Naisten maajoukkueen kirkkaimmat tähdet keskiviikkona Martin parketilla!

3.12.2018

Kuva: Ville Vuorinen
Kuva: Ville Vuorinen
Kuva: Ville Vuorinen
Kuva: Ville Vuorinen

Ponteva hakee korisliigassa revanssia HBA:sta Martissa keskiviikkona 5.12. klo 18.30

Ponteva hakee korisliigassa revanssia HBA:sta

Naisten maajoukkueen kirkkaimmat tähdet keskiviikkona Martin parketilla!

HBA marssittaa keskiviikkona Marttiin hyvinkääläisten koripallon ystävien iloksi naisten maajoukkueen kaksi tämän hetken valovoimaisinta tähteä eli huippupointti Sara Bejedin ja donkkaavan sentterin Awak Kuierin! Juuri tämä kaksikko aiheutti loistavalla pelillään Pontevalle sen kauden tähän mennessä ainoan tappion.  Bejedi (22/6/3,7s) on liigan 5. kovin skoraaja, 6. paras syöttäjä ja Randi Brownin jälkeen liigan hanakimpana kolmen pisteen heittäjänä pystyy ratkomaan pelejä myös kaukaa. Kuier (15,5/9,3/3,3s/2,1t) puolestaan koko liigan torjuntaykkönen, mutta mielenkiintoisin ominaisuus 194 pitkällä senterillä on donkkaustaito – jokohan Hyvinkäällä nähdään naisten korisliigan ensimmäinen alaspäinlyönti itse ottelussa? HS analysoi äskettäin, että Kuier voi olla tuleva supertähti, jonka perässä juoksee jo peräti 90 jenkkiyliopistoa!  Naisten maajoukkuepelaajia nuorista vieraista ovat myös Pontevan kasvatti Elina Arike (9/5/1s) ja Anna Kahelin (4,4/2,4/1,4s). Hyvinkääläisittäin erittäin mielenkiintoinen pelaaja on tietenkin kauden 2015-16 hopeamitalisti Pontevassa, eli pointti ja Pontevan kasvatti Vera Mäenpää.

Nuoria tähtiä tuikkiva HBA saa vastaansa varmasti nälkäisen liigan kärkijoukkueen. Ponteva on HBA –tappionsa jälkeen marssinut kahdeksaan peräkkäiseen voittoonsa. Randi Brown on liigan pistetilastossa 3. ja upottaa kolmosia hurjia määriä. Titta-Riina Lepistö on kuitenkin Pontevan tarkin bonusviivan takaa ja koko liigan 3. tarkin. Taru Tuukkanen puolestaan on liigan toiseksi kovin syöttäjä. Henna Salomaa on koko liigan 2. paras vapaaheittäjä. Kyllä siis kotijoukkue Pontevallakin tähtiä tuikkii.

Tähdistöä tärkeämpää on kuitenkin Pontevan upea työmoraali, joka tekee joukkueesta sarjan parhaiten puolustavan joukkueen. Ponteva on ainoana joukkueena päästänyt omaan koriinsa alle 70p (69,2) ottelua kohden. Samaan aikaan Ponteva on myös tehokkaimmin palloa pussiin pistävä joukkue lähes 90 pisteen keskiarvolla (87,9), kun toiseksi tehokkain (PeKa) on tehnyt pisteitä 78,8p keskiarvolla. Upeaa on Pontevan hyökkäyspelin huolellisuus ja luovuus; joukkue on ylivoimainen ykkönen syöttöjen määrässä (komeimmat hyökkäyskuviot), menetyksiä on vähiten, syöttö-/menetyssuhde ja riisto-/menetyssuhde ovat myös sarjan parasta. Ponteva on myös sarjan ylivoimaisesti tarkin vapaaheittojoukkue. Kaikkein parasta ovat kuitenkin joukkueen katsojat – sarjan parasta sekä laadullisesti, että määrällisesti. Ennätysyleisö lienee odotettavissa keskiviikkona, koska vastassa on ehkä sarjan toiseksi mielenkiintoisin joukkue – Pontevan jälkeen.

Ponteva hakee siis HBA:sta henkisesti tärkeää revanssia. Itsenäisyyspäivän aattona on siis tarjolla Hyvinkäällä todellinen koripallon herkkupala: Martissa ke 5.12. klo 18.30 Ponteva – HBA

Linkki Ville Vuorisen kuvaan Awak Kuierista Basket.fi sivuilla:

https://www.basket.fi/susiladies/uutiset/romania-pinnisti-susiladiesin-ohi-em-karsintojen-paatosottelussa/

Linkki Ville Vuorisen kuvaan Sara Bejedistä Basket.fi sivuilla: 

https://www.basket.fi/naisten-korisliiga/uutiset/hba-nappasi-avausvoittonsa-bejedi-upotti-hypon-viime-hetken-kolmosellaan/