”Upeaa ilotulitusta ja eeppistä taistelua!” Ponteva voittoon 4. välierässä

9.4.2018

Ville Vuorisen kuva leikattuna Etelä-Saimaan sivulta
Ville Vuorisen kuva leikattuna Etelä-Saimaan sivulta


Leikkeet Etela - Saimaan sivuilta, Vesa Salmisen tekstiä
Leikkeet Etela - Saimaan sivuilta, Vesa Salmisen tekstiä
Aamupostin otsikko ja Jorma Vainion kuva
Aamupostin otsikko ja Jorma Vainion kuva

Viimeiset siis leikkeitä Aamupostin sivuilta.
Viimeiset siis leikkeitä Aamupostin sivuilta.
Kuva Ville Vuorinen / Basket.Fi sivulta lekattuna. / Pontevan juhlaa ottelu loppuminuuteilla
Kuva Ville Vuorinen / Basket.Fi sivulta lekattuna. / Pontevan juhlaa ottelu loppuminuuteilla

Naisten korisliigan finaaleihin mennään pisimmän kaavan mukaan: 9.4.2018 NVE 4: Ponteva – Catz 74-71 (23-25, 23-15, 12-11, 16-20)

”Upeaa ilotulitusta ja eeppistä taistelua!”

Naisten korisliigan finaaleihin mennään pisimmän kaavan mukaan

9.4.2018 NVE 4: Ponteva – Catz 74-71 (23-25, 23-15, 12-11, 16-20)

Naisten korisliigan finaalijoukkueet ratkeavat vasta välierien viidensissä otteluissa. Kotkassa Honka Espoo kävi ryöstämässä (61-68) kotiedun PeKalta. Hyvinkäällä Ponteva jatkoi Catzin kanssa ( 74-71) kotivoittojen sarjaa.

Hyvinkäällä 1. neljännes oli aivan käsittämättömän hienoa kolmosilotulitusta. Pontevan aloitusviisikkoon noussut Titta-Riina Lepistö kiitti vastuusta ja upotti (3/3) kaikki bonusheittonsa pussiin. Catzin Veera Pirttinen vastasi täysin samalla mitalla. Toisen neljänneksen loppuun tuli Catzille musta hetki, jonka turvin Annika Köster viimeisteli Pontevalla 46-40 taukojohdon.

Toinen puoliaika oli Miikka Sopasen sanoin ”eeppistä taistelua”. Ponteva yritti juosta Catziltä jalat alta ja melkein onnistui. Lepistön korilla 8 min. ennen loppua Ponteva johti 60-53. Catz kuitenkin nousi Natalie Dayn korein 60-62 johtoon. Sitten Jazmine Perkins otti ratkaisut omiin käsiinsä ja näytti miksi hän Pontevaan on tullut. Perkinsin neljä peräkkäin onnistunutta kolmen pisteen koria ja upea Dayn heiton torjunta olivat ottelun ratkaisu, joilla räjäytettiin 712 katsojaa hurmokseen, ja Ponteva johti ottelua ratkaisevasti 74-66. Aleighsa Welchin vapaaheitot ja Roosa Kososen kolmonen toivat vieraat vielä liki, mutta Catz ei saanut enää rikkomallakaan Pontevaa kiinni ja kotijoukkue sai pitää pallon käytännössä loppuun. Hieno voitto takasi, että kevään hurmos saa vielä jatkoa.

Catz pelasi ottelun käytännössä aloitusviisikollaan, sillä penkiltä vain Karoliina Rytkönen (2/0/15min) ja Vilma Kesänen (4/0/8min) antoivat edes hetken levähdystaukoa viisikolle. Vieraitten kapteeni Aleighsa Welch (15/11/7s/2r/1t/40min) urakoi käsittämättömästi koko pelin. Pointti Valencia McFarland (10/11/4s/1r/37min) pelasi myös lähes koko pelin. Catzin voittopelien sankari Natalie Day (17/6/2s) pelasi virhevaikeuksiensa takia ”vain” 35 minuuttia. Parhaana palkittu Veera Pirttinen (14/4/1s/2r/35min) ja Roosa Kosonen (9/5/1s/29min) urakoivat myös hurjan hienon pelin.

Ponteva piti hurjaa tempoa yllä koko pelin. Päävalmentaja Sopanen peluutti tasaisesti kymmenikköään, josta jokainen pääsi myös piste ja levypallotilastoon. Pontevan paras oli loppupelin hurjalla korisumallaan Jazmine Perkins (18/7/1s/2r/2t). Janoisimpana palkittiin Pontevan hyökkäyksen primusmotor Anni Jämsä (7/4/3s). Titta-Riina Lepistö (11/3/1s) oli Pontevan alkupelin tarkkakäsi. Saara Wahlgren (10/3/5s/1r) otti vastaan ja antoi osumia todelliseen playoffs –tyyliin, kuten teki myös Henna Salomaa (2/3/3s). ”Villein pelaaja” –palkinnon pokannut Annika Köster (4/1/1/3r) teki korinsa tärkeään paikkaan 1. puoliajan loppuun. Candice Warthen (10/5/5r) ja Taru Tuukkanen (6/5/3s/1r/3t) olivat hekin suurissa rooleissa. Iina Keski-Saari (4/3) ja Hanna Valkeinen (2/1/1s) osaltaan pitivät huolen, ettei ainoallakaan kissalla ollut kentällä hetken rauhaa.

Ponteva hakee finaalipaikkaa torstaina aivan varmasti samalla taktiikalla. Catz menee finaaliin ainoastaan, mikäli se pystyy jäädyttämään Pontevan vauhdinpidon. Ratkaiseva viides välierä Lappeenrannassa torstaina 12.4. klo 18.30

Kommentit pelin jälkeen:

Veera Pirttinen, paras pelaaja, Catz; Oli kova ottelu, jossa molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Meillä paketti pysyi kokonaisuudessaan hyvin kasassa. Ratkaisuvaiheissa kuitenkin helppoja koreja jätettiin tekemättä. HyPo ei päästä meitä helpolla finaaliin.

Jazmine Perkins, paras pelaaja, Ponteva; Kaikkiaan mahtava ottelu. Catz on todella hieno joukkue ja se tuli playoffs tyyliin takaisin taisteluun ottelun voitosta. Meillä on vielä paljon hommia varsinkin puolustuksen kanssa. Hyökkäyspelissä pallon kanssa pitää myös olla huolellisempi, jotta vältetään turhat menetykset. Nämä asiat vielä parannamme tuleviin peleihin.

Mika Haakana, päävalmentaja, Catz; Ottelu oli meiltä ihan ok suoritus. Noustiin hyvin takaisin peliin. Varsinkin toisella puoliajalla tehtiin hyvää duunia sulkemalla HyPo pois hyökkäyslevypalloista. Torstaina jatketaan ja jos pystymme suorittamaan tällä samalla tasolla, voittoon on hyvät edellytykset.

Miikka Sopanen, päävalmentaja, Ponteva; Otettiin kiva voitto tärkeään paikkaan. Tapahtumana tämä oli todella hieno peli. Ensimmäinen puoliaika oli mitä parasta ilotulitusta kuitenkin hyvin puolustavilta joukkueilta. Toinen puolestaan oli eeppistä taistelua. Monessa asiassa jäi meillä vielä parannettavaa ja varsinkin viimeistelyssä. Catz oli tänään aivan huikea joukkue. Viimeiseen välieräpeliin meidän pitää puolustuksessa löytää lääkkeet Catzin heittopeliin. Perusteissa ei ole varsinaisesti mitään muutettavaa, lähinnä on kyse hienosäädöstä.

Aamuposti

Etelä-Saimaa

Basket.Fi Uutiset