Hartikainen ja Maxhuni jatkavat Pontevan miesten valmennuskaksikkona

23.5.2017

Pontevan miesten joukkueen yhteisharjoittelu tulevaan kauteen alkaa tänään.

Besim Maxhunilla seurassa merkittävä kaksoisrooli myös naisten liigajoukkueen valmennuksessa.

Janne Hartikainen ja Besim Maxhuni vastaavat Pontevan miesten divarijoukkueen valmennuksesta tulevallakin kaudella. Valmennuskaksikolla ei ole tarvetta sovittaa itseään pää- tai apuvalmentajarooleihin. ”Janne päättää ja määrittelee puolustuspelin linjat ja vastaa videovalmennuksesta ja scouttauksesta. Minä pyrin keskittymään hyökkäyspelaamiseemme.” tarkentaa Maxhuni vastuita joukkueen sisällä. ”Olen etuoikeutettu saadessani valmentaa yhdessä Besim Maxhunin kanssa. Jo viime kaudella muodostimme vahvan tiimin. Tulevalla kaudella tarjolla on taas vuotta kypsempää ja valmiimpaa menoa treeniä kehitystä janoaville pelaajille.” maalaili Hartikainen jo tiistaina alkavaa tulevaa harjoituskautta.

Pontevan miesten joukkue jatkaa menestyksekästä yhteistyötä Helsinki Rocks –joukkueen kanssa. Joukkueen kokeneempi runko on toki Pontevan omaa tuotantoa, josta ainakin jo upean viime kauden pelannut Ilkka Blomquist ja Pekka Puustinen ovat vahvistaneet jatkonsa Pontevan edustusjoukkueen kanssa. Myös nuoremman kaartin ja ikäluokkansa huppuihin lukeutuva Akseli Rikka on jo vahvistanut kuuluvansa HyPo-vahvuuteen ensi kaudellakin. ”Tavoitteenamme on kehittää harjoittelussamme ja pelaamisessa HyPolaista identiteettiä ja HyPo –junioreitten saattamista kohti miesten pelejä. Ideana prosessissamme on, että treeneihin on kivaa tulla ja että mieli on hyvä treenien jälkeenkin.” -  valotti Hartikainen tulevaa. ”Edustusjoukkueen harjoitusrinkiin pyritään jollain tasolla saamaan lahjakkaimpia B-junioreitakin, joita ammattilaisen ottein valmentaa Tomi Moberg. Työn alla on myös maajoukkueen Sudenpolku mukainen HyPonpolku aina nuorimmista juniorijoukkueista edustukseen. Lisäksi upean nousun eteläiseen II-divisioonaan tehnyt miesten reservijoukkue tarjoaa pelimahdollisuuksia kovalla miesten tasolla niille lahjakkaille, joiden rahkeet eivät aivan vielä valtakunnalliselle I-divisioonatasolle riitä.” – avasi Maxhuni laajaa yhteistyökuviota lisää.

Pelillisenä tavoitteena miesten valtakunnallisella tasolla pelaavassa edustusjoukkueessa on parantaa edellisvuodesta – sekin aivan loistava kausi – mutta ehkä kaikkein tärkein tavoite on yleisesti kehittää pelaajia ja hyvinkääläistä koripalloa uudelle pelilliselle tasolle. Vahvasti ajatuksissa on myös amerikkalaispelaajan saaminen joukkueeseen johtotähdeksi. Viime kauden Deandre Upchurch olikin aivan loistava koripallolähettiläs, joka häikäisi uskomattomilla suorituksillaan koripallokansaa!

Besim Maxhunilla on tärkeä kaksoisrooli myös naisten liigajoukkueen valmennuksessa

Naisten liigajoukkueen päävalmentaja Miikka Sopanen sai Besim Maxhunin apurikseen jo osaan kevään pudotuspeleistä. Nyt yhteistyö alkaa jo naisten treenikauden alusta. ”Pyrimme järjestämään harjoittelun aikataulutuksen niin, että pystyn olemaan molemmissa mukana täysipainoisesti. Olemme Hartikaisen Jannen ja Sopasen Miikan kanssa sopineet, että mikäli miesten ja naisten edustuspelit osuvat päällekkäin, hoitaa Janne kyseiset ottelut täysin itsenäisesti. Olen erittäin onnellinen ja kiitollinen HyPolle minulle osoitetusta luottamuksesta päästä hoitamaan näitä molempia huipputehtäviä.” – kommentoi Maxhuni tulevaa erittäin mielenkiintoista ja todennäköisesti jälleen menestyksellistä edustuskoripallokautta!