Camilla Grönberg ja Saara Wahlgren Pontevan kanssa mestaruusjahtiin!

20.6.2017

Camilla Grönberg
Camilla Grönberg
Saara Wahlgren
Saara Wahlgren

Tuore Suomen Mestari, Hyvinkään Ponteva, vahvistuu kahdella laadukkaalla ja jo kokeneellakin liigapelaajalla, kun Camilla Grönberg ja Saara Wahlgren liittyvät vihreävalkoisiin. Molemmilla on runsaasti kokemusta Naisten Korisliigasta, mutta samalla he tuovat myös paljon nuoruuden intoa Hyvinkään Marttiin!


 Naantalista lähtöisin olevan Camilla Grönbergin tuleva kausi Pontevassa on Naantalin Koripalloilijoiden kasvatille kaikkiaan viides naisten korkeimmalla tasolla. Ensimmäinen kausi sujui kotimaisemissa Turun Riennossa. Kaksi seuraavaa kautta Äänekosken Huimassa ja viime kausi Lappeenrannan Catzin joukkueessa toivat mukanaan hopean ja kaksi pronssimitalia. Kahdeksan naisten ja 42 nuorten maaottelua pelannut Grönberg on tilastoinut kautensa naisten liigassa lukemin: 9,1p/2,5lp/0,8s. Palkintoja Grönberg on pokannut avauskaudeltaan, jolloin hänet valittiin Vuoden Tulokkaaksi ja ensimmäisellä Äänekosken kaudella hänet palkittiin Vuoden Kehittyneimpänä.
 
Pontevaan 23-vuotias ja 179 cm pitkä voimapelaaja tulee mitalin kirkastus tavoitteenaan. Siirron Grönberg näkee myös tulevaisuutensa kannalta merkittävänä. "Odotan innolla Hyvinkäälle siirtymistäni. Hyvinkäällä on tällä hetkellä kova korisbuumi päällä ja on kivaa päästä nauttimaan siitä. Olen kuullut Hyvinkään organisaatiosta ja toiminnasta paljon hyvää, joten on mukavaa päästä osaksi sitä yhteisöä.  Hyvinkäällä pelaaminen sopii tällä hetkellä hyvin elämäntilanteeseeni, joten senkin puolesta Hyvinkää tuntui nyt hyvältä vaihtoehdolta. Lisäksi pääsen jälleen kerran pelaamaan hyvin valmennetussa joukkueessa.
Camilla Grönberg uratilastot

Karhun Poikien juniorikoulun kasvatti, Saara Wahlgren, liittyy Pontevaan kolmen Kotkan Peli-Karhuissa menestyksellä vedetyn kauden jälkeen. Vuosi vuodelta hurjasti kehittynyt 174 senttinen ja 24-vuotias pelintekijä aloittaa Pontevassa jo kahdeksannen kautensa naisten pääsarjassa. Ennen Kotkan vuosia 48 nuorten ja kahdeksan naisten haastajamaaotteluakin pelannut Wahlgren pelasi ToPon liigaryhmässä. Korisliigan tehot keskimäärin ovat olleet 4,9p/2,3lp/1,3s/0,8r, mutta viime kaudella jo kovat 8,5/3,4/2,8s/1,8r! Naisten Korisliigamitaleja Wahlgrenilla on toistaiseksi yksi pronssinen, joka tuli viimeiseltä ToPo–kaudelta 2013-2014.
 
Viime kevään HyPo – PeKa välieräpeleissä Saara Wahlgren oli isossa roolissa, mutta valitettava nilkan muljahdus esti HyPon kannalta pahimmat skenaariot. Aggressiivisesta puolustuspelistään tunnettu Wahlgren saikin Vuoden Puolustuspelaaja –palkinnon liigan päätöstilaisuudessa toukokuussa. Pontevaan liittymistään Saara kommentoi: ”Fiilikset tulevaa kautta kohtaan ovat erittäin innokkaat ja odottavat. Olen tosi kiitollinen viime kausista Kotkan Peli-Karhuissa. Koen, että sain heiltä paljon ja kehityin siellä pelaajana reilusti - Kiitos heille siitä. Nyt kuitenkin tuntui oikealta vaihtoehdolta ottaa steppi eteenpäin tulevalle kaudelle ja siirtyä mestarijoukkue Pontevan paitaan. Uskon että pystyn auttamaan uutta joukkuettani tavoitteiden saavuttamisessa ja samalla kehittymään pelaajana Hyvinkään kokeneen valmennuskaksikon opissa. Suurin osa tulevista pelikavereistakin on ennestään tuttuja, joten yhteispeli varmasti natsaa heidän kanssaan sekä kentällä että sen ulkopuolella! Innolla siis ensi kautta odotan! ”
Saara Wahlgren uratilastot
 
Grönbergin ja Wahlgrenin lisäksi Hyvinkään Pontevalla on sopimukset jo valmiina Taru Tuukkasen, Henna Salomaan sekä omien kasvattiensa Anni Jämsä, Veera Puustinen ja Meri Damoiseaux kanssa. Valmennuksesta vastaavat Miikka Sopanen ja Besim Maxhuni.