HyPo 2 edelleen voittamaton

Hyvinkään Pontevan miesten reservijoukkue jatkoi voittoputkeaan neljään otteluun koripallon 3-divisioonassa. BC Hukat kaatui Martinlaaksossa lukemin 79-92.

Hyvinkääläisten pistekunkkuna hääri nopea ja kimmoisa Joona Karppinen, joka haali kokoon peräti 28 pistettä. II-joukkueessa debytoinut Ilkka Blomqvist ja Timo Teivaanmäki olivat korin läheisyydessä vaikeita pysäytettäviä lyhyemmille vantaalaisille. Aggressiivisesti ajaneen Blomqvistin pistesaalis oli 18, hyvin tukijalkaa käyttävän Teivaanmäen kerätessä 12 pistettä.

Vastustajan paikkapuolustus ei aiheuttanut Pontevalle isompia vaikeuksia, vaan hyökkäyspeli kulki kokonaisuutena kauden parasta tahtia. Puolustuspäässä rotaatiot eivät aina toimineet oikein ja myös vantaalaisten ennakkoluuloton kaukoheittopeli pääsi muutamaan otteeseen yllättämään.

Päävalmentaja Mika Niemen vastatessa taktiikasta ja peluutuksesta, apuvalmentaja Teijo Laiho on saanut keskittyä erityisesti henkiseen valmennukseen.

- Vaikka tässä pelataan kolmosdivaria, niin siitä huolimatta valmennusta pyritään hoitamaan kokonaisvaltaisesti, Niemi ja Laiho painottavat.

Henkisen valmennuksen osalta oppi-isänään Laiho pitää itävaltalaista psykiatria Viktor Franklia. 

- Vaikka ei tämä maallikkotouhu tietenkään ammattimaista logoterapiaa korvaa, niin siitä huolimatta väitän, että kyllä meidän vaihtopenkilläkin on pystytty tunnelukkoja käsittelemään, Laiho kertoo.