Ponteva jo neljän ottelun voittoputkessa naisten korisliigassa

29.10.2018

Kuva on leike aamupostin pareriversiosta / Vilma Sipola
Kuva on leike aamupostin pareriversiosta / Vilma Sipola
Kuva on leike aamupostin pareriversiosta / Vilma Sipola
Kuva on leike aamupostin pareriversiosta / Vilma Sipola
Kuva on leike aamupostin pareriversiosta / Vilma Sipola
Kuva on leike aamupostin pareriversiosta / Vilma Sipola
Kuva on leike aamupostin pareriversiosta / Terhi Collin
Kuva on leike aamupostin pareriversiosta / Terhi Collin

Lauantaina vuorossa matka Vimpeliin - Keskiviikkona 7.11. mahdollisesti on kyseessä jo liigan kärkikamppailu!

Ponteva otti kaksi upeaa kotivoittoa!

Honka kaatui kolisten 105 - 72

ToPo jäi telineisiin 77 - 51 

 

Naisten sivuilla lisää!

 

Jatkoa seuraa:

Korisliigan kärkiottelu Martissa keskiviikkona 7.11.2018 klo 18.30

Ponteva – Espoo Basket Team

Korisliigakausi 2018 – 2019 on lähtenyt käyntiin vuosikausiin mielenkiintoisimmalla tavalla. Viikonlopun kierroksen jälkeen viidellä voitollaan sarjan kärjessä porskuttava, Pontevan seuraavan kotiottelun 7.11.2018 vastus EBT on noussut parrasvaloihin. Espoon valmentaja Niko Hellman on hitsannut joukkuettaan jo vuosikausia ja nyt näyttävät palaset pysyvän kohdallaan. Lauantaina kaatui vieraissa kolmannen jenkin mukaan ottanut kevään mestari PeKa. Sitä ennen EBT voitti paikallisvastustaja Hongan, voitti HBA:n, aiheutti Forssan toistaiseksi ainoan tappion sekä voitti avauksessaan nousijajoukkue ToPon. Ainoan tappionsa kuusi ottelua pelannut EBT on kärsinyt Kouvolassa.

EBT:n vahvuutena on Pontevan tapaan pitkäjänteisyys ja pysyvyys. Lotta-kvartetista maajoukkuepelaaja Aaltonen (8,7/5,2/1,8s) pelaa jo neljättä kauttaan EBT:ssä, omat kasvatit Vesiluoma (6,7/3,8/2,7s) kolmatta ja Eräkangas (8,7/0,7/1s) neljättä sekä Catzin kasvatti Hämäläinen (2/3/2,3s) toista kauttaan. Viime kaudella jo joukkueessa vakuuttanut vahvistus Kamilah Jackson (18/12/2,5s) on saanut rinnalleen laadukkaan kollegan: Delaney Hodgins (20/11,5/3s/2,3r/1,3t). Magdalena Agyei (4,2/3,8/1,5s) on noussut aloitusviisikkoon divarin HNMKY:stä. Isossa roolissa on myös Vimpelin kasvatti Ulriikka Nuolikoski (8,8/2,8/1,3s).

Ponteva puolestaan on HBA avaustappionsa jälkeen kulkenut vakuuttavasti voitosta voittoon. Nurin ovat menneet mestari PeKa, hopea Catz, nousija ToPo kevään pronssipelin vastus Honka viimeisimpänä. Ponteva pelaa tällä hetkellä aktiivista ja aggressiivista joukkuepuolustuspeliä, josta se lähtee nopeaan transition-hyökkäykseen. Tuloksena on viihdyttävää joukkuepelaamista sarjan suurimmilla omilla tehdyillä pisteillä ja pienimmillä omiin päästetyillä. Parhaimmista ja näyttävimmistä hyökkäyskombinaatioista puolestaan kertoo joukkueen sarjan paras syöttötilasto. Huolellisuuden todistaa puolestaan sarjan ylivoimainen syöttö/menetyssuhde. Voidaan siis perustellusti todeta, että Ponteva pelaa liigan yleisöystävällisintä ja kaikkiaan viihdyttävää koripalloa!

 

Ennen Ponteva – EBT ottelua Ponteva pelaa vieraissa lauantaina Vimpeliä vastaan ja EBT jo keskiviikkona saa Catzin vieraakseen. Mikäli joukkueet hoitavat vastustajansa pelataan Hyvinkäällä varmuudella sarjan kärkipaikasta.

 

Mielenkiintoisin sarjan alku vuosiin – kaikilla vähintään yksi tappio jo!

Joukkueilla on takanaan hieman vaihtelevasti otteluita. Alkukankeutta potee kevään mestari PeKa, joka on voittanut vasta yhden (Honka) viidestä pelistään. PeKan tappiot toki tulleet hopea-Catzille, pronssi-Hypolle, mutta myös EBT:lle Kotkassa ja Vimpelissä Vedolle. Varmasti kärkiryhmään vielä nouseva PeKa vahvistui kuitenkin huomattavasti, kun se otti kolmannen amerikkalaisen. Brittany Starling (29/14/3s) tähdittikin joukkuettaan heti ensi pelissä hurjin tehoin. Hopeaa keväällä napannut Catz on pelannut vasta neljä ottelua, joista ainut tappio tuli Lappeenrannassa Pontevalle. Aleigsha Wells – Valencia McFarland duo sai rinnalleen kovan Sydney Wallacen, joten amerikkalaisvoimin Catz tulee pysymään sarjan kärkiryhmässä.

Syksyn vahvimpiin joukkueisiin kuuluu Forssa (4/1) jonka neljään voittoon mahtuu päänahat mm. Vimpelistä ja kotivoitto Kouvottarista. Ainoan tappionsa Forssa koki sarjakärki EBT:lle. Alun pelin voima lepää kvartetin Loyd, Kinneston, Vapamaa, Bedretdin varassa. Kouvottaret (3/2) kovan amerikkalaistrionsa voimin voitti siis jo EBT:n, mutta kärsi tappiot Vimpelille ja Forssalle. Vimpeli (2/2) tulee olemaan kova kotonaan, jossa se on kaatanut jo PeKan ja Kouvottaret, mutta vieraissa ei ole vielä natsannut (tappiot HBA ja Forssa). Naisten maajoukkueen runko eli HBA (2/3)  on Vimpelin tapaan paha kotonaan (voitot jo HyPosta ja ViVestä), mutta ollut vaikeuksissa vieraspeleissään.

Pahiten ovat yskähdelleet keväällä mitaleista taistellut Honka (1/5), joka on voittanut vasta HBA:n ja sarjanousija ToPo (0/5), joka tiukoista peleistään huolimatta etsii vielä voittovirettään.

Yllätyksellinen ja mielenkiintoinen naisten liigakausi jatkuu siis Hyvinkäällä seuraavan kerran keskiviikkona 7.11.2018 Martissa klo 18.30 ottelulla Ponteva – EBT.