Ponteva nylki karhun heti tauon jälkeen!

31.1.2018

Leike Aamupostista
Leike Aamupostista
Basket.Fi uutisoi
Basket.Fi uutisoi
Kymen Sanomat Uutisoi
Kymen Sanomat Uutisoi

Naisten korisliiga 31.1.2018 Ponteva – Peli-Karhut 86 – 77 (21-15, 15-28, 31-8, 19-26)

Martissa pelattiin keskiviikkona jo täyttä playoffs –palloa, kun Ponteva ja PeKa mittelevät sarjan kolmospaikasta.  PeKa johti puoliajalla Akilah Simsin hyökkäystehojen ja Megan Mullingsin puolustuspelin ansiosta jo 7 pisteellä 36-43. Ponteva tuli kopista hurjalla puolustusasenteella; ensimmäiset 7 minuuttia 21-2 ja jakso kaikkiaan 31-8! Vieraitten puolustus haavoittui pahasti, kun Megan Mullings sai jo neljännen virheensä. Anni Jämsä syötteli tarkasti ja Pontevan isot Taru Tuukkanen ja Annika Köster upottivat pisteitä läheltä. Saara Wahlgren, Hanna Valkeinen ja Henna Salomaa puolestaan upottivat korinsa kaukaa. Ponteva johti neljännellä jaksolla parhaimmillaan jo 21 pisteellä (72-51), mutta PeKa kaunisteli lopun 14-26 ja puristi eron lopulta yhdeksään pisteeseen. Ponteva oli voittanut sarjan kolmossijan kannalta äärimmäisen tärkeän kamppailun ja on enää voiton päässä kotkalaisista.

Otteluisännän Hyvinkään seurakunnan puolesta palkitsi kirkkoherra Ilkka Järvinen Pontevan parhaana Anni Jämsän (7/5/6s/2r), joka oli kentän paras koriin johtavien syöttöjen antaja. Tehokas oli Anni myös hyökkäyspäässä varsinkin ottelun alussa upottaen molemmat Pontevan 5-0 johtoon vieneet korit. Pontevan Tehokkain oli Taru Tuukkanen (19/8/2s/3r). Kolmoset (3/3) 100% tarkkuudella upottanut Henna Salomaa (15/2/2s) oli kovin bonusviivan takaa ja upotti myös kaikki vapaaheittonsa (4/4) ja kun kakkosista (1/2) toinen meni koriin oli 100%:n tarkkuus aika liki. Annika Köster (14/4/3s) oli tarkin kahden pisteen heittäjä (6/7) 85,7%:n tarkkuudella. Saara Wahlgren (11/4/3s/2r) palkittiin Craftersin janoisimman palkinnolla. Candice Warthen (9/3), Titta-Riina Lepistö (6/2/1s) ja Hanna Valkeinen (5/-/3s) tehoillaan huolehtivat, että Pontevan onnistujien kaarti oli todella laaja.

Vieraitten parhaana palkittiin myös syksyn Hyvinkään pelin paras Akilah Sims (30/12/2s), joka oli lähes pitelemätön. Kun Ponteva joutui rikkomaan Simsiä, upotti tämä myös vaparit tarkasti (9/9). Megan Mullings (11/3/2s/2r) pystyi puolustamaan Taru Tuukkasta, mutta otti liikaa virheitä joutuen liiaksi penkin puolelle. Kolmas amerikkalainen Daisha Simmons (10/7/5s) oli kolmas kaksinumeroisille pisteille päässyt kotkalaispelaaja. Anissa Pounds (8/1/2s/4r) ryösti hanakasti Pontevan poikittaissyöttöjä ja juoksi niistä helppoja nopeita. Linda-Lotta Lehtoranta (5/1/3s) hakee vielä parasta teräänsä pitkän loukkaantumisensa jäljiltä. Elina Oravakangas (6/1) upotti pari kovaa kaukokoria ja Laura Lehtranta (3/-/1s) yhden. Kaikkiaan PeKan tehot jäivät suurimmalta osin sen kiven kovan aloitusviisikon varaan, eli HyPoa kapeammaksi.

Tilastot kaikkiaan. Ponteva oli tänään lopulta lähes kaikessa PeKaa parempi; heittotarkkuuksissa, levypalloissa ja syötöissä. Vain pallon hallinnoissa PeKa oli lopulta hivenen huolellisempi (menetykset 18-17). PeKa oli lukenut Pontevan pelit tarkkaan ja pääsi HyPon poikittaissyötöistä helppoihin riistoihin. Lopussa kuitenkin bensan loppuessa vieraat itse hukkasivat palloa Pontevalle. Kaikkiaan peli oli vauhdikasta, modernia suunnanvaihtopeliä, jossa talven ennätysyleisö (342) varmasti viihtyi.

 

Ottelukommentit pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa;

Akilah Sims, PeKa, Paras pelaaja;

1. puoliaika oli meiltä hyvää ja varsinkin puolustuksemme toimi. HyPo on kuitenkin hyvä joukkue ja kun 2. puoliajalla puolustuksemme puolestaan sakkasi, kotijoukkue rankaisi heti ja karkasi voittoon.

Henna Salomaa, HyPo, yksi parhaista;

Saimme ottelun hyvin käyntiin. Toinen neljännes oli meiltä heikompaa tekemistä, mutta toiselle puoliajalle tulimme kopista paremmin kuin ehkä kertaakaan kaudella. Pystyimme puolustamaan PeKan 3. jaksolla vain kahdeksaan pisteeseen. Tänäänkin onnistunut hyökkäyspelimme oli tulosta onnistuneesta puolustamisesta. Tärkeä voitto ja hyvä peli meiltä laajalla rintamalla.

Roope Mäkelä, PeKa, Päävalmentaja;

Kaksijakoinen peli; Puolet meidän hallintaa, Puolet HyPon hallintaa. Puolustimme hyvin 20 minuuttia. Kun Mullings joutui virhevaikeuksiin, pääsi Taru mellastamaan ja toisen puoliajan hävisimmekin korin alla. Puolustuksessamme siis tuli toisella puoliajalla virheitä ja se ratkaisi pelin. Lopussa emme sitten enää päässeet mukaan peliin. Tunne on sellainen, että tässä vielä nähdään.

Miikka Sopanen, HyPo, Päävalmentaja;

Voitimme todella hyvän joukkueen tänään. Puolustaminen oli tänäänkin se missä peliä ratkottiin. Emme avauspuolikkaallakaan tehneet varsinaisesti tyhmyyksiä, mutta emme vain pärjänneet Simsin kanssa. Hän vain voitti tilanteita joka ikisessä paikassa missä oli, ja siksi PeKa johti peliä. Toisella puoliajalla sitten keikahti meille. Hyökkäys lähti rullaamaan, kun puolustuksessa oli kova itseluottamus. Menetyksiä tuli kaikkiaan liikaa heti, kun emme pelanneet ihan täysillä. Näistä menetyksistä PeKa sitten rankaisi heti. Hyvä korispeli kaikkiaan, vaikka henkilökohtaisella tasolla jäi  vielä parannettavaa puolustuksessakin.

Pontevan osalta sarja jatkuu ensi lauantaina 3.2. Forssassa. Seuraava kotiottelu on maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 17.2. klo 17.00, kun sarjakakkonen Honka saapuu Marttiin.

Linkki Basket.Fi uutiseen korisliiga kierroksesta.

Kymen Sanomat juttu matsista

Aamupostin juttuun