Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa jatkavat Pontevassa!

31.5.2017


Maajoukkuepelaajien jatkaminen takaa, että Ponteva taistelee taas mestaruudesta!

 

Suomen mestari, Hyvinkään Pontevan naisten korisliigajoukkue julkisti kovasti toivotut ja odotetut ensimmäiset jatkosopimukset. Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa ilahduttavat korisliigaa ja Martin intohimoista kotikatsomoa myös kaudella 2017-2018.

Taru Tuukkanen, koko liigan mestaruuskauden paras pelaaja ja finaalien MVP aloittaa jo neljännen kautensa Hyvinkään Pontevassa. Mestaruuskaudella jokaisen ottelun (36) pelannut Taru Tuukkanen (18,2/12,4/3,6s) oli myös tilastoissa aivan eliittiä; ykkönen mm. levypalloissa, tehokkuudessa ja +/- tilastossa! Suomalaisen naiskoripalloilun mittavimman ammattilaisuran mm. Italian ja Espanjan liigoissa tehnyt Tuukkanen teki myös odotetun paluun Pekka Salmisen luotsaamaan naisten maajoukkueen rosteriin. Maaotteluja Tuukkasella plakkarissa entuudestaan jo 168, joista naisten 156. Huippusentteri Tuukkasen (39) jatko Pontevassa on varmasti naisten tulevan korisliigan merkittävin uutinen, jolla Ponteva vahvistaa asemaansa yhtenä maan kärkijoukkueista. Taru Tuukkasen ura tilastoina.

Henna Salomaa, maajoukkueen runkopelaajia jo vuosia, on tuplauutisen yhtä toivottu tähti. Heittävän takamiehen ja laiturin paikalla parhaiten viihtyvä tarkkakäsi Salomaa aloittaa kolmannen kautensa Hyvinkään lippulaivassa. Tuukkasen ohella vielä 27 –vuotias Henna Salomaa (11,9/3,1/2,9s) aloitti jokaisen pelaamansa (35) ottelun HyPon aloitusviisikossa. HyPo- ja maajoukkueuriensa (kaikkiaan 122 mo, joista naisten 53) ohella Salomaa on pelannut myös ammattilaisena, hän puolestaan Saksan lisäksi myös Espanjassa. Henna Salomaan ura tilastoina.

Pontevan kannalta jo useamman kauden seurassa pelanneitten aloitusviisikon pelaajien sopimukset tarkoittavat pitkäjänteisyyttä ja pysyvyyttä. Tällainen sitoutuminen on kunnioitettavaa nykykoripalloilussa ja osoittaa, että pelaajat viihtyvät seurassa. Tämä sitoutuminen varmasti tulee auttamaan HyPon pysymistä kotimaisen koripallokartan parrasvaloissa. Pontevan tulevan kauden valmennuskaksikko Miikka Sopanen ja Besim Maxhuni ottikin ilolla vastaan uutisen ensimmäisistä signauksista.

Neuvottelut pelaajien kanssa ovat käynnissä kovaa vauhtia ja seuraavat uutiset lienevät jaossa jo lähiviikkoina.

Naisten 2017-2018 -sivujen uutisarkistoon