponteva oli kuitenkin vieraita laajempi uuden kauden kolmannessa kohtaamisessa ja ansaitsi voittonsa huikean hienossa ja yleisöön menevässä ottelussa.

Ensimmäisen puoliajan ylivoimaisin pelaaja oli Hongan Heta Korpivaara, joka oli taukoon mennessä upottanut jo 18 pistettä. Ponteva pysyi pelissä etenkin Candice Warthenin huippuheittopelin myötä. Kun Ponteva toisella puoliajalla sai Korpivaaran jo kohtuullisesti kuriin, kantoi koko peliajan urakoinut Kiana Johnson puolestaan Honkaa pelissä mukana. Viimeisellä neljänneksellä Ponteva upotti kolmoset (4/5) neljän pelaajan (Wahlgren, Salomaa, Keski-Saari ja Jämsä) voimin ja teki eroa. Suurin tehotähti oli toki ratkaisuhetkien ammattilainen tutusti Taru Tuukkanen, jonka piikkiin kuului myös ottelun voittokori ja sen perään ratkaiseva puolustuslevypallo.

Pontevalla laaja kaarti onnistujia

Taru Tuukkanen (20/11/8s) nousi jälkijakson tehoillaan lähelle triplatuplaa – syöttöjäkin oli muhkeat kahdeksan. ”Syöttäminen on tosi kivaa, kun vastustaja yrittää tuplata.” Candice Warthen (17/5) pelasi jälleen mahtavan heittopelin. Yksi tärkeimmistä ratkaisijoista oli myös Iina Keski-Saari (14/2). Henna Salomaa (11/2/3s) oli neljäs kaksinumeroisille pisteille noussut kotijoukkueen pelaaja. Uusi joukkueen ilopilleri Jazmine Perkins (7/6/3s) näytti pienelläkin peliajalla osaamisensa ja nopeat jalkansa puolustuksessa. Hanna Valkeinen (5/1/2s), Anni Jämsä (3/-/4s/1s), Saara Wahlgren (3/1/2s/2r), Titta-Riina Lepistö (2/2/1s) ja Annika Köster (2/3/1t) puolestaan takasivat, että ratkaisuja uskaltaa ja osaa ottaa koko kentälle pääsevä kymmenikkö.

Hongan tehokolmikko ei saanut riittävästi tukea

Kiana Johnsonin (21/11/10s/4r) huippupeli triplatuplineen, Heta Korpivaaran (24/5/5s/1r) hurja heittotarkkuus eikä edes Wilesia Hardyn (18/8/1s/2r) voima riittänyt viemään Honkaa voittoon. Muista honkalaisista ainoastaan Kaisa Kuisma (13/2/5s/1t) osui tuttuihin koreihin hienosti. Kvartetin takana viisikossakin pelannut Kia Vaalavirta (1/3/1s) ja penkkiläisistä vain Saara Sandell (3/2/2s) saivat nimensä pistetilastoon. Todella kapealla rosterilla varsinkin Roosa Lehtorannan poissaolosta kärsinyt Honka joutui siis urakoimaan. Tuloksena tiiviistä peluuttamisesta oli kuitenkin hieno ja viihdyttävä peli. (Kaikki tilastot linkissä)

Sarjan kärkijoukkueet Honkaa lukuun ottamatta pitivät vastustajansa kurissa, joten sijoitukset sarjataulukossa säilyivät ennallaan. Keskiviikkona Ponteva matkaa sarjakärki Catzin vieraaksi, joten nykypontevan mittaaminen jatkuu parhaalla mahdollisella tavalla. ”Elämme nyt päivä kerrallaan ja joukkueellamme on paljon sisään ajettavaa. Toki haluamme pelata välierissä ja finaalissa, mutta sarja on vielä vaan niin kesken, mennään nyt vain yksi asia kerrallaan.” kommentoi Miikka Sopanen lehdistön kysymystä mahdollisesta Honka – HyPo välierästä.

Muut kommentit ottelun jälkeen:

Kiana Johnson, Honka, paras pelaaja; Hyvä peli meiltä kaikkiaan, vaikka meiltä puuttui avainpelaajia. Menetimme toki liikaa pisteitä vapaaheittoviivalta. Kaikki antoivat kuitenkin hyvän panoksen, mutta lopussa jäimme vain vähän kapeaksi.

Taru Tuukkanen, Ponteva, paras pelaaja; Olen tosi tyytyväinen voitosta. Vaikkemme sarjan kärkijoukkueen tehotrioa ihan kuriin saaneetkaan, pystyimme silti laajempana joukkueena ottamaan voiton.

Kimmo Kujansivu, Honka, päävalmentaja; Onnittelut voittaneelle joukkueelle. HyPo oli just tuon verran parempi. Olen kuitenkin ylpeä joukkueemme hyvästä taistelusta. Pieni oli ero ja olisihan tuo peli voinut ihan hyvin kääntyä myös meille.

Miikka Sopanen, Ponteva, päävalmentaja; Tyytyväinen voi olla, kun voitetaan Hongan tasoinen joukkue. Puolustuksemme ei kuitenkaan ollut ihan sitä mitä olisin halunnut. Toki mj-tauon takia emme myöskään päässeet koko joukkueena valmistautumaan peliin kuten olisimme halunneet. Meillä on kuitenkin niin laaja materiaali, että puolustuspelimme pitää olla paljon aggressiivisempaa koko peliajan. Onneksi kuitenkin olimme lopussa myös onnekkaampia.

Naisten korisliigan uutisiin:


 

Basket.Fi uutisoi liigakierroksen hienosti - klikkaa kuvaa ja pääset uutiseen.
Jazmine Perkins
Kuva: Basket.Fi / Francois Perthuis

Jazmine Perkins vahvistaa Pontevaa

Jazmine Perkins siirtyy Äänekosken Huimasta Hyvinkään Pontevaan loppukauden mittaisella sopimuksella. Huima siivosi rosteriaan viime viikolla ja samassa yhteydessä Jazmine Perkins teki omat johtopäätöksensä. Hyvinkään Pontevassa oli ulkomaalaiskiintiössään tilaa vielä yhdelle pelaajalle, joten se tarjosi työpaikan taitavalle Jazmine Perkinsille. Laiturina pelaava 178 senttinen Washington Staten kasvatti Perkins pelasi Huimassa hienoin keskiarvoin: 17,1/7,4/4,2s. 28-vuotias Perkins pelasi Huimassa myös kaudella 2015-2016 yhdessä Anni Jämsän kanssa ja silloin palkintona kaudesta oli pronssinen mitali.

Pontevan päävalmentaja Miikka Sopanen löysi Perkinsille heti roolin joukkueeseen; ”JP:n ominaisuudet sopivat hyvin meidän pelitapaan, ja etenkin puolustuspäässä uskon hänen tuovan meille merkittävää lisäarvoa. Ajamme JP:n sisään joukkueeseen kaikessa rauhassa, tähtäimenä pudotuspelit joiden alkaessa pyrimme olemaan joukkueena valmis ja yhtenäinen.”

Jazmine Perkins kommentoi loppukauden kestävää sopimustaan seuraavasti; ”On suuri kunnia saada tulla osaksi Hyvinkäätä ja jatkaa loppukausi Pontevassa. Toivottavasti pääsen nopeasti sisään joukkueeseen ja toimivaan yhteyteen uusien joukkuekavereitten ja valmennuksen kanssa yhteinen tavoite mielessämme. Tavoitteemmehan ei ole pelkästään päästä finaaliin vaan myös voittaa mestaruus.”

Perkins ja Ponteva yhteistyössä ensimmäisen kerran Martissa lauantaina 17.2.2018 klo 17.00 ottelussa Hyvinkään Ponteva - Honka, Espoo


 

Maajoukkuetauolta Honkaa vastaan - Taru Tuukkanen oli ylivoimaisesti maajoukkueen tehokkain pelaaja Romaniaa vastaan - lauantaina Pontevan paidassa tehot saakoon tuta Honka.

Ennakko: Ponteva – Honka osa 3 Lauantaina Martissa klo 17.00

Hyvinkään Pontevan naiset kohtaavat kauden korisliigassa Espoon Hongan jo kolmannen kerran. Edelliset kaksi kevään finalistien kohtaamista Honka on hoitanut suvereenisti – ensin lokakuussa Hyvinkäällä Heta Korpivaaran (27/8) tehoin koriluvuin 60-80 ja joulukuussa Espoossa Wilesia Hardyn (30/15) johdolla 80-62. Keskinäisissä kohtaamisissa Honka on saanut puolustuksellaan jäädytettyä Pontevan hyökkäyspelin. HyPon pelaajista voidaan sanoa vain Candice Warthenin onnistuneen molemmissa peleissä, eli Hongan kaatoon vaaditaan Pontevalta taas onnistumisia laajalla rintamalla.

Honka on suorittanut sarjassa muutenkin tuloksekkaasti, onhan sillä 17 voittonsa vastapainona toistaiseksi vain kolme tappiota. Sarjakakkosen (17/3) saldo onkin vain pari voittoa sarjakärki Catzin (19/1) vastaavasta. Neljäntenä sarjassa oleva Ponteva (13/7) jahtaa lähinnä kolmantena olevaa PeKaa (14/6) ajatellen runkosarjan kolmatta sijaa. Nelossijakin vaatii voittoja, sillä Vimpeli (12/8) hengittää vain yhden tappion perässä.

Honka hakee ottelussa viidettä peräkkäistä voittoaan. Tammikuussa Honka otti peräkkäin kaksi vierastappiota - ensin Kouvottarilta tuli pataan ja perään Catz oli vahvempi. Ponteva puolestaan yrittää venyttää voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi. HyPo on viimeksi hävinnyt tammikuun 14. kun HBA yllätti Martissa viheriä-valkoiset. Tuohon tappioon onneksi pysähtyi Pontevan neljän ottelun tappioputki.

Honka on kaikkiaan todella laadukas ryhmä. Pistekärkenä häärää yksi Suomikoriksen kärkinimistä Heta Korpivaara (18,3/7,1/3,1s). Amerikkalaisista väkivahva Wilesia Hardy (15,4/12,5/3,4s/2,7r) ja huipputaitava Kiana Johnson (17,5/6,6/5,9s/3,5r) kuuluvat koko liigan parhaimpiin pelaajiin kaikilla mittareilla. Roosa Lehtoranta (11,1/3,0/2,1s/1,4r) on joukkueen kolmoslinko. Pontevassakin muutama vuosi sitten pelannut Kaisa Kuisma sekä Saara Sandell ja Kia Vaalavirta saavat Kimmo Kujansivun rotaatiossa myös isot vastuut.

Pontevan Taru Tuukkanen (17,9/11,5/4,0s/1,6r/2,2t) on Espanjasta palattuaan ollut Pontevalle jälleen tuttu tuki ja turva molemmissa kenttäpäädyissä. Candice Warthen (13,0/4,8/2,5s/1,4r) ja Henna Salomaa (13,4/2,5/2,8s/0,9r) ovat Tuukkasen ohella kantaneet suurimman vastuun pisteiden teossa. Annika Köster (8,8/6,6/1,7s/1,3r) ja Titta-Riina Lepistö (7,1/3,6/1,2s/0,8r) ovat myös käyttäneet peliaikansa tehokkaasti. HyPon omista kasvateista Anni Jämsä (4,5/2,7/3,6s/1,1r) on huolehtinut Pontevan hyökkäyspeliin vauhtia ja nouseva nuori Meri Damoiseaux (3,3/0,5/0,5s) on valmis uusiin urotekoihin. Kuten mainittua, Honka pelissä tarvitaan koko joukkueelta laajasti onnistumisia.

Ponteva – Honka, molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä playoffs –asemia luotaava ottelu siis Martissa lauantaina klo 17 alkaen.


 

Kuvat yllä ovat lehtileikkeitä Aamupostin 16.2.2018 numeroon.

Yllä leikattuna Aamuposti 12.2.2018 uutinen

Pontevan viimeisen neljänneksen ryhtiliike riitti Forssan kaatamiseen

Naiset korisliiga 3.2.2018 FoA – Ponteva 74 : 79 (21-20, 13-14, 20-18, 20-27)

Taru Tuukkasen neljä peräkkäistä koria päätösneljänneksellä ja Henna Salomaan voittokolmonen tilanteeksi 68-76 olivat ne niitit, joilla Forssa kaatui lauantaina Feeniksissä.

Forssa sinnitteli pelissä mukana vain ja ainoastaan Mia Loydin (37/10/1s/2r) huippupelin ansiosta. Muista Forssalaisista vain Minna Sten (9/8), Alexandra Green (9/5/5s) ja Asta Leinonen (8/3/1s) pystyivät lauantaina liigatason pelaamiseen.

Vaisu oli Pontevakin, mutta kuitenkin riittävän paljon Forssaa laajempi. Taru Tuukkanen (22/11/2s/3r/1t) otti ohjat käsiin viimeisellä neljänneksellä. Henna Salomaa (23/1/2s) heitti hanakasti ja osui riittävällä tarkkuudella. Candice Warthen (15/6/1s/4r) hukkasi monta avopaikkaa, mutta riistoillaan haki HyPolle monta uutta pallonhallintaa. Annika Köster (5/7), Saara Wahlgren (6/2/3s), Titta-Riina Lepistö (6/1), Iina Keski-Saari (2/6) ja Hanna Valkeinen (-/1) tilastoille toki pääsivät, mutta kaukana omasta parhaasta tasostaan. Anni Jämsä puuttui kokoonpanosta.

Ponteva säilytti voitolla paikkansa liigan nelosena, kun kaikki muut kierroksen ottelut päättyivät odotettuihin kotivoittoihin. Maaottelutauko vie Taru Tuukkasen ja Saara Wahlgrenin Salmisen Pekan komentoon, sinne menee myös HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen. Suomi – Romania ensi lauantaina ja kotoinen liiga jatkuu Hyvinkääällä 17.2. klo 17.00 ottelulla Ponteva – Honka.

Basket.Fi uutiset liigakierroksesta


 

Kuva on linkki aamupostiin (Kuva Jorma Vainio teksti Pasi Honkanen)

Ponteva nylki karhun heti tauon jälkeen!

Naisten korisliiga 31.1.2018 Ponteva – Peli-Karhut 86 – 77 (21-15, 15-28, 31-8, 19-26)

Martissa pelattiin keskiviikkona jo täyttä playoffs –palloa, kun Ponteva ja PeKa mittelevät sarjan kolmospaikasta.  PeKa johti puoliajalla Akilah Simsin hyökkäystehojen ja Megan Mullingsin puolustuspelin ansiosta jo 7 pisteellä 36-43. Ponteva tuli kopista hurjalla puolustusasenteella; ensimmäiset 7 minuuttia 21-2 ja jakso kaikkiaan 31-8! Vieraitten puolustus haavoittui pahasti, kun Megan Mullings sai jo neljännen virheensä. Anni Jämsä syötteli tarkasti ja Pontevan isot Taru Tuukkanen ja Annika Köster upottivat pisteitä läheltä. Saara Wahlgren, Hanna Valkeinen ja Henna Salomaa puolestaan upottivat korinsa kaukaa. Ponteva johti neljännellä jaksolla parhaimmillaan jo 21 pisteellä (72-51), mutta PeKa kaunisteli lopun 14-26 ja puristi eron lopulta yhdeksään pisteeseen. Ponteva oli voittanut sarjan kolmossijan kannalta äärimmäisen tärkeän kamppailun ja on enää voiton päässä kotkalaisista.

Otteluisännän Hyvinkään seurakunnan puolesta palkitsi kirkkoherra Ilkka Järvinen Pontevan parhaana Anni Jämsän (7/5/6s/2r), joka oli kentän paras koriin johtavien syöttöjen antaja. Tehokas oli Anni myös hyökkäyspäässä varsinkin ottelun alussa upottaen molemmat Pontevan 5-0 johtoon vieneet korit. Pontevan Tehokkain oli Taru Tuukkanen (19/8/2s/3r). Kolmoset (3/3) 100% tarkkuudella upottanut Henna Salomaa (15/2/2s) oli kovin bonusviivan takaa ja upotti myös kaikki vapaaheittonsa (4/4) ja kun kakkosista (1/2) toinen meni koriin oli 100%:n tarkkuus aika liki. Annika Köster (14/4/3s) oli tarkin kahden pisteen heittäjä (6/7) 85,7%:n tarkkuudella. Saara Wahlgren (11/4/3s/2r) palkittiin Craftersin janoisimman palkinnolla. Candice Warthen (9/3), Titta-Riina Lepistö (6/2/1s) ja Hanna Valkeinen (5/-/3s) tehoillaan huolehtivat, että Pontevan onnistujien kaarti oli todella laaja.

Vieraitten parhaana palkittiin myös syksyn Hyvinkään pelin paras Akilah Sims (30/12/2s), joka oli lähes pitelemätön. Kun Ponteva joutui rikkomaan Simsiä, upotti tämä myös vaparit tarkasti (9/9). Megan Mullings (11/3/2s/2r) pystyi puolustamaan Taru Tuukkasta, mutta otti liikaa virheitä joutuen liiaksi penkin puolelle. Kolmas amerikkalainen Daisha Simmons (10/7/5s) oli kolmas kaksinumeroisille pisteille päässyt kotkalaispelaaja. Anissa Pounds (8/1/2s/4r) ryösti hanakasti Pontevan poikittaissyöttöjä ja juoksi niistä helppoja nopeita. Linda-Lotta Lehtoranta (5/1/3s) hakee vielä parasta teräänsä pitkän loukkaantumisensa jäljiltä. Elina Oravakangas (6/1) upotti pari kovaa kaukokoria ja Laura Lehtranta (3/-/1s) yhden. Kaikkiaan PeKan tehot jäivät suurimmalta osin sen kiven kovan aloitusviisikon varaan, eli HyPoa kapeammaksi.

Tilastot kaikkiaan. Ponteva oli tänään lopulta lähes kaikessa PeKaa parempi; heittotarkkuuksissa, levypalloissa ja syötöissä. Vain pallon hallinnoissa PeKa oli lopulta hivenen huolellisempi (menetykset 18-17). PeKa oli lukenut Pontevan pelit tarkkaan ja pääsi HyPon poikittaissyötöistä helppoihin riistoihin. Lopussa kuitenkin bensan loppuessa vieraat itse hukkasivat palloa Pontevalle. Kaikkiaan peli oli vauhdikasta, modernia suunnanvaihtopeliä, jossa talven ennätysyleisö (342) varmasti viihtyi.

Ottelukommentit pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa;

Akilah Sims, PeKa, Paras pelaaja;1. puoliaika oli meiltä hyvää ja varsinkin puolustuksemme toimi. HyPo on kuitenkin hyvä joukkue ja kun 2. puoliajalla puolustuksemme puolestaan sakkasi, kotijoukkue rankaisi heti ja karkasi voittoon.

Henna Salomaa, HyPo, yksi parhaista;Saimme ottelun hyvin käyntiin. Toinen neljännes oli meiltä heikompaa tekemistä, mutta toiselle puoliajalle tulimme kopista paremmin kuin ehkä kertaakaan kaudella. Pystyimme puolustamaan PeKan 3. jaksolla vain kahdeksaan pisteeseen. Tänäänkin onnistunut hyökkäyspelimme oli tulosta onnistuneesta puolustamisesta. Tärkeä voitto ja hyvä peli meiltä laajalla rintamalla.

Roope Mäkelä, PeKa, Päävalmentaja;Kaksijakoinen peli; Puolet meidän hallintaa, Puolet HyPon hallintaa. Puolustimme hyvin 20 minuuttia. Kun Mullings joutui virhevaikeuksiin, pääsi Taru mellastamaan ja toisen puoliajan hävisimmekin korin alla. Puolustuksessamme siis tuli toisella puoliajalla virheitä ja se ratkaisi pelin. Lopussa emme sitten enää päässeet mukaan peliin. Tunne on sellainen, että tässä vielä nähdään.

Miikka Sopanen, HyPo, Päävalmentaja; Voitimme todella hyvän joukkueen tänään. Puolustaminen oli tänäänkin se missä peliä ratkottiin. Emme avauspuolikkaallakaan tehneet varsinaisesti tyhmyyksiä, mutta emme vain pärjänneet Simsin kanssa. Hän vain voitti tilanteita joka ikisessä paikassa missä oli, ja siksi PeKa johti peliä. Toisella puoliajalla sitten keikahti meille. Hyökkäys lähti rullaamaan, kun puolustuksessa oli kova itseluottamus. Menetyksiä tuli kaikkiaan liikaa heti, kun emme pelanneet ihan täysillä. Näistä menetyksistä PeKa sitten rankaisi heti. Hyvä korispeli kaikkiaan, vaikka henkilökohtaisella tasolla jäi  vielä parannettavaa puolustuksessakin.

Pontevan osalta sarja jatkuu ensi lauantaina 3.2. Forssassa. Seuraava kotiottelu on maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 17.2. klo 17.00, kun sarjakakkonen Honka saapuu Marttiin.

Linkki Basket.Fi uutiseen korisliiga kierroksesta.

Kymen Sanomat juttu matsista

Aamupostin juttuun

Pontevaa monipuolisuutta

Ponteva Karhujen kaatoon keskiviikkona Martissa klo 18.30

Panoksena Ponteva – Peli-Karhut huippukamppailussa on etulyönti sarjan kolmossijaan.

Naisten korisliigassa kolmantena oleva Peli-Karhut Kotkan Karhulasta on Pontevan keskiviikkopelin vieras. Ponteva nousi lauantain Kouvottaret voitollaan Vimpelin ohi jo neljänneksi. PeKa on vielä kaksi voittoa Pontevan edellä. Onneksi koko kolmannes on vielä runkosarjaa pelaamatta.

Syksyn liiga-avauksessa PeKa tyrmäsi Pontevan Martissa 42 pisteellä Akilah Simsin huippupelillä (35p). Ponteva puolestaan haki pisteet Karhuvuoresta 75-72 Taru Tuukkasen (21/10) johdolla. PeKa on vahvistunut keväkaudelle, kun maajoukkuepointti Linda-Lotta Lehtoranta teki paluun kentille. (Ohessa kuvina Basket.Fi juttu Linda-Lotasta)

Ristiin menneet voitothan tarkoittaa sitä, että keskiviikon voittaja olisi mahdollisessa tasatilanteessa vahvoilla keskinäisten pelien ansiosta. Tällä hetkellä siis Juuri PeKa ja HyPo ovat kovimmin kiinni tuossa himoitussa sarjan kolmossijassa.

”PeKa Linda-Lotta Lehtorannalla on kova haaste keskiviikkona. Ottelu on itseasiassa mille hieno mahdollisuus. PeKa on meille juuri oikea mittari näyttämään meille missä tasomme on juuri nyt, kun olemme matkalla kohti kevään pudotuspelejä. Minulle riittää, että pääsemme pudotuspeleihin, mutta jos kolmossija olisi tullakseen, kyllä sekin kelpaa. Minulle kutenkin on tärkeintä, että joukkue kehittyy oikeaan suuntaan ja oikeaan aikaan.” kommentoi päävalmentaja Miikka Sopanen tulevaa keskiviikon HyPo – PeKa –peliä.

Kotkalaisilla on Lehtorannan lisäksi todella kova rosteri. Amerikkalaiset Akilah Sims, Daisha Simmons ja Megan Mullings tuovat taitoa kaikille pelipaikoille. Anissa Pounds ja Laura Lehtoranta ovat aivan hurjia kolmostykkejä. Mainittujen lisäksi Elina Oravakangas ja Maria Koskinen lienevät seuraavaksi suurimmissa rooleissa.

Ponteva sai jo edelliseen peliin Taru Tuukkasen takaisin, joten koko rosteri on taas kasassa. Pontevan laajuus joutuu kuitenkin todella kovan haasteen eteen PeKan kanssa. Mielenkiintoinen ja todennäköisesti myös kiihkeä peli on tulossa. Lisämauste varmasti on myös se, että sekä Taru Tuukkanen että Saara Wahlgren ovat aiemmin pelanneet myös PeKassa. Ponteva hakee lisäksi ottelussa jo neljättä peräkkäistä voittoa taannoisen neljän tappion putken kompensoinniksi. Ponteva – Pelikarhut Martissa keskiviikkona 31.1.2018 klo 18.30.

Yllä kuvaleikkeinä Aamupostin 29.1.2018 uutinen: Teksti Pasi Honkanen / Kuva Jorma Vainio

Pontevan aktiivinen prässi kypsytti Kouvottaret

Korisliiga 27.1.2018 Ponteva – Kouvottaret 88 – 75 (15-19, 14-15, 31-23, 28-18)

Ponteva prässäsi ylhäältä Kouvottarien pelintekijöitä antaumuksella, joka vei Kouvottarien hyökkäyspelistä parhaan terän. Kouvottaret hallitsi vielä ensimmäistä puoliaikaa (29-34) lähinnä Brittany Carterin loisteliaitten suoritusten ansiosta. Toisella puoliajalla HyPo lisäsi prässin aggressiivisuutta ja pakotti Kouvottaret entistä vaikeamppin ratkaisuihin. Anni Jämsän, Saara Wahlgrenin, Henna Salomaan, Iina Keski-Saaren ja Candice Warthenin toisen puoliajan kolmoset (8/12) olivat kaunista katseltavaa.

Taru Tuukkanen (14/6/5) palasi Espanjan komennukseltaan ja loi HyPon peliin taas sen oikean laajuuden. Ratkaisuvaiheissa upeita olivat Tarun tarjoilut Iina Keski-Saaren (13/5/3s/2r) upeisiin korille leikkauksiin. Keskisaari pelasi myös yhden parhaistaan ollen kotijoukkueen kokonaistehokkain ja parhaana palkittu pelaaja. Henna Salomaa (14/3/5s) pelasi jälleen suurella tunteella ja sydämellä – todellista herkkua kotikatsomolle. Anni Jämsä (10/2/1s) on taas todellinen kolmosuhka – palkintona janoisimman titteli. Candice Warthen (20/7/5s/4r/1t) pelasi ehkä monipuolisimman pelinsä, onnistuen myös puolustuspelissään. Saara Wahlgren (10/1/5s) on taas löytänyt osoitteen Martin renkaisiin. Annika Köster (7/3/2s) ja Titta-Riina Lepistö (-/2) myös laajasti onnistuneen Pontevan tilastoja merkinneen rosterin jäseniä.

Kouvottarien taitava pointti Brittany Carter (29/4/7s/3r/1t) oli koko pelin tehokkain pelaaja. Sentteri Layne Murphy (13/15/3s/2t) antoi kovan haasteen Pontevan senttereille. D’Asia Chambers (13/4/1s/2r/1t) pelasi oman parhaansa Suomessa. Kouvottarien amerikkalaiset tekivät siis 55 joukkueen 75 pisteestä – todellisia vahvistuksia! Roosa Frimodig (8/5/2s) upotti kolmosensa 100% tarkkuudella, eli aina kun tilaa sai. Ulriikka Latvala (6/2/2s) ja Veera Välimaa (6/1/4s) olivat Kouvottarien muut pisteille päässeet pelaajat. Kouvottaret pelasi hienon pelin, mutta ihan loppuun saakka se ei vaan Pontevalle pärjännyt.

Tasaisessa ottelussa (tilastot) Ponteva oli tarkempi kolmosissa ja kakkosissa, Kouvottaret vapareissa. Levypallot (35-33), Syötöt (25-21), Riistot (9-8) HyPolle, Torjunnat (4-5) Kouvottarille. Molemmat joukkueet olivat myös huolellisia pallon kanssa; menetykset HyPo 9 (toisella puoliajalla vain kaksi!) Kouvottaret yhteensä  14.  Erinomaisessaa pelissä onnistuneitten joukkueitten ohella onnistunut oli myös ottelun tuomarikolmikko Markku Karppinen – Kalju Pluutus – Olli-Pekka Salmela. Toivottavasti loputkin ottelut pelataan kolmella erotuomarilla!

Kommentit ottelun jälkeen;

Mika Hartonen, Kouvottaret, päävalmentaja; Pysyttiin taas niin tutusti 35 minuuttia pelissä mukana. Loppupelissä tuli pari pahaa merkkausvirhettä, joista HyPolle tärkeät kolmoset. Pelaajamme laittoivat itsensä kuitenkin jälleen hienosti likoon. Ponteva tuli peliin kovaa omilla vahvuuksillaan ja se oli kokonaisratkaisu. Olemme jo liiankin tottuneet näihin loppuminuuttien tappioihin – 10/11 niistä on tullut juuri näin. Onneksi kuitenkin olemme tällaisessa loppuhetkien tiukassa pelissä myös voittaneet, kuten Hongan jokin aika sitten. Tänään kuitenkin Bensa loppui. Yksittäisistä pelaajista Brittany Carter vaikka aina pelaa tasaisen hyvin, oli tänään aivan loistava.

Brittany Carter, Kouvottaret, paras pelaaja; Olipa todella rankka peli. Emme ihan olleet valmiina kotijoukkueen noin intensiiviseen prässiin. Siitä huolimatta meidän olisi pitänyt selvittää se paremmin. Myös HyPolle credittiä, ettemme oikeita lääkkeitä löytäneet. Lopulta hävisimme muutamiin omiin virhearviointeihimme.

Miikka Sopanen, Ponteva, päävalmentaja; Otimme hienon voiton hyvästä joukkueesta. Hyvää oli, että pelin aikana pystyimme nostamaan tasoamme. Meillä oli hyvä harjoitusviikko. Tarun tulo takaisin on hieno juttu. Olimme kuitenkin lopulta saaneet pelimme toimimaan, myös ilman häntä, eli olimme menneet aimo askelin eteenpäin. Tänään teimme varsinkin ensimmäisellä jaksolla puolustuspäässä virheitä, joista Carter armotta rankaisi joko koreillaan tai hienoilla syötöillään vapautti kaverinsa. Toisen puoliajan 59 pistettä hyökkäyspäässä oli kuitenkin seurausta puolustuspelimme kokonaisvaltaisesta onnistumisesta. Mahtavaa kuitenkin, että hyökkäystehot jakaantuvat niin tasaisesti. Tästä todisteena on neljällä pelaajalla 5 koriin johtavaa syöttöä ja kuudella pelaajalla tuplapisteet. Jos yksittäisistä pelaajista joku on nostettava, on se Candice. Hän pelasi tänäänkin niin taitavaa Candice Warthen koripalloa Ponteva –konseptissa.

Iina Keski-Saari, Ponteva, paras pelaaja; Tarun saanti takaisin korin alle avasi meille muille tänään hyvin paikkoja. Toimimme kokonaisuutena joukkueena tänään erinomaisesti. Onnistuneet päikkärit lienee ollut oman esityksen avaintekijä.

Candice Warthen, Ponteva, ansioitunut pelaaja; Pelasimme kaikkineen hyvin organisoituneen pelin. Puolustuksemme toimi erinomaisesti ja sitä kautta pääsimme tuloksekkaaseen hyökkäyspeliin.

Taru Tuukkanen, Ponteva, onnistunut paluumuuttaja; Olipa kiva palata kotiin. Omaksuminen takaisin kotoiseen pelityyliin ei kuitenkaan käy ihan kädenkäänteessä. Itselle jäi varmasti parannettavaa, mutta on meillä niin huippujengi, että täältä todellakin tullaan.

Ponteva jatkaa kotiotteluidensa sarjaa jo ensi keskiviikkona Martissa. HyPo – PeKa ottelussa klo 18.30 pelataan sitten jo oikeasti isoilla panoksilla.

Linkki Kouvolan Sanomien uutiseen
Pontevan 16-vuotias Meri Damoiseaux on kahdessa edellisessä pelissä näyttänyt työnteon tuloksia. (Kuva Jukka Ikonen)

Ponteva jatkaa ”pudotuspelejä” Kouvottarien kanssa

Lauantaina 27.1.2018 Ponteva – Kouvottaret, Martti klo 17.00

 

Viime lauantaina Ponteva voitti tärkeän etapin kohti puolivälieriä, kun EBT hyytyi Martin hienossa tunnelmassa. Nyt Kouvottarien kanssa panoksena on säilyttää edelleen mahdollisuus sarjan kolmossijaan ja puolivälierien kotietuun. Catz ja Honka ovat karkuteillä, mutta PeKa ja Vimpeli ovat edelleen Pontevan haarukassa. Ponteva on viidentenä tasapistein Vimpelin kanssa 10 voitolla, kaksi voittoa perässä sarjan kolmosta eli PeKaa. Kouvottaret käy tällä hetkellä puolestaan kovaa taistelua puolivälierien viimeisestä paikasta lähinnä EBT:n kanssa. Kaksikolla on molemmilla 7 voittoa, kun lähimpänä perässä on Forssa viidellä voitolla.

Kouvottarien peli on perustunut sen laadukkaan amerikkalaiskolmikon varaan, jonka jäsenistä yksi vaihtui juuri vuoden vaihteessa. Syksyllä 13 pelin jälkeen Whitney Frazier joutui loukkaantumisen takia myös jättämään joukkueen. 183 senttinen Pointti Brittany Carter (17,4/8,0/4,5s/1,9r) on ollut joukkueen primus motor. Hän on joukkueensa paras syöttäjä ja pisteiden tekijä. Hän on myös joukkueensa kovin haastaja, jota vastustajat rikkovat keskimäärin 5 kertaa / peli. Tällä pelityylillä Carter nähdään joukkueestaan myös useimmiten vapaaheittoviivalla. Sentteri (185) Layne Murphy (14,8/8,9/2,8s) on nykykouvottarien levypalloykkönen. Kolmikon uusin jäsen, laituri (182) D’Asia Chambers (5,3/4,3/0,7s/1,0r) ei ole ensimmäisissä peleissään vielä päässyt kollegojensa tasolle.

Catzissa Suomen Mestaruuttakin juhlinut Ulriikka Nuolikoski (12/3) on joukkueensa kovin kolmostykki (2/5 per peli). Toisena takapelaajana aloitusviisikossa pelaava oma kasvatti Roosa Frimodig (7,7/2,3/2,1S) on vielä hivenen tarkempi (kolmoset 1,7/3,9 per peli). Ulriikka Latvala (6,9/3,4), Kaisa Lind (6,8/3) ja Veera Välimaa (4,7/3,5/1,7s) etunenässä huolehtivat, että myös vaihtopenkiltä löytyy vahvoja kotimaisia suorittajia.

Pontevan nuori Meri Damoiseaux (16) esitteli edellisessä kotipelissään kotiyleisölle melkoisen repertuaarin osaamistaan. Mielenkiinnolla odotetaan jatkoa, sillä HyPo-kasvatin tehot lähtivät lentoon jo Äänekoskella edellisessä pelissä. Yhtä suurella mielihyvällä on saanut seurata Titta-Riina Lepistön suoritustason nousua jo aivan huipputasolle. Samaa tasonnostoa on nähtävissä kotijoukkueessa jo muutenkin. Ponteva onkin taannoisen neljän peräkkäisen tappion jälkeen hakemassa jo kolmannen peräkkäisen voiton putkea.

Jos on joukkue nostanut tasoaan, kovasti on kuultu kehuja myös kotijoukkueen fanien luomasta tunnelmasta. Vaikka viimeksi yleisöä oli vain 250, oli tunnelma todella hyvä. Jokohan orastava voittoputki ja pidentyvä päivä houkuttelee lehterit taas viimevuotiselle tasolle. Ponteva – Kouvottaret Martissa lauantaina 27.1.2018 klo 17.00.


 

Ponteva kaatoi EBT:n hienossa korisliigamatsissa – Meri Damoiseaux uusi tehopelaaja!

20.1.2018 Ponteva – Espoo Basket Team 97 – 79 (19-20, 31-19, 21-17, 20-23)

 

Kun pienellä rotaatiolla pelanneen EBT:n Lotta Hämäläinen ensin loukkasi ikävästi nilkkansa ja kun Ponteva 4. jakson alkuun karkasi Iina Keskisaaren kolmosella jo 74-56 karkumatkalle luultiin ottelun ratkenneen. Sitten Pontevan korinteko hyvistäkin paikoista loppui kuin seinään ja Espoo Kamilah Jacksonin voimin nousi uhkaamaan. Zakira Lewis kolmosellaan nosti Espoon jo kolmen pisteen päähän (78-75) vain neljä minuuttia ennen loppua. Pontevan sankariksi nousi nuori oma kasvatti Meri Damoiseaux, jonka päävalmentaja Miikka Sopanen komensi kentälle upottamaan ratkaisukorin. Viimeiset niitit Espoon arkkuun naulasivat toistensa syötöistä Anni Jämsä kolmosellaan ja Titta-Riina Lepistö kakkosellaan.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli ehkä vauhdikkainta pääsarjapalloa koko kaudella. Molemmat joukkueet pelasivat viihdyttävää siirtymähyökkäystä ja 250 henkinen katsomo sai nauttia upeista yhdistelmistä. Kaikkiaan Ponteva namutteli pelissä 26 koriin johtavaa syöttöä ja Espookin 19. Molemmat joukkueet pelasivat kovasta vauhdista huolimatta huolellista hyökkäyspeliä (menetykset HyPo 11 / EBT 19). Kahdeksalla pelaajalla peliin lähteneen Espoon rosteri jäi pahasti vajaaksi, kun vielä Hämäläinen loukkaantui. Pontevan laaja rotaatio lopulta väsytti hienosti taistelleen vierasjoukkueen.

Erotuomareista mainittakoon, että vihdoinkin koripallon sääntöjen mukaisesti ottelussa saatiin makua kolmen erotuomarin toiminnasta. Kolmikko Jukka Mustapää, Jussi Saarijärvi ja Juha Penttilä onnistui vauhdikkaan pelin hallinnassa erinomaisesti. Toivoa sopii, että jatkossakin otteluissa on sääntöjen mukaiset kolme erotuomaria.

Pontevalla laaja kaarti onnistujia:

Jo Äänekoskella uusiin onnistujiin noussut Meri Damoiseaux (12/0/2s/1r) oli kymmenellä peliminuutillaan peliaikaan suhteutettuna ehkä koko kentän tehokkain pelaaja. 16-vuotiaan Pontevan oman kasvatin heittotarkkuus (kakkosissa 3/3 ja kolmosissa 2/3) oli lähes täydellistä. Antaumuksellinen puolustaminen on ollut Merin tavaramerkki jo aiemminkin. Olipa siis loistava suoritus periksi antamattomaan ja kovaan työntekoon sitoutuneelta nuorukaiselta. HyPon janoisimpana palkittu Titta-Riina Lepistö (15/5/6s/2r) oli sekä pistekärki myös mahtavalla tarkkuudella (kakkoset 6/7) että syöttökärki. Annika Kösterin (12/12/4s/3r) tupla-tupla riitti Hyvinkään Kaupungin isännöimän pelin ykköspalkintoon. Köster myös ylitti korisliigassa sadan levypallon rajapyykin. Anni Jämsä (9/4/5s/1r) upotti vaihteeksi kaukokoreja (3/7), joista viimeisin ehkä se lopullinen niitti. Henna Salomaan (8/4/31r) presens oli tutun vakuuttavaa. Candice Warthen (14/7/2s1r) oli tärkeä, vaikka heittotarkkuuteen jäi toivomisen varaa. Saara Wahlgren (10/2/2s/1r), Iina Keski-Saari (9/3/2s) olivat myös vahvoissa rooleissa. Silja Kiiskinen (2/1/1r) ja Jovana Stojanovski (-/-/1r) myös tilastoissa.

Espoolta loppui bensa:

Espoon aloitusviisikko nuorta Sanni Tuomistoa lukuun ottamatta, joutui urakoimaan lähes täydet peliajat. Sarjan paras levypallopelaaja, Kamilah Jackson (20/25/8s/2r), vaikka oli jatkuvasti tuplattuna, oli kentän ylivoimaisin korinaluspelaaja. Zakira Lewis (22/2/3s/2r) oli vieraitten pistekärki. Lotta Aaltonen (21/2/4/2r) viimeisteli kovalla tarkkuudella lähietäisyydeltä. Lotta Eräkangas (7/7/2r) ja Sanni Tuomisto (5/-/3s) täydensivät aloitusviisikon. Loukkaantunut Lotta Hämäläinen (2/1) ja Christel Vialen (2/1/1s) olivat tilastoilla EBT:n pelanneesta seitsikosta.

Kommentit pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa:

Kamilah Jackson, EBT:n paras pelaaja; Tiukka peli, jossa meiltä vain yksinkertaisesti loppui bensa. Vähän liian syvään kuoppaan jouduimme, vaikka lähelle vielä nousimmekin. Omassa pelissäni yritän jatkuvasti levypallopelaamisellani hankkia joukkueelleni lisää pallonhallintoja.

Meri Damoiseaux, HyPon parhaimmistoa; Pelasimme tänään hyvin laajalla rintamalla. Meidän pelimme lähtee puolustuksesta ja se tänäänkin ratkaisi meille voiton. Oli jännää itse pelata myös ratkaisuvaiheissa, mutta ei hätää, piti vain keskittyä ja olla huolellinen. Kavereista varsinkin Titta pelasi hienon pelin.

Niko Hellman, EBT päävalmentaja; Onnittelut HyPolle voitosta. Olen ylpeä joukkueemme taistelusta. Itse kävin ehkä kuumempana kuin kertaakaan aiemmin kaudella ja pyysinkin sitä joukkueelta pelin jälkeen anteeksi. Väsymyksen takia emme pystyneet organisoitumaan, kuten olisimme halunneet. Minun virheeni oli screenien puolustamisen tapa, joka söi energiat vähäväkisestä joukkueestamme. Ikävä loukkaantuminen lisäksi pakotti meidät paikkapuolustukseen, vaikka emme ole sitä lainkaan harjoitellut. Hatunnosto joukkueelle, kun pystyimme silti vielä nousemaan voittotaisteluun ja samalla hatunnosto HyPolle, kun ei häkeltynyt uhittelustamme.

Miikka Sopanen HyPo päävalmentaja;  Nyt on hyvä fiilis. Pidin intensiteetistä ja yhtenäisyydestä, joka meillä tänään oli. Aina kun pystyimme puolustamaan suunnitelmamme mukaan, olimme vahvoilla. Hyökkäyksessä puolestaan pystyimme palloscreeneistä luomaan monipuolisesti ratkaisuja. Neljännen jakson huono pätkä sotki pelimme, mutta onneksi tulimme vahvasti vielä uudelleen. Materiaalin laajuus oli vahvuutemme ja tänäänkin puolellamme.

Basket.Fi uutinen kierroksesta

Pontevan osalta ”pudotuspelit” jatkuvat kahdella peräkkäisellä kotiottelulla, kun ensi lauantaina (27.1.) kuudentena oleva Kouvottaret tulee Marttiin klo 17.00 ja keskiviikkona 31.1. klo 18.30 on vuorossa sarjakolmonen PeKa.


 

Ponteva ja EBT taistelevat jo puolivälieräpaikoista

Martti lauantaina 20.1.2018 klo 17.00: Hyvinkään Ponteva – Espoo Basket Team

Pontevan lauantain korisliigavastustaja Espoo Basket Team on pudotuspeli kurssissa. Joukkue nousi viikonlopun Kouvottaret voitollaan jo tasapisteisiin kuudentena majailevan Kouvolan rinnalle ja viimeiselle pudotuspelipaikalle. Ponteva Äänekoski voitostaan huolimatta ehti neljällä peräkkäisellä tappiollaan pudota jo viidenneksi ja on enää kaksi voittoa edellä ”kutoskaksikkoa”. Voidaan siis aiheellisesti todeta, että jo nyt taistellaan tosissaan pudotuspelipaikoista.

Ponteva osoitti Äänekoskella ylivoimaisella voitollaan, että paketti on kuitenkin ihan laajasti kasassa. Itse asiassa viime sunnuntain HyPo – HBA pelikin oli jo ihan pirteää, HyPon epäonneksi HBA vain pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä ja osoitti, että hyvänä päivänä sekin voi voittaa sarjassa kenet tahansa. Positiivista on myös, että Candice Warthen näyttää taitojaan todellisena vahvistuksena. Henna Salomaa vetelee huipputehoin ja Äänekoskella kaartiin liittyivät myös Titta-Riina Lepistö, Saara Wahlgren ja Iina Keski-Saari pisteillään sekä Anni Jämsä syötöillään. Hyvää on joka tapauksessa odotettavissa lauantainakin.

Espoo on Niko Hellmanin osaavassa valmennuksessa nousemassa kohti pudotuspelejä. Espoolla on kaksi todella laadukasta jenkkiä, joiden kautta joukkue menestyy. Keskushyökkääjä Kamilah Jackson (17/16/5s) on monipuolinen pelaaja. Heittävä takapelaaja Zakira Lewis (22/6/2s/3r) on joukkueensa pistekärki, jonka kädestä kolmenpisteen heittokin (3,6/10,6) lähtee tarkasti ja hanakasti. Joukkueen kapteeni ja maajoukkuepelaaja Lotta Aaltonen (12/7/2s), raataja vailla vertaa, täydentää joukkueen tehotrion. Kolmostykkejä tarvittaessa ovat myös Lotta Eräkangas (7/2) ja vasta 16-vuotias pointti Sanni Tuomisto (5/2/2), jotka useimmiten täydentävät EBT:n aloitusviisikon. Penkiltäkin löytyy voimaa, siitä pitävät huolen moninkertainen Suomen Mestari Catzista Lotta Hämäläinen (3/3/2s) ja ”Lotta-kvartetin” neljäs lenkki Lotta Vesiluoma (8/3/2).

Ponteva – Espoo Basket Team Martissa lauantaina 20.1.2018 klo 17.00


 

Ponteva takaisin voittokantaan Naisten Korisliigassa

Äänekoskella jälleen tutun pontevaa menoa!

Huima – Ponteva 57 : 89 (8 – 26, 11 – 27, 18 – 14, 20 – 22)

 

Meri Damoiseaux teki piste-ennätyksensä (9pistettä) hienolla tarkkuudella. Pontevan vasta 16-vuotias pointtikasvatti upotti kaikki kolme kahden pisteen yritystään pussin pohjaan. Kahdesta kolmosyrityksestään työteliäs juniori upotti sen ensimmäisen.

Ohessa kuvina Keski-Suomalaista, Aamupostia ja Basket.Fi -uutisia sekä Äänekosken Kaupunkisanomia.


Yllä Keski-Suomalaisesta leikattua:
Yllä Aamupostin teksti
Yllä Basket.Fi uutinen
Yllä leikkeet Äänekosken Kaupunkisanomista
Yllä Leikkeet Aamupostista

Pontevalle neljäs tappio putkeen – HBA voitti Pontevan sunnuntain vapaaheittokilpailussa

14.1.2018 HyPo – HBA 87 – 90 (23-21, 30-21, 13-30, 21-18)

Kolmas neljännes koitui Pontevan turmaksi vuoden ensimmäisessä kotiottelussa. HBA tuli tauolta 0-10 voimalla ja otti Pontevan taukojohdon (53- 42) hetkessä kiinni. Koko 3. neljännes vieraille murskaavasti 13-30. Ponteva toipui vielä, mutta viimeisen jakson vapaaheitoilla, joita HBA upotti (9/10) tarkemmin kuin HyPo (4/9), maajoukkuenuorukaiset korjasivat komean vierasvoiton kevään mestareista.

HBA:n Sara Bejedi (25/7/10s/3r), Avak Kuier (16/12/4s/2t), Lotta-Maj Lahtinen (19/10/2s) olivat aivan hurjassa vireessä. Erinomaisesti edukseen esiintyi myös HyPo-kasvatti Elina Arike (6/6/4s). Anna Kahelin (11/5) upotti tärkeitä kolmosia.

HyPosta Candice Warthen (31/6/2) pelasi parhaan pelinsä HyPo-paidassa upottaen tukun komeita hyppyheittoja kuljetuksesta. Henna Salomaa (17/5/3), Saara Wahlgren (10/6/5s), Annika Köster (12/9/3s) olivat myös kotijoukkueen tehokkaimpia.

Mainittujen vapaaheittojen ohella HBA:n vaaralliseksi tiedetty kolmen pisteen –heittopeli (9/21=43%) oli sunnuntaina rautaa (Pontevan kolmoset vaatimattomat 5/25). (Kaikkiaan pelissä heitettiin muuten vapaaheittoja yhteensä 69 kappaletta, vaikkei pelissä edes haettu ns. pysäytysvirheitä…) HBA myös voitti levypallot (44-52).

Kommentit ottelun jälkeen:

HBA paras pelaaja Sara Bejedi; Meiltä hyvä 40 minuuttia. Alussa olimme vaikeuksissa, kun saimme nopeaan tahtiin virheitä. Pidimme koko pelin tempoa korkealla ja pelasimme joukkueena koko ajan pelisuunnitelmamme mukaan.

HyPo paras pelaaja Candice Warthen; Emme pystyneet pelaamaan 40 minuuttia riittävällä tasolla ja meillä oli liikaa menetyksiä. Tulimme peliin tauolta surkeasti ja annoimme vastustajalle liikaa helppoja lay-uppeja. Jatkossa meidän on pystyttävä aloittamaan myös kolmas jakso huolellisesti.

HBA päävalmentaja Pekka Salminen; Näimme tänään paljon upeita suomalaissuorituksia kentällä. Yleensä naisten korisliigan pääosissa ovat vain ulkomaalaispelaajat. Meidän nuoret pelaajamme kasvavat hetki hetkeltä yhä suurempiin rooleihin ja tänään se kantoi hienoon vierasvoittoon.

HyPo päävalmentaja Miikka Sopanen; HBA voitti meitä enemmän kaksinkamppailuja. Vierailija pisti palloa ratkaisuvaiheissa pussiin paremmin kuin me ja ansaitsi voittonsa.

Pontevan seuraava kotiottelu on Martissa ensi lauantaina 20.1.2017 klo 17. Keskiviikkona Ponteva matkustaa vielä sarjajumbo Äänekosken vieraaksi. Äänekoski muuten on saanut Kenya Robinsonin takaisin riveihinsä.


 

Basket.fi uutisen lainaus:

seuraava teksti kopioitu suoraan basket.fi sivuilta:

HBA kaatoi Hyvinkään Pontevan

Naisten Korisliigan sunnuntain toisessa ottelussa kohtasivat helsinkiläinen HBA ja hallitseva mestari Hyvinkään Ponteva. Voitto ja sarjapisteet matkasivat tiukan kamppailun päätteeksi HBA:lle lukemin 90–87 (42–53).

Helsinkiläinen lukiojoukkue HBA nappasi sunnuntaina kauden kolmannen voittonsa kun se haki sarjapisteet Hyvinkään Pontevan vieraana. Vielä ottelun avausjaksoilla kotijoukkueen näpeissä ollut peli heilahti kolmannella jaksolla ja päätösjakson viime sekunneilla vierailija HBA:n hallintaan.

Avauspuolikkaan tehokas hyvinkääläishyökkäys pysähtyi ottelun kolmannella neljänneksellä, joka oli HBA:n hallintaa kentän molemmissa päissä. HBA otti johtoaseman päätösneljänneksen puolessa välissä ja piti keulaa pitkälle jakson loppua kohti kunnes Iina Keski-Saaren (8/5/1) kolmonen vei HyPon johtoasemaan. Ottelun sankarittareksi nousi lopulta Elina Arike (6/6/4), joka toi vapaaheitoillaan HBA:n tasapisteisiin kun pelikellossa oli 46 sekuntia. Ariken lay-up vei HBA:n lopulta viimeisen kerran johtoon ja loppulukemat viimeisteli Ebba Pekonen vapaaheittoviivalta.

HBA:n riveistä peräti kolme pelaajaa tilastoi tupla-tuplat. Sara Bejedi (25/7/10) ja Lotta-Maj Lahtinen (19/10/2) ja Awak Kuier (16/12/4) johtivat HBA-hyökkäystä Anna Kahelinin (11/5/1) säestäessä. HyPon Candice Warthen (31/6/2) vastasi kotijoukkueen pistetehtailusta yhdessä Henna Salomaan (17/5/3), Annika Kösterin (12/9/3) ja Saara Wahlgrenin (10/6/5) kanssa.

Ottelutilastot: HyPo–HBA

Ennakko Ponteva - HBA 14.1.2017 klo 17.00

 

Pontevan sunnuntain vieraana lahjakas HBA

Pontevakasvatit Vera Mäenpää ja Elina Arike Martissa HBA:n riveissä Korisliigan pelissä klo 17

Ponteva saa sunnuntaina vastaansa Suomen maajoukkuepelaajista koostuvan Helsinki Basketball Academyn eli HBA:n. Pontevassa nuorimmat juniorivuotensa kehittynyt ja syksyn MM-karsinnoissa maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Elina Arike (17/182) on yksi HBA:n naistenmaajoukkuepelaajista. Pontevassa naistenliigaa jo 15-vuotiaana pelannut ja silloin myös hopeaa pokannut HyPon oma kasvatti Vera Mäenpää (17/168) on maajoukkuekokemuksensa toistaiseksi hankkinut nuorten tasolla. Naisten maajoukkuepelaajia HBA:ssa Arikkeen lisäksi ovat Kotkasta ennen joulua siirtynyt huippulahjakas PeKan kasvatti ja torjuntakone Awak Kuier (16/194/LePy), rehvakkaasti itse ratkaisuja hakeva pointti Sara Bejedi (17/166) ja huippuhyvä syöttökone Lotta-Maj Lahtinen (18/176/Catz). Lisäksi joukkueen ruorista löytyy myös maajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen.

HBA ottaa koko liigassa eniten kolmen pisteen heittoja (31/peli). Varsinkin Bejedi hakee bonuskoreja hanakasti. Keskimäärin 3,4 kertaa onnistuu 10,1 yrityksestä sähäkkä peluri upottamaan kaukoheiton koriin. Pontevan tehtävänä lienee kokemuksellaan hallita ottelun tempoa, jotta nuorukaisia ei päästetä hurmokseen. Sillä vaikka HBA:lla on vasta kaksi voittoa (EBT ja Huima), Pontevalla ei ole varaa minkäänlaiseen ylimielisyyteen. Pontevalla on jo kolmen ottelun mittainen tappioputki niskassaan. Martin suosikkien olisikin jo aika kääntää kurssi voitolliseksi, jotta taistelu edes pääsystä neljän parhaan joukkoon (ja puolivälierien kotietuun) ei kävisi turhan kiviseksi. Voittoja kaipaa näköjään myös yleisö, sillä kauden avauspelin (PeKa) 560 katsojaa oli syksyn viimeisessä kotipelissä sarjakärki Catzia vastaan pudonnut jo lukemaan 290.

Äärimmäisen mielenkiintoinen ja Pontevalle tärkeä kotipeli Martissa siis sunnuntaina 14.1.2017 klo 17.00


 

Taru Tuukkanen jatkaa Zaragozassa vielä tammikuun!

Mann Filter Zaragoza on Pontevan sentterin Taru Tuukkasen osoite vielä tammikuunkin. Espanjan Cupin eli Copa del Reinan tammikuiseen finaaliturnaukseen Tuukkasen avulla tiensä raivannut Zaragoza olisi halunnut kokeneen Suomen maajoukkuepelaajan koko loppukaudeksi, mutta Pontevan kevääseen tähtäävä huippusentteri ei tähän tietenkään voinut suostua. Kaikkien osapuolten kompromissina syntyi sitten vielä tammikuun kattava kontrahti.

"Valmentaja, seura ja pelaajat pyysivät kovasti jäämään. Luotan että HyPo pärjää hyvin ilman minuakin vielä hetken. Kilpailu täällä on kovaa ja perhe on viihtynyt, joten päätin jatkaa vielä kuukauden. Pelit ovat menneet hyvin, vaikka koen, että voisivat mennä vielä paljon paremminkin, kunhan pääsen pelillisesti enemmän sisään jengiin." Näin kommentoi Taru itse Espanjasta tiistai-iltapäivänä.

Tilastoja joulukuulta: Joukkueelle neljästä ottelusta 3 voittoa ja Tarun keskiarvot 28min, 12,8p, 5,8lev, tehot 15. Kakkosten heitto% 61 (toiseksi paras liigassa), kolmoset 40%, 1,75 syöttöä ja riistoa.


 

Leike Aamupostista 3.1.2018

Natalie Day nyt Catz-paidassa
Kuva on kaappaus Catz -sivuilta. Kuva on linkki Catzin ja Natalien kotisivulle.
Kevään finaaleissa Titta-Riina Lepistö oli yksi täkeimmistä mestaruuden arkkitehdeista. Nyt rooli alkaa jälleen olla samaa tasoa.

Ex-Ponteva Natalie Day jälleen Martissa

Naiset korisliiga 16.12.2017; Ponteva – Catz, Martissa lauantaina klo 17.00

Liigan kärkijoukkue ja kevään pronssijoukkue Catz Lappeenranta on kevään mestarin Hyvinkään Pontevan vastus lauantaina Martissa. Hyvinkääläisille on siis tarjolla todellinen korisliigan huippukamppailu, jossa haetaan jo asetelmia kevään pudotuspeleihin. Ponteva kohtaa Catzin jo toisen kerran. Lokakuun kamppailussa Catz oli kotonaan parempi lukemin 73 - 57.

Natalie Day; HyPo kaudella 2012-2013 / Catz kaudella 2017-2018

Mielenkiintoisen lisämausteen otteluun tuo Pontevassa seuran historian 1. liigakaudella 2012-13 pelannut Natalie Day, joka on tällä kaudella Catzin vahvistus. Pontevassa ”Nikki” Day tilastoi lukemat 17,8/9,2/1,4s/1,7r ottelua kohden. Tällä kaudella Catzin pistetilaston kärjessä oleva Neitsytsaarten 27 vuotias maajoukkuepelaaja on kaikkiaan tehotellut tilastoin 19,4/8,5/3,3s/1,6r eli vauhti vain kiihtyy! Pisteissä (6.) ja Tehokkuudessa (9.) sekä +/- -tilastossa (4.) 182 senttinen laituri on kaikissa liigan top 10:ssä.

Catzin ulkomaalaiset ovat muutenkin tietenkin joukkueensa tehotilaston kärkeä. Aleigsha Welch (16,8/9,0/2,5s/1,1r) on joukkueensa levypallokärki. Pointti Valencia McFarland (13,4/5,2/6,1s/2,8r) on joukkueensa ja koko liigan paras syötöissä ja riistoissa. Kaksi kertaa vuoden ulkomaalaisena ja kaksi kertaa finaalien MVP:a palkittu Elena Reshetko on Catzin neljäs vahvistus ja koko liigan +/- -tilaston kärki. Catz on siis sarjan ainoa joukkue, jolla saa olla neljä ulkomaalaista, koska Reshetko on pelannut Suomessa jo juniorina. Lappeenrantalaisten aloitusviisikon täydentää BC Nokian kasvatti Veera Pirttinen (8,6/4,5/2,5s). Penkiltä minuuteilla yleensä ovat Huimasta siirtynyt Karoliina Rytkönen (4,5/2,3/1,3s) ja Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen (3,2/4,4).

Titta-Riina Lepistö isossa roolissa – Pontevalta vaaditaan entisestään laajuutta

Espoossa pelatussa ottelussa Titta-Riina Lepistö otti Taru Tuukkaselta vapautuneen sentterin paikan vakuuttavasti. Kevään mestaruustaistossakin parhaimmilleen noussut Laukaan lahja Hyvinkään Pontevalle veti Espoossa vakuuttavat 13/13 tuplatuplat ja puolusti Hongan maajoukkuesentterin Heta Korpivaaran lähes pimentoon. Nyt taitaa samanlainen tehtävä langeta Lena Reshetkoa vastaan - saas nähdä.

Lepistön ohella Silja Kiiskinen ja Iina Keski-Saari saivat paljon korinalusvastuuta ja myös onnistumisia Honkaa vastaan, kun Tuukkasen ohella myös Annika Köster oli sivussa Espoon pelistä. Samaa aktiivisuutta toivotaan nuorukaisilta myös Catziä vastaan. Korinaluspelaaminen tulee varmasti olemaan yksi pelin ratkaisutekijöistä.

Pontevan pelintekijäosasto ja ”pienipää” on varmasti kovassa iskussa. Nopeaa peliä lienee jälleen tiedossa, siitä pitää huolen Anni Jämsän, Espoossa kauden parhaimpiaan pelanneen Candice Warthenin, Saara Wahlgrenin, Henna Salomaan ja Hanna Valkeisen muodosta vauhtiviisikko.

Mitä mielenkiintoisin korisliigan kärkikamppailu pelataan vidoinkin miesten liigan tapaan myös kolmen erotuomarin järjestelmällä. Ponteva – Catz Martissa lauantaina kello 17.00 – paikalle kannattaa tulla ajoissa, sillä ihme on, mikäli Martissa ei nyt nähdä kauden ennätysyleisöä!

Lehtileike / Kuvakaappaus Aamuposti 11.12.2017

Honka pudotti Pontevan viimeisellä vartilla!

Naiset korisliiga 9.12.2017: Honka – Ponteva 80 - 62 (12-24, 22-11, 19-18, 27-9)

Pirteästi aloitti Ponteva Espoossa lauantai-iltapäiväpelin Tapiolan Honkaa vastaan. Titta-Riina Lepistö (13/13/3s/2r) kiitti aloitusviisikon paikastaan hienolla tupla-tuplallaan.  Myös Silja Kiiskinen (8/2) otti hienosti roolia, kun Taru Tuukkasen Espanjan komennus ja Annika Kösterin poissaolo antoivat pelitilaa. Ponteva johti peliä 12 pisteellä 1. kympin jälkeen.

Vielä viimeiselle katkolle mentiin Lepistön kolmosella tasatilanteessa 53 – 53. Honka kuitenkin tyrmäsi Pontevan voittamalla viimeisen kympin amerikkalaistensa Wilesia Hardy (29/15/5s) ja Kiana Johnson (22/9/4s) johdolla lukemin 27 - 9. Paras kotimainen espoolaisista oli Roosa Lehtoranta (9/1). Pontevan palkittu oli Saara Wahlgren (8/3/2). Candice Warthen (17/6/2s) oli HyPon pisteykkönen. Henna Salomaa (9/2/1s), Iina Keski-Saari (3/6/2s), Hanna Valkeinen (4/1/2s) ja Anni Jämsä (-/3/3s) olivat Pontevan pelanneen oktetin tehotilaston jäsenet.

Kauden jo toisella voitollaan Pontevasta, Honka vahvisti paikkaansa kärkikaksikossa. Pontevan loppuvuoden urakka ei helpotu yhtään ensi lauantaina, kun Catz tulee Hyvinkäälle klo 17 alkavaan peliin.


 

Kuvakaappaus / Linkki Basket.Fi sivuilta

=======================================================================================

Täällä Taru Tuukkanen / Zaragosa!

Pontevan Taru Tuukkanen hakemaan huippuvauhtia Zaragozaan Espanjaan!

Pontevan tähtipelaaja Taru Tuukkanen on allekirjoittanut määräaikaisen sopimuksen Espanjan liigan, Liga Femeninan huippujoukkue Mann Filter Zaragozan kanssa.

Zaragoza saa Tuukkasesta Pohjois-Amerikan ja Euroopan kentillä rutinoituneen vahvistuksen. Zaragoza on tällä hetkellä Espanjan liigassa viidentenä ja tarvitsee joukkueeseensa loukkaantuneen Bulgarian maajoukkuepelaajan tilalle Taru Tuukkasta päästäkseen Copa de la Reinan finaaliturnaukseen tammikuussa. Tällä kaudella  Taru Tuukkanen on naisten korisliigan tilastoissa korkealla. Tehotilasto 3. levypallot 3. syötöt 6. pisteet 10. torjunnat 1. ja tupla-tuplat 3. Tuukkanen oli myös parin viikon takaisen maajoukkueen MM-karsintapelien Suomen tehokkain pelaaja. Espanjan liigassa Tuukkanen on sarjan kaikkien aikojen tilastoiden top 10issä levypalloissa.

Zaragozan päävalmentaja Victor Lapeña kommentoi siirtoa seuraavasti; ”Tarun sopimus on erityinen minulle. Jaoimme hänen kanssaan menestyksekkään kaksivuotiskauden 2006-2007. Nyt kun meillä on joukkueessa hankala tilanne loukkaantumisten takia, hän tulee auttamaan meitä kokemuksellaan. Mutta ennen kaikkea hän tulee nauttimaan koripallosta, intohimostaan ja elämäntavastaan. Toivon ainoastaan, kuten tavallista, saavani viettää hienoja hetkiä hänen kanssaan. Hän kuitenkin on synnynnäinen voittaja.”

Taru Tuukkanen kommentoi sopimusta; ”Jo kesällä oli seuran kanssa ollut puhetta, että jos mahis vielä tulee, niin lähden. Nyt kun soitto sitten tuli, parissa päivässä sain kaiken järjestymään niin, että pääsen lähtemään. Näitä puheluja ei juuri minun ikäisilleni pelaajille tule, ja koska koris on ollut minun koko elämäni, niin haluan vielä katsoa, miten siellä pärjään ja koittaa auttaa jengin Espanjan Cuppiin, joka on tosi iso juttu siellä. Olen urani parhaat kaudet pelannut Espanjan sarjaa, joten kiva mennä takas. Minun kauden päätavoite kuitenkin on edelleen mestaruus Pontevassa. Mulla on täysi luotto mun jengikavereihin HyPossa, että hoitavat hommat täällä kunnialla siihen asti, kun palaan tammikuussa takaisin tänne. Iso kiitos myös Pontevalle tästä saamastani siirtomahdollisuudesta.”

Jo maanantaina Taru Tuukkanen liittyi Mann Filter Zaragosan treenivahvuuteen. Kun kaikki muodollisuudet lääkärintarkastuksineen on nyt hoidettu alta pois, on Zaragosassa huippuunsa motivoitunut ja luottavainen Pontevan tähti; Oon täällä treenannu jo alkuviikon ja tosi hyvin on menny. Jengi on ottanu hyvin vastaan ja oon päässy sisaa peliin nopeesti.” 

Hyvinkään Ponteva toivottaa Tarulle onnea ja menestystä tässä hienossa haasteessa. Samaan hengenvetoon toivotetaan tähtisentteri takaisin tammikuussa jatkamaan taistelua Suomen Mestaruudesta Pontevan valko-vihreissä.

Taru Tuukkanen, Maajoukkueen ja Hyvinkään Pontevan keulakuva on taas myös Europpalaisen huippukoripallon valokeilassa
Kuva Jorma Vainio / Aamuposti

=======================================================================================

Klikkaa kuvaa ja pääset Basket.Fi uutiseen.
Yllä kuvat ovat leikkeitä Aamupostin 4.12.2017 jutusta.
Teksti Pasi Honkanen / Kuva Jorma Vainio

Ponteva uudella ilmeellä Forssaa parempi

Naiset korisliiga 2.12.2017 / Ponteva –Alku 98 – 72 (23-15, 24-13, 30-20, 21-24)

Pontevalta nousee yhä enemmän pelaajia ratkaisurooleihin korisliigan edetessä kohti puoliväliä. Henna Salomaa ja Annika Köster olivat tänään pääosissa, kun kuudennen peräkkäisen voiton ottanut Ponteva esitteli uusia tehopelaajia, mutta taaskin kuitenkin tutun laajaa suorittamista.

Ponteva lähti peliin viisikolla Anni Jämsä, Saara Wahlgren, Henna Salomaa, Iina Keski-Saari ja Taru Tuukkanen. Henna Salomaa (9/2) ja penkiltä aloittanut Annika Köster (4/7/2s) olivat hurjassa vauhdissa heti ensi kympistä lähtien. Laajalla rintamalla kaikkiaan suorittanut kotijoukkue oli peluuttanut jo kymmentä pelaajaa ensi kympillä, joista kuusi pistetilastossa. Ilman yläraajavammasta kärsivää Minna Steniä peliin joutunut Forssakin oli peluuttanut seitsemää pelaajaa. Joukkueen 15 pisteestä oli joukkueen tähti Mia Loyd kuitenkin tehnyt jo 9. Sama tahti jatkui koko pelin ja ennen viimeistä kymppiä Ponteva johti jo 77 – 48.

Viisikosta Anni Jämsä (3/2/7s) juoksutti Pontevan siirtymähyökkäystä tutun vauhdikkaasti. Jo kahdessa edellisessä pelissä loistanut Saara Wahlgren (4/4/1s) näytti jälleen kerran esimerkillisesti miten kroppaa laitetaan peliin, seurauksena lopulta myös viisi virhettä. Henna Salomaa (22/3/2s) veti yhden kauden parhaista peleistään ja palkittiin Pontevan parhaana. Iina Keski-Saari (12/2/1s) pelasi myös ennakkoluulottomasti ja tehokkaasi. Viisikon sentteri Taru Tuukkanen (12/17/7s/1r/6t) tupla-tuplansa ohella antoi Anni Jämsän tapaan mahtavat seitsemän koriin johtanutta syöttöä, lisäksi tähtisentteri torjui hämmästyttävästi kuudesti vastustajan heiton.

Penkiltä uutta voimaa korinalle toi lauantain Aamupostinkin mannekiini Annika Köster (14/10/4s/1t), joka näytti viimeistään nyt kaikille, miksi hän on myös Eestin maajoukkuesentteri. Pointti vaihtoehdon parhaimmillaan tarjosi väkkärämäinen Candice Warthen (14/-/4s2r) väläytellen taas tarkkaa heittokättäänkin. Takapelaajien osastolle voimaa toi myös Hanna Valkeinen (8/3/2s/3r). Isompien pelaajien taistoissa itsensä likoon laittoivat 100% tarkkuudella kakkosensa upottanut Titta-Riina Lepistö (4/2/1r) ja Silja Kiiskinen (2/1), jotka molemmat saivat myös virhetilastonsa täyteen. Jovana Stojanovski (3/-) upotti upealla kolmosellaan pääsarjauransa ensimmäiset pisteet. HyPo onnittelee! Tusinasta Meri Damoiseaux (-/-/1s) myös tilastoihin.

Kun Pontevasta yksitoista pelaajaa oli pisteillä, päätyi Forssa hieman suppeampaan tarjontaan. Joukkueen tähti Mia Loyd (20/17/3s/1t) suoritti itse asiassa tripla tuplan, koska pisteiden ja levypallojen lisäksi Ponteva joutui rikkomaan vahvistusta 10 kertaa. Aaliah Lewis (17/3/2s/2r), Meral Bedretdin (10/6/2s) ja Asta Leinonen (11/2/2s) tukivat hyvin. Hanna Vapamaalla (4/5/3s/1r) oli Taru Tuukkasen puolustamisessa ihan liian kova tehtävä. Muista voi mainita, että Jenna Toivonen (6/1) upotti molemmat kolmosensa. Joukkueena Forssa menetti pallon HyPon paineessa 19 kertaa (HyPo 5). Kun menetysten lisäksi Ponteva haki ottelussa 7 hyökkäyslevypalloa vieraitaan enemmän, antaa 21 pallonhallinnan etu melkoisen hyödyn ottelun voittamiseksi. Parasta Pontevaa olivat kuitenkin 30 koriin johtavaa syöttöä, jonka ansiosta kotijoukkue pääsi huomattavan usein helppoon korintekopaikkaan. HyPon hyökkäyspelissä pallo liikkuikin kauden parhaaseen tahtiin ja ”ylimääräinen” syöttö tuotti usein todella kauniita heitonvalintoja. Joukkueen pelirohkeus hyökkäyspäässä onkin mennyt aimo askeleen eteenpäin, ja se tietää hyvää loppukautta ajatellen.

Kommentit pelin jälkeen:

Mia Loyd, paras pelaaja FoA; HyPo teki hyvää työtä koko pelin ja antoi meille odotetusti painetta. He pakottivat meidät liian moniin menetyksiin. Menetyksiä tuli liikaa myös paineettomissa paikoissa, eli meidän tulee pystyä jatkossa pitämään pallosta parempaa huolta. Vaikka minut palkittiin, kyllä omassakin pelissä vielä parannettavaa jäi.

Annika Köster, janoisin pelaaja HyPo; Hallitsimme peliä; puolustus oli ok ja hyökkäyksessä 98 pistettä on hyvä. Itse yritin olla aggressiivinen molemmissa päissä kenttää. Hyökkäyspäässä joukkuekaverit löysivät minut kiitettävästi – kiitokset siitä heille. Pelasimme koko joukkue tänään hyvin.

Risto-Matti Rousku, päävalmentaja FoA; Suoraan sanottuna tässä pelissä hyvää oli vain Ponteva. Ennen peliä olimme valmistautuneet HyPon aggressiivisuuteen, mutta pelissä sitä valmiutta ei näkynyt. Tällä hetkellä emme pysty 40 minuuttia pelaamaan pääsarjatason intensiteetillä. Menetyksiä ja vastustajalle annettuja hyökkäyslevypalloja eli vastustajan saamia pallonhallintoja oli aivan liikaa. Näillä eväillä tuloksena voi olla vain turpasauna.

Miikka Sopanen, päävalmentaja HyPo; Olen iloinen ja ylpeä joukkueen meiningistä; tehtiin kaikki yhdessä juuri niitä sovittuja asioita. Tiesimme Forssan vahvuudet. Päätimme pelata kovaa, jotta pystyisimme vastaamaan mm. Mia Loydin kovuuteen. Vaikka saimme paljon virheitä, onnistuimme suunnitelmassamme. Hyökkäyspäässä oli tänään pelaajien peli, jossa luotiin jo uusiakin asioita. Kaikkiaan tänään tehtiin paljon hyviä asioita. Alamme pikkuhiljaa näyttää joukkueelta, jolta kuvittelinkin, että joukkueemme tulee valmiimpana näyttämään. Meillä on nyt edessämme kiva ja haastava pariviikkoinen, johon meidän todellakin pitääkin löytää uusia juttuja.

Basket.Fi uutiset


 

Candice Warthen pelaa nyt HyPossa Titan ja Hennan kanssa. Hanna Vapamaa ja Minna Sten ovat nyt vastapuolella.

Aina vaarallinen Vorssa Pontevan puntarissa Martissa

Ennakko; Naiset Korisliiga: Ponteva – Forssan Alku Martissa lauantaina 2.12. klo 18.30

Lauantain kilpakumppanit ottavat mittaa toisistaan naisten pääsarjassa lauantaina 17. kerran. Ponteva on kohtaamisista voittanut 11 ja FoA viisi. Viimeisestä kymmenestä kohtaamisesta Ponteva on kuitenkin voittanut yhdeksän. Ikimuistoisin voittosarja varmasti on toissa kauden huima välieräsarja, josta Ponteva meni hienosti 3-0 voitoin ensimmäistä kertaa finaaaleihin. Tällä kaudella Forssa on kertaalleen hävinnyt Pontevalle kotonaan (58-81). Voittoja Forssalla on neljä. Forssan kausi lähti hienosti käyntiin voitolla Espoossa EBT:sta, sitten tuli tappiot HyPolle ja PeKalle, kauden toistaiseksi ainoa kotivoitto tuli Kouvoista ja perään vierasvoitto HBA:sta, jonka jälkeen alkukauden saldo olikin lupaava 3/2. Mutta kun seuraavat viisi peliä tuottivat saldon 1/4 eli vain yhden voiton Äänekosken Huimasta, on FoA valahtanut jo pudotuspeliviivan alapuolelle. Vaikka Pontevalla näyttäisi viimeisten pelien perusteella olevan yliote vieraistaan, tulee Forssa Hyvinkäälle melkoisella revanssimielellä – se todellakin tarvitsee voiton Hyvinkäältä.

Joukkueet tuntevat siis toisensa todella hyvin. Mielenkiintoinen juttu on, että neljä pelaajaa HyPon nykyisestä rosterista on jossain vaiheessa edustanut juuri Forssaa. Pontevan vahvistus Candice Warthen oli Forssan vahvistuksena toissa kaudella. Henna Salomaa edusti Alkua kaksi kautta ennen Pontevaan siirtymistään eli kaudet 2011 – 2013. Pontevan omat kasvatit Anni Jämsä (2013-2014) ja Veera Puustinen (2015-2016) ovat myös edustaneet yhden kauden lauantain vierastaan. Forssan pointtina nykyään puolestaan häärää keväällä Pontevassa mestaruuden voittanut Meral Bedretdin.

Meral Bedredin (10/4/2,4s/1,3r) on johtanutkin Forssaa Hyvin tehoin. Joukkueen ja koko naisten korisliigan tehokkain pelaaja on kuitenkin Mia Loyd (22,4/13,7/1,7s). Tehokkuuden piikkipaikan lisäksi 181 senttinen laituri on liigan toiseksi kovin levypallojenkerääjä ja kolmanneksi kovin pistenikkari. Väkkärä takamies Aaliyah Lewis (11,4/3,9/5,1s) puolestaan liigan kolmanneksi paras syöttäjä. Minna Stén (12,8/7,7/1,2s/0,7t), Hanna Vapamaa (5,4/5,9/1,8s/0,9r) ja Asta Leinonen (5,6/1,6) tuovat joukkueeseen vakaata kokemusta ja esimerkkiä joukkueen nuorisokaartille.

Pontevan tehot ovat kovasti kolmikon Taru Tuukkanen (liigan 3. levypalloissa ja tehokkuudessa), Henna Salomaa (liigan paras vapaaheittäjä) ja Candice Warthen varassa. Tämä kolmikko on ainoana pystynyt kaksinumeroisiin keskiarvopistelukemiin alkukaudella. Viimeisissä peleissä onneksi Saara Wahlgren ja Titta-Riina Lepistö ovat kovasti nostaneet tasoaan. Voisi uskoa, että päävalmentaja Miikka Sopasen tavoitteena on saada joukkueesta irti tehoja vieläkin laajemmalla rintamalla. Toki Pontevalla on yhdeksän pelaajaa vähintään neljän pisteen keskiarvoilla, kun taas Forssalla vastaava määrä on seitsemän pelaajaa.

Pontevan kauden viides kotiottelu tuo mahdollisuuden hyvinkääläisille nostaa Ponteva ainakin katsojatilaston kärkeen. Kärjessä on viiden kotipelin Vimpeli (392,8 katsojaa / ottelu), HyPo on toisena (392,25) ja PeKa kolmantena (320,83). Muut ovat toistaiseksi jääneet alle 300 lukemiin, neljäntenä Catz 257 katsojallaan. Lauantain kiireet ovat varmasti jo ohi kello 18.30 – silloin pääsee nauttimaan pääsarjakoripalloviihteestä Hyvinkään Martissa. Tervetuloa!


 

Kuva on leike Aamuposti 2.12.2017 - klikkaa kuvaa ja pääset Aamupostin uutiseen.
Kuva: Raimo Eerola / Kymen Sanomat
Kuva on linkki Kymen Sanomat sivuille

Ponteva voittoisasti kuin kotonaan Karhuvuoressa

Naiset korisliiga 29.11.2017: PeKa – Ponteva 72 – 75 (16-22, 19-21, 21-18, 16-14)

Kevään välieräjoukkueet kohtasivat toistamiseen jo kuluvalla kaudella. Ponteva kuittasi syksyn ensimmäisen kotitappionsa hienolla vierasvoitolla. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli HyPon hallintaa. Anni Jämsä juoksutti vierasjoukkuetta hienosti nopeisiin hyökkäyksiin. Saara Wahlgrenin heitto oli entisiin kotikoreihin tappavan tarkkaa. Tuttu oli pelipaikka myös Taru Tuukkaselle, joka on pitkällä urallaan pelannut myös PeKan riveissä. Kotijoukkue oli alusta pitäen vahvan amerikkalaistrionsa Akilah Simms, Daisha Simmons, Megan Mullings varassa. Ponteva johti puoliajalla 35 – 43.

PeKa tuli kolmannen jakson lopulla jo iholle Mullingsin korilla tilanteessa 45-47. Taru Tuukkanen upotti kuitenkin heti perään pelin ensimmäisen kolmosensa. Jakson loppuun Tarun toinen kolmonen BuzzerBeaterina siivitti HyPon viimeiselle katkolle viiden pisteen johdossa 56-61. Viimeisellä kympillä PeKa nousi kuskin paikalle. Daisha Simmons upotti kolmosellaan kotijoukkueen jo 71-67 johtoon, kun kellossa oli jäljellä enää 2.50. Iina Keski-Saari otti puolestaan nyt isoa roolia upottamalla oman bonuskorinsa (71-70) ja ottamalla puolustuspäässä heti perään tärkeän puolustuslevypallon. Henna Salomaa upotti Taru Tuukkasen syötöstä kulmakolmosellaan ottelun voittokorin 71 – 73 vain 16 sekuntia ennen peliajan umpeutumista. Akilah Simms puolestaan sai vielä kalastettua Taru Tuukkaselle korinalusvirheen ja tasoitusmahdollisuuden, kun vain kahdeksan sekuntia oli pelikellossa jäljellä. Jo aiemmin teknisen virheen ottanut ja lämpöisenä käynyt vahvistus onnistui vain ensimmäisessä heitossaan ja Tuukkasen levypallon jälkeen rikkoi Henna Salomaata EU-virheen arvoisesti. Salomaa sai viimeistellä siten myös loppuluvut 72 – 75 vapaaheittoviivalta. Ponteva oli näin tutusti jälleen noussut tappioasemasta ottelun voittoon.

Pontevan parhaana palkittu Saara Wahlgren (15/5/2s/2r) ja jälleen tuplatuplan suorittanut Taru Tuukkanen (21/10/3s/1t) olivat entisessä kotisalissaan siis elementissään. Loppupelin ratkaisija Henna Salomaa (14/4/2s/1r) ja isoa roolia ottanut Hanna Valkeinen (11/2/1s) upottivat kaksinumeroiset pistemäärät. Ratkaisuvaiheissa myös Iina Keski-Saari (8/2) oli parhaimmillaan.  Pontevan taso oli tällä kertaa liikaa kotijoukkueelle. HyPon yhdeksän pelaajan rotaatio käytännössä lopulta väsytti vain seitsemän pelaajan rotaatiolla suorittaneen PeKan, jonka tehot jäivät aivan liikaa jenkkikolmikon Simmons (26/4/4s/2t), Simms (19/9/2s), Mullings (12/10) varaan. Parhaana palkitun Simmonsin johdolla amerikkalaistrio teki lähes 80% joukkueensa pisteistä! Nuori naisten maajoukkueeseenkin jo nostettu Awak Kuier (5/5) oli paras kotimainen. Kaikki tilastot linkissä. PeKan epäonneksi huippulahjakas sentteri siirtyy kuitenkin Kymen Sanomien mukaan HyPo –pelin jälkeen HBA:n riveihin.

Voitolla Ponteva nousi tasapisteisiin sarjataulukossa kolmantena olevan PeKan rinnalle. Catz jatkaa kärjessä tyrmättyään tällä kertaa HBA:n. EBT haki tärkeän vierasvoiton Forssasta ja nousi pudotuspelipaikalle. Keskikastissa Kouvottarien ryöstöretki Vimpelissä (67-72) oli sarjatilanteen kannalta erittäin tervetullut lopputulos.

Ponteva jatkaa pelejään vihdoin kotiareenallaan Martissa, kun ensi lauantaina HyPo – FoA ylösheitto on kello 18.30. Forssan Alku tulee Hyvinkäälle pudotuspelipaikka mielessään. FoA:n peliä muuten pyörittää tuttu kasvo Pontevasta viime kauden kultajoukkueesta eli Meral Bedretdin. Erittäin mielenkiintoinen pääsarjapeli on siis jälleen edessä.


 

Kuvakaappaus on linkki Basket.fi sivulle

Pontevan 0 - 19 loppukiri toi upean voiton Kouvolassa

Naiset Korisliiga 22.11. Kouvottaret – Ponteva 73 – 81 (19-21, 26-23, 14-16, 14-21)

Kouvottarien tehopelaajan Brittany Carterin lay-uppia tilanteeksi 73-62 vain viisi ja puoli minuuttia ennen loppua juhlittiin Kouvolan katsomossa jo ratkaisevana. Kouvottaret olikin vienyt näin päätösneljänneksen alun rumasti 14-2. Pontevan mieletön loppukiri kuitenkin käänsi pelin. Kun Titta-Riina Lepistö upotti toisen peräkkäisen kolmonen ja voittokorin tilanteeksi 73-74, oli puolestaan kotijoukkue pinteessä. Ei auttanut enää Kouvottarien aikalisätkään enää vaan Ponteva vei loppupelin lopulta 0-19 ja koko ottelun 73-81.

Pontevalla oli paljon onnistujia parhaina palkittujen ratkaisijoittenkin eli Titta-Riina Lepistön (10/4/1s) ja Henna Salomaan (17/1/2r) lisäksi. Taru Tuukkanen (12/13/7s/1m/3r) oli tutusti tehokkain tupla-tuplineen. Candice Warthen (13/2/2s/2r), Hanna Valkeinen (10/1) ja Saara Wahlgren (10/2/2s) oli myös kaksinumeroisilla pisteillä. (Kaikki tilastot linkissä.) Tilastollisesti muuten tasaisessa ottelussa Ponteva hankki tärkeitä pallonhallintoja pakottamalla Kouvottaret 17 menetykseen (HyPo 10) ja voittamalla levypallot 39-44.

Kouvottarien jenkkikolmikko oli taas kasassa ja voimissaan! Tehopelaaja Brittany Carter palasi kahden huilatun pelin jälkeen Pontevaa vastaan Kouvottarien vahvuuteen. Jenkkikolmikko parhaana palkittu Carter (22/6/6s/2r), Whitney Frazier (13/12/3s/2t) ja Layne Murphy (14/12/4s/1r/2t) olikin saman tien jälleen Kouvottarien pelin perusta. Parhaiten jenkkikolmikkoa tuki toisena kotijoukkueesta palkittu Roosa Frimodig (7/-/1s1r). Ulriikka Latvala (7/2/2s) oli myös näkyvässä roolissa.

Kouvottarien kohtaloksi voitaneen väittää myös väsymystä, sillä niin kovat minuutit ratkaisupelaajat joutuivat raatamaan. Pontevan päävalmentaja Miikka Sopanen puolestaan pystyi peluuttamaan joukkuettaan huomattavasti laajemmalla rotaatiolla, jolloin joukkue oli voimissaan silloin kun peliä lopullisesti ratkaistiin. Voitollaan Ponteva vahvisti paikkaansa sarjan kärkinelikossa. Kouvottaret puolestaan on nyt parin voiton päässä viimeisellä puolivälieräpaikalla olevaa Forssaa.


 

========================================================

Yllä Aamupostin 20.11.2017 uutinen Pontevan naisten vierasvoitosta.

========================================================

Ponteva peittosi kapeaksi jääneen Huiman

4.11.2017 Naisten Korisliiga: Hyvinkään Ponteva – Äänekosken Huima 97 – 64 (24-18, 23-8, 29-23, 21-15)

Jakso kerrallaan kasvatti selvästi laajemmalla materiaalillaan kotijoukkue Ponteva eron Huimaan lopulta yli 30 pisteen suuruiseksi. Ponteva hallitsi korinalustoja kummassakin päässä kenttää ja pääsi hyökkäyslevypalloillaan koriherkutteluun vaikkei tarkkuus muuten kohdallaan ollutkaan. Kun huiman jenkkikolmikon kookkain eli Tyler Gilbert vielä loukkasi jalkansa heti kolmannen neljänneksen alkuun, jäi vierasjoukkue aivan liian pieneksi Pontevan rinnalla. Lopussa jännitettiin vain saako Ponteva sata rikki – ja sankari huomion kohteeksi – ei saanut.

Pontevan laajalla materiaalilla onnistuneesta joukkueesta parhaana palkittiin Annika Köster (16/7/2s/3r), joka oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla lähes erehtymätön. Taru Tuukkanen (21/17/2s/2r/5t) paransi peliään koko ajan ja oli tupla tuplansa lisäksi melkoinen maalivahti viidellä torjunnallaan. Tarul nappasi myös janoisimman pelaajan palkinnon. Henna Salomaa (17/1/2s) alkaa lähestyä omaa parastaan. Candice Warthen (9/4/7s/2r) puolestaan narutteli tekniikallaan Huima –puolustusta ja seitsemästi sen jälkeen lähetti joukkuekaverilleen upean syötön. Anni Jämsä (6/2/4s/4r) toimi jälleen joukkueensa nopeitten hyökkäysten primusmotorina ja pallorosvona (4r). Iina Keski-Saari (7/7) jatkoi hyvien puolustuspeliensä sarjaa. Silja Kiiskinen (5/5/3s/1t) pelasi yhden parhaistaan Ponteva-paidassa. Titta-Riina Lepistö (8/5/1r), Hanna Valkeinen (7/3/5s) ja Saara Wahlgren (1/5/2s) pitivät huolen, että 10 kotijoukkueen pelaajaa pääsi tilastoille. Kentälle ehtivät paikkansa koko tusinassa täyttämään myös Meri Damoiseaux ja Veera Puustinen.

Huiman paras oli päävalmentaja Mervi Nurmen mukaan parhaan pelinsä Suomessa pelannut Suriya McGuire (25/13/6s/9r/3t), joka tuntui kentällä ehtivän joka paikkaan. McGuiren tilastolukemat olivat ennakosta poiketen todellakin TopGun –tasoa! Huimasta ei valitettavasti vieraitten harmiksi löytynyt McGuiren lisäksi kuin Jazmine Perkins (18/11/4s/2r) ratkaisemaan peliä. Kaksikon takana oli iso kuilu, varsinkin kun kolmas amerikkalainen Tyler Gilbert (5/3/1s1t) loukkaantui jo pelin puolivälissä. Heta Äijänen (9/5/1r), Lotta Kymäläinen (4/1) ja kapteeni Henna-Riikka Paajanen (3/1) täydensivät Huiman pisteille yltäneen kuusikon. Kaikki tilastot linkissä.

Kommentit lehdistötilaisuudessa:

Suriya McGuire, paras pelaaja Äänekosken Huima; ”Paha tappio ja kaikkiaan huono päivä meillä. Meillä on nuori joukkue, jonka vain pitää oppia pelaamaan yhteen. Joka päivä olemme kuitenkin kehittyneet joukkueena. Tappioista huolimatta pidämme ajatukset positiivisina ja peli-ilon kautta pääsemme vielä voittojen tielle.”Henna Salomaa, ottelussa ansioitunut pelaaja Hyvinkään Ponteva; ”Meillä oli taas hyvä treeniviikko alla. Sitä kautta olemme taas päässeet joukkuepelaamisessa askeleen eteenpäin. Tänään se tuotti tasaisen hyvän joukkuesuorituksen juuri niissä asioissa joita haimmekin. Kun joukkuepuolustuksemme toimii oikein, pääsemme kontrolloituun hyökkäykseen oikein roolein. Joka päivä ja joka viikko menemme eteenpäin.”Mervi Nurmi, päävalmentaja Äänekosken Huima; ”Samanlaista oli peli kuin tähänkin saakka, alkuun hyvää sitten loppuu. Suriya McGuirelta tänään huikea, kauden ylivoimaisesti paras peli. Kunhan kaikki muutkin pelaajamme pääsevät lopultakin oikeisiin rooleihinsa, tulee pelimme vielä paranemaan oikealle tasolle.”Miikka Sopanen, päävalmentaja Hyvinkään Ponteva; ”Saatiin kiva voitto. Puolustuksen kautta on rakennettu kaikki tekeminen toistaiseksi. Tänäänkin puolustus oli ainoa pelisuunnitelmamme. Huimalla kun on niin hyvät 1-1 hyökkäyspelaajat, on puolustuspelissä pakko onnistua, muuten he rankaisevat armotta. Onnistuneen puolustuksen ansiosta voitto tuli tänään lopulta helpolla. Hyökkäyksessä pääsimme hyviin heittopaikkoihin. Vaikkei tänään tarkkuus kohdallaan ollutkaan, taistelu irtopalloista oli kuitenkin esimerkillistä ja hyökkäyslevypalloilla pääsimme korjaamaan ohiheitot pussiin. Valmentajalla oli mukavat oltavat, kun kaikki onnistuivat tekemisessään kentällä. Tahtotila oli kaikilla kiitettävällä tasolla.”

Ponteva vahvisti voitollaan sijoitustaan sarjan kärkiviisikossa. Honka puolestaan otti kauden ensimmäisen tappion, kun Catz kävi ryöstöretkellä Tapiolassa. Basket.fi linkissä koko kierroksen ja myös tämän ottelun koripalloliiton virallinen otteluraportti.

Äänekosken kaupunkisanomat uutisoi Huiman tappion tuoreeltaan. Kuva on linkki ÄkSan sivulle.
Kenya Robinson ansaitsee oman luvun HyPo -ennakossa, vaikkei enää pelaakaan!

Ennakko; Naisten korisliiga Hyvinkään Ponteva – Äänekosken Huima, Martti la 4.11.2017 klo 17.00

Huima uusin amerikkalaisvoimin Hyvinkäälle – aika ilman Kenya Robinsonia on käynnissä

Millainen joukkue on Äänekosken Huima, kun Kenya Robinson ei kanna enää joukkueen menestysviittaa? 20 kautta naisten korisliigaa, niistä 15 Äänekosken Huiman vakaana vahvistuksena, siinä raamit Kenya Robinsonin menneelle uralle naisten korisliigassa. Kolme kultaa, kymmenen mitalia kaikkiaan, yksi Suomen Cupin voitto, kolme kakkossijaa, kuusi levypallokuningattaruutta, kaksi korikunigattaruutta, kuusi riistotilaston voittoa, kautta-aikain ykkönen syötöissä, levypalloissa, riistoissa sekä kakkonen pisteissä ja torjunnoissa – nämä lukemat herättävät vain kunnioitusta. Kysymys on siis, mistä Huima saa ”uuden Kenyan” uuden "kympin" viemään Keski-Suomen ylpeyden jälleen kerran menestykseen?

Kauden 2017 – 2018 Huima on aloittanut saldolla 1 voitto (HBA vieraissa) / 4 tappiota (kotona Honka ja ViVe, vieraissa Kouvottaret ja Catz). Tappiot ovat siis Kouvottaria lukuun ottamatta tulleet sarjan kolmelle kärkijoukkueelle. Huiman valmentaja Mervi Nurmella on siis ollut haastava työ löytää Kenyan korvaajaksi mahdollisimman laadukas amerikkalaiskolmikko. Toista kauttaan Huimassa pelaava Jazmine Perkins (17,6/7,8/4,6s/2,6r) on joukkueensa paras pisteissä, syötöissä ja riistoissa. Laituri Perkins (178) on koko liigan 5. syöttötilastossa. Hän on myös joukkueensa tarkin kahden pisteen heittäjä ja ahkerin kolmosviivan takaa pommittaja, joten erinomaisen monipuolisesta pelaajasta on kyse. 185 senttinen centteri Tyler Gilbert (14,0/8,8/1,2s/1,0r/2,0t) on joukkueensa kärki niin levypalloissa kuin torjunnoissakin. Trion täydentää 180 pitkä laituri Suriya McGuire (12,4/7,4/2,4s/2,4r/1,4t) on myös monipuolinen taituri, jota vastustajat ovat huimalaisista eniten joutuneet rikkomaan. Viisi kohdistunutta virhettä / peli kertoo, että vaikkei McGuire aivan TopGun olekaan, haastaa hän puolustajiaan kiitettävästi. Huiman kotimaisista 19-vuotias sentteri Heta Äijänen (8,2/5,4/0,8s) on aloitusviisikon vakiopelaaja. Oma 18-vuotias kasvatti Venla Liimatainen (2,4/1,4/0,4s) lienee myös viisikossa. PuHu-kasvatti Emma Virtanen (6,7/3,0/1,0s) on eniten penkiltä virtaa tuonut eli ns. 6. pelaaja Huiman joukkueessa.

Kaikkiaan Ponteva ja Huima ovat kohdanneet naisten korisliigassa 12 kertaa, voitot HyPolle 7-5. Kahden edelliskauden kuusi kohtaamista on päättynyt Pontevan voittoon. Tilastotappioon ei tällä kertaa olisi varaa, sillä Ponteva kuitenkin tähtää runkosarjassa mahdollisimman korkeaan sijoitukseen. Ponteva otti viime lauantaina tärkeän 1. kotivoiton Vimpelin vierailusta. Tällä voitolla Ponteva nousi ns. yläkastiin (taulukon 5.) ja siellä pysyminen vaatii voittoa myös Huimasta (9.). Pontevan rosteri näytti Vimpeliä vastaan jo hyvinkin kilpailukykyiseltä. Sairaslista on tyhjennetty ja pahimmat vaivat lienevät jo takana. Lauantain pelissä odotetaan Pontevan iskevän Huimaa vauhdilla ja laajalla rintamalla. Vimpeli -pelissä Pontevan siirtymähyökkäys lähti varsinkin Anni Jämsän johdolla todella vauhdikkaasti liikkeelle – vähintään samaa odotetaan Huimaa vastaan.

HyPon ns. kuudes pelaaja eli Martinhallin asiantunteva katsomo on jäänyt yllättävän vähäväkiseksi keskiarvolla 428 katsojaa / peli ja sillä irtoaa Vimpelin (ennen ViVen ke peliä katsottuna) jälkeen vasta toinen sija. Lauantaina Hyvinkääläisillä olisikin mahdollisuus nostaa suosikkijoukkueensa Ponteva ainakin tämän tilaston kärkeen. Tervetuloa Marttiin lauantaina, ottelun Ponteva – Huima ylösheitto on tasan kello 17.00.


 

Ponteva väsytti Vimpelin ja otti ensimmäisen kotivoittonsa

Naiset korisliiga 28.10.2017: Ponteva – Vimpelin Veto 84 – 77 (18-19, 21-17, 11-23, 34-18)

Vielä viimeisellä pikkukatkolla Vimpeli Veto johti peliä yhdeksällä pisteellä lukemin 50-59. Pontevan viimeisen neljänneksen tuuletus oli kuitenkin liikaa huomattavasti kapeammalla rosterilla pelanneelle Vedolle.  

Pelin kehittyminen

Ensimmäisellä neljänneksellä Vimpeli oli veturin paikalla. Vieraitten Avyanna Young otti kuitenkin päävalmentaja Jarkko Havun harmiksi jo kolmannen virheensä. HyPo pelasi upean viimeisen hyökkäyksen, jossa Titta-Riina Lepistön buzzerbeater kolmonen kavensi eron katkolle vain yhteen pisteeseen (18-19).

Toisen neljänneksen Tuulia Timon kolmonen ja sitä kautta Vimpelin 0-7 juoksutus tilanteeksi 29-32, pakotti HyPon aikalisälle. Anni Jämsän kolmonen puolestaan käynnisti HyPon 10-0 vaiheen, kun Annika Köster nosti HyPon jo 39-32 johtoon. Lotta Vehka-aho kuitenkin kyyditsi Vimpelin jo kolmen pisteen päähän puoliajalle (39-33).

Kolmas neljännes oli Pontevalle vaikea. Vimpelin vahvistukset tekivät vakuuttavaa jälkeä. Kun ensin Lotta Vehka-aho upotti kolmosensa ja perään Noora Järvikankaan viimehetken bonuspommitus tuotti Vimpelille 50-59 johdon (ja jaksovoiton 11-23), uskoi moni jo pelin ratkenneen.

Ponteva oli kuitenkin eri mieltä. Kotijoukkueen aggressiivinen puolustuspeli alkoi tuottaa tulosta ja kapeammalla rosterilla pelannut Vimpeli alkoi selvästi väsyä. Kun Warthen tasoitti tilanteen 60-60, kun pelikellossa oli aikaa 6.27 oli Vimpeli pakotettu aikalisälle. Tuulia Timon EU-virheen jälkeen Henna Salomaa upotti vareillaan HyPon 69-66 johtoon ja heti perään Henna upotti ratkaisevan tuntuisen kolmosen (72-66). Candice Warthenin lay-up (78-70) oli lopulta ottelun voittokori. Pontevan viimeiset neljä pistettä Henna Salomaa upotti vapaaheittoviivalta, kun Vimpeli oli pakotettu rikkomaan.

Hyvää viihdettä 337 katsojalle!

Ottelu oli hyvätasoinen ja viihdyttävä, jossa johtotilanteet vaihtuivat tiheään, kun molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä ratkaista peli. Pontevan periksi antamaton puolustuspeli oli varmasti ottelun lopputuloksen kannalta se ratkaisevin asia. Pontevan prässi lopulta väsytti vain seitsemää pelaajaa käyttäneen vierasjoukkueen. Vimpeli heitti kuuden pelaajan voimin lähes puolet (9/19) kolmosistaan pussin pohjaan. Kuusi onnistujaa oli Pontevallakin, mutta tarkkuus (9/28) jätti parantamisen varaa. Kakkosissa puolestaan Ponteva (22/45) oli Vimpeliä (19/51) huomattavasti etevämpi. Pontevan hyökkäyslevypallot tuottivat lopulta kahdeksan pistettä Vimpeliä enemmän. Levypallot Ponteva voitti 47-43. Kokonaisuudessaan 3-sekunnin alueelta Ponteva hallitsi peliä (42-24) suvereenisti, eli korinaluspeli oli yksi pelin ratkaisuista.

Onnistujia laajalla rintamalla!

Henna Salomaa (18/3/9s/2r) oli jälleen kerran Pontevan taistelun ilmentymä antaumuksellisella puolustuksellaan. Hyökkäyspäässä Hennan kolmosetkin (3/8) upposivat tuttuun tahtiin, eikä käsi tutissut ratkaisuhetkillä vapaaheittoviivallakaan (7/7). Salomaa tarjoili myös upeat yhdeksän koriin johtanutta syöttöä, jotka nostivat hänet jo koko liigan syöttötilaston kakkoseksi. Candice Warthen (17/7/3s/1r) sai Hyvinkään kaupungin muodostaman palkintoraadin parhaan pelaajan palkinnon ja veti voittajien parhaan ”+/-” –lukeman +15. Taru Tuukkanen (21/11/5s/1r/2t) oli koko kentän tehokkain (30) pelaaja. Titta-Riina Lepistö (12/-) pelasi vain 12 minuuttia, mutta siinäkin ajassa kovalla tarkkuudella väläytellä heittokättään. Annika Köster (4/10/2r/2t) sai palkintoraadin zemppipelaajapalkinnon ja Iina Keski-Saari (2/5) janoisimman pelaajan palkinnon. Hanna Valkeinen (7/4/2s/1r) kirjautti kotijoukkojen 5. parhaan teholukeman 10. Anni Jämsä (3/-/2s) avaa Pontevan nopeat hyökkäykset todella vauhdikkaasti. Saara Wahlgren (-/3/4s) oli yhdeksäs kotijoukkueen tehotilastoja kerännyt pelaaja.

Vimpelin amerikkalaiset olivat odotetusti joukkueen tehokkaimmat. Sydney Coffey (14/4/4s/1r) palkittiin vieraitten parhaana. Pachiyaanna Roberts (14/11/3s/2r) tehotteli tupla-tuplan. Avyanna Young (16/5/2) oli vieraitten kolmas kaksinumeroisille pisteille päässyt. Anni Kujala (9/5/2s), Lotta Vehka-aho (9/2/2s), Noora Järvikangas (7/8/3s) ja Tuulia Timo (8/1) upottivat neljään pekkaan yhteensä kuusi bonuskoria viivan takaa.

Kommentit pelin jälkeen:

Sydney Coffey, paras pelaaja, Vimpelin Veto: ”Hävisimme todella hyvälle joukkueelle. Kun vastustaja heittää noin hyvin, on se meille haastavaa. Meillä on erinomainen joukkue ja tappiosta huolimatta tänäänkin pelasimme kelpo pelin.”

Candice Warthen, paras pelaaja, Hyvinkään Ponteva: ”Pelasimme tänään hyvin. Noudatimme erinomaisesti ottelusuunnitelmaa koko pelin ajan. Meillä oli erinomainen treeniviikko alla ja sen taso saatiin siirrettyä hienosti myös peliin. Voitto oli todella tärkeä koko joukkueelle.”

Jarkko Havu, päävalmentaja, Vimpelin Veto: ”Olipa hyvä peli. Olisimme aivan hyvin voineet myös voittaa. Tiesimme mihin tulimme. HyPo on Martissa vaikeasti voitettava joukkue, jolla on laaja rosteri. Saimme tänään vastaamme tehokkaan hyökkäyspelin ja laadukkaan puolustuksen. Viimeisen 10 minuuttisen HyPon 34 pistettä kuitenkin oli aivan liikaa. Olivatko kyseessä kommunikaatiovaikeudet vai mitkä, katsotaan jälkeenpäin nauhalta. Tämä oli meille syksyn ensimmäinen todellinen ns. kärkipeli. Saimme pelistä paljon oppia ja varmasti ensi keskiviikkona Peli-Karhuja vastaan Vimpelissä olemme entistä valmiimpia.”

Miikka Sopanen, päävalmentaja, Hyvinkään Ponteva: ”Saimme vaikean alkukauden vastineeksi tärkeän ja helpottavan voiton. Voitimme hyvän joukkueen, jolla on paketti kasassa; laadukkaat jenkit ja vakaat kotimaiset. Teimme muutoksia viisikkoon, jotta saisimme tasaisemman tuotoksen. Penkiltä tulleiden 40 pistettä todistivat, että onnistuimme. Aiemmin viisikossa aloittaneiden Warthenin ja Kösterin suoritukset osoittivat, että täydellä sydämellä joukkueen eteen tehdään töitä, oli roolitus mikä tahansa. Vastaavasti nyt aloittaneet Keski-Saari ja Wahlgren olivat huikeita varsinkin puolustuspelissään. Alla oli todellakin huikea harjoitusviikko ja sen tekeminen siirtyi upeasti peliin. Saimme tästä rutkasti uskoa tulevaan. Vimpeli on katsojille viihdyttävä joukkue, jossa kaikilla on uskallusta ratkaista pelejä. Kaikkia match-uppeja emme saaneet tänään täsmäämään, joten parannettavaakin jäi.”


 

Ponteva tähtää kauden 1. kotivoittoon, vieraana vielä voittamaton Vimpelin Veto

La 28.10.2017 klo 17.00 Martti : Naisten korisliigaa Ponteva - Vimpelin Veto

Pontevan naisten lauantai-iltapäivän vieras Martissa, Vimpelin Veto, on voittanut alkaneen kauden korisliigassa kaikki neljä ensimmäistä otteluaan. Voitolla Pontevasta Vimpeli jatkaisi sarjan kärjessä viisi voittoa jo ottaneen Lappeenrannan Catzin kanssa. Espoon Honka on kolmas vielä tappioton joukkue naisten liigassa.

Vimpeli on aloittanut kautensa vakuuttavasti ottamalla jo kaksi vierasvoittoa (Kouvola ja Äänekoski) ja kaksi kotivoittoa (Helsinki Basketball Academy ja Espoo Basket Team). Joukkueen tehonyrkkinä on häärännyt jenkkikolmikko Avyanna Young (20,8/9,3/1,8s), Pachiyaanna Roberts (19,3/8,8/2,8s/2,8r) ja Sydney Coffey (19,0/4,5/2,0s). Koko kolmikko on liigan pistetilastossa viiden parhaan joukossa. Pistetilaston perusteella Vimpelillä olisi siis koko liigan kovin amerikkalaistrio. Pohjalaaset ovat siis jälleen olleet onnistuneilla pelaajamarkkinoilla. Kotimaisista kolmen pisteen takaa erityisen vaarallinen on kolmikko Noora Järvikangas (11,3/7,3/2,3s), nuori Lotta Vehka-aho (9,8/0,8/0,5) ja Tuulia Timo (6,3/2,3/0,5s).

Ponteva on kauden ensimmäisissä viidessä pelissään ollut vielä kaukana viime kauden tasostaan. Kotona joukkue ei ole voittanut vielä kertaakaan, kun sekä Peli-Karhut että Honka kävivät Hyvinkäällä ryöstöretkellä. Vieraissa Ponteva on voittanut Taru Tuukkasen (18,2/11,6/4,0s/1,2r/2,2t) huippusuoritusten myötä sekä Forssan Alun että HBA:n. Catz puolestaan on aiheuttanut Pontevan ainoan vierastappion. Vimpeliä vastaan Ponteva kuitenkin lähtee täysillä hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoa. Ponteva tarvitsee ehdottomasti Vimpelistä voiton, jotta sarjan kärki ei karkaa heti alkuunsa liian kauas. Tuukkasen ohella Ponteva tarvitsee laajalla rintamalla onnistujia. Ensimmäisistä peleistä sivussa ollut Saara Wahlgren (7,3/1,7/0,3s/1,3r) on päässyt hyvin joukkueeseen sisään. Candice Warthenista (13,2/5,4/1,6s/0,8r) tulee olemaan Pontevalle vielä paljon iloa. Uusista myös Annika Köster (8,2/4,8/1,6s/1,4r) pääsee peli peliltä paremmin joukkueeseen sisään. Keväällä tähtenä loistanut Titta-Riina Lepistö (4,3/2,3/1,3s) on toivottavasti jo toipunut sairasteluistaan. Toipilasaika lienee takana myös syksyn syöttökoneella Henna Salomaalla (7,5/3,0/4,5s). Kotiyleisön suosikki ja Pontevan oma kasvatti Anni Jämsä (4,3/,3/2,3s/1,3r) tulee jälleen kerran juoksuttamaan joukkuettaan nopeisiin hyökkäyksiin.

Kevään mestari Ponteva toivoo saavansa oman ”6. pelaajansa” eli yleisön Martin lehtereille samaan tapaan kuin se eli joukkueen mukana kevään ratkaisupeleissä. Yleisön tuki, kuten Susi-jengin menestys osoitti, on äärettömän tärkeä. Lauantain (28.10.) ottelu Martin hienoissa olosuhteissa käynnistyy kello 17.00.


 

Aamuposti 23.10.2017 Uutisoi HyPon Lappeenrannan vierailun:

Lehtileikkeitä aamupostin sivuilta

Yllä lehtileike Aamupostin 16.10.2017 numerosta
Yllä lehtileike Aamupostin 13.10.2017 numerosta
Yllä lehtileike Aamupostin 9.10.2017 numerosta

Ponteva voittokantaan kauden korisliigassa – Forssa jäi jalkoihin heti 1. neljänneksellä.

Naisten korisliiga Forssan Alku – Hyvinkään Ponteva 58 – 81 (12-27, 16-17, 21-15, 9-22)

 

Kevään mestari, Hyvinkään Ponteva, palasi nopeasti tasolleen. Ei ollut arpia Pontevalla kauden avaustappiosta, niin hyvällä sykkeellä joukkue tuli Forssan peliin avausneljännekselle.

Vaikka Forssan Hanna Vapamaa kolmosellaan vei kotijoukot 5 – 0 johtoon, oli Ponteva valmis peliin. Tuosta eteenpäin peliä vei Ponteva Taru Tuukkasen johdolla 20 – 0 jaksolla. Koko 1. puoliaika oli pisteputkien peli, kun Forssa yritti omalla 7-0 jaksolla pyristellä. Annika Kösterin tilanteeseen 12 – 32 johtanut kori ja HyPon 12 – 0 putki sinetöi ottelun lopullisesti. Ponteva johti parhaimmillaan 1. puoliajalla jo 27 pisteellä tilanteessa 17 – 44. Pontevassa viime kaudella pelannut Meral Betretdin puolestaan siinä vaiheessa vei ihan kaikkia kentällä ja antoi Forssalle toivoa johdattaen joukkueensa vielä 11-0 pisteputkeen ja puoliaikatilanteeseen 28 - 44. Kotijoukkue tuli kolmannen jakson 5 pisteen voitollaan vielä tuntumaan (49-59) ennen viimeistä jaksoa. Viimeinen jakson Ponteva -hallinta (9-22)  kuitenkin oli kotijoukkueelle aivan liikaa.

Pontevan rosterista nousee ratkaisijoita!

Jos oli Ponteva ihmeissään avausottelussa, kun kolmikko Jämsä, Salomaa, Wahlgren puuttui, muuttui tilanne nyt täysin. Wahlgrenin ohella puuttui nyt puolestaan sairaana ollut Lepistö, joten aloitusviisikko oli tällä kertaa Jämsä, Warthen, Salomaa, Köster ja Tuukkanen. Tuukkanen oli oma täydellinen itsensä mitaten käsittämättömät tuplatehot 20/20/5s/2t! Taru väläytteli tällä kertaa myös kolmosillaan upottaen bonusheitot tarkkuudella 4/5! Anni Jämsä (4/2/2s/3r) johti Pontevan peliä maajoukkuepointin varmuudella. Henna Salomaa (7/3/8s) veti todellisen syöttöshown. Candice Warthen (12/4/2s/2r) kuritti toissa vuoden joukkuettaan tutuilla hypäreillään. Annika Köster (14/10/1) näytti tupla-tuplallaan ja varsinkin vankalla levypallopelaamisellaan olevansa Pontevalle oiva vahvistus.

Penkiltä Hanna Valkeinen (11/-/3s) näytti kolmosillaan (3/7) olevansa myös todellinen heittouhka. Iina Keski-Saari (5/2) veti myös isot minuutit.  Varsinkin Iinan pelastus, joka lopulta tuotti Keski-Saari – Salomaa - Köster -kuviolla pelin komeimman korin, ansaitsee maininnan. Silja Kiiskinen (5/1) käytti aikansa todella tehokkaasti. Veera Puustisen (-/-/2s) syöttö Siljan koriin oli kaunista katseltavaa. Meri Damoiseaux (3/-) kolmosellaan sinetöi loppuluvut. Jovana Stojanovski (+5) täytti myös paikkansa kentällä.

Forssa ei ollut ihan yhtä laajan laadun joukkue lauantaina

Hanna Vapamaa (12/4/1s) oli Forssan vaarallisin silloin kun peliä ratkaistiin. Meral Betretdin (9/4/2s) oli erinomainen kaikella tapaa. Minna Sten (6/6/2) hävisi sentterien taistossa Tarulle. Jenkeistä Loyd (18/16) loisti pelin jo ratkettua. Toinen jenkki Lewis (5/1/1s/3r) jäi pahasti Pontevan pointtien varjoon ja veti koko kentän pahimman +/- -lukeman -28. Penkiltä Julia Heinonen (5/3/1s) upotti myös yhden ison kolmosen.

Kokonaisuus ihan erinäköistä kuin avausottelussa

Ponteva upotti kolmosia jo avauskympillä 4/7, kun avausottelussa koko pelissä vain yhden. Pallon kanssa oltiin huomattavasti huolellisempia kuin edellisessä. Kun myös levypallopeli Tarun johdolla oli vahvaa, on Pontevan näkymät huomattavasti paremmat kuin 1. pelin jälkeen. Kunhan rosteriin saadaan koko kerma, voidaan odottaa kevään tasoistakin peliä.

Liiga jatkuu ensi lauantaina huppuottelulla ja liigafinaalin uusinnalla, kun Hyvinkäälle saapuu kevään hopeajoukkue Tapiolan Honka Espoosta. Honka otti sarjassa jo toisen voittonsa kukistettuaan paikallisottelussa EBT:n.

Peli-Karhujen Laura Lehtoranta kuritti Pontevaa. Kuva: Mikko Mäkelä

Peli-Karhut raateli Pontevan kauden avauksessa

Naiset korisliiga: Ponteva – Peli-Karhut 49 – 91 (12-35, 9-13, 17-16, 11-27)

Kotkan ylpeys, viime kevään liiganelonen, Peli-Karhut puolusti ja niputti mestari Pontevan aivan pystyyn. Ensimmäisen neljänneksen 35 pistettä oli sellainen teurastus, jota on Martissa harvoin nähty.

Penkiltä kentälle tullut Laura Lehtoranta upotti neljännen peräkkäisen kolmosensa ja tilanteeksi 8-28 ja ottelu oli käytännössä pelattu. Pontevalta pystyi koko ensimmäisellä puoliajalla pisteiden tekoon vain kolmikko Taru Tuukkanen, Candice Warthen ja Titta Lepistö.

Peli-Karhut upotti pelissä 12 onnistunutta kolmen pisteen koria (37,5%), kun Ponteva sai sisään vain yhden 15 yrityksestä (6,7%)! Laura Lehtoranta (12/5/2s/2r) ratkaisi siis pelin kolmosillaan, mutta Kotkalaisten paras ja koko kentän tehokkain pelaaja oli Akilah Sims (35/14/1s/1r), joka upotti myös kolmoset 5/10. Myös Daisha Simmons (13/7) ja Megan Mullings (12/8) olivat tehokkaita.

Pontevasta Taru Tuukkanen (16/8/2s) palkittiin parhaana. Candice Warthen (14/5) ja Titta Lepistö (10/4) pääsivät kaksinumeroisille. Hanna Valkeinen (7/5/3s) oli erittäin aktiivinen. Pisteillä lisäksi vain Annika Köster (2/1).

Seuraavissa otteluissa toivottavasti saadaan kentälle myös jo kolmikko Henna Salomaa, Anni Jämsä ja Saara Wahlgren. Ensi lauantaina Ponteva matkaa Forssaan ja 14.10. Martissa finaaliuusinta Ponteva - Espoon Honka.

Ottelukommentit:

Laura Lehtoranta, ottelun ratkaisupelaaja PeKa; ”En ihan osannut odottaa, että pelaamme näin hyvin. Peli lähti heti rullaamaan kun saimme levypallopelin haltuun ja päästiin juoksemaan hyvin kenttää. Olemme harjoitelleen siirtymähyökkäystä paljon ja tänäänkin päästiin nopeasti hyviin heittopaikkoihin ja onnistumisiin. Akilah Sims pitää nostaa esiin, hän pelasi hienon pelin upeilla tehoilla.”

Taru Tuukkanen, palkittu pelaaja HyPo; ”Numerot kertovat totuuden. PeKa oli valmis ja pelasi hyvin, me taas päinvastoin. Kauteen valmistautuminen on ollut meille haastavaa ja huonoa tuuria on sairastumisten takia ollut ihan liikaa. Toivotaan, että saadaan nopeasti kaikki mukaan ja päästään yhdessä myös harjoittelemaan. Olemme aivan eri joukkue kuin keväällä ja vasta rakennusvaiheessa. Tänään emme vielä kuitenkaan pystyneet tämän parempaan, mutta kausi on pitkä. Viime vuonnakin aloitimme tappiolla, joten täältä tullaan.

Roope Mäkelä, päävalmentaja PeKa; ”Täydellinen ja iso onnistuminen meiltä. Olimme valmistautuneet ihan ok, vaikkakin pääsääntöisesti puhumalla, kun pointtimme tuli joukkueeseen vasta viime viikolla. Parannettiin meidän kannaltamme hyvin menneestä viime kaudesta varsinkin levypallopelissä, joka on meidän vahvuutemme tällä hetkellä. Akilah Sims pelasi parhaan pelinsä koskaan. Laura Lehtorannan tulo penkiltä neljällä peräkkäisellä kolmosella oli ottelun niitti. Juuri 16 vuotta täyttänyt Avak Kuier pelasi hienot minuutit – hänen tekemisiään kannattaa ihailla nyt, kun ei tiedä miten kauan saamme hänet Suomessa pitää. Totuuden nimissä on tunnustettava, ettei mikään joukkue ei edes HyPo kestä kolmen maajoukkuepelaajan yhtäaikaista poissa oloa.”

Miikka Sopanen, päävalmentaja HyPo; ”Peli ja tulos ei valehtele. Kentällä oli tänään vain yksi joukkue. PeKa oli juuri tuon verran parempi tänään. Jos joukkue häviää tuolla tavalla pystyyn, on se valmennuksen vika. Emme olleet valmiina peliin, emmekä pystyneet missään vaiheessa parantamaan. Pitää katsoa peiliin ja miettiä keinot asian korjaamiseksi. Rikkonainen pre-season ilman yhtään harjoitusta, jossa kaikki olisivat olleet mukana, toki pitää ottaa ilman selittelyjä huomioon. Positiivista on, että tästä voi vain parantaa.

Basket.fi raportti linkissä


 

Aamupostin Uutinen 19.9.2017
Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa tavoittelevat mestaruusjuhlia Pontevan paidassa tulevallakin kaudella.

Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa jatkavat Pontevassa!

Maajoukkuepelaajien jatkaminen takaa, että Ponteva taistelee taas mestaruudesta!

Suomen mestari, Hyvinkään Pontevan naisten korisliigajoukkue julkisti kovasti toivotut ja odotetut ensimmäiset jatkosopimukset. Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa ilahduttavat korisliigaa ja Martin intohimoista kotikatsomoa myös kaudella 2017-2018.

Taru Tuukkanen, koko liigan mestaruuskauden paras pelaaja ja finaalien MVP aloittaa jo neljännen kautensa Hyvinkään Pontevassa. Mestaruuskaudella jokaisen ottelun (36) pelannut Taru Tuukkanen (18,2/12,4/3,6s) oli myös tilastoissa aivan eliittiä; ykkönen mm. levypalloissa, tehokkuudessa ja +/- tilastossa! Suomalaisen naiskoripalloilun mittavimman ammattilaisuran mm. Italian ja Espanjan liigoissa tehnyt Tuukkanen teki myös odotetun paluun Pekka Salmisen luotsaamaan naisten maajoukkueen rosteriin. Maaotteluja Tuukkasella plakkarissa entuudestaan jo 168, joista naisten 156. Huippusentteri Tuukkasen (39) jatko Pontevassa on varmasti naisten tulevan korisliigan merkittävin uutinen, jolla Ponteva vahvistaa asemaansa yhtenä maan kärkijoukkueista. Taru Tuukkasen ura tilastoina.

Henna Salomaa, maajoukkueen runkopelaajia jo vuosia, on tuplauutisen yhtä toivottu tähti. Heittävän takamiehen ja laiturin paikalla parhaiten viihtyvä tarkkakäsi Salomaa aloittaa kolmannen kautensa Hyvinkään lippulaivassa. Tuukkasen ohella vielä 27 –vuotias Henna Salomaa (11,9/3,1/2,9s) aloitti jokaisen pelaamansa (35) ottelun HyPon aloitusviisikossa. HyPo- ja maajoukkueuriensa (kaikkiaan 122 mo, joista naisten 53) ohella Salomaa on pelannut myös ammattilaisena, hän puolestaan Saksan lisäksi myös Espanjassa. Henna Salomaan ura tilastoina.

Pontevan kannalta jo useamman kauden seurassa pelanneitten aloitusviisikon pelaajien sopimukset tarkoittavat pitkäjänteisyyttä ja pysyvyyttä. Tällainen sitoutuminen on kunnioitettavaa nykykoripalloilussa ja osoittaa, että pelaajat viihtyvät seurassa. Tämä sitoutuminen varmasti tulee auttamaan HyPon pysymistä kotimaisen koripallokartan parrasvaloissa. Pontevan tulevan kauden valmennuskaksikko Miikka Sopanen ja Besim Maxhuni ottikin ilolla vastaan uutisen ensimmäisistä signauksista.

Neuvottelut pelaajien kanssa ovat käynnissä kovaa vauhtia ja seuraavat uutiset lienevät jaossa jo lähiviikkoina.