Pontevan kotimainen rosteri alkaa hahmottua!

28.6.2017

Hanna Valkeinen
Hanna Valkeinen
Silja Kiiskinen
Silja Kiiskinen

Hanna Valkeinen uusi HyPolainen – Silja Kiiskinen jatkosopimukseen. Hyvinkään Pontevan pelaajapakka alkaa valmistua hyvissä ajoin ennen tulevaa Naisten Korisliigakautta. Sopimuksia on valmiina nyt jo yhdeksän suomalaispelaajan kanssa, kun Silja Kiiskinen aloittaa toisen kautensa Pontevassa ja Hanna Valkeinen ensimmäisensä.

Helsinkiläisen Karhun Poikien kasvatti ja ToPossa koko peliuransa tähän saakka pelannut 30-vuotias pelintekijä Hanna Valkeinen tuo kokemusta Pontevan takalinjoille. 170-senttisestä Hanna Valkeisesta Anni Jämsä tulee saamaan peleihin varmasti luotettavan backup –pointin ja treeneihin kovaa puolustushaastetta. Viime kausi ToPon divarijoukkueessa (yhdessä Silja Kiiskisen ja HyPo-kasvatti Moona Hämäläisen kanssa) sujui keskimäärin 12,5 pisteen, 4,4 levypallon ja 2,5 syötön keskiarvoin. Ykköspointtina ToPossa pelannut Valkeinen johdatti ToPon divarin finaaliin, jonka Helmi lopulta vei 3-2 ja nousi liigaan. Naisten Korisliigaa ahnaasti korille ajava pointti on pelannut ToPon joukkueessa kunniakkaat viisi kautta (2010-2015) ja siellä tehot 2,2/1,7/0,6. Toistaiseksi kahdelta viimeisimmältä Naisten Korisliigakaudelta Hanna Valkeinen sai kaulaansa pronssiset mitalit.

Hanna Valkeinen (uratilastot linkissä)

 

Helsingin NMKY:n kasvatti, Silja Kiiskinen, on 19-vuotias ja 185 cm pitkä sentteri ja tuore viime kevään ylioppilas. Hän aloittaa syksyllä toisen HyPo -kautensa. Viime kausi Pontevan liigaryhmässä tuotti tilastot 0,5/0,8/0,3s noin kolmen minuutin ottelukohtaisella peliajalla. Rinnakkain ToPon divarijoukkueessa vedetty kausi puolestaan tuotti tehot 4,4/4,6/0,6s. Silja Kiiskinen saa olla jatkossakin erinomaisessa sentteriopissa, sillä Taru Tuukkanen jos kuka pitää huolen sentterin kehittymisestä.

Silja Kiiskinen (uratilastot linkissä)

 

Pontevan sopimuspelaajat ennen Silja Kiiskisen ja Hanna Valkeisen papereita olivat Taru Tuukkanen, Henna Salomaa, Anni Jämsä, Veera Puustinen, Meri Damoiseaux, Saara Wahlgren ja Camilla Grönberg. Valmennuksen muodostavat duo Miikka Sopanen ja Besim Maxhuni.