Titta-Riina Lepistö aloittaa 4. kautensa Pontevan liigajoukkueessa!

13.7.2017

Titta-Riina Lepistö
Titta-Riina Lepistö

Titta-Riina Lepistö (26) solmi Pontevan kanssa jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Laukaan kasvatti, 184-senttinen laituri, aloittaa jo neljännen peräkkäisen kautensa Hyvinkään koripallon lippulaivassa. Alkava kausi on tarkkakätisen heittäjän 11. kausi naisten pääsarjassa - 266 pääsarjaottelua ovat sujuneet keskimäärin 10/6 tehoin. Viime kevään kultamitalikaudellaan Lepistö pelasi kaikki pelit Pontevan aloitusviisikossa tehden ennätyksensä kahden pisteen heittojen tarkkuudessa, kakkoset noin 50 %:n tarkkuudella. Lisäksi ”Laukaan pommittajan” kolmostarkkuus oli ratkaisevissa pudotuspeleissä kokonaisuudessaan 32,4 % ja varsinkin finaaleissa aivan Naisten Korisliigan eliittiä.

Hyvinkääläistynyt Lepistö piti jatkoaan Pontevassa lopulta itsestään selvänä. ”Meillä on joukkueen avainpelaajat ja perusrunko pysynyt hyvin kasassa jo useamman vuoden. Haluan olla ehdottomasti mukana tässä nousujohteisessa prosessissa. Olemme kehittyneet pelaajina ja ennen kaikkea joukkueena varmasti enemmän kuin moni muu – ja jatkoa seuraa.” Lepistön 1. kausi Pontevan kanssa (2014-2015) tuotti sijan viisi, 2. kausi hopeaa ja 3. kausi kultaa. Mitaliensa lisäksi Titta-Riina Lepistö on palkittu kaudella 2013-2014 Naisten Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana. Lepistö on pelannut urallaan maajoukkuepelejä nuorissa ja haastajissa 48 kertaa.

Titta-Riina Lepistö tilastot

Miikka Sopasen ja Besim Maxhunin valmentamalla joukkueella on nyt 12 kotimaisen pelaajan runko kasassa. Viime kauden vahvistus, Bria Goss, jatkaa uraansa Israelissa. Seurajohto ei ole toistaiseksi informoinut mitään ulkomaalaisten hankinnasta alkavalle kaudelle. Viime kauden aloitusviisikosta Jämsä, Salomaa, Tuukkanen ja Lepistö jatkavat Pontevassa myös tulevalla kaudella. Uusista tulokkaista naisten maajoukkueringissä ovat Camilla Grönberg ja Saara Wahlgren, joten laajuutta joukkueessa tulee löytymään.

Hyvinkään korisfanit ja kaikki pontevalaiset odottavat uutta kautta jo vesi kielellä – koriskausi aloitetaan Martinhallissa elokuun alussa neljällä naisten maaottelulla, lisäksi Suomen suurin Katukoristurnaus järjestetään Hyvinkään keskustassa elokuun 19. päivä.