Mestaripointti Anni Jämsä ja nuorista kasvateista Meri Damoiseaux sekä Veera Puustinen jatkavat HyPossa!

15.6.2017


Kevään HyPon Suomen Mestarijoukkueen pointti ja Pontevan oma kasvatti Anni Jämsä aloittaa syksyllä neljännen kautensa Hyvinkään Pontevan pelintekijänä. Ponteva–kausien lisäksi 169-senttisellä nopsajalalla on kokemusta myös Forssan ja Äänekosken liigaryhmistä. Kaikkiaan 123 ottelua korisliigassa pelannut 21–vuotias Jämsän koripalloperheen kuopus aloittaa siis jo kuudennen kautensa naisten pääsarjatasolla. Keskimääräiset tehot nuorukaisella korisliigassa ovat 6,2p/2,2lp/2,0s (mestaruuskeväänä parhaimmillaan 6,8/2,8/2,8s). Kun lisäksi kokemusta on myös puolen kauden verran Saksan pääsarjasta, sai Ponteva jo kokeneen ja arvokkaan sopimuksen takakentälleen.

Anni Jämsä on Pontevan menestyksen tae jo juniorivuosiltaan. Keväällä 2011 Jämsä johdatti HyPon B-tytöt seuran ensimmäiseen SM-mitaliin, kun Ponteva nappasi SM-hopeaa. Äänekosken kaudelta Annilla on plakkarissaan naisten liigapronssia ja kruununa viime kevään liigan kultamitali Pontevassa. Jämsä on liigakokemusten lisäksi edustanut Suomea kaikkiaan 98 maaottelussa, joista naisten maaotteluja jo 11. Jämsä kuuluu tälläkin hetkellä yhdessä seurakavereidensa Taru Tuukkasen ja Henna Salomaan kanssa Pekka Salmisen ja Miikka Sopasen luotsaamaan naisten maajoukkueeseen. 

Anni Jämsä uratilastot linkissä.

 

Pontevan nuorista kasvateista jatkavat myös nuori lupaus Meri Damoiseaux sekä Veera Puustinen

Kolmanteen korisliigakauteensa lähtevä Meri Damoiseaux (16) on Pontevalle todellinen takuumitalipelaaja, sillä Merin ensimmäinen esiintyminen Pontevan liigajoukkueessa (finaalit toissa keväänä) toi mukanaan hopeamitalin toissa kaudella ja viime keväänä juniorin kaulaan pujotettiin jo kultainen. Pontevan naisten mitalien lisäksi Merillä on pronssia TikS-HyPo yhteistyöstä B-tytöissä toissa kaudelta. 162–senttiselle pelintekijälupaukselle on otollinen paikka päästä päivästä toiseen treenaamaan Pontevan huippupelaajien kanssa.

Meri Damoiseaux uratilastot linkissä.

 

Pontevan kasvateista Veera Puustinen (20) aloittaa toisen kokonaisen kautensa HyPossa, joten myös hänen aikansa Pontevan naisten ryhmässä on melkoisen menestyksekäs. Mestaruuskaudella 174–senttinen Puustinen, Henna Salomaan (3.) ja Bria Gossin (2.) takana, nakutti kolmen pisteen heitot tarkkuudella 33,9%, joka oikeutti tilastossa jopa sijalle 10. HyPon ohella Veeralla on puolen kauden verran liigakokemusta myös Forssan Alun joukkueesta toissa kaudelta. Veera oli myös nostamassa viime kaudella lahtelaisen SBG:n naisten 1-divisioonaan – hän pelaa tulevallakin kaudella Lahdessa rinnakkaislisenssillä. Veeralla on myös juniorimitali, sillä hän kuului kevään 2011 B-tyttöjen hopeajoukkueeseen.

Veera Puustinen uratilastot linkissä.

 

Pontevalla on nyt sopimukset valmentajien Miikka Sopanen ja Besim Maxhuni kanssa. Nyt julkaistujen pelaajien lisäksi myös Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa ovat ensi kauden Pontevan paidassa.