Ponteva runkosarjan viimeiseen kotipeliin kovin panoksin!

6.3.2019

Sarjataulukko kertoo tasaisen mielenkiintoisesta korisliigasta.
Sarjataulukko kertoo tasaisen mielenkiintoisesta korisliigasta.

Korisliigaa Martissa lauantaina 9.3.2019 klo 17.00 Ponteva – Espoo Basket Team

Naisten korisliigassa eletään runkosarja ratkaisuhetkiä. Ponteva johtaa liigaa kahden voiton turvin, kun kolme viimeistä ottelua on pelaamatta. Lauantain viimeisen kotiottelun jälkeen Pontevalla on kaksi kovaa vierasottelua ensi viikolla keskiviikkona Forssassa ja viimeinen lauantaina Kouvolassa. Pitääkseen piikkipaikkansa Pontevan on voitettava kaksi kolmesta viimeisestä pelistään. Runkosarjan voittohan tarkoittaisi pudotuspelien kotietua finaaleihin saakka.

Peli-Karhut Kotkan Karhuvuoresta sarjakakkosena hengittää tiukasti Pontevan niskaan. PeKalla on Pontevaa huomattavasti helpompi loppuohjelma (K:Kouvottaret, V:HBA ja K:ToPo), joten siltä Pontevan on turha odottaa apuja. Pontevan lauantain vieras EBT taistelee tällä hetkellä tiukimmin kolmossijasta, koska sen kanssa tasapisteissä olevilla Kouvottarilla ja Catzilla on yksi ottelu enemmän pelattuna. EBT:n loppuohjelma (V:HyPo, K:Honka, V:Vive) lienee myös hieman helpompi kuin Kouvottarilla (V:PeKa ja K:HyPo), mutta Catz (K:FoA ja HBA) puolestaan pelannee viimeiset kaksi peliään voitokkaasti. Jos kaikki kolme joukkuetta päätyisivät tasapisteisiin, Kouvottaret olisi kolmonen, EBT nelonen ja Catz jäisi ilman kotietua. Jos vain EBT ja Catz päätyvät tasapisteisiin, edellä on EBT. Puolivälierien kotiedusta käydään siis vielä melkoista vääntöä ja skenaarioita riittää.

Yhtä kovaa on taistelu sijoista 6-8, joista taistelevat FoA, Honka, HBA ja ViVe. Varmaa on vain se, että nyt kuudentena oleva Forssa (jäljellä V:Catz, K:HyPo, V:Honka) on vähintään 7. Sarjaseiska Honka (K:ViVe, V:EBT, K:FoA) voisi kolmella voitolla nousta vielä vaikka kuudenneksi, mutta pahimmassa skenaariossa (kolmella tappiolla) voisi pudota vaikka yhdeksänneksi ja ulos puolivälieristä. HBA (V:ToPo, K:PeKa, V:Catz) voi nousta seitsemänneksi tai pahimmassa tapauksessa pudota ulos pudotuspeleistä. Vimpelin (V:Honka, K: EBT) ainoa toivo on voittaa molemmat ottelunsa ja samaan aikaan toivoa Hongan ja HBA:n tappioita. Monta eri mahdollisuutta siis edelleen on. Pudotuspelien käynnistyessä näillä sijoituksilla kun kuitenkin on iso merkitys.

Pontevan lauantaivieras EBT taistelee siis sarjan kolmossijasta. Joukkueitten edelliset keskinäiset ottelut päättyivät molemmat Pontevan voittoon. EBT pyrkii Pontevan tavoin pitämään otteluissa kovaa tempoa niin hyökkäyksiin lähdöissä kuin puolustuksen intensiteetissä. Pontevan tavoin EBT viljelee kaukoheittoja kovaan tahtiin. Joukkueilta lähtee keskimäärin liki 30 kolmen pisteen yritystä ottelua kohden. EBT myös upottaa kolmosia hieman Pontevaa kovemmalla tarkkuudella. Joukkueen kaukoilotulituksesta vastaavat useimmiten amerikkalaispelaaja Delaney Hodgins (20,3/9,1/1,9s/1,8r), Lotta Eräkangas (10,8/1,5) ja Ulriikka Nuolikoski (9,4/3,3/1,7s) sekä nuori pointti Sanni Tuomisto (8,9/3,8/1,9s). Joukkueen selkäranka kuitenkin on väkivahva amerikkalainen Kamilah Jackson (16,5/13,6/4,4s). Aloitusviisikon pelaajat Lotta Aaltonen (8,7/5,1) ja Lotta Vesiluoma (7,6/3,5/2,5s) ovat puolustuspelin ruumiillistumia, jotka tulevat aiheuttamaan Pontevan hyökkäykselle vaikeuksia. EBT:n materiaalin laajuuden takaavat myös Lotta Hämäläinen (2,5/2,7/2,2s) ja Magdalena Agyei (3,5/3,3). EBT:n valmennuksesta ja kehityksestä kohti Suomen kärkeä on jo vuosia vastannut aina energinen Niko Hellman.

Anni Jämsä, Taru Tuukkanen, Jessica January, Randi Brown, Titta-Riina Lepistö ja Alexis Montgomery ovat muodostaneet Pontevan tehokuusikon. Katsomossa odotetaan mielenkiinnolla millä panoksella kolmikko Iina Keski-Saari, Meri Damoiseaux (upotti sunnuntai-illan II-divisioonaottelussa 10 kolmen pisteen koria) ja Nea Kuisma tällä kertaa tuovat lisäarvoa joukkueelleen. Junioreista ainakin Eveliina Huohvanaisen ja edellisessä pelissään upean koriliigan avauskolmosensa upottaneen Saana Kujalan esiinmarssi on aina vain lähempänä.

Tärkeä ja ennalta tiukka yksi liigan kärkikamppailuista on siis odotettavissa. Ylösheitto Martissa ottelussa Ponteva - EBT on siis lauantaina 9.3. kello 17.00

https://www.basket.fi/basket/sarjat/sarjataulukko/?league_id=1&season_id=103781

Naisten sivuille!